Vragen over karaktereigenschappen Pitbull en Amerikaanse Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

We hebben al twee Mechelse herder teven. Eigenlijk drie maar 1 is er helaas overleden. Nu hebben we de planning om over 1,5 a 2 jaar nog een Mechelse herder te nemen maar dan een reu. En of daarvoor of daarna willen we graag een Pitbull of Amerikaanse stafford. Nu zien we wel bij vrienden hoe daar de staffords zijn maar ja daar zijn wij niet altijd bij dus over veel karaktereigenschappen kunnen we weinig zeggen. Liever heb ik wat specifiekere informatie van eigenaren van beide rassen. Welk ras we van de twee willen weten we nog niet, daar zijn we nog niet over uit. Beide rassen ken ik als lief, sociaal, erg vrij naar het gezin toe, goed opvoedbaar, maar ook hoor ik weleens mindere eigenschappen zoals het niet kunnen bij het zelfde geslacht enz. Ik weet dat er veel mensen zijn die staffords en pitbulls eng vinden, maar ik niet en ik denk er ook niet zo over, dus die meningen graag hier buiten houden als het kan.
Dit zijn onze wensen  en vragen over beide rassen
- hond moet bij twee teven en reu kunnen van een ander ras.
- Als het een reu wordt willen we graag als die geschikt is als dekreu in zetten en met een teef een keertje fokken, waar moet ik dan opletten bij beide rassen?
- reu of teef maakt niet uit, maar wat is verstandiger, gezien twee teven en een reu?
- het wordt een pup daar zijn we dan wel over uit, hoe kan ik het beste 1 van deze rassen opvoeden en waar moet ik goed opletten?
- wat zijn de mindere karaktereigenschappen van beide rassen
- wat zijn de verschillen in karaktereigenschappen bij een Amerikaanse stafford en een Pitbull?
- Hebben beide rassen een stamboom? ( Ik zie wel het een en ander staan, maar het ook vaak zat gehoord dat beide rassen in Nederland niet ras erkend zijn maar kruising vandaar de vraag)
- Hoeveel beweging heeft de gemiddelde stafford of Pitbull nodig?
- Op welke dingen moet ik letten als ik een pup van 1 van de rassen koop?

Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen en antwoorden hierover. Ik wil niet zomaar zo'n hond kopen en wil gewoon zoveel mogelijk informatie hierover in winnen

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Nu ga je waarschijnlijk nog specifieker antwoord krijgen van eigenaren maar mag ik dit gewoon afraden met enorm veel uitroep tekens.

Bij punt 1 ga je namelijk al de mist in, MOET kunnen. En die garantie krijg je niet. Het kan prima goed gaan alleen wanneer ze eenmaal volwassen zijn zie je vaak strubbelingen met soort of seksegenoten. Lees; Gevechten. Dan wordt het herplaatsen of apart houden.

Normaal gesproken heb je de meeste kans met een reu/teef combinatie. Nu ga jij straks 4 honden hebben van beide geslachten. De kans dat het niet gaat klikken wordt alleen maar groter.

Verder kun je ze beide met stamboom krijgen, de Pitbull alleen niet met FCI. Ze hebben veel beweging nodig en zijn het gewoon honden. Zelfde dingen :-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ja ik begrijp dat je me dat afraadt, maar het is vooral om reacties te voorkomen dat stafords en Pitbulls gevaarlijk zouden zijn. Snap je? Daar gaat het me vooral om. Dus de kans zit er dik in dat ze met beide geslachten het mis kan gaan? Gebeurt dat vaak bij deze rassen?

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Ik kan helaas niet over de Stafford praten maar zie dat maar als de showlijn van de pitbull. Minder pittig in het karakter en minder drive om te werken.

Ik heb er hier 4 en vanaf volgende week 5 en die leven op 2 na allen gescheiden van elkaar. Dat is een must want anders gaat het per direct fout aangezien dat het aard van het beestje is. Dan kom je gelijk weer bij het karakter, zo zitten ze nou eenmaal in elkaar en als liefhebber weet je hoe je daar mee om moet gaan. Je moet niet willen ombuigen of onderdrukken want dan is de pitbull niets voor jou!

