honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

bijvoorbeeld je loopt met je hond op straat en je komt opeens een man/vrouw tegen en die zegt tegen je ik ga je in elkaar slaan. en vervolgens komt hij recht op je aflopen met een agressieve houding en je hond valt aan. op commando of zonder commando. mogen honden dan bijten als je bedreigt wordt of niet?

voorbeeld van mij. half jaar gelden ongeveer liep ik op straat met marvey en ginny komt er een jonge op me af lopen ongeveer 18 á 20 jaar was hij. zegt hij ik wil je een zoen geven lekker ding. ik voelde me niet prettig ik zei tegen ginny ''focus'' hij kwam dichter bij me en ik zei ga weg of ik zeg attack tegen mijn hond (ginny) hij ging weg en kwam weer terug ik zei volop en attack en ze beet volop in zijn been. geen bloed wel wonden. maar mag dit zomaar of niet?

je mag toch ook niet zomaar aan iemand anders zitten toch? ik vindt dat je het recht hebt om je zelf te verdedigen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

volgens mij mag dat niet want dan gebruik je je hond al een wapen. Ik heb pas aangifte gedaan van een bijtincident en de politie vroeg of de baas van de hond een commando gaf zoja dan konden ze hem vervolgen zeiden ze tegen mij, ik heb hem wel iets  horen zeggen maar niet precies wat .dus kon er niet op antwoorden

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tot op bepaalde hoogte ben ik het met je eens, maar je moet ook zo ontzettend voorzichtig zijn. Als die jongen aangifte zou hebben gedaan was Ginny waarschijnlijk van je af gepakt en had je op z'n minst een hondenverbod gekregen... Dus ik vind het altijd heel gevaarlijk om zoiets te doen, beter is het om je hond te leren blaffen op commando in plaats van direct te bijten. Blaffen schrikt ontzettend af, bijten gaat mij te ver.

honden page profiel PP

Eens met Dobber. Als ik "let op" tegen Punk zei wanneer we door iemand benaderd werden die ik niet vertrouwde, kwam ze dichter bij me lopen, rughaar omhoog, en zachtjes grommen. Maakte die persoon dan een onverwachte beweging naar ons toe, dan blafte ze. Bijten heeft ze nooit gehad, had ze ook nooit gedaan, denk ik, maar hierdoor voelde ik me al erg veilig en het werkte altijd.. Nou ben ik nooit echt "belaagd" maar als je 's avonds langs een groepje jongeren moet is dit toch wel fijn..

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nou , liever niet dat je je hond als wapen gebruikt.

Dus u heeft uw Kruising Tibetaanse Mastiff /Kangaal, Mechelaar op deze man afgestuurd die nu met 2 geamputeerde benen in het ziekenhuis ligt.??
Euhm ja, ik voelde me bedriegt.

Nee liever geen vrijbrief voor zulke dingen.
Dat het kan gebeuren.? okee.
Maar absoluut geen logisch gevolg van gaan maken..
Een hond is geen wapen voor ons burgers.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Mag in elk geval niet op commando. Daar kan je echt op gepakt worden.


Neemt niet weg dat ik het wel een prettig idee vind hoor, Pepper heeft mij al meerdere keren geholpen door naar een belager te happen of een door agressieve houding aan te nemen en te blaffen.
Maar dan ligt de nadruk op helpen.
Als ik geen aanstalten maak op een dreun te verkopen (doe ik alleen als ik geen andere mogelijkheid zie!) doet ze niets behalve grommen. En dan nog bijt ze pas als de persoon in kwestie echt te dichtbij komt en de dreiging groot is. Deze dreiging was in dit geval dat ik werd omsingeld door een groep die niet zulke leuke plannen voor me hadden, kon ook niet zo snel wegkomen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Korte antwoord? Nee, dat mag niet.

Je hebt altijd het recht jezelf te beschermen. Je bent hierbij gehouden om de minst agressieve wijze te hanteren. Denk aan eerst praten, dan weglopen, dreigen, duwen... nou ja, je snapt het. Een escalatie. Daarnaast bestaat het fenomeen "Noodweer exces" dat in sommige situaties voorkomt in het gebruik van excessief geweld uit noodweer (denk aan het verwonden van een ander uit zelfverdediging).

