Kan mijn hondje loops zijn??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Tara, onze golden van nu 8 maanden, is dus ziek. Toen wij haar namen hadden wij het idee haar nog voor haar eerste loopsheid te sterriliseren omdat wij ook nog een ongeholpen reu in huis hebben en geen pups willen.

Omdat ze ziek is kan ze niet gesterriliseerd worden en de da wou de reu ook niet castreren omdat hij ten eerste nog niet is uitgegroeid en ten tweede door zijn verleden een achterstand met veel dingen heeft waardoor hij dit als een extra belemmering bij hem zou zien.

Toen dus gekozen voor de antiloopheidsprik. Tara zou deze prik krijgen zodat ze niet loops kan worden en voor ons dus het dilemma is opgelost.

Ze heeft dus deze prik gehad en moet hem op 24 november weer hebben.
Maar nu likt Tara veel aan haar vulva en onze reu loopt achter haar aan en tilt haar hele kont op om vervolgens haar vulva en alles af te likken. Onze reu heeft dit nog nooit eerder gedaan. Ik ben dus bij haar gaan kijken en ik zie dat het wel wat donkerder is, wat rood. De vacht bij haar vulva is een beetje oranje/rood. Ik heb nergens nog bloed kunnen vinden.

Nu twijfel ik dus enorm of ze loops is, kan ze uberhaupt nog loops worden ondanks deze prik??

Ik zit een beetje in paniek hierzo want Tara zal een dekking en zeker pups (ook als de pups weggehaald worden) waarschijnlijk niet overleven :'(

Nu is ze gelukkig nog niet willig enzo, maar als ze echt loops is komt die tijd nog wel.

Ik ga trouwens vanmiddag zowiezo even de da bellen.

Maar wat weten jullie over deze prik??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan mijn hondje loops zijn??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Chocomelk

Dat je de DA even belt is zoiezo verstandig. De prik waar jij het over hebt kan nogal wat bijwerkingen hebben zoals een baarmoederontsteking

* % van de teefjes kan toch nog loops worden (en vruchtbaar!)
* verhoogde kans op het ontstaan van melkkliergezwellen op latere leeftijd
* verhoogde kans op het ontstaan van baarmoederontsteking op latere leeftijd
* verhoogde kans op suikerziekte op latere leeftijd.

Hoe langer de prikpil achtereen wordt gebruikt, hoe groter de kans op problemen. Om deze reden gebruiken wij de prikpil liefst alleen kortdurend: bijvoorbeeld voorkomen van loopsheid voor pension-opname of shows etc.
Ook het natuurlijke zwangerschapshormoon (progesteron) dat een teef na elke loopsheid maakt (en waardoor ze schijnzwanger kan worden) heeft deze bijwerkingen.

Ik zou er toch voor kiezen om Storm te laten castreren.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Moet zijn 3 % van de teefjes kan toch loops worden

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie 3 doggies

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Oeps, ik hoop voor je, dat ze niet bij die 3 % zit.

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Chocomelk

Tara moet dus de eerste keer loops worden,lijkt mij vreemd om dan een antiloopsheid prik te geven,omdatIk vroeger een hondje gehad heb,die kreeg ook de antiloopsheidprik,dat was een maand voordat ze loops ging worden..of het moet in die tijd veranderd zijn... en met Tara kan dat nog niet berekend worden.

Ik denk zelf,omdat de reu zo opdringerig naar Tara is dat ze alsnog loops gaat worden,die ruiken dat namelijk al.

Groetjes
Joke





honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann 3 doggies

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Idd een reu weet van te voren waneer een teefje loops word, en hoe is het plassen van haar? Heeft ze geen blaasonsteking? Sterkte O-) .

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Enorm bedankt voor jullie reactie's!

Tja wat betreft het gebruiken van de prikpil, we hadden niet echt andere optie's. Een sterrilisatie zou Tara absoluut niet overleven. En Storm ga ik waarschijnlijk ook wel castreren hoor, maar we wouden het dus nog even voor hem uitstellen omdat hij al zoveel "problemen" heeft.