Staffords en Pitbulls zijn niet gevaarlijk voor mensen, wel voor honden! Knoop dat goed in je oren. Laat ze dus ook niet loslopen en "spelen" met soortgenoten.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

waar een wil is, is een weg...
maar stel je dan in op worst case scenario!
en dat is, apart...gescheiden houden en uitlaten...
want de kans is reeel dat dit gewoon mis gaat..
als ze aan het knokken gaan is dat niet mis, en los je dat niet even op.

het zijn hele leuke honden, in veel opzichten, maar als je al honden in huis hebt is het lastig..ze hebben daar vaak gewoon weinig boodschap aan

opvoeden, tja, als elke hond, alleen misschien wat meer met de insteek liever andere honden te negeren, dan lekker sociaal maken met andere honden. en veel liefde en een zachte hand...

beweging, ja, hebben ze best wel nodig :-)
en ook wat meer uitdaging, dus actie en sport..
maar hier zitten behoorlijke verschillen in, maar net wat je hebt..de showhondjes bv, hebben een stuk minder werkdrift. maar een paar uurtjes per dag ben je sowieso wel zoet

stamboom lijkt me verstandig bij een stafford..
bij een pit bull zijn die er ook, alleen dat is een ander wereldje, buiten de FCI/Rvb om...

fokken zou ik niet zo snel doen met je stafford, of pitbull...is het niet je ding, laat het dan aan mensen die het wel weten. er lopen er al zoooooveel, de asielen zitten al vol...waarom zou je dat willen?
ik zou daar alleen over denken als je hond echt een werkelijke toevoeging is...niet gewoon, een lieve stafford..

wil je een lekker losloop hondje die overal mee naartoe kan, dan zit je hier 9 van de 10 keer verkeerd mee...dat is dus tevens een "nadeel"
hun moeilijkheid met andere honden

als ik het zo lees, lijkt het mij echt niet handig...je hebt al een paar pittige hondjes in huis. waarom niet wachten tot de situatie er beter naar is??

en je laatste vraag; ja dat gebeurt vaak!
met beide geslachten...

het hoeft allemaal niet zo dramatisch te zijn, maar als je op een punt komt dat je alles aan moet passen, dan moet dat kunnen, en moet je dat doen. zit je daar niet op te wachten, wees dan gewoon eerlijk en doe het niet

je vragen zijn verder een beetje moeilijk te beantwoorden, er zit zoveel verschil..
denk alleen al aan die XXL "pitbulls" of een "gewone" pitbull...enorm verschil
zo ook in de staffords...

de een is wat gemoedelijker dan de ander...
dusja, wat zoek je? welke fokkers lijken je wat?
dan kun je misschien iets gerichter informatie krijgen

maar duik het wereldje eens in, gaat eens naar bv een pitbull show, en show van de stafford...
de juiste club mensen bij elkaar, doorgaans ook betrouwbare info..
iig, denk niet dat het allemaal alleen maar opvoeding is bij deze honden, want dan kom je bedrogen uit
:-)

klinkt een beetje negatief, het zijn ook hele leuke hondjes, allemansvriendjes (naar mensen),heel sociaal en open, vrolijke clowns...
maar de situatie waar jij in zit, maakt het iets minder makkelijk allemaal
helemaal omdat je niet al een hond hebt, maar straks 3, en nummer 4 erbij...dat kans dat het dan met honden misloopt wordt alleen maar groter natuurlijk
en dan zouden de laatste 2 ook nog een beetje hetzelfde qua leeftijd zitten..echt verre van ideaal allemaal


honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Ja ik begrijp dat je me dat afraadt, maar het is vooral om reacties te voorkomen dat stafords en Pitbulls gevaarlijk zouden zijn. Snap je? Daar gaat het me vooral om. Dus de kans zit er dik in dat ze met beide geslachten het mis kan gaan? Gebeurt dat vaak bij deze rassen? "


Nee, ik raad het je af omdat de situatie die je nu hebt (twee mooie teven), je visie op de toekomst en daarbij dan nu je wensen niet vind passen bij de realiteit.

Maar inderdaad de kans zit er dik in en het gebeurt vaak. Iedere goede fokker zal dat je ook vertellen.

