Weet iemand hier meer van: Nieuw vaccin ziekte van weil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Van een van mijn vorige dierenartsen ontving ik een bericht. De assistente was voedingsdeskundige geworden door een lesje van.. Juist ja, RC..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Van een van mijn vorige dierenartsen ontving ik een bericht. De assistente was voedingsdeskundige geworden door een lesje van.. Juist ja, RC.. "

 

Hahahahahaha, dat meen je!

Nou, ben je mooi klaar mee. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Hahahahahaha, dat meen je!

Nou, ben je mooi klaar mee. <img class=" /> "

 



Ja echt..

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Nog zo'n opmerking die ik geregeld lees is dat een dierenarts maar een uurtje les krijgt over voeding. Heel vreemd. Mijn dierenarts(en) gaan regelmatig naar seminars. Naar het buitenland  om allerlei dingen over voeding (ook KVV, en deze seminars zijn niet door bedrijven zoals bv RC georganiseerd). Verder is maar een uurtje les over voeding wel erg overdreven. Het zal niet heel veel zijn, maar echt wel meer dan een uurtje."

 

ja, dit is ook echt onzin en typisch weer zo'n zinnetje dat door iedereen wordt nagepraat

 

voeding is gewoon in een vak in het gehele curriculum - en niet zo'n klein vak ook

 

zo is er ook gewoon een leerstoel voeding en een samenwerkingsverband met de WUR (Wageningen universiteit) en de Animal Sciences Group in Lelystad

 

@ Hannah ik reageer later - het is nogal een uitgebreid getyp en ik ga eerst naar het bos met de honden 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Ja echt.. "

 

Zoals ik in mijn reactie zeg zijn het juist niet de trainingen, symposia, seminars etc van de brokkenmerken. 

 

Grappig dat ze dan denkt echt voedingsdeskundige te zijn.....ook best sneu eigenlijk ;-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
[...] 
 
@ Hannah ik reageer later - het is nogal een uitgebreid getyp en ik ga eerst naar het bos met de honden  "

 

 Take your time, geen haast! 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een da in opleiding heeft mij zelf gezegd dat voeding maar een zeer klein onderdeel was en men dus meer van RC leerde als van een onafhankelijke opleiding. Dat word ook bevestigd als ik zie dat ik dierenartsen heb moeten vertellen omtrent voeding, allergiën etc etc.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik heb ook de cursus gedaan via rc, maar deze was geen uurtje hoor. geloof een avond of 5 in een vd valkhotel.
toen dacht ik er veel van geleerd te hebben, tot ik een hond kreeg die nergens tegen kon en ik op barfplaats terecht kwam, er ging een wereld voor me open, en voelde me ineens een 0.
ook door daar verder te lezen en overal ineens te lezen besefte ik ineens dat ik echt niks wist en niet alleen over voeding gaat dit.

voor mij was je ook echt een onmens wanneer je je hond geen goede brokken (rc of vergelijkbaar merk) voerde en je hond niet liet enten. hoppa de hele serie met alle pakketten precies op tijd, zo moest het en niet anders.

nog steeds na al die jaren denken mijn (ex)collega's er zo over en voel me zo vereerd met mezelf dat ik nu nooit meer iets zomaar aanneem en eerst ga lezen of vragen zal stellen op fora's.

en helaas gaat het bij de meeste zo, pas als er iets mis gaat gaan we verder zoeken, denken en vragen. gelukkig zijn de meeste op tijd en is de schade te herstellen. maar ook niet altijd, zo weet ik dus via mijn werk dat er al 3 honden zijn overleden aan de L4 (nee niet bewezen, wel teveel toeval). 1 hond is in de praktijk geweest en bij de andere 2 kregen wij de vraag hoe het kon zijn dat een hond ineens komt te overlijden binnen een week na enting.

