Onze Cocker Charly van 6 mnd Bijt !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Hallo Allemaal,

Sinds vorige week zijn wij de trotse nieuwe familie van Charly een engelse cocker van 6 maanden.
Charly is een hele lieve pup die erg graag aandacht krijgt en heel lief is naar andere honden.

Charly heeft hier voor in een gezin gewoond waar hij eigenlijk alleen maar in de bench heeft gezeten en niet meer heeft geleerd dan zitten.
We merken aan hem dat hij niet goed weet wat van hem word verwacht en hoe hij zich moet gedragen.
Het nadeel hiervan is dat Charly bijt en zijn lip optrekt als hij zijn zin net krijgt.
Nu heb ik wel gelezen dat dit een beetje cocker eigen is op deze leeftijd maar ben benieuwd ofdat iemand misschien tips heeft hoe dit goed aan te pakken ?

Groetjes,
Joyce

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een weekje in huis, nog in het geheel niet gesetteld bij jullie, en ook nog geen vertrouwen opgebouwd.

doe s.v.p. rustig aan, behandel de hond rustig, dat de hond bijt kan zijn uit angst,sorry, niet bijt maar zijn lip optrekt, even gewijzigd, wat heeft de hond meegemaakt ?

kijk het even aan, geef rustig commandoos, gebeurt het niet een twee drie ? calculeer dat in als je de commandoos wilt geven, even bekijken hoe op dat moment de hond is.

beloon uitbundig, met een aai , als die dat niet wilt, dan een lekker iets, rustig aan, heus het is niet zo dat als Charly zijn zin niet krijgt dat tie daarom zijn lip optrekt naar jullie, welnee, nog geen enkel vertrouwen naar jullie toe, samen opbouwen, samen aftasten, een weekje in huis ....... doe rustig aan. probeer niet al te snel een commando te geven, zodat er wantrouwen ontstaat bij Charly. nogmaals heel rustig met Charly de eerste weken aandoen. spelenderwijs de commandoos uitvoeren.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Allereerst leuk dat je dit hondje hebt genomen. 
Verder zou ik rustig aan doen en proberen confrontaties te vermijden.
Daar bedoel ik mee zorgen dat hij niet uit kan dagen om zijn willetje op te leggen. Spulletjes weg leggen als hij daar bij confrontatie aangaat. Etensbak gewoon even apart zetten als hij b.v eet. 

Maar misschien is dit niet wat je bedoeld en kan je even uit leggen wat je bedoeld met zijn zin krijgen

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Bedankt voor jullie reacties.
Ik zal meer uitleggen over Charly is denk ik makkelijker :-)

We hebben Charly nu 1 week hij komt uit een gezin waar ze er al snel achter kwamen dat ze geen tijd voor hem hadden en hij alleen maar in de bench mocht.Ook uitlaten werd bijna nooit gedaan als alleen voor de deur.Hij is ook echt bench zindelijk elke 3 uur moet hij er zeker uit.
Verder is hij niet gewend dat er dingen zijn die niet mogen bijvoorbeeld vind hij het heel normaal om op de salon tafel te gaan staan, als ik hem dan zeg Nee Charly van de tafel trekt hij zijn lip op en begint te happen ik laat hem dan naast me zitten tot hij rustig is en dan beloon ik hem.Ik probeer hem zo min mogelijk te corrigeren maar beloon hem als hij het goed doet.
Het is goed te merken dat hij totaal niet weet wanneer iets goed is hij probeert heel erg om alle aandacht te krijgen ( ik heb nog een zoontje van 15 maanden ) als ik met mijn zoontje bezig ben hapt hij naar ook naar hem.
Naar zijn plaats sturen snapt hij niet als hij moet blijven begint hij ook te happen.

Ik laat hem 5/6 x per dag uit waarvan 1 x 1 uur waar hij los kan rennen en met andere honden spelen.

Ik denk niet dat hij echt kwaad wilt maar ik vermoed dat hij heel onzeker is en niet goed weet hoe zich te gedragen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik zou hier toch even een professional mee laten kijken voor er ongelukken gebeuren. Een hond van 6 maanden is geen pup meer maar een puber en al snapt hij niet wat je bedoelt, dan zal nog niet iedere hond 'bereid' zijn om in het offensief te gaan, iets wat jouw hond wel degelijk durft.

Verder zou ik er even een korte lijn achteraan laten slepen in huis zodat je niet over hem heen hoeft te hangen of in zijn halsband te pakken, maar dat je hem rustig (!) met een lijntje ergens heen kan geleiden waar je hem heen wil hebben.

Maar nogmaal, zoek hulp!

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Bedankt voor je reactie Husky, Ik ga zeker even iemand zoeken die eens mee wil kijken het is niet zo dat ik hem niet kalm krijg maar ik heb dit nog nooit meegemaakt bij een jonge hond.Ik las wel dat dit gedrag vaker voorkomt bij een cocker maar wil toch ook geen risico lopen met de kleine.

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Update Charly,

Na de tips van Tineke en Willemijn ben ik gister meteen begonnen met een andere aanpak.
Na Charly gister avond goed in de gaten te houden met zijn gedrag en wat hem er toe aanzet om te gaan happen ben ik in plaats van hem te laten zitten en hem proberen duidelijk te maken dat het niet mag hem bij heel rustig te benaderen en op een hele rustige toon nee gaan zeggen tot mijn grote verbazing ging hij zitten en gaf hij een potje.
Nu vanmorgen was mijn kleine aan het spelen en charly wilde zijn speeltje af pakken ( wat normaal tot happen lijd )weer riep ik hem bij me en zei zachtjes nee charly en gaf hem zijn eigen speeltje tot mijn nog grotere verbazing pakte hij zijn speeltje en ging op zijn kussen liggen spelen.

Hij is tot nu toe heel rustig en heeft niet meer proberen te bijten ik denk niet dat het nu compleet over al zijn maar door dit te zien heb ik wel een hele positieve hoop dat het allemaal goed gaat komen :-)

Tips om hoe om te gaan met een Cocker zijn natuurlijk nog zeer welkom :-)

Volgende forumvraag: examen gedaan met Yip, GESLAAGD!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^