Ik wil een puppy/hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Hallo,
Na lang nadenken ben ik eruit, ik wil echt beginnen aan een puppy maar ik heb toch een paar probleempjes. Ik zit best wel een beetje met mijn werk, ik werk 3 dagen in de week van 8.00 tot 16.00 uur. Ik ging dus een beetje op internet zoeken en dacht aan een dagopvang. Maar voor een puppy moet je best veel tijd maken dus ik dacht is een volwassen hond niet beter? 
Ik hoop dus dat jullie mij een beetje kunnen helpen zoals tips geven het liefst wil ik natuurlijk een puppy maar als dat niet kan dan kan het niet.

Groetjes Amber.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Een volwassen asielhond die zindelijk is? O-)
Geef je gelijk een warm gouden mandje aan een asielhondje! ;-)

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Welkom op dit forum! Wat goed dat je je aan het oriënteren bent ':-)

Voor een pupje moet je inderdaad aardig wat tijd vrij maken, onze pup kwam in de vakantie. Zo had ik bijna 2 en een halve maand de tijd om hem te laten wennen en een begin te maken met de zindelijkheidstraining, etc. Na de vakantie was er ook altijd iemand thuis, dus dat was erg fijn. 

Niet iedereen heeft die luxe, maar als je voor een pup zou gaan is het wel handig om een paar weken vrij te nemen. Een pup kan namelijk nog niet lang alleen zijn. Niet alleen omdat ze het alleen zijn opgebouwd moet worden en ze moeten wennen aan jou en de nieuwe omgeving, maar ook vanwege de zindelijkheid. Ze moeten in het beging gewoon heel vaak plassen en poepen. Als de pup iets ouder is, is een dagopvang inderdaad een heel goed idee! 

Volwassen honden zijn ook enorm leuk, o.a. op deze website staan heel veel leuke en lieve hondjes die een plekje voor de rest van hun leven verdienen. Daar kan je ook je eisen links in de balk aangeven, dan worden de hondjes hierop gefilterd. Het grote voordeel van een volwassen hond, is dat hij vaak al heel veel kan bijv. alleen zijn, zindelijkheid, etc. En stel dat je voor een volwassen hond zou gaan, wie weet heb je in de toekomst wel plek en tijd voor een pupje? :-D

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik heb indertijd Kim de eerste weken bij mijn zusje gebracht, die paste op haar tot ik klaar was met werken. Weet niet of dat bij jou mogelijk is? Toen ze oud genoeg was nam ik haar gewoon mee naar het werk maar dat moet natuurlijk kunnen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Welkom hier :-D

Zeker als je 3 dagen werkt van 8 tot 16... Is het misschien wel het verstandigst om een volwassen hond te kiezen..
Een pup moet je natuurlijk En goed zindelijk kunnen maken En ook leren alleen te zijn. Je kan misschien wel een paar weken vrij krijgen, maar in die paar weken is de pup nog niet oud genoeg dat hij die dagen alleen kan zijn :-)

Wat misschien een optie is, is misschien familie/vrienden/kennissen? Waar de pup in huis kan blijven die 3 dagen als jij overdag werken bent? Is niet de ideale situatie, want voor een pup is het wel erg veel heen en weer gesjouw en gereis ;-)

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Super bedankt voor de reacties!!;-)
Ik denk dat ik inderdaad beter een volwassen hond kan nemen.
Ik ga is wat info opzoeken over de dagopvang en mijn moeder zou eventueel ook een dagje op kunnen passen

Groetjes Amber

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Super bedankt voor de reacties!!;-)
Ik denk dat ik inderdaad beter een volwassen hond kan nemen.
Ik ga is wat info opzoeken over de dagopvang en mijn moeder zou eventueel ook een dagje op kunnen passen

Groetjes Amber "

Heb je al een idee wat voor ras je aan spreekt? :-)
.

Volgende forumvraag: Bo is geboren!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^