De reacties verder ja... Terwijl het zijn inderdaad geen gevaarlijke honden. Er kunnen alleen gevaarlijke situaties ontstaan als je eigenschappen niet erkend en je er niet op aanpast. Daarom bij rassen met deze eigenschappen altijd een waarschuwing. Onderschat het niet :-)

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Mijn pitbulls zijn tussen de mechelaars opgegroeid. Reuen en teven.
Mechelaars zijn natuurlijk al behoorlijk pittige honden, die iets te doen moeten hebben, een staff of pitbull zit qua werkdrift net zo hoog.
Wel zou ik letten bij het uitkiezen van de pup, hoe deze in gedrag is.
Ik heb hier 2 reuen (amstaff en presa canario) iedereen brult aah moet je niet doen, apart houden, gaat fout (heb ook 4 pitbulls en 1 ambull gehad, ging ook super) Mijn honden leven met elkaar, zonder machtsstrijd...alleen onbekende reuen zijn verboden terrein.

De reden waardoor het vaak misgaat bij deze rassen is vaak door reu/reu combinatie en teef/teef met gelijkwaardige karakters en die pikken vaak wat minder van de ander , waardoor er dus flinke onenigheid kan ontstaan. Maar met lekker training volgen (je hebt 2 mechelaars dus ervaring heb je echt wel) Het zijn echt geen compleet doorgeslagen moordmachines die met geen enkele hond kunnen. Honden waar ze mee opgroeien blijft 9 van de 10 keer goed gaan.
Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring met deze rassen.
Wel wil ik je zeggen, (je hebt fokplannen??) pas hier wel mee op, een fokreu (staff of pit) zal absoluut geen andere reuen meer dulden ook al zijn ze met elkaar opgegroeid. Maar dat komt bij de meeste intacte reuen voor.
Ik weet dat er een paar weer negatief zullen reageren , maar het is en blijft altijd een hond.....ze worden zo gemaakt niet geboren.
Je weet zelf(denk ik) dat de mechelaars ook met scheve ogen werden bekeken, waren mensenbijters noem maar op. Dus ik zou wel voor de wat "zachtere" lijnen kijken. En heel veel succes

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Of je het wel of niet moet doen, moet je zelf weten, maar ik zou het afraden. Ik zou je bv ook geen pup verkopen als dit je plannen zijn.

Nu al beginnen over mogelijkheid om hem/haar in te zetten voor de fok, terwijl je blijkbaar niets van beide rassen weet doet al helemaal mijn nek haren overeind komen. Er is al een mega overschot van slecht gefokte pitjes en staffords die alles behalve het juiste karakter hebben. Daarnaast word er zoveel rommel onder de noemer pitbull verkocht dat je heel erg op moet passen met wat je koopt.

Moet met reu en teef kunnen, als je mazzel heb kan dit soms heel soms goed gaan. Er vanuit gaan dat het fout gaat is verstandiger dan denken dat het wel goed zal gaan. Kan je zeggen dat de combi reu teef al een behoorlijke uitdaging kan zijn binnen deze rassen. Het is totaal niet vanzelf sprekend dat dat al goed gaat, dus de kans dat het met geslachtsgenoten gaat is echt minimaal!

Dekreu of fokteef, als ik vele moet geloven is hun hond geschikt voor de fok, maar in mijn ogen zijn die vaak het geven van voer niet eens waard. Voor je dat pas goed kunt beoordelen zal je al lange tijd in het wereld mee moeten lopen en eerlijk moeten kunnen zijn over je eigen hond, dat is iets wat vele al niet kunnen. Een quote van een van de beste fokkers in mijn ogen van staffies: "goeie honden worden je gegunt" Wat je kan kopen is niet goed genoeg....., anders hadden ze hem zelf wel gehouden. Zeker bij deze rassen moet je heel erg opletten dat je niet mooie verhaaltjes koopt en dat je zeker weet dat de stamboom klopt (en dan heb ik het niet over het waardeloze FCI papiertje waarbij 99% niet klopt). Het vermeerderen van de populatie doen al genoeg mensen, maar kwaliteit behouden is zeldzaam....

Reu of teef, maakt geen snars uit. Bij beide heb je grote kans dat het mis gaat en bij beide is de schade dan net zo groot. Overigens een dekreu die met andere reuen overweg zou kunnen is niet rastypisch en zou niet voor de fok ingezet moeten worden!

Opvoeding is simpel en dat dient met zachte hand te gebeuren. Totaal anders als bij herders!!

