honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wapen zou je in principe nooit mogen gebruiken zonder vergunning 

Dit haalde ik van een site 

Er zijn wetten over zelfverdediging opgenomen in het wetboek van strafrecht We hebben het dan over noodweer (artikel 41 lid 1) en noodweer-exces (artikel 41 lid 2)
” Artikel 41 | Sr, Boek 1, Titel 3
1.
Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.
2.
Niet strafbaar is de overschrijding van de grenzen van noodzakelijke verdediging, indien zij het onmiddellijk gevolg is geweest van een hevige gemoedsbeweging, door de
aanranding veroorzaakt. “
Als eerst moet duidelijk zijn dat noodweer en noodweer exces twee strafuitsluitselgronden zijn. Het is geen recht.
Als jij je moet verdedigen en het komt voor de rechter, dan zal je in eerste instantie gewoon vervolgd worden. Het is dan aan de rechter om te bepalen of jij je straf kan ontlopen omdat er sprake is van noodweer of noodweer exces.
Noodweer betekent in Jip en Janneke taal dat je hebt gedaan wat op dat moment nodig was om de aanval te neutraliseren of weg te komen, en absoluut niet meer dan dat.
Het is een proportionele reactie. Dit betekent dat jij je niet had kunnen redden met minder geweld dan dat.
Noodweer-exces betekent dat je meer terug hebt gedaan dan je mocht doen.
Dit omdat je gemoedstoestand door de aanval zo heftig was dat je daardoor jezelf niet meer goed in de hand had.
In beide gevallen zal de rechter op basis van de gegevens die hij heeft moeten bepalen of je daarvoor in aanmerking komt.
Hij zal dus meenemen in hoeverre jij jezelf gedragen hebt naar het incident toe.
Probeerde je inderdaad te sussen en weg te komen of begon je ook te schelden en te dreigen?
De bewijslast is in deze gevallen vaak erg lastig . Voor de juridische afwikkeling zijn getuigen dus erg belangrijk.
Ook erg belangrijk is het besef dat zelfverdediging juridisch gezien nogal een gevoelig punt is. Was het volgens de rechter wel strikt zelfverdediging? Had je echt niet met minder geweld afgekund? Zelfbeheersing is dus heel belangrijk.
Je zelfverdedigingcursus hoort met deze juridische aspecten rekening te houden.
Noodweerexces is weer een stap moeilijker. Je bent (veel) te ver gegaan en zult je moeten verantwoorden. Als blijkt de aanval de directe oorzaak was van jouw woede-uitbarsting op dat moment heb je kans dat je op grond van dit artikel vrijuit gaat.
Voor beide artikelen geld dat de rechter zal kijken naar feiten en omstandigheden.
Het mag duidelijk zijn dat wanneer je een ervaren vechtsport beoefenaar bent, de rechter strenger naar jouw handelingen zal kijken. Hij verwacht dat jij je beter kunt beheersen.
Voor een deel is dit terecht natuurlijk . Helaas willen rechters dit nog weleens overdrijven. Het is soms alsof ze verwachten dat je door vechtsport een magisch charisma krijgt waardoor je nooit meer aangevallen wordt.
Helaas is dit wel waar je in de realiteit mee te maken krijgt.
In principe sta je in je recht als jij jezelf verdedigt. Je bent wel erg afhankelijk van de beoordeling van rechter.
Wapenwet
Alle voorwerpen die je bij je draagt met als doel als wapen te gebruiken zijn verboden.
Wapens zoals vuurwapens, pepperspray, stunguns , tasers, ploertendoders etc zijn voor burgers altijd verboden om te hebben.
Andere voorwerpen zijn wel legaal te vervoeren (dus niet dragen) als ze voor een ander doel bestemd zijn dan zelfverdediging.
Je mag best een honkbalknuppel meenemen naar de honkballes of een potje honkbal op het veld. Als je het meeneemt in de auto omdat jij je bedreigt voelt na berichten over agressie in het verkeer, dan is het een verboden wapen.
Als je een pot thee aan het zetten bent terwijl een verkrachter je huis binnendringt en je aanvalt dan was het kokende water niet bestemd als wapen.
Als je een burenruzie hebt en je kookt een flinke pot water om over het hek te gooien richting zonnebadende buurvrouw, dan was het duidelijk bestemd als wapen, en dus ook verboden.
Er zal dus gekeken worden naar feit en omstandigheden waaronder het voorwerp gedragen en gebruikt werd.
Het enige dat je hoeft te onthouden is dat qua wapens niks mag! Laat je dus geen pepperspray, messen, kobutans, wildcats etc aansmeren. Het mag gewoon echt niet.
Het is niet altijd makkelijk te bewijzen dat je het als wapen meeneemt. Een kobutan bijvoorbeeld is ook maar gewoon een ijzeren staafje die je als sleutelhouder kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de rechter naar aanleiding van de feiten en omstandigheden zal moeten oordelen of het een wapen was of niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hond als wapen gebruiken mag en kan niet. Stel dat de aanvaller blijvende letsels opgelopen heeft dan kan je dat zelfs een behoorlijke duit gaan kosten. Zelf zou ik heel blij zijn als de mijne blaffen en grommen zou moest er een inbreker het huis willen binnendringen, toch...moest die een lekker hapje in zijn zak zitten hebben zou de hond er nog mooi voor gaan zitten ook O-) Ik kon hier ergens lezen dat je met bepaalde afweerbewegingen een aanvaller op afstand kan houden, mooi, maar tegen een pistool of scherp mes mag je springen wat je wil...Commando's als attack, grijp....dat leren ze je niet op een gewone school aan of het moet om een speciaal opgeleide politie of bewakingshond gaan, vind het persoonlijk gevaarlijk om je hond hier op te gaan trainen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er wordt hier wel heel erg zwart wit gedacht, in elkaar geslagen worden en dan mag mijn hond niets doen ?

