Cesar milan, A Hero

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ik las net een heel verhaal over Cesar milan dat hij dieren zou mishandelen :o dat wil ik persoonlijk even tegenspreken.. Wij passen hier thuis zijn technieken ook toe en onze hond is helemaal niet bang van ons en luistert prima.. Ik kijk dit programma al heel lang.. En ik geef toe dat hij bepaald gedrag uitlokt maar dat zegt hij ook elke keer dat hij dat express doet anders kan hij dat gedrag toch niet corrigeren ^^ Cesar milan weet perfect wat de lichaamstaal van honden betekend en dat betekend voor mij dat je met honden kan werken ;-) en ja hij heeft al eens een hond getrapt, maar enkel omdat deze niet losliet na een beet ;-) Wat zou jij doen?? lachen van de pijn?? 

P.s. mijn excuse voor eventuele schrijffouten (Dyslexie)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, een echte held die honden red door ze te intimideren, op de rug te leggen op te tillen aan hun nekvel. Klinkt mij in de oren als een echte held.
Ziet er super vriendelijk uit, ja.  Hij heeft wel goede dingen, zoals discipline, consequent zijn, beweging.. Maar dit gaat te ver. Je hoeft een hond helemaal niet zo aan te pakken.. Volgens studies blijkt dat honden doodsangst ervaren als je zo in hun nek worden gepakt..Of kijk dit filmpje eens op 2.58..  dat is gewoon mishandeling..heeft niks met training te maken;

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Oooooh een CM topic....
*pakt koffie en gaat achterover zitten* 
Ik ben benieuwd naar alle reacties hierop.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Oooooh een CM topic....
*pakt koffie en gaat achterover zitten* 
Ik ben benieuwd naar alle reacties hierop. "


Ja, alweer.. ik word er ook een beetje moe van. Sure, die vent heeft wel een paar goede dingen..maar de manier waarop hij omgaat met probleemgedrag.. en de filmpjes die er opduiken.. sorry, maar dat valt gewoon in de categorie dierenmishandeling.. Ik snap niet dat mensen zo lovend kunnen zijn over slipkettingen, teletac en fysieke correctie..

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" Oooooh een CM topic....
*pakt koffie en gaat achterover zitten* 
Ik ben benieuwd naar alle reacties hierop. "

Ik ook wel ja.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

" Oooooh een CM topic....
*pakt koffie en gaat achterover zitten* 
Ik ben benieuwd naar alle reacties hierop. "


Ik had hetzelfde, maar ik ben benieuwd hoe snel het gesloten wordt ;-)
De reactie's zijn toch altijd hetzelfde..
50% tegen, 40 % half/half en 10% voor...

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Toch weer gekeken hè... doos die ik ben.
Die bulldog, word zo omhoog getrokken aan zijn vel !;-)
Ik zeg maar niks meer...

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Zonder CM te willen promoten, dat is op dit forum niet gewenst. Het gaat om zeer moeilijke honden. Het lijkt er toch op dat hij het doet, om ze uit de "mood" te halen. Als hij ze echt pijn zou doen,zouden ze toch wel bijten oid?

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ben zelf ook absoluut geen fan...trouwens zoiets als "Pack Leader" zijn bestaat niet. Die theorie is al lang achterhaald. Behandel je hond nou gewoon als een hond en niet als een dier dat constant je rangorde probeert te ondermijnen... *zucht*

Veel succes, TS.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier een verhaal van een vrouw die haar hond liet logeren bij CM in zijn dog psycology center;
http://www.thecrossovertrainer.com/one-persons-experience-with-the-dog-whisperer/
Even een stukje uit het verhaal;

" When I picked up my dog from the Psychology center, I noticed he was injured on the eyelid and I questioned the monitor what that was about...                       ..Also my dog had an electric collar on '

Daarnaast werd haar verteld dat dit kwam omdat ze nou eenmaal 'een fighting breed' had.. Eenmaal thuis bleek die hond getraumatiseerd te zijn door zn verblijf daar.


Ik was vroeger ook zo'n fan van deze kerel.. had zn boeken, keek zn programma's.. en het enige wat ik zag was al die geweldige resultaten.. 
Nu ik ben gaan nadenken besef ik dat die honden helemaal niet veranderd waren, maar zo afgestompt en angstig zijn geworden dat ze bepaald gedrag niet meer durven te vertonen.