Minpunten geen, althans als je er bewust voor kiest en alle eigenschappen accepteerd. Verschil tussen de pit en staf is dat de werkpit feller is als de show staf, maar onderschat daarbij de staff absolut niet!

Verschillen is afhankelijk van het type en de bloedlijnen, teveel verschillen om daar nu iets zinnigs over te kunnen zeggen.

De amerikaanse stafford word erkent door de RvB (FCI), de pitbull niet. Er zijn vele varianten stambomen in omloop, maar verkies dan diegene die achterop een bierviltje geschreven word, die is vaker werkelijker als dat er ergens op een FCI papiertje staat......

Beweging is afhankelijk van het type, van 30 minuten tot 4 uur per dag (meer is altijd goed)

Waar je op moet letten is uitspraken zoals hierboven, dat het aan de opvoeding ligt, dat is pure bullshit. De intolerantie zit er of in en komt naar buiten of het zit er niet in. Tuurlijk kun je wel iets begeleiden, maar dit geeft geen enkele garanties.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Oke allemaal heel duidelijk, fijn dat jullie duidelijk aangeven hoe en wat. Wel zijn er wat dingen die ik de wereld uit wil helpen, het fokken lijkt me erg mooi om te doen, maar natuurlijk niet zonder enige informatie te hebben verkregen, zonder fokkers te bezoeken en alle dingen die er bij komen en horen. Ben niet zo'n type die oeps nestjes fokt of denkt van oke laten we maar eens wat gaan proberen, dat wordt van tevoren allemaal goed uitgezocht. Ik lees wel dat het een kleine kans van slagen heeft met andere teven en reuen, hier was ik al een beetje bang voor. Omdat ik dat wel vaker heb gezien en gehoord. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de wens voor een Amerikaanse stafford of Pitbull om te hebben weg is. Maar ik denk inderdaad dat het geen verstandig idee is dan. Als ik honden heb wil ik en mijn man heel graag dat ze samen met andere honden en andere rassen en eigen geslacht kunnen. Dat vinden wij wel een must. En ook erg belangrijk. En wat opvoeding betreft beide Mechels hier hebben ook geen pittige opvoeding nodig. Ze zijn vrij makkelijk te sturen, wat opvoeding betreft denk ik dat dat beter aansluit naar onze wensen, maar ja het feit dat ze 9 van de 10 keer niet met andere honden kunnen houdt me wel erg tegen. Wij gaan er nog eens goed over nadenken en kijken de boel eens goed aan. Misschien moeten we toch voor een ander ras kiezen wat ons ook erg ligt en ons ook een prachtig ras lijkt. Hoe jammer het ook is, het belang van de hond staat voorop. En ik vind het ook verschrikkelijk als inderdaad zou blijken dat uiteindelijk de stafford of pitbul niet bij andere honden kan en uiteindelijk toch weer herplaatst moet worden. Dat zou me aan het hart gaan en voor de hond is het ook een stressvolle situatie.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ja, het blijft moeilijk...
en je gaat een beetje denken van jahh, eigen roedel gaat vaak wel goed, misschien valt het mee.
misschien wel ja, die kans is er net zo goed natuurlijk...

maar het is niet iets om vooraf al vanuit te gaan...

soms niet leuk, eerlijk zijn tegen jezelf haha

ik wilde er ook graag 1 bij, een sbt of een APBT...
maar ook ik moest concluderen van jah, dat is leuk jeroen, maar kan dat nu wel?
en eigenlijk niet, ja het kan, maar gaan dingen mis ben ik daar nu slecht op ingesteld. dus, moet ik het laten gaan. en misschien, some day, kan het wel ;-)

wie weet komt jullie tijd nog om zo'n hond te nemen :-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ja ooit hoop ik natuurlijk van wel, maar je hebt natuurlijk voorkeuren voor rassen.  En die heb ik ook. Maar als nu al wordt aangegeven dat het niet verstandig is dan gaat dat heel misschien wel een succes worden, maar groter is de kans van niet, en graag hou ik alle honden intact (liever niet steriliseren/castreren) en al helemaal niet bij dat ras. Beide teven zijn nu ook intact en mocht er nog een teef bij komen hoop ik dat dat ook zo blijft, maar om zoveel risico te nemen dat doe ik niet. Mijn Mecheltjes moeten ook een leuk leven houden en dat wens ik voor de stafford en pitt ook. Het scheiden er van zie ik ook niet echt zitten, dus dan is de keuze gauw gemaakt natuurlijk, wie weet ooit, maar wel met deze gedachten er bij.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