ik heb gereageerd op topicopener, wat ze daar beschrijft, de man heeft enkel gedreigd en woorden naar haar toe geroepen, meer niet, ze is niet aangevallen.

in haar geval ze is 15 jaar, zou ik een alarm mee nemen, wat je aan kan doen als je je bedreigd voelt, en dan rechts omkeer maken met je hond en niet de hond de kans geven dat die de man bijt. je bent ten alle tijde fout als het in deze situatie gebeurt.

wanneer ik in mijn huis wordt overvallen en de overvaller gebruikt geweld is dat wel even iets anders als een hond dan aanvalt. maar op straat een voorbijganger die je wat toeroept en dat je dan je hond op degene afstuurt, nee dat mag niet.

nogmaals neem een alarm mee, als je je bedreigt voelt, laat je dat afgaan, de man verdwijnt echt wel, en ik geef je ook een goede raad om savonds in de bewoonde buurt je hond uit te laten en niet afgelegen met je hond te gaan wandelen.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" er wordt hier wel heel erg zwart wit gedacht, in elkaar geslagen worden en dan mag mijn hond niets doen ?

ik heb gereageerd op topicopener, wat ze daar beschrijft, de man heeft enkel gedreigd en woorden naar haar toe geroepen, meer niet, ze is niet aangevallen.

in haar geval ze is 15 jaar, zou ik een alarm mee nemen, wat je aan kan doen als je je bedreigd voelt, en dan rechts omkeer maken met je hond en niet de hond de kans geven dat die de man bijt. je bent ten alle tijde fout als het in deze situatie gebeurt.

wanneer ik in mijn huis wordt overvallen en de overvaller gebruikt geweld is dat wel even iets anders als een hond dan aanvalt. maar op straat een voorbijganger die je wat toeroept en dat je dan je hond op degene afstuurt, nee dat mag niet.

nogmaals neem een alarm mee, als je je bedreigt voelt, laat je dat afgaan, de man verdwijnt echt wel, en ik geef je ook een goede raad om savonds in de bewoonde buurt je hond uit te laten en niet afgelegen met je hond te gaan wandelen. "


Mee eens Willemijn. :-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik was in het park met jazz en pop toen er ineens een vrouw uit de stuiken kwam en die kwam op me af lopend en begon te schreeuwen.tja dan word jazz boos.hij zal niet bijten maar hij gromde behoorlijk.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

struiken

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Wapen zou je in principe nooit mogen gebruiken zonder vergunning "


Sterker nog, je mag een wapen met vergunning in Nederland alleen gebruiken voor sportdoeleinden onder strikte voorwaardes. Uitgezonderd hiervan zijn die organisaties met een geweldsprivilege. Dit zijn in Nederland feitelijk allen de Politie en Militairen in uitoefening van hun beroep en een zeer beperkt aan Buitengewoon Opsporingsambtenaren . In alle gevallen dat dit aan de hand van een geweldsinstructie.