Het probleem is dat hij niks doet aan het gevoel wat die honden hebben, waarom valt zo'n hond mensen aan, waar komt die woede vandaan? Daar doet hij niks mee, hij corrigeert gedrag, een symptoom dus.. en de hond vertoont het gedrag niet meer uit angst voor correctie.. maar blijft zich in zijn hoofd hetzelfde voelen.. Oftewel, tikkende tijdbom.. Daarom ben ik er zo op tegen.

Ik durf eerlijk toe te geven, wij hebben ook zo'n CMtype over de vloer gehad, en ja, ook de slipketting kwam aan bod.. en alle technieken die erbij horen.. En ja, het heeft Lady even geholpen.. Maar daarna verergerde gedrag en heb ik onze band er bij nader inzien echt wel mee beschadigd..

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Mijn idee over CM zijn aan 1 kant positief en de andere kant negatief.

Positief: Hij laat mensen in zien dat ze een hond hebben en geen baby.
Wat je met lichaamstaal kunt bereiken is heel veel ook ik merk dat tijden het trainen van m'n honden.
Houding is heel belangrijk omdat honden hier veel uit kunnen lezen.


Negatief: Helaas kan CM totaal geen honden lezen, weet naar mijn inziens niks van signalen die honden afgeven en zo keer op keer over grenzen van honden heen gaat.
Daarnaast vind ik de fysieke correcties in veel gevallen compleet overbodig omdat het heel makkelijk op een positieve manier te trainen is.
Ik denk dan altijd aan het filmpje van Holy de labrador met baknijd er zijn hier div. filmpjes over op you tube waarbij CM flink gebeten wordt na het opeisen van de bak voer.
Dit filmpje is ook in slow motion en hier kun je zo goed alle signalen zien die hij compleet negeert en zo door z'n eigen schuld gebeten wordt.

Daarnaast maken de meeste mensen de fout "door het na te doen" met alle gevolgen van dien met vaak een averechts effect.
Niet voor niks wordt er in het begin gewaarschuwd.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

jaaa kijk ik begrijp dat voor vele dit uitziet als mishandeling, maar hij legt elke keer uit dat de trap die hij doet geen pijn doet,.. als wij onze hond bij de nek nemen kwispelt hij.. dus denk niet dat hij dan bang is want dan zou zen staart tussen de poten zitten  ^^ en er zijn dingen die ook hij verkeerd doet, dat is zeker waar.. maar we vergeten dat het een mens is met de goede bedoelingen ^^ ik heb een week geleden een bericht gelezen van een pitbull die werd opgeblazen door jongeren met vuurwerk ;-) DAT is mishandeling sorry.. een tikje in de lies vind ik geen mishandeling en een hond bij de nek nemen ook niet, voor sommige honden is dat natuurlijk niet fijn maar dat is niet zo voor alle honden snap je wak wil uitleggen ? ben hier niet zo goed in :$

groetjes en dank je voor de filmpjes

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Zonder CM te willen promoten, dat is op dit forum niet gewenst. Het gaat om zeer moeilijke honden. Het lijkt er toch op dat hij het doet, om ze uit de "mood" te halen. Als hij ze echt pijn zou doen,zouden ze toch wel bijten oid? "


Ligt er aan.. Lady zou wel bijten ja, als je haar zo pijn probeert te doen.. Misia zou zichzelf eerder onderplassen dan dat ze zoiets doet. Hoe een hond reageert uit angst is verschillend. De ene gromt, de ander kruipt ineen.. en sommige honden raken zo verstijfd van angst dat ze niks meer kunnen en zich letterlijk 'afsluiten'.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Sorry jongens, ik ben ook geen absolute fan, alhoewel ik het zeker eens ben met zijn verhaal over uitstraling en mind setting, maar hoe oud zijn die filmpjes?? CM richt zich nu zeker ook op positieve training.

Blijven we Marin Gaus ook tot in de eeuwigheid veroordelen omdat hij vroeger alles met eren slipketting en fysieke correcties deed?