@Jeroen, ik kom je met alle plezier een reutje brengen O-) Sorry kon het niet laten ;-)

@Kyra: Ik geef je eerlijk mijn visie en hoop dat je dat kan waarderen. Vele zijn je al voor gegaan en sloegen mijn en andermans waarschuwingen in de wind. De hoeveelheid van staff/pitjes in asiels liegen er niet om en veelal zijn dit dus de honden waarvan de mensen dachten dat het wel mee zal vallen en dat opvoeding ala CM de key was. Als het het uiterlijk is wat je erg aanspreek zijn er wel meer terriers die mogelijk interessant zouden kunnen zijn en die minder intolerant zijn. De am.bull is vaak wel iets minder heftig bv en komt redelijk overeen kwa uiterlijk, hoewel je daar ook wel zeer intolerante tegen komt, maar wellicht een idee om naar te kijken. Overigens zijn ook deze niet door FCI erkent.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" @Jeroen, ik kom je met alle plezier een reutje brengen O-) Sorry kon het niet laten ;-)

@Kyra: Ik geef je eerlijk mijn visie en hoop dat je dat kan waarderen. Vele zijn je al voor gegaan en sloegen mijn en andermans waarschuwingen in de wind. De hoeveelheid van staff/pitjes in asiels liegen er niet om en veelal zijn dit dus de honden waarvan de mensen dachten dat het wel mee zal vallen en dat opvoeding ala CM de key was. Als het het uiterlijk is wat je erg aanspreek zijn er wel meer terriers die mogelijk interessant zouden kunnen zijn en die minder intolerant zijn. De am.bull is vaak wel iets minder heftig bv en komt redelijk overeen kwa uiterlijk, hoewel je daar ook wel zeer intolerante tegen komt, maar wellicht een idee om naar te kijken. Overigens zijn ook deze niet door FCI erkent. "


Het draait niet alleen om uiterlijk, ik ken een aantal stafdords die ook dat hele sociale karakter hebben en dat vind ik mooi. En dat is vooral waarom wij er 1 willen, en omdat ze erg goed zijn naar eigen gezin etc. Het is alleen gewoon jammer dat ze vaak niet samen gaan en dan houdt het gewoon op, ga geen hond aanschaffen als dat risico er is. En staffords eigenaren weten dat degelijk beter als een herder eigenaar natuurlijk ;-). Gelukkig heb ik qua karakter nog een voorkeur voor een ander ras die ook heel sociaal zijn naar familie toe en dat vind ik een heel groot voordeel van de staffords en pitbull, het sociale deel, maar ja de rest van de wensen zijn er ook en dan is de keuze wel gauw gemaakt denk ik, Hoe mooi het ras ook is en hoe sociaal naar eigen gezin, het moet ook kunnen met de rest van onze wensen en dat is momenteel niet haalbaar. En dat willen we wel graag.

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

Ik kan niet anders dan in deze het met Mick geheel eens zijn. Als het meezit en de dekking heeft gepakt komt er een nestje sbt's binnenkort die zeer goed doordacht is en fokken is niet iets wat je zomaar doet. Je hebt er zoveel kennis van lijnen voor nodig. Weten wat je doet, voor je dus een hond koopt die je later eventueel in zou willen zetten voor de fok moet je eigenlijk al heel veel kennis van de lijnen hebben waar je in bezig gaat ongeacht welk ras. Om zo out of the blue een pupje te kopen voor  rasvermeerdering staat me dus heel erg tegen. De scherpte naar andere honden is in de ene lijn meer aanwezig dan in de andere en ook hiervoor is dus al kennis nodig om te weten welke lijnen eventueel een afgevlakt karakter hebben om samen met andere honden te kunnen echter zie je dat hier in vele gevallen de manscherpte toeneemt en dat is iets wat ik persoonlijk vind dat niet thuis hoort in deze rassen en in de huidige maatschappij.