en ja wij vragen wel eerst of mensen willen enten of eerst willen titeren. steeds meer dierenarts gaan titers doen juist omdat er vraag naar is, jammer genoeg weten ze er nog niet zoveel van en willen ze het jaarlijks laten doen dan. ik kan niet in iemands portemonnee kijken maar eigenlijk zouden we ze dat moeten laten doen, ook hun moeten leren, er zullen inderdaad praktijken zijn die dat voor het geld doen, andere omdat ze het nog spannend vinden en niet durven te zeggen dat je de komende 5 jaar niet terug hoeft te komen naarmate ze vaker en langer dit zullen doen zullen ze misschien om het jaar gaan doen en zo uitbreiden.

hier is een lijst met dierenartsen die titerbepalingen doen; https://www.facebook.com/download/1521457071420402/Bij%20welke%20dierenarts%20kunt%20u%20een%20titerbepaling%20laten%20verrichten.doc ik zie dat ik bij edit geen link meer kan plaatsen, sorry

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" En dat komt vast niet allemaal door het beetje kwik, maar naar mijn mening wel door actieve ziekteverwekkers die het doeldier krijgt ingespoten. "

 

L4 is een dood vaccin - het bevat geen actieve ziekteverwekkers 

 

 De commercie stelt dat echter wel en dat is iets waar de consument dan erg gevoelig voor is. Het aanpraten van schuldgevoel.  "

 

VacciCheck en dergelijke in-house titerbepalingstesten worden ook door commerciële bedrijven gemaakt. holistische dierenartsen verdienen ook geld. en de producenten van vers hebben ook gewoon baat bij winst, hoor

 

de reguliere diergeneeskunde is niet per definitie commerciëler dan alternatieve bewegingen

 

 

 

Anoniem (Gast)

"  
L4 is een dood vaccin - het bevat geen actieve ziekteverwekkers 
 
 
  "

 

Nee, niet op het moment dat het wordt ingespoten. Er zal allicht 'iets' gebeuren met het immuunsysteem en kan ook een foute uitwerking hebben. 

 

 

VacciCheck en dergelijke in-house titerbepalingstesten worden ook door commerciële bedrijven gemaakt. holistische dierenartsen verdienen ook geld. en de producenten van vers hebben ook gewoon baat bij winst, hoor

 

de reguliere diergeneeskunde is niet per definitie commerciëler dan alternatieve bewegingen

 
  "

 

Dat is zeker een feit. En niet enkel op veterinair gebied. Maar ik ben wel dolblij dat ik al jaren die keuze heb, Joop. Ter bevordering van de gezondheid van mijn dieren. 

En dat het ook nog eens wordt aangemoedigd door het WSAVA is naar mijn mening een vooruitgang. De reguliere geneeskunde heeft ook nog wel eens iets goeds te bieden, hoor. Dus niet de indruk wekken dat ik een en al anti regulier ben, dat ben ik juist beslist niet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Niet ingelogd, excuus.

Bink (Gast)

Had ik maar geweten dat het nieuwe vaccin L4 zo schadelijk was, van de DA geen waarschuwing gekregen over bijwerken. Mijn hond is ernstig ziek geworden. Beestje van 13,5 jaar heeft sinds de nacht na de vaccinantie hevige rillingen. spierkrampen, stokkerige hijgende ademhaling. Niet meer kunnen eten en heel slap. Dit is echt heel erg, duurt nu al 4 dagen. Ik raad iedereen af dit L4 vaccin te gebruiken. Ik hoop dat ze het redt..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Had ik maar geweten dat het nieuwe vaccin L4 zo schadelijk was, van de DA geen waarschuwing gekregen over bijwerken. Mijn hond is ernstig ziek geworden. Beestje van 13,5 jaar heeft sinds de nacht na de vaccinantie hevige rillingen. spierkrampen, stokkerige hijgende ademhaling. Niet meer kunnen eten en heel slap. Dit is echt heel erg, duurt nu al 4 dagen. Ik raad iedereen af dit L4 vaccin te gebruiken. Ik hoop dat ze het redt.. "

 

Wat zei je da?