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

WAUW :o zoveel mensen die dit slecht vinden :o RAAR :o 
&& waarom mag hier niet over worden gesproken ? ik kom niet veel op deze pagina dus ik ben niet op de hoogte van eerdere berichten van dit onderwerp

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" jaaa kijk ik begrijp dat voor vele dit uitziet als mishandeling, maar hij legt elke keer uit dat de trap die hij doet geen pijn doet,.. als wij onze hond bij de nek nemen kwispelt hij.. dus denk niet dat hij dan bang is want dan zou zen staart tussen de poten zitten  ^^ en er zijn dingen die ook hij verkeerd doet, dat is zeker waar.. maar we vergeten dat het een mens is met de goede bedoelingen ^^ ik heb een week geleden een bericht gelezen van een pitbull die werd opgeblazen door jongeren met vuurwerk ;-) DAT is mishandeling sorry.. een tikje in de lies vind ik geen mishandeling en een hond bij de nek nemen ook niet, voor sommige honden is dat natuurlijk niet fijn maar dat is niet zo voor alle honden snap je wak wil uitleggen ? ben hier niet zo goed in :$

groetjes en dank je voor de filmpjes "


Kwispelen is niet altijd een teken van blijheid ;-). En hoe weet CM zo zeker dat een hond daar trappen geen pijn doet. Dat deel van het lichaam is het meest onbeschermd, waar hij trapt.. Tuurlijk voelen ze dat wel. Als het geen pijn zou doen.. dan zou het toch geen effect hebben? En als het geen effect heeft..waarom blijft hij het dan doen? Juist ja, omdat het pijn doet..en daarom werkt ;-)

Ik vind het onnodig pijn doen of angst inboezemen van een hond echt wel mishandeling. Zeker omdat er alternatieven zijn. Je hoeft een hond niet in zijn organen te porren of aan zijn nek op te tillen om je doel te bereiken!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" jaaa kijk ik begrijp dat voor vele dit uitziet als mishandeling, maar hij legt elke keer uit dat de trap die hij doet geen pijn doet,.. als wij onze hond bij de nek nemen kwispelt hij.. dus denk niet dat hij dan bang is want dan zou zen staart tussen de poten zitten  ^^ en er zijn dingen die ook hij verkeerd doet, dat is zeker waar.. maar we vergeten dat het een mens is met de goede bedoelingen ^^ ik heb een week geleden een bericht gelezen van een pitbull die werd opgeblazen door jongeren met vuurwerk ;-) DAT is mishandeling sorry.. een tikje in de lies vind ik geen mishandeling en een hond bij de nek nemen ook niet, voor sommige honden is dat natuurlijk niet fijn maar dat is niet zo voor alle honden snap je wak wil uitleggen ? ben hier niet zo goed in :$

groetjes en dank je voor de filmpjes "


Laat me je even het volgende zeggen: Een kwispelende staart is een teken van opwinding. Door te kwispelen geeft hij zijn emotietoestand aan. Dit kan blijheid tot en met agressie zijn. Kwispelen betekent niet dat ie het in orde vindt hoor. Zoek zelf maar op als je me niet gelooft.

Denk eens na hoe fijn jij het vindt als iemand je een tik geeft of je bij de nek grijpt? Er zijn betere en fijnere manieren om een correctie uit te voeren hoor. 

Misschien een idee om eens wat onderzoek te doen naar positieve trainingsmethoden.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

" WAUW :o zoveel mensen die dit slecht vinden :o RAAR :o 
&& waarom mag hier niet over worden gesproken ? ik kom niet veel op deze pagina dus ik ben niet op de hoogte van eerdere berichten van dit onderwerp "


Hondenpage promoot een positieve opvoeding. :-)
Het nekvel pakken en dat soort dingen vallen daar niet echt onder.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Sorry jongens, ik ben ook geen absolute fan, alhoewel ik het zeker eens ben met zijn verhaal over uitstraling en mind setting, maar hoe oud zijn die filmpjes?? CM richt zich nu zeker ook op positieve training.