Het nature gedeelte zal er toch voor zorgen dat er in welke hoeveelheid ook een stukje hondagressie in zit, het nurture gedeelte kan er mee te maken hebben wanneer het eruit komt, maar dat het eruit komt is een zeer reëele kans.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb recent pb contact gehad met Mick en Jeroen omdat ik van eigenaren (en een fokker) wilde weten hoe of wat met deze honden. Ik hou namelijk niet van vooroordelen.

Het eerste wat naar boven kwam is dat je met dit soort honden niet moet verwachten dat het goed gaat met andere honden. Sterker nog: je moet juist verwachten dat het niet goed gaat met de meeste andere honden.

Op basis van alleen al het begin van je start tekst zou ik het je afraden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" @Jeroen, ik kom je met alle plezier een reutje brengen O-) Sorry kon het niet laten ;-)
"


haha
*sterk blijven Jeroen*
Helaas Mick, gaat nog niet, misschien later! ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" ja, het blijft moeilijk...
en je gaat een beetje denken van jahh, eigen roedel gaat vaak wel goed, misschien valt het mee.
misschien wel ja, die kans is er net zo goed natuurlijk...

maar het is niet iets om vooraf al vanuit te gaan...

soms niet leuk, eerlijk zijn tegen jezelf haha

ik wilde er ook graag 1 bij, een sbt of een APBT...
maar ook ik moest concluderen van jah, dat is leuk jeroen, maar kan dat nu wel?
en eigenlijk niet, ja het kan, maar gaan dingen mis ben ik daar nu slecht op ingesteld. dus, moet ik het laten gaan. en misschien, some day, kan het wel ;-)

wie weet komt jullie tijd nog om zo'n hond te nemen :-) "


Het is niet alleen eerlijk naar jezelf, maar ook naar de honden.

honden page profiel MunjaMunja 3 doggies

honden foto van Munja

Jeroen, je geeft maar een gil haha. Ben blij met het resultaat als de banzaitjes en dergelijke en het nest wat eraan komt heb ik zelf hele hoge verwachtingen van. En denk dat de keuze om banzai te gebruiken voor deze teef echt super is. Zo word er in lijn gebleven en kwa karakter gezondheid en conformatie zal dit nest misschien dat nest van banzai zelfs overtreffen ;-)
En de stap naar een 2e is niet zo groot hoor jeroen, van 2 naar 3 is een stukje groter ;-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Trainen jullie ook met je pitbul of stafford? Zo ja wat doe je dan?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Ik sport lekker met mijn staffies, doe een beetje van alles en nog wat.

Van fietsen, apporteren, hoog en ver springen, beetje pullen enz enz enz Gewoon voor de lol en om lekker met ze bezig te zijn.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ Munja
benieuwd wat er uit dit nest komt, ik blijf volgen ;-)
ik weet dat die stap opzich niet heel groot is, maar ik heb nog 2 hondjes om rekening mee te houden die regelmatig in huis rondlopen ;-)
dat maakt de situatie al een beetje anders..

@ Kyra
echt trainen is een groot woord...
we zijn wel eens bij een sportclub geweest, was heel tof..
maar we zijn gewoon zelf aan de slag gegaan, en niet zozeer op presteren en resultaat, maar gewoon voor de fun :-)

ik pik even uit een ander topic een filmpje geplaatst door APBT
hopelijk met zijn goedkeuring O-)
deze sport en training zie je veel bij de pitjes, staffies ook
maar zo fanatiek zijn we hier niet
O-)


er wordt bv gefietst, flirtpole, highjump
dat vind lootje het leukst, en ik ook

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik sluit me grotendeels aan bij wat velen al schreven hier.

Als je thuis een hond hebt die absoluut niet het karakter heeft om de confrontatie aan te gaan en je zoekt er een AST teef bij dan is je een goede kans dat het goed gaat. Of ze samen kunnen zonder toezicht durf ik je niet te zeggen maar met toezicht lukt dat vaak best wel.

Jij hebt het echter of 4 honden van verschillende geslachten van een ras dat je rustig als pittig mag omschrijven. De kans dat ze elkaar dan allemaal kunnen luchten wordt gewoon erg klein. Zelfs als de AST of APBT op zich tussen ze kan leven moet je er rekening mee houden dat er letterlijk geen confrontatie is die ze uit de weg gaan. Je moet dan dus altijd op je teentjes lopen. Dat lijkt me voor jou, en de 2 honden die je nu al hebt niet eerlijk.

