hondenbrok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoedelBoedel

Ik wil zelf een merk hondenbrokken op de markt brengen
en heb nu de volgende vragen

wat kost persen en of ectruderen?
en wat zou de ideale receptuur moeten zijn

veel rijst of veel tarwe of juist veel aardappel
percentage eiwit tov vet en tov as en tov zetmeel
moet de brok juist hard zijn of juist luchtig en krokant

groetjes
H. Boedel

honden page profiel kk

honden foto van k

Ehm... Volgens mij heb je nog niet veel kennis opgedaan over hoe een goede brok in elkaar steekt? Veel rijst of tarwe? Aardappel kan ik mij nog enigszins voorstellen, maar beter geen van dat alles en gewoon veel vlees, zeg 60%? Of zie ik het verkeerd en weet je al dat tarwe en rijst puur vullers zijn om de kosten te drukken en een hond daar helemaal niets mee kan? Dan ben je hier (dit forum) denk ik aan het verkeerde adres...
Ik denk dat je beter op voerwijzer kan kijken naar wat een hond daadwerkelijk nodig heeft, alvorens je deze onderneming gaat opstarten.
Wat betreft persen en/ of extruderen expanderen kun je beter een persbedrijf bellen, mochten zij daar al open op willen reageren...

honden page profiel BoedelBoedel

Hallo Kevin,

ik weet dat tarwe een vulmiddel is ( het zetmeel is nodig om een brok te kunnen vormen )
maar ik zie rijst niet als vulmiddel
rijst is zeer licht verteerbaar en heft een zeer geode acceptatie
Wij koken al jaren rijst wat wij opmengen met barf

wat we nu willen gaan doen is onze ervaring overzetten in een goede brok
veel vlees en weinig graan maar zeker wel rijst
aardappel is net als graan een zetmeel bron om de boel te plakken
onze voorkeur gaat uit naar rijst

Wat wij nu zoeken is ervaringen van mensen die net als wij graag gede voiding willen geven
wij willen het alleen als een merk op de markt gaan brengen

H.Boedel

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Rijst is ook graan... Dat iets glutenvrij is wil niet zeggen dat het ook graanvrij is. Er wordt altijd geroepen dat als je hond diarree heeft je ook rijst moet gaan koken, maar rijst kan juist een vorm van (gistings-) diarree onderhouden. Voor mij heeft het absoluut geen meerwaarde, en ook rijst vind ik 'gewoon' een vulmiddel.

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker

Na uitgebreid barf te hebben gevoerd en nu soms kvv te voeren ben ik behoorlijk antibrok. Maar als je dan toch perse een brok wil maken zou ik er geen graan in willen, zo min mogelijk toevoegingen en liefst zo veel mogelijk vlees. Ik begrijp echter niet waarom zo veel mensen brok willen voeren en je er nog een merk bij zou willen maken? Ik zou dan liever aan een eerlijke kvv beginnen of iets doen wat het barfen makkelijker maakt

honden page profiel MattieMattie

Geen granen, hoog percentage vlees of vis en geen chemische toevoegingen en geen natriumseleniet. Hier let ik echt op. Bevat een brok een van deze dan koop ik het niet. Nu is mijn hond allergisch voor kip, pluimvee, rund en granen.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Ik begrijp echter niet waarom zo veel mensen brok willen voeren en je er nog een merk bij zou willen maken? Ik zou dan liever aan een eerlijke kvv beginnen of iets doen wat het barfen makkelijker maakt "


Niet elke hond lust vers en doet het goed op vers. Ik ben steeds gebonden aan een brok, mijn hond doet het niet goed op kvv. Ik let op het volgende bij het kiezen van een brok: geen graan (ook geen rijst! Mensen vergeten vaak dat rijst ook een graan is), niet te hoog koolhydraatpercentage, veel vlees of vis en niet te hoog eiwitpercentage.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik zou je graag de tip willenn geven om verder op internet en bedrijven te gaan zoeken.
als wij het allemaal zo goed wisten, waren we zelf wel al begonnen met het oprichten van een brokken fabriek:-)

succes ermee

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik begrijp echter niet waarom zo veel mensen brok willen voeren "


Als de brokvoerders dat zelf maar snappen, lijkt me voldoende ;-)

---

De brok die ik nu geef bevat geen rijst of graan. Heeft 51% lamsvlees, 12% gedroogd lamsvlees en 9% zoete aardappel (nog meer dingen, maar dit zijn de eerste 3).

Voor je gaat beginnen zou ik wel eerst onderzoek gaan doen of er überhaupt markt voor is. Er zijn al zóveel brokmerken op de markt, van heel goedkoop tot heel duur, elke portemonnee kan brok kopen voor de hond.
Dus dan moet je wel héél goed weten wat je doet wil je kunnen concurreren met de reeds bestaande (en bekende) merken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

sinds ik ben overgestapt op graanvrij benik volledig voor graanvrij. Lila heeft erg last van haar huid en sinds we Purizon kip/vis voeren is haar huid erop vooruit gegaan en haar stoelgang ook. ook bij Nala en Kira merk ik een verbetering van de vacht (meer glans) en de stoelgang.

wij geven geen vers omdat ik geen plaats heb om genoeg voorraad in te slaan voor 3 honden en omdat Nala (was wel jaren geleden) heftig allergisch reageerde op verschillende merken en varianten van kvv.

in belgië is graanvrij nog niet zo makkelijk verkrijgbaar maar er is wel veel vraag naar dus als je van belgië bent is er wel een markt voor een nieuwe graanvrije brok. in nederland zou ik er niet zo gauw aan beginnen want in nl zijn er al een heel aantal graanvrije brokken waar je moeilijk tegenop kan.

Volgende forumvraag: James Wellbeloved
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^