Ik ben net terug van werk en ga nu gelijk even de da bellen, kijken wat hij zegt.

Als Tara echt loops is of wordt dan heb ik een groot probleem :'( .

Ik laat nog wel weten wat de da zegt straks

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik heb net gebeld, maar de da was bezig met een ander hondje. De da assistente zei wel dat het ook kan komen door haar medicatie, dat de medicatie en de prikpil elkaar tegen werken :'( .

Ze vond het in ieder geval verstandig om de reu en teef apart te houden (tja dat had ik me natuurlijk ook al bedacht). Maargoed ze zou met de da overleggen zodra hij klaar was en dan zouden ze mij even terug bellen over hoe en wat.

Ik moet zeggen dat ik Storm niet graag castreer, als ik het al zou doen zou het dus puur voor Tara zijn. Ik ben alleen bang dat hij ondanks de castratie wel nog steeds zin zal hebben als Tara loops is en haar toch probeerd te dekken. Ook al is hij dan niet vruchtbaar, ook zo'n dekking is een groot risico voor onze Tara.

Daarom willen we dus ook het liefst dat Tara niet loops kan worden, omdat een hond die loops is je altijd een klein risico houdt. Tuurlijk laat ik haar dan niet van de riem af en tuurlijk sla ik de reutjes van haar af enz enz... Maar als er toch een hond bovenop springt dan ben ik dus heel bang dat ik Tara daardoor verlies :'( :'(

Ik zit echt in de zenuwen hier nu, ben zo bang dat er wat gebeurd en ik Tara dan kwijt raak...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

En zo'n sterilisatie via een kijkoperatie, zou dat ook niet kunnen? Dat schijnt een gemakkelijke ingreep te zijn, snel klaar en zonder pijn...

Houd ze maar goed uit elkaar, dan gebeurt er echt niets hoor. Niet druk maken om iets wat nog niet is gebeurd, daar maak je jezelf alleen maar gek mee!! De dierenarts heeft vast goede tips voor je.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Angela, die operatie is ook niks voor Tara. Ze moet daarvoor ook onder narcose en een narcose kan ze zowiezo niet aan. Daarnaast kan ze een herstelperiode ook niet aan.

Het belangrijkste is ook, bij een operatie, wat voor operatie ook, heb je altijd bloedverlies (al is het minimaal), dit bloed kan Tara in ieder geval op dit moment niet missen.

Ik zal ze inderdaad goed uit elkaar houden, maar dat is niet gemakkelijk hier.

De da heeft trouwens ook terug gebeld en het zou ook kunnen dat ze door de combinatie van haar ziekte, prikpil en medicatie een klein beetje slijm vloeit. Deze slijm heeft ook een aantrekkelijk geur voor reuen, dus dat zou het ook kunnen zijn.

We wachten af tot volgende week, als ik dan nog steeds twijfels heb over of ze loops is of niet dan moest ik van da langs komen zodat we samen kunnen kijken hoe we het gaan oplossen dan. Dus maar even afwachten....

Nu is er ook nog niets aan de hand, als ze al loops is is ze zowiezo nog niet gewillig en nog maar net begonnen. Dus het probleem is er pas echt als ze gewillig zou zijn en de reu gek van hormonen wordt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een loopsprik moet opgebouwd worden, het is niet zo dat je de eerste keer dat je deze prik geeft , dan zes maanden kan wachten, nee die moet na de eerste enting na drie maanden herhaald worden, en dan na vier maanden en dan na zes maanden is dat gebeurd ? en inderdaad als je hond ondanks dat ze geprikt is in de buurt komt van een loopse teef , dan kan ze echt loops worden, al is het wat minder dan normaal, en kan ook gedekt worden, dus wees alert.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Willemijn, dit is niet gebeurd omdat de eerste 3 maanden nog niet voorbij zijn.

Ze had haar eerste prik op 24 augustus gehad en zou haar tweede prik dus op 24 november krijgen. Tara is natuurlijk nog maar 8 en halve maand.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hmmm hopelijk is het dan gewoon slijm...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan mijn hondje loops zijn??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^