Gezien je reacties op de anderen denk ik dat je er goed instaat.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" @ Munja
benieuwd wat er uit dit nest komt, ik blijf volgen  ;-)
ik weet dat die stap opzich niet heel groot is, maar ik heb nog 2 hondjes om rekening mee te houden die regelmatig in huis rondlopen ;-)
dat maakt de situatie al een beetje anders..

@ Kyra
echt trainen is een groot woord...
we zijn wel eens bij een sportclub geweest, was heel tof..
maar we zijn gewoon zelf aan de slag gegaan, en niet zozeer op presteren en resultaat, maar gewoon voor de fun  :-)

ik pik even uit een ander topic een filmpje geplaatst door APBT
hopelijk met zijn goedkeuring  O-)
deze sport en training zie je veel bij de pitjes, staffies ook
maar zo fanatiek zijn we hier niet
O-)


er wordt bv gefietst, flirtpole, highjump
dat vind lootje het leukst, en ik ook
"

Wat ik me afvraag he, creeer je nou niet juist met dat trekspel dat beide honden aan een boom zijn vast gezet met een ketting dat daar juist die agressie naar elkaar toe loskomt? Ik vind dat nogal heavvy als je weet dat zo'n soort ras uitvalt naar andere honden dan toch dat soort trekspellen gaat doen en vast zet aan een boom zodat ze geen kant op kunnen, stimuleer je daarmee nou niet juist die agressie naar andere honden? Of zie ik dat verkeerd?

Hier ook een teef en die kan het ook niet hebben als de oudste een trekspel met de baas doet, dus we doen het gewoon niet meer waar zij bij is en sindsdien gaat het stukken beter met haar, vertoont minder problemen naar de oudste toe.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

even voor de duidelijkheid, niet iedereen met zulke honden is op deze manier bezig, en sport zo fanatiek..

ze vinden het leuk om met je bezig te zijn, of dat nu lange wandelingen zijn met wat gek doen en spelletjes, of sporten zoals dit..maar dit ligt ze, en vinden ze doorgaans echt geweldig.

of het dingen aanwakkert? dat weet ik niet precies...
maar, in de meeste gevallen lijkt het me niet zo'n probleem, deze honden lopen namelijk al nooit los, en niet bij andere honden.

dat die kans er ergens toch zit, kan ik best geloven.
daarom doe ik tuggen bv niet met lola, dat is dat trekspel wat je noemt.

omdat lola dus wel op enkele plekken haar losloopvrijheid krijgt, en soms wel onder de honden is. ik wil met haar dus geen spelletjes als dat doen, met een echte tegenstander...
daarom doe ik high jump, en flirtpole...en dat doet ze met mij en haar speeltje, de bijtrol...dus dat is echt all in good fun, en heeft misschien iets minder competitie drift..

nogmaals, ik kan je geen duidelijk antwoord geven op je vraag...

hier is het verschil iig heel duidelijk, de bijtrol is haar speeltje waar ze helemaal los op mag...ze doet dat met mij, niet met andere honden...en zodra we klaar zijn, is het ook klaar..ik merk niet dat zij nu buiten die momenten ook scherper is ofzo

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" even voor de duidelijkheid, niet iedereen met zulke honden is op deze manier bezig, en sport zo fanatiek..

ze vinden het leuk om met je bezig te zijn, of dat nu lange wandelingen zijn met wat gek doen en spelletjes, of sporten zoals dit..maar dit ligt ze, en vinden ze doorgaans echt geweldig.

of het dingen aanwakkert? dat weet ik niet precies...
maar, in de meeste gevallen lijkt het me niet zo'n probleem, deze honden lopen namelijk al nooit los, en niet bij andere honden.

dat die kans er ergens toch zit, kan ik best geloven.
daarom doe ik tuggen bv niet met lola, dat is dat trekspel wat je noemt.

omdat lola dus wel op enkele plekken haar losloopvrijheid krijgt, en soms wel onder de honden is. ik wil met haar dus geen spelletjes als dat doen, met een echte tegenstander...
daarom doe ik high jump, en flirtpole...en dat doet ze met mij en haar speeltje, de bijtrol...dus dat is echt all in good fun, en heeft misschien iets minder competitie drift..

nogmaals, ik kan je geen duidelijk antwoord geven op je vraag...