Henk (Gast)

Hoi heb hier een kruising Duitse herder Mechelse herder hij is van pup al agressief het nest van deze man is allemaal naar Amerika gegaan de ouders waren politie honden en is op karakter gefokt heb laats een gesprek gehad met een politie agent en ook over gehad wat als er bij mij word ingebroken en m'n hond grijpt die inbreker hij zei je word vrijgesteld van vervolging als je bv op de deur en achter thuis een bord heb hangen hier bewaak ik betreden op eigen risico ok dat heb ik ook nu gedaan dus laat maar komen heb hun gewaarschuwd en als ze toch komen zijn hun zelf verandwoordelijk lijk mij beste dat iedereen ff informate vraagden bij politie maar m'n hond is alleen voor mij en m'n kinderen erg lief ik weet hij gaat door het vuur voor mij en dat heeft de politie zelf onder vonden toen ik niet thuis was en een inval deed met een arrestatie team gelukkig kwam de buurvrouw en heeft hun gewaarschuwd dat m'n hond onherroepelijk aan vald en weet je teo hebben ze hm bespoten met pepperspry toen werd m'n hond nog kwader en ging boven op de trap staan uiteindelijk is er een pakwerker aan toepas gekomen en die is met hond en al naar beneden gevallen omdat m'n herder hm aan viel later kreeg ik tehoren dat ze op het punt stonden om hm neer toeschieten heb tegen die agent gezegd dacht je dan nu werkelijk dat jij nog voor me had gestaan als dat gebeurd was had hele politie buro gesloopt met alles er op aan aan dan maar paar maand de bak in of ziekenhuis maar ja later bleek dat m'n ex vrouw valse verklaring heeft afgegeven dus erg veel mee gemaakt en trouwens de herder is nog steet bij mij alleen nog agressiever dan toen hij toen was omdat de politie hm heeft bespoten met pepperspry dank jullie wel politie hier wil ik wel eens een oordeel van horen Gr HenkHenk

Henk (Gast)

Hoi heb hier een kruising Duitse herder Mechelse herder hij is van pup al agressief het nest van deze man is allemaal naar Amerika gegaan de ouders waren politie honden en is op karakter gefokt heb laats een gesprek gehad met een politie agent en ook over gehad wat als er bij mij word ingebroken en m'n hond grijpt die inbreker hij zei je word vrijgesteld van vervolging als je bv op de deur en achter thuis een bord heb hangen hier bewaak ik betreden op eigen risico ok dat heb ik ook nu gedaan dus laat maar komen heb hun gewaarschuwd en als ze toch komen zijn hun zelf verandwoordelijk lijk mij beste dat iedereen ff informate vraagden bij politie maar m'n hond is alleen voor mij en m'n kinderen erg lief ik weet hij gaat door het vuur voor mij en dat heeft de politie zelf onder vonden toen ik niet thuis was en een inval deed met een arrestatie team gelukkig kwam de buurvrouw en heeft hun gewaarschuwd dat m'n hond onherroepelijk aan vald en weet je teo hebben ze hm bespoten met pepperspry toen werd m'n hond nog kwader en ging boven op de trap staan uiteindelijk is er een pakwerker aan toepas gekomen en die is met hond en al naar beneden gevallen omdat m'n herder hm aan viel later kreeg ik tehoren dat ze op het punt stonden om hm neer toeschieten heb tegen die agent gezegd dacht je dan nu werkelijk dat jij nog voor me had gestaan als dat gebeurd was had hele politie buro gesloopt met alles er op aan aan dan maar paar maand de bak in of ziekenhuis maar ja later bleek dat m'n ex vrouw valse verklaring heeft afgegeven dus erg veel mee gemaakt en trouwens de herder is nog steet bij mij alleen nog agressiever dan toen hij toen was omdat de politie hm heeft bespoten met pepperspry dank jullie wel politie hier wil ik wel eens een oordeel van horen Gr HenkHenk

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Allereerst is dit een oud topic.
En mijn mening?
Je hebt volgens mij de hond om verkeerde redenen.
En ten slotte......
Ge moet een boek schrijven ;-)
Ergens in de categorie Harry potter O-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Allereerst is dit een oud topic.