 

Sterkte.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Van de nieuwe weil vaccinatie? Gatsie wat eng.
Die van mij heeft het gehad. Ook de 2e boost. Gelukkig goed gegaan.
Sterkte met de hond!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb niet alles kunnen lezen.. Maar die van mij moet volgende week maandag voor 1 keer een tweede vaccinatie bovenop haar gewone enting. Is dat dan die vaccinatie?? 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Ik heb niet alles kunnen lezen.. Maar die van mij moet volgende week maandag voor 1 keer een tweede vaccinatie bovenop haar gewone enting. Is dat dan die vaccinatie??  "

 

De booster waarschijnlijk  L4 wordt in 2 delen gegeven. Waarschijnlijk heeft die van jou deel 1 al gehad (anders had je nog 2x gemoeten). 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
De booster waarschijnlijk  L4 wordt in 2 delen gegeven. Waarschijnlijk heeft die van jou deel 1 al gehad (anders had je nog 2x gemoeten).  "

 

ja precies, een booster hadden ze het over! :) Niet schadelijk toch? 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is inderdaad de booster ja. Die heeft Mellow ook gehad (eerste helft in augustus, tweede helft in september).

 

Zij heeft er gelukkig geen last van gehad. 

 

Persoonlijk zou ik een hele oude hond niet meer laten enten. Poes Puk heeft de laatste jaren ook geen entingen meer gehad.

Onze eerste honden vroeger kregen ook alleen maar de eerste jaren hun entingen (eerste hond ging wel naar pension als wij op vakantie gingen, dus die moest wel).

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
ja precies, een booster hadden ze het over! :-) Niet schadelijk toch?  "

 

Betekend dat die het eerste deel van de enting al heeft gehad  als die daar verder niet op heeft gereageerd verwacht ik niet dat het bij de booster anders zou zijn. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
Betekend dat die het eerste deel van de enting al heeft gehad  als die daar verder niet op heeft gereageerd verwacht ik niet dat het bij de booster anders zou zijn.  "

 

eerste enting was geen probleem :) 3 weken erna moest de buster gegeven worden. Dus neem aan dat dat ook geen probleem is. 

 

@Cindy met Mellow:  Wij enten onze katten ook niet meer in. Eerste jaar of twee jaar wel gedaan maar erna niet meer. en de oudste kat is al 14 zonder een enting. 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Had ik maar geweten dat het nieuwe vaccin L4 zo schadelijk was, van de DA geen waarschuwing gekregen over bijwerken. Mijn hond is ernstig ziek geworden. Beestje van 13,5 jaar heeft sinds de nacht na de vaccinantie hevige rillingen. spierkrampen, stokkerige hijgende ademhaling. Niet meer kunnen eten en heel slap. Dit is echt heel erg, duurt nu al 4 dagen. Ik raad iedereen af dit L4 vaccin te gebruiken. Ik hoop dat ze het redt.. "

 



wat erg, bel naar tannetje koning, zij heeft ontsoringsnosodes en die kan je heel hard gebruiken.
helaas heeft jouw hond de klassieke en meest voorkomende symptomen die van de L4 kunnen komen. heel veel sterkte en ik hoop dat het goed komt.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo



Ik heb voor de prik bij de homeo DA ontstorings nisonodes gehaald ter voorkoming van problemen. Heeft hier goed uitgepakt.