Blijven we Marin Gaus ook tot in de eeuwigheid veroordelen omdat hij vroeger alles met eren slipketting en fysieke correcties deed? "


Dat is waar, hij is al positiever bezig, dat zie je ook in zijn nieuwe serie.. Maar toch is er in mijn ogen nog een behoorlijk verschil tussen de aanpak van Gaus vroeger en van CM vroeger. Gaus werkt nu positief en heeft een compleet andere mening gekregen over dominantie. CM gebruikt 'dominantie' nog steeds als een omschrijving voor agressief gedrag.. CM gaat al wel meer met zijn tijd mee, maar in dit topic gebruikt de TS ook de technieken uit de filmpjes (nek pakken)..en dat..is gewoon dierenmishandeling

Verschil is ook wel dat ze bij Gaus behoorlijk (met name zijn dochter) open zijn over de methodes van vroeger..en dat ze daarin fouten gemaakt hebben..dat zie je bij CM niet echt.. het lijkt meer alsof het positieve er stiekem een beetje ingeslopen is na al het negatieve commentaar en na het verbod op CM praktijken in Oostenrijk..

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

" Stewie zou ook bijten, daar mag hij zeker van zijn, is meestal gewoon reflex, als je een mens slaat, de meeste slaan ook trug of worden bang.. && nee ik zie mijn hond niet als mens geen nood :-D
maar kwil maar laten zien dat als je de hond echt pijn doet, dat ze dit niet toelaten heel simpel.. 
ik begrijp alleen niet waarom er zoveel mensen tegen hem zijn.. hij doet zoveeeel voor honden en asiel :( 


Ligt er aan.. Lady zou wel bijten ja, als je haar zo pijn probeert te doen.. Misia zou zichzelf eerder onderplassen dan dat ze zoiets doet. Hoe een hond reageert uit angst is verschillend. De ene gromt, de ander kruipt ineen.. en sommige honden raken zo verstijfd van angst dat ze niks meer kunnen en zich letterlijk 'afsluiten'. "


.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" jaaa kijk ik begrijp dat voor vele dit uitziet als mishandeling, maar hij legt elke keer uit dat de trap die hij doet geen pijn doet,.. als wij onze hond bij de nek nemen kwispelt hij.. dus denk niet dat hij dan bang is want dan zou zen staart tussen de poten zitten  ^^ en er zijn dingen die ook hij verkeerd doet, dat is zeker waar.. maar we vergeten dat het een mens is met de goede bedoelingen ^^ ik heb een week geleden een bericht gelezen van een pitbull die werd opgeblazen door jongeren met vuurwerk ;-) DAT is mishandeling sorry.. een tikje in de lies vind ik geen mishandeling en een hond bij de nek nemen ook niet, voor sommige honden is dat natuurlijk niet fijn maar dat is niet zo voor alle honden snap je wak wil uitleggen ? ben hier niet zo goed in :$

groetjes en dank je voor de filmpjes "


Ik bedenk het anders, als jij wandelt en je kijkt de andere kant op en iedere keer geeft de hond je dan een snap in je been, "doet geen zeer" denk dat je daar niet blij van wordt steeds een snap in je been.

Ik kijk liever naar de oorzaak waarom vertoond je hond bepaald gedrag en waarom kies je voor dat hakje in de lies ipv een andere positieve manier.

Een goede band met elkaar ontstaat door niet fysiek elkaar te corrigeren want dit doet wel degelijk pijn maar zoeken naar de oorzaak een lange adem hebben en samen werken aan de juiste basis en oplossing zonder fysieke correcties uiteindelijk kom je dan veel verder.

Even een voorbeeld, een kennis van mij heeft een pup en gekozen voor een hondenschool die werkt met slipketting en fysieke correcties deze pup kruipt al in elkaar als hij de ketting hoort of als iemand naast hun zijn/haar hond een correctie geeft, is dit de juiste basis voor een goede verstandhouding?
Het enigste wat je bereikt is super snel resultaat want de hond wil de pijnprikkel voorkomen maar een leuke basis is er naar mijn in ziens niet.

@ Greetje ben het wel met je eens heb al vele filmpjes gezien waarbij hij met voertje en positieve benadering de honden traint dus ook bij hem zit een omzwaai wat trainen betreft nu hopen dat hij dit doorzet en dat we ook dit veel meer te zien gaan krijgen op tv.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Vind het altijd lastig wanneer je gaat kijken naar de foute dingen vervagen de goede dingen die hij ook doet. En doodsangst van in het nekvel pakken nou denk dat dat wel mee valt. Vanochtend heb ik Rambo ook zo moeten pakken omdat Luna zijn kluif had opgegraven en ze weigerde het terug te geven. Maar goed geen halsband om dus had weinig andere keus maar hij ervaarde het echt niet als doodsangst hoor.