hier is het verschil iig heel duidelijk, de bijtrol is haar speeltje waar ze helemaal los op mag...ze doet dat met mij, niet met andere honden...en zodra we klaar zijn, is het ook klaar..ik merk niet dat zij nu buiten die momenten ook scherper is ofzo
"


Ik vraag me dat inderdaad dat af bij dat trekspel dat tuggen zoals je dat noemt, verder weet ik dat het trainen met speelgoed en als baas zijnde met de hond wel een must is. Dat gebeurt hier ook met beide honden en daar merk ik qua agressie niets van tenzij de ene hond een trekspel doet en de ander er bij loopt en dat niet doet dan gaat het ook mis. Dat tuggen werpt bij mij heel grote vraagtekens op juist omdat iedereen me zo gewaarschuwd heeft, dan kan een hond wel vast zitten op dat moment maar juist daarom denk ik dat die agressie ook naar boven komt. Ik weet bijvoorbeeld wel dat als de jongste dat doet met een andere hond dat het dan ook oorlog wordt, en dat is gewoon een kruising Mechel. En dan denk ik van als je weet dat je hond daar zo op reageert op andere honden dan versterkt dat tuggen dat toch alleen maar? Misschien zie ik het wel kats verkeerd maar dat roept bij grote vraagtekens op.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"
Wat ik me afvraag he, creeer je nou niet juist met dat trekspel dat beide honden aan een boom zijn vast gezet met een ketting dat daar juist die agressie naar elkaar toe loskomt? Ik vind dat nogal heavvy als je weet dat zo'n soort ras uitvalt naar andere honden dan toch dat soort trekspellen gaat doen en vast zet aan een boom zodat ze geen kant op kunnen, stimuleer je daarmee nou niet juist die agressie naar andere honden? Of zie ik dat verkeerd?

Hier ook een teef en die kan het ook niet hebben als de oudste een trekspel met de baas doet, dus we doen het gewoon niet meer waar zij bij is en sindsdien gaat het stukken beter met haar, vertoont minder problemen naar de oudste toe. "


Je moet 2 dingen even los van elkaar bekijken; 1. Het vast zetten aan een boom is om te voorkomen dat ze bij elkaar kunnen komen, mocht de riem die de baas is zijn handen heeft breken (de manier dat ze het op het flimpje doen is niet de juiste manier waarop je dit zou moeten doen en bevestigd voor mij gelijk ook weer waarom ik niet in groeps verband train/sport). 2. Indien dit agressie naar de andere hond zou opwekken, zouden ze de brandslang niet pakken, maar direct voor de andere hond gaan ipv aan zo'n slang te gaan lopen trekken. De echte hond agressieve pitjes en staffies zullen dit dus ook nooit kunnen doen en eigenlijk is dit dus een mooi voorbeeld dat de term agressie dus onjuist is en de term intollerant gebruikt zou moeten worden.

Het beeld dat de meesten hebben over een intolerante staf/pit is vaak volledig onjuist, het zijn geen honden die zonder enige aanleiding vol in de aanval gaan. Ze zijn er wel, maar vaak zijn dat juist de angsthazen en zijn die verder vaak ook niet rastypisch. De beste staffies die ik heb meegemaakt kun je met een andere hond tot op een meter of wat benaderen en je zult zien dat ze elkaar volledig negeren en als ik je dan zeg dat ik hou van hele felle staffords zou dat je nu wel een beter beeld moeten geven van hoe ze nu werkelijk zijn....

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat is best logisch eigenlijk, goede post

ik ben te weinig thuis in deze sportwereld om echt iets zinnigs te zeggen over het effect, en gedrag naar andere honden..

we sporten hier gezellig samen dus heb die ervaring er ook niet mee...wel heb ik bewust gekozen om bv niet te tuggen..ok dat, en het feit dat er hier niet echt trainmaatjes zijn O-)
maar jouw verklaring Mick, kan ik wat mee

sporten is hier overigens een relatief begrip hoor, we doen het voor de fun...lola vind het ook geweldig en ze gaat ervoor, ik vind het ook leuk..maar lola heeft niet die werk-drift dat dit bv een must is voor haar

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Mick welke riem moet breken? Ze zitten allemaal vast aan de ketting voor tow want zonder ketting of tuig geen tow! ;-)

Volgende forumvraag: even voorstellen, bailey
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^