Maar je mag daarbij geen "wapen"  inzetten als een hond, zeker als je zelf de hond nog eens het commando daarvoor geeft. Dan zal je vrijwel altijd in de problemen komen maar nog erger, het kan leiden tot inbeslagname van jouw hond.

Dus mijn advies: Nooit meer doen. Roep hulp van anderen, bel meteen de politie of loop gewoon weg maar stel je hond niet bloot aan dit risico.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
Dus mijn advies: Nooit meer doen. Roep hulp van anderen, bel meteen de politie of loop gewoon weg maar stel je hond niet bloot aan dit risico. "

Ja, die vergat ik inderdaad nog even..
Als baasje wil je dus het risico nemen dat je "aanvallende" hond bijvoorbeeld in het mes loopt van de bedrieger.



.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Pff mensen doen mij denk ik toch niets als ik Obi bij heb. De meeste mensen weten wel beter... Tis een grote hond en je zou hem maar eens tegen je moeten hebben. Obi vertrouwd niet alle mensen zomaar dus ik denk dat hij dan zelf gaat blaffen. Bijten zie ik hem niet zomaar doen. 

Maar goed ik zou dat ook niet doen...een commando geven tot aanvallen? Nahhh dan zadel ik Obi met mijn problemen op die ik op dat moment heb. Dat wil ik mijn lieve snoepykees niet aan doen. geef veel om hem dus zou hem niet in problemen willen brengen..

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Pff mensen doen mij denk ik toch niets als ik Obi bij heb. De meeste mensen weten wel beter... Tis een grote hond en je zou hem maar eens tegen je moeten hebben. "


Zal je verbazen wat voor sukkels er rondlopen hoor. Pepper is een herder van +/- 40 kg en ze proberen het hier toch regelmatig....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"

Zal je verbazen wat voor sukkels er rondlopen hoor. Pepper is een herder van +/- 40 kg en ze proberen het hier toch regelmatig.... "


Dat dacht ik dus later misschien zijn dat soort mensen wel onder invloed zijn en daarom totaal niet nadenken over "mogelijke" consequenties die het benaderen van zo'n persoon zou KUNNEN hebben. Want wie haalt dat nou in z'n hoofd? Lady heeft dus wel ooit boos gedaan op een dronkelap die haar wilde benaderen. Flink blaffen en wat grommen maar meer dan dat ook niet. 

 Ze vragen hier vaker of Obi bijt of niet.. "issie vals?!". Nope tuurlijk is hij dat niet...  
Gek genoeg weten veel mensen hier ook niet wat voor soort hond het is, misschien komt het daar ook vandaan? Al lijkt mij dat vrij duidelijk. Iemand zei laatst "Heey dat is een turkse herder of niet?"

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Sorry, maar je leert je hond toch geen commando om AAN te vallen???
Qf het nu een mens of hond is....
Gelukkig geen last met mijn grote hond, iedereen gaat meestal opzij.. al vraag ik dat niet..
maar een commando geven ????? Vind het maar RAAR

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Sorry, maar je leert je hond toch geen commando om AAN te vallen???
Qf het nu een mens of hond is....
Gelukkig geen last met mijn grote hond, iedereen gaat meestal opzij.. al vraag ik dat niet..
maar een commando geven ????? Vind het maar RAAR "


Talloze mensen doen dat. IPO en KNPV zijn hondensporten waar dat specifiek bij wordt aangeleerd. Maar dat vermogen brengt een verantwoordelijkheid met zich, namelijk de hond inzetten buiten de sportomgeving. Vergelijk het maar met vechtsporten bij mensen. Daar is niets mis mee, als je het maar in goede banen leidt.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

"

Talloze mensen doen dat. IPO en KNPV zijn hondensporten waar dat specifiek bij wordt aangeleerd. Maar dat vermogen brengt een verantwoordelijkheid met zich, namelijk de hond inzetten buiten de sportomgeving. Vergelijk het maar met vechtsporten bij mensen. Daar is niets mis mee, als je het maar in goede banen leidt. "


.Ja. maar hier hebben we het toch over een huishond..?