Bryce27 (Gast)

kennisje van ons heeft ook al 2 honden moeten laten inslapen na de enting, kregen ook last van zenuwstelsel, rillingen ed. na het zetten van de Nobivac enting. (6+10 jaar) wij moeten onze australian shepherd deze week ook laten enten en gaan dan ook naar een dierenarts die nog gewoon de oude entingen geeft. de enting hoeft niet schadelijk te zien maar je hond moet er maar gevoelig voor zijn.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bryce, waarom laat je je hond niet titeren ? Adhv de titerbepaling, kun je dan zien hoeveel antistoffen de hond nog heeft en dan blijkt meestal, dat hij niets nodig heeft. Romeo is na 2009 niet meer ge-ent en 2 keer getiterd en allebei de keren, had hij nog meer dan genoeg antistoffen. Als je dan laat enten, zoals je ook vertelde over de andere honden, brengen die schade toe en worden ze resistent. Een hond is na de puppie-entingen levenslang beschermd. Dierenartsen adviseren altijd te enten. De mijne stuurde de laatste jaren telkens de uitnodiging voor de grote cocktail en als ik dat had gedaan, had Romeo al een paar keer een overdosis gehad ! Vroeger werden de honden nooit ge-ent en je hoorde nooit van allergieën, kanker en huidklachten.De honden in mijn familie werden allemaal oud, in goede gezondheid, aten met de pot mee en werden nooit ge-ent ! 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Verzwakte? Stukgemaakt is toch niet verzwakt?
 
Als ik de injectie niet haal heb ik kans dat ik ieder jaar een aantal weken in het ziekenhuis lig. Longontsteking, longembolieen, de complicaties die je van een griepje kunt krijgen. Kiezen tussen twee kwaden en dan kies ik toch voor de minst kwade van de twee "

 

Nee hoor, griepvaccin is dood en niet levend verzwakt virus. Wat er wel in zit is kippeneiwit, kan zijn dat je daarop reageert. en je verondestelling dat het bij honden mis gaat die al iets onder de leden hebben klinkt heel logisch.

 

daarbij, het lastige is altijd dat als dingen na elkaar gebeuren het nog niet altijd oorzaak en gevolg hoeft te zijn. Uiteraard zijn er vaccins met bijwerkingen, dat zal ik ook zeker niet ontkennen. Het is altijd 'kosten-baten' afweging

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Dubbel

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Bryce, waarom laat je je hond niet titeren ? Adhv de titerbepaling, kun je dan zien hoeveel antistoffen de hond nog heeft en dan blijkt meestal, dat hij niets nodig heeft. Romeo is na 2009 niet meer ge-ent en 2 keer getiterd en allebei de keren, had hij nog meer dan genoeg antistoffen. Als je dan laat enten, zoals je ook vertelde over de andere honden, brengen die schade toe en worden ze resistent. Een hond is na de puppie-entingen levenslang beschermd. Dierenartsen adviseren altijd te enten. De mijne stuurde de laatste jaren telkens de uitnodiging voor de grote cocktail en als ik dat had gedaan, had Romeo al een paar keer een overdosis gehad ! Vroeger werden de honden nooit ge-ent en je hoorde nooit van allergieën, kanker en huidklachten.De honden in mijn familie werden allemaal oud, in goede gezondheid, aten met de pot mee en werden nooit ge-ent !  "

 

Resistent waarvoor?

 

by the way, ooit gekeken wat de puppysterfte was in de tijd van je ouders? En waar gingen de honden dan aan dood in die tijd? Die vielen toch ook niet allemaal spontaan van ouderdom om... 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
Resistent waarvoor?
 
by the way, ooit gekeken wat de puppysterfte was in de tijd van je ouders? En waar gingen de honden dan aan dood in die tijd? Die vielen toch ook niet allemaal spontaan van ouderdom om...  "

 

Dit, en ook: je kunt niet titeren voor Lepto. 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  

Dit, en ook: je kunt niet titeren voor Lepto.  "

 



maar ook niet enten voor alle voorkomende types

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  

maar ook niet enten voor alle voorkomende types "

 

Nee, maar dat werd ook niet beweerd 

pagina 5 van 8 12 3 4 56 7 8
Volgende forumvraag: Hangend oor bij smooth collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^