Mijn hond wil alleen maar buiten drinken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Mijn hond wil alleen maar buiten uit een vogelbadbakje drinken, dat ding is helemaal groen van de aanslag maar toch moet mevrouw eruit drinken. dat is op zich niet echt een probleem maar ze drinkt nu binnen of ergens waar een waterbak binnen staat niet meer. En als ze dorst heeft gaat ze bij de deur staan en aan de deur krabben omdat ze naar buiten wil om te drinken, terwijl ze langs de waterbak loopt om naar buiten te gaan.
deelt iemand dit zelfde probleem ? en zijn er tips voor ( behalve dan haar niet naar buiten te laten, en net zo lang wachten tot dat ze binnen drinkt )

Bedankt

ik hoor het wel

Groetjes

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

misschien een drinkfontein?

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb geen oplossing maar mijn hond vind water buiten ook erg lekker.

Regenplassen water wat op de tuintafel staat allemaal erg lekker. Maar hij drinkt binnen ook gewoon.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

vogelbakje ergens anders zetten..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper heeft hinne altijd vers water staan. Mocht dit niet zo zijn gaat hij heel demonstratief naast zijn bak staan. Wanner t water dan ververst id drinkt een paar slokken.

Maar ook hier t liefste buiten. Uit plassen, vennen, meertjes etc. Ik zou dit wel proberen af te leren. In de zomer zitten er vaak algen en botulisme in t water. Dit is geen vers en gezond water om te drinken...

Een tip is om een heel klein beetje karnemelk in de waterbak te doen en dit verdunnen met water. En zorgen dat ie buiten niet meer kan drinken...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

alle bakken die verontreinigd zijn buiten weghalen, of je zorgt voor vers drinkwater daar, of er staat geen enkele bak meer, alleen nog binnen.

wanneer je hond bemerkt dat er buiten niets te drinken valt en wel binnen zal die binnen zijn drinken halen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Pff herkenbaar!

Obi staat ook wel eens zielig te kijken en als je dan de deur open doet gaat hij ook snel buiten drinken. (Behalve als ik nét vers water voor hem pak binnen, dan is dat goed genoeg). Anders rent ie naar de vijver die vol ligt met bladeren en andere troep (getver) en gaat ie daar dus uit drinken. Ook het laagje water wat bovenop de milieubox staat is erg geliefd. Het is niet zo dat hij helemaal nooit binnen wil drinken, maar soms haalt ie het in z'n bol dat het buiten beter is en wil hij dat dus.

Dacht dat hij de enige was die dit deed maar schijnbaar niet.  Hij is ook een beetje een obsessieve drinker als er IETS gebeurt wat hij even niet kan plaatsen of spannend vindt probeert ie ergens te drinken. Doet ie ook buiten op straat in plassen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ow hier ook gehad de mensen dachten minstens dat hij geen water kreeg ofzo eerste beste plas of bak met regenwater was voor hem. Maar dat is voorbij ik gooide alles eerst leeg voor hij de tuin in mocht

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ha hier ook van dat ':-) Staat er binnen iedere dag vers water, gaat Lance uit het vogelbakje drinken....of van water dat in de parasolvoet blijft liggen.....bah. Viezerikken zijn het, heerlijke viezerikken. O-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Bedankt allemaal, ik zal wat tips gaan proberen.

Volgende forumvraag: Les Pooch
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^