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella

honden foto van Tanja&Bella

Blaffen op commando is inderdaad beter! Een bijt wond dient als bewijs tegen jouw voor de politie...
Op commando leren blaffen en flink bluffen ;-) Is erg werkzaam.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee , een hond is geen wapen, het is wel extreem wat je daar schrijft.


Frank, mijn duitse herder was ook getraind op aanvallen, maar dat is sport, en mag nimmer als wapen gebruikt worden.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Trouwens mijn hond..ook die ik hiervoor R.R. beschermd me zonder commando's..ze horen aan je stem dat er iets mis is.had laatst een vervelende man van NUON aan de deur en die wilde maar niet opzouten.. toen werd ik kwaad want hij gooide ook zijn voet tussen de deur..je wilde niet weten wat mijn hond toen beukte tegen de huiskamer deur om mij te beschermen..

DUS!!

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Nee absoluut niet dat een hond op commando aan mag vallen.
Mijn honden kennen enkel het commando ALERT en het commando LUID.
Eerst komt de alert, dan weten ze dat ze mee moeten kijken. Word de dreiging groter zet ik ze op luid. Dan zijn de mensen al pleite.

In het verleden een keer gehad met een mishandeling, ik werd bij me nek gegrepen, zelf niet doorgehad maar de hond die ik destijds had greep in zonder commando, hij beschermde mij en heeft de andere persoon gegrepen. Zelfs toen was er twijfel of hij niet in beslag genomen moest worden. Gelukkig niet, maar zelfs de hond is er toen van veranderd. Die vertrouwde niemand meer in mijn buurt.

Zou ook nooit mijn honden mijn problemen op laten lossen. Ze mogen blaffen en grommen, maar bijten nooit niet. Dat risico ga ik niet lopen met hen. Ze zijn me te lief om kwijt te raken en mij kan je niet vertellen dat een dreiging dusdanig groot word dat je ze op commando moet laten bijten. Een hond grijpt van nature zelfstandig in als het echt maar dan ook echt noodweer is. Dat ze het op commando moest doen laat mij alleen maar zien dat jij misschien angstig was maar je hond de situatie in principe nog goed onder controle had en jij eigenlijk enkel je eigen angst hebt geprojecteerd op je hond.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Mannetjes van NUON zijn een uitzondering op de regel vind ik..
Verzachtende omstandigheden...absoluut.. ;-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

" Mannetjes van NUON zijn een uitzondering op de regel vind ik..
Verzachtende omstandigheden...absoluut.. ;-) "


.grapjas!!

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

mijn honden zijn geen wapenO-)
Ik heb liever niet dat mijn honden zouden aanvallen als iemand mij aanvalt, (je weet immers nooit wat de persoon met jouw hond kan/gaat doen) en wil gewoon niet dat er wat met mijn honden gebeurd,
al hoewel ik nu niet met zekerheid kan zeggen wat de reactie van bowie is als ik me in een niet prettige situatie bevind.

een vriendin heeft een(afgekeurde) herder die al alert en luid kende, maar ze heeft hem geleerd dat hij op commando zijn tanden laat zien....


hoe krom het ook allemaal is, zelfs al heb je een inbreker in je huis!, en de hond bijt de inbreker ben jij fout....
met alle gevolgen van dien... jij zelf kunt als de situatie daar is dan beter de inbreker of de persoon wie jou bedreigd verwonden dan je hond.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Nee!! Nooit doen! Net wat lauraa zegt, als jou hond iemand bijt is het de hond zijn schuld, maakt dan op dat moment niet uit dat diegene jou tv al onder zijn arm heeft hangen...

Vraag me zoiezo af waarom je je hond dat hebt geleerd...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Nou ik vind het logisch dat het in onze samenleving niet mag, inderdaad een hond kan even gevaarlijk zijn als een mes of een pistool. Maar als iemand mij wil verkrachten, dan zou ik hem misschien ookuit angst een mes in z'n buik steken mocht ik het bij me hebben... dus mocht mijn hond zo'n commando kennen, mja ik kan me in zo'n situatie wel voorstellen dat je dat dan gebruikt. Maar liever dat de hond zonder commando gewoon verdedigt.