Vind dat hij veel goede dingen doet en veel minder hakjes geeft of iets dergelijks. Maar zijn lichaamstaal is echt al genoeg om de honden kalm te krijgen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik ben voor, aar meer ga ik me niet mengen in deze discussie ;-)

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Schrik kan overigens ook als pijn ervaren worden door het lichaam.
Even een kleine toevoeging.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

tuurlijk voelen de honden een trap in de lies, logisch maar hij zegt ook dat je dat niet hard mag doen omdat er net organen liggen.. heeft ie ook al uitgelegd dat het van belang is dat je hier niet te bruusk mag doen om kwetsure te vermijden aleja ik bedoel maar.. mensen gaan teveel af op wat ze zien.. Ik keur het ook niet allemaal goed hoor zeker en vast niet.. maar je kan er wel veel van leren.. en in de nek vind ik heel raar dat mensen dit afkeuren.. een moeder hond loopt ook zo rond met de pups,.. dan zou die dat ook niet mogen of wat??

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"

Dat is waar, hij is al positiever bezig, dat zie je ook in zijn nieuwe serie.. Maar toch is er in mijn ogen nog een behoorlijk verschil tussen de aanpak van Gaus vroeger en van CM vroeger. Gaus werkt nu positief en heeft een compleet andere mening gekregen over dominantie. CM gebruikt 'dominantie' nog steeds als een omschrijving voor agressief gedrag.. CM gaat al wel meer met zijn tijd mee, maar in dit topic gebruikt de TS ook de technieken uit de filmpjes (nek pakken)..en dat..is gewoon dierenmishandeling

Verschil is ook wel dat ze bij Gaus behoorlijk (met name zijn dochter) open zijn over de methodes van vroeger..en dat ze daarin fouten gemaakt hebben..dat zie je bij CM niet echt.. het lijkt meer alsof het positieve er stiekem een beetje ingeslopen is na al het negatieve commentaar en na het verbod op CM praktijken in Oostenrijk.. "

Hoe vaak ziet hij z.g.n dominante honden? Zelden of nooit want meestal zegt hij zelf een onzekere hond
.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er schuilt één héél groot gevaar aan kort lopende televisieprogramma's: het is pas interessant als het opgelost wordt. En daardoor zijn de methodes zo efficiënt mogelijk, wat niet altijd diervriendelijk hoeft te zijn. Maar het belangrijkste: je ziet 99% niet. Het is zwaar ge-edit, en dus is de feitelijke educatieve waarde eigenlijk nul. En het gevaar is dat mensen alles maar klakkeloos toepassen, zonder alle details te zien.

Heel gevaarlijk eigenlijk, als je er bij nadenkt.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" tuurlijk voelen de honden een trap in de lies, logisch maar hij zegt ook dat je dat niet hard mag doen omdat er net organen liggen.. heeft ie ook al uitgelegd dat het van belang is dat je hier niet te bruusk mag doen om kwetsure te vermijden aleja ik bedoel maar.. mensen gaan teveel af op wat ze zien.. Ik keur het ook niet allemaal goed hoor zeker en vast niet.. maar je kan er wel veel van leren.. en in de nek vind ik heel raar dat mensen dit afkeuren.. een moeder hond loopt ook zo rond met de pups,.. dan zou die dat ook niet mogen of wat?? "


De moederhond pakt de pups alleen zo vast, als ze ze wilt verplaatsen, niet om ze te straffen.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

" dus als honden spelen en bij de nek pakken is ook mishandeling?
en een moeder die haar pup draagt ??
komaan :o

Hondenpage promoot een positieve opvoeding. :-)
Het nekvel pakken en dat soort dingen vallen daar niet echt onder. "


.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)VagebondOptillen in een nekvel gebeurt niet voor niks alleen bij pups..en dat doet de moeder om haar pups in veiligheid te brengen, niet om ze te straffen. Nu is je hond veel groter dan een pup en doet het ook meer zeer, omdat er meer gewicht mee opgetild word aan de nek. Bovendien ben jij geen moederhond.. de manier waarop een moederhond haar pups mee zou nemen is niet na te bootsen door een mens. Net zoals wij een honden niet moeten behandelen als een baby..moeten wij ook niet proberen om een mama-hond te zijn ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^