voortdurend blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArkibarArkibar

Dag iedereen,

Ik ben nieuw hier, ik heb me net aangemeld omdat ik met de handen in het haar zit.
Mijn hond, een kruising jack russel en engelse springer spaniel,  heeft iets nieuws namelijk smorgens als hij besloten heeft dat het tijd is om op te staan, te beginnen blaffen en dan ook niet meer op te houden..
Hij houdt dit echt 1,5 uur vol zonder pauzes en ik kan geen reden bedenken waarom hij dit doet.

Een jaar geleden ben ik gaan alleen wonen en toen we net verhuisd waren heeft hij natuurlijk ook wel geblaft op momenten dat hij moest alleen zijn maar dat is snel overgegaan. Dat was echt wanneer ik vertrok naar het werk of ging slapen.
Nu doet hij het enkel smorgensvroeg of wanneer ik hem even opsluit als ik schoonmaak ofzo  (terwijl hij me kan zien en horen op dat moment). Hij slaapt in een berging waar zijn mandje staat, eten, drinken, .. dat afgesloten is met een babyhekje. 

Qua beweging gaat hij bijna dagelijks mee naar mijn paarden waar het enkele voetbalvelden groot is,  andere honden waarmee hij speelt. Dit is minimum 2 uur tot soms 10 uur dat we weg zijn. Hij gaat mee op wandeling met de paarden of op de koets mee. Ik heb ook extra wandelingen gemaakt naar plaatsen die hij niet kent om hem meer uit te dagen maar dat helpt niets qua blaffen.
Hij blaft elke dag vroeger en vroeger en aangezien ik in een rijhuis woon, vrees ik voor klachten van de buren..

Ik heb net een week gelogeerd bij mijn ouders en hun hond en daar deed hij het ook, vooral wanneer ik wegging om te werken maar ik moest toen toevallig steeds om 5u opstaan. Hij begon dan om 6, 7u te blaffen non stop. Dus zelfs met gezelschap van de andere hond deed hij het. 
Ook is hij sindsdien zeer koppig, bij de paarden loopt hij steeds verder weg en komt maar na 10 keer roepen

Iemand nog ideeën of tips?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Krijgt de hond kauw materiaal als je weg gaat of een gevulde kong, staat er muziek aan zodat het minder stil is,

Een optie is om gewoon eens het dagelijkse geluid van in huis op te nemen als je er dus gewoon bent en eens te kijken hoe het gaat als je dat afspeelt.
Slaapt de hond bij je of beneden? Het is een optie om ook tijdens de nacht eens op te nemen zodat je rustige slaap ademhaling erop staat, het kan zijn dat de hond als die dat hoort terwijl je er niet bent zich prettiger voelt doordat qua geluid het normaal lijkt.

Qua luisteren, hoe oud is ie, kan ie in de pubertijd zitten, wellicht even terug naar de basis, lange lijn kom hier oefenen etc weer even oppakken met beloning... het bij jou komen moet weer leuk en interessant worden. Misschien gewoon nog even een reeks lessen op een positief ingestelde honden school mee pakken, dat kan nooit geen kwaad.

Daarnaast als jullie zoveel samen weg zijn, is het natuurlijk voor de hond ook moeilijker alleen te zijn wat ook kan mee spelen is dat ie misschien juist door al dat weg zijn toch een soort van overprikkeld raakt en dat bij het alleen thuis zijn uit door te gaan blaffen.

Ik denk dat het zoeken is naar wat hij nodig heeft om zich prettig te voelen ook als je er niet bent, als het echt stress is, is dat mogelijk te ondersteunen middels homeopathie. Indien mogelijk met de tips die ik boven aan noem en tips van anderen die nog volgen.

honden page profiel ArkibarArkibar

Als ik ga werken krijgt hij inderdaad iets om te kauwen en dan maakt hij geen probleem. Het probleem is voornamelijk smorgens wanneer ik nog slaap, dan begint zijn blaf-opera :-) Het is alsof hij denkt, ik ben wakker dus de rest moet ook wakker worden. Wanneer ik ga werken, is dit veel verbeterd en komt het zo goed als niet meer voor dat hij blaft.

De hond slaapt alleen, dit is al zijn hele leven zo. Hij is nu 2 jaar en ik heb hem sinds zijn 5 maanden (was een ongeluknestje en moest bijna naar het asiel). Hij is trouwens niet gecastreerd,  dus ik denk dat hij nog eens aan het puberen is?