Geen idee wat onze hond zou doen, trouwens. Ik kan me totaal niet voorstellen dat ze een mens zou aanvallen, maar tegen honden kan ze wél heel fel zijn. Als ze op diezelfde manier een mens zou aanvliegen, dan zou ik me best veilig voelen.

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella

honden foto van Tanja&Bella

Er moed een duidelijk letsel zijn mocht de politie iets kunnen.
Wie het eerst slaat is de Sjaak.... in dat geval zou jij dat geweest zijn....

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Op commando gaat mij te ver. Maar in geval van nood mag een stabiele hond wat mij betreft in de verdediging schieten. Maar dat houdt niet in dat de hond meteen bijt, dat begint al met een dreigende houding, zachtjes grommen, tanden ontbloten en ja als je dan nog het lef hebt om me wat aan te doen dan mogen mijn honden wat mij betreft wel ingrijpen hoor als ik me niet in mn eentje kan redden. Punt is alleen wel dat je echt het risico loopt dat jouw hond er onder lijdt en straks niemand meer vertrouwd. En als je een hond hebt die bij voorbaat al angstig is aangelegd of minder stabiel is dan heb je best kans dat je er veel problemen mee krijgt.

Heb het 1 keer met Joey mee gemaakt. Die joeg vakkundig 2 mannen onder invloed weg. En dat ZONDER te bijten en zonder commando's. Hij liep los en kwam kijken toen de mannen maar niet door wilden lopen. Ik stond nog op Cindy te wachten (oud, doof, duurde allemaal wat langer) en kon dus ook niet zelf weglopen. Joey is eerst bij ze gaan snuffelen, heeft mij in de gaten gehouden, voelde de spanning (angst? die van mij af kwam) en is heel krap rondjes om de mannen gaan lopen (denk aan "aan de voet" zo strak langs de benen), heeeel zachtje brommend en met de haren overeind. Een van twee stak nog een hand uit om hem te aaien, waarop ik hem waarschuwde dat Joey misschien zou bijten. Na iet wat harder gegrom en 1 blaf zijn ze uiteindelijk toch door gelopen. Ik moet zeggen dat ik op dat moment eigenlijk vooral heel trots was op hoe mooi Joey het heeft afgehandeld. Het is ook de enige keer geweest dat hij zo iets gedaan heeft.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Geen idee wat onze hond zou doen, trouwens. Ik kan me totaal niet voorstellen dat ze een mens zou aanvallen, maar tegen honden kan ze wél heel fel zijn. Als ze op diezelfde manier een mens zou aanvliegen, dan zou ik me best veilig voelen. "


Als jij een goede band hebt met je hond, dan komt deze bijna als vanzelfsprekend wel voor je op hoor. Ze voelen je angst aan en schieten in de verdediging. Weg met het gevaar.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Ben maar een hollander.. wat bedoel je met..wie het eerst slaat is de slaak??
En verder..is het echt zo.. dat als er iemand inbreekt ..en de hond verdedigd zijn terrein en valt aan..dat de hond de pineut is??

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

De sjaak zijn is een uitdrukking, ook in Nederland. Betekend hetzelfde als de dupe zijn. :-)
(dit bedoelde je toch?)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

oke!!  De wet moet dus veranderd worden of de regels.. want dit deugd dus niet!
Wel we hebben een partij voor de dieren?? Wat kan die betekenen !!

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

ooit gedreigd dat ik de hond los zou laten, toen een stel gasten een invalide man aan het bedreigen was, de hond kruising bouvier maal duitse herder gitzwart en enorm groot gromde als een gek heb nog nooit een stel flapdrollen zo hard weg zien rennen,ik had toen desnood de riem losgelaten . kon ik zeggen ze rukte zich los. krijg nog ieder jaar van het gezin van deze man een kerstkaart en een plant met kerst. nu zou ik het niet doen meer met mijn hondjes van 10kilo en een van net 3kilo. maar inderdaad je mag nooit je hond ophitsen tegen mensen als hij op commando zou bijten ,en men dient een aanklacht in word je hond in beslag genomen. nou dan ben je verder van huis.Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: exclusion hondenvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^