En mijn mening?

Je hebt volgens mij de hond om verkeerde redenen.

En ten slotte......

Ge moet een boek schrijven <img class=" />

Ergens in de categorie Harry potter <img class=" /> "

 



Gecombineerd met Superman O-)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  


Gecombineerd met Superman <img class=" /> "

 


Ja idd!
Zou het een bestseller worden denk je ?

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

Ja idd!

Zou het een bestseller worden denk je ? "

 



Natuurlijk word dat een bestseller! :-D
Denk de nummer 1 aller tijden zelfs haha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  
Ja idd!
Zou het een bestseller worden denk je ? "

 ik zie er eerder een csi aflevering in

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  ik zie er eerder een csi aflevering in "

 



Criminal minds hahahaha

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dam vind ik criminal minds leuker

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  


Criminal minds hahahaha "

 


Ohhh tegelijk!
Whahah

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

Ohhh tegelijk!

Whahah "

 




Hahaha awesome! ;-) :-D

Anoniem (Gast)

Wii hebben fila brasileiro's en die verdedigen huis, haard en alles daaromheen zeer overtuigend. Inbreker zonder wapens wens ik veel sterkte, hier op straat kennen ze onze honden inmiddels waarbij lastig vallen zeer dom is.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Waarom willen mensen hun hond nou gebruiken als wapen.... ;-)
Wat is er met ' de mens beste vriend' gebeurt.

Als hier een inbreker zou komen denk ik dat ie doodgeknuffeld word door mijn hond O-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Uiteindelijk is de aanwezigheid van een hond al zeer afschrikwekkend. Er wordt bewezen minder ingebroken in huizen waar een hond aanwezig is.

 

en verder, tja, veel grootspraak. Ik hoop dat die mensen ook bereid zijn de gevolgen te dragen als hun hond wel een persoon grijpt en ze zich moeten verantwoorden voor de rechter. Ik vrees alleen dat dat snel te veel gevraagd is.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Frank:

Ik ben bang dat de hond daar de dupe van is.

En bovenstaande figuren zijn in mijn ogen geen hond waard.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Waarom willen mensen hun hond nou gebruiken als wapen.... ;-)
Wat is er met ' de mens beste vriend' gebeurt.

Als hier een inbreker zou komen denk ik dat ie doodgeknuffeld word door mijn hond O-) "

 Inderdaad.... 

al denk ik wel gaat gijs inbrekers zou afschrikken, aanvallen denk ik niet, dat zou ik toch echt wel zelf moeten doen

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Hier komt ook niemand ongevraagd binnen zonder dat Ceas diegene aanvliegt .. Op straat zal hij ook grijpen als iemand mij aanvliegt ... Maar dit vind ik absoluut niet de bedoeling, ik hoor hem te verdedigen als baas zijnde, niet andersom.. Ik vind het dan ook altijd maf als iemand het tof vind dat z'n hond pakt op commando (sport uitgezonderd natuuurlijk).. Geloof me als ik zeg dat rechters coulanter zijn als je hond uit instinct bijt als je word aangevallen, dan wanneer je je hond een commando gegeven hebt of je hond erop getraind is ....
Rechters snappen namelijk ook dat de gemiddelde huishond z'n baas uit instinct zal beschermen... Maar een hond getraind om te bijten is een wapen en dan ben je als eigenaar niets minder schuldig dan iemand die een vuur- of steekwapen gebruikt heeft.. Ik neem aan, dat als je als verantwoordelijke eigenaar, je hond niet kwijt wil, je -binnen je mogelijkheden- alles zal doen om te zorgen dat je hond niet hoéft te bijten...

Hoewel ik Ceas wel op commando zou willen leren blaffen en grommen, maar zou niet weten hoe en ik wil ook niet het verkeerde belonen natuurlijk O-)

Anoniem (Gast)

Verschil tussen een huishond en een waak en verdedigingshond! 

 

Verantwoord niets voor de rechter en de honden de dupe, goeie grap...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

** Oud Topic **

 

Deze gaat opslot, en het archief in.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "honden mogen bijten waneer je bedreigt wordt " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: exclusion hondenvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^