We zijn net terug van bij de paarden, omdat hij weer de hele tijd wegliep, heb ik hem aan een heel lang touw vastgemaakt. Na het werk bij de paarden zijn we nog even het bos ingetrokken en nu ligt hij zoals elke avond al te slapen in zijn mandje. Dus ik heb rust tot morgen 6 uur :-p

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als ik je stuk goed gelezen heb is dit gedrag van sochtends blaffen niet altijd zo geweest heb je enig idee buiten de verhuizing om wat er nog meer verandert is?
Is er iets veranderd in de structuur?
Gaat ie vaker mee?
Kan ie overprikkeld zijn? Dan kunnen honden ook minder leuk gedrag vertonen.

Ik weet zo niet of een hond rond de 2de nog een keer pubert maar puberen heeft nniks met castratie te maken.
Misschien kan ie wel meer gaan blaffen als er loopse teefjes in de buurt zijn, merk je aan m dat het wisselend is het geblaf of is dat standaard elke dag?
Als het erger is als er loopse teefjes in de buurt zijn kunnen het de hormonen zijn lijkt me.

Als je een gedurende een week wat meer rust zou in bouwen en iets minder zou ondernemen, zou je vrij snel kunnen ontdekken of er sprake is van overprikkeling.

honden page profiel MarijkeMarijke

Hondenschool is een optie. Zo leert je hond commando's accepteren en uitvoeren. Je leert samen te werken en het stimuleert de hond zijn beloningen te verdienen door goed gedrag.
Je kunt je hond ook leren blaffen op commando. Dan weet hij misschien ook het verschil met stil zijn.

Ik heb het zo opgelost:
Via een microfoon met een luidspreker. De luidspreker heb ik bij de hond gezet. Volume op "roepkracht". Zodra de hond blaft hem via de microfoon een commando gegeven: Koest!
Wanneer de hond een dergelijke vermaning kent zal hij dit waarschijnlijk opvolgen.
Je kunt ook de radio aanzetten met het volume op 10. De stekker laat je naast je bed liggen. Zodra hond blaft, stekker erin, harde muziek klinkt (seconde of 2 het gaat om het schrikeffect), stekker er weer uit.
Ik heb een hond gehad die nog 3x zijn geblaf liet horen, maar na deze herrie besloot om verder stil te zijn.
Waarschuw de buren wel even.
Wanneer het niet werkt zit er maar 1 ding op: zet hem ergens neer waar hij je kan zien. Dan slaapt hij misschien 's morgens door.
Veel succes!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het is beter om de hond puur op goed gedrag te belonen, bij mijn weten is inderdaad het gebruik van volume via boxen lang aangereden maar inmiddels achterhaald als zijnde dat dit ook zeer vervelende gevolgen kan hebben. Ik zou als ik die optie al zou kiezen het als een van de laatste midelen gebruken en niet voor de diervriendelijkere methodes zijn geprobeert.

betreft hond op commando leren blaffen kun je dan beter ook combineren met het commando stil ;-) en dan het stil zijn dus dubbel goed belonen.

honden page profiel ArkibarArkibar

Het blaffen in de ochtend is iets nieuws van 2, 3 weken nu. Ik ben al inmiddels bijna een jaar geleden verhuisd dus het lijkt me raar dat hij dan nu daarom zou blaffen?

Als ik om 6 uur in de ochtend een radio keihard ga zetten, vrees ik dat ik politie aan de deur heb :-D
Ik zal al eens proberen met een radio op stil te laten spelen, een nachtlampje brandt ook al maanden zodat het niet superdonker is.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

wat is er in die eerste week of voor die eerste week verandert? 
Andere buren, andere geluiden, iets wat voor je hond een rot ervaring kan zijn geweest qua geluid?

honden page profiel MarijkeMarijke

Probeer anders een deken over de bench heen te leggen. Dat dempt geluiden wat en zorgt voor wat minder licht inval. Misschien heeft hij het koud? Of gaat het in een ander vertrek beter? Wordt hij misschien wakker van geluiden waar hij van schrikt o.i.d.?

honden page profiel ArkibarArkibar

Naar mijn weten is er niets gebeurd waardoor hij bang zou zijn of iets veranderd.
Marijke, hij slaapt niet in een bench. Hij slaapt in een berging waar zijn mand staat dat afgesloten is met een babyhekje. Hij gaat vlotjes mee s'avonds naar zijn mand daar en slaapt snel volgens mij. Hij blaft smorgens zo vroeg dat het nu nog donker is en mijn buren nog niet wakker zijn..

honden page profiel NoosaNoosa

Turid Rugaas heeft boek geschreven over blaffen. Heb alleen zelf niet gelezen, maar misschien kan je er wat mee.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^