''apport'' leren, met een tennisbal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Jack is nu een jaar, en aangezien hij steeds meer uithoudingsvermogen/conditie krijgt, merk ik dat de ''dagelijkse'' wandelingen samen met bo voor hem te weinig zijn. (wandel in totaal zo'n 2 á 3,5 uur per dag, ligt er aan hoe bo zich voelt)

Nu leek het me dus heel leuk als ik met Jack als extra apport zou kunnen doen, in de zin van zo'n werpstok met zo'n tennisbal er in. (hij is gek op tennisballen!!)
als ik de bal gooi met die stok, gaat hij er áltijd achter aan, maar het probleem is dus........ hij komt niet meer bij me, in de zin dat hij dan is hij afgeleid, ruikt/ziet of hoort iets, gaat naar bowie, of komt wel in een streep naar me toe, maar laat de bal onderweg los, en als ik hem roep en zeg ''zoek of pak bal'' dan heeft hij in de gaten dat ik met een koekje in de hand sta, (ook al is dat niet zo) maar zoekt hij de bal niet, en gaat als een achterlijke 1.50 mtr hoogspringen of gaat verder snuffelen) binnenshuis doet hij dit overigens perfect, en komt hij de bal wel netjes brengen enzovoort...

heb al verschillende dingen geprobeerd, zonder bowie, met kay er bij(die doet dit wel allemaal netjes,)

Wie heeft de gouden tip!!O-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Wat bij mijn hielp was te beginnen over kleine afstandjes en dan het voorkomen te belonen daarna pas de afstand groter te maken. Wanneer ze dan niet (voldoende) voorkwam naar achteren lopen dan zijn te ineens ook weer alert. Succes met trainen.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

" Wat bij mijn hielp was te beginnen over kleine afstandjes en dan het voorkomen te belonen daarna pas de afstand groter te maken. Wanneer ze dan niet (voldoende) voorkwam naar achteren lopen dan zijn te ineens ook weer alert. Succes met trainen. "


Dat is dus het ''probleem'', kleine afstanden gaan goed, (tot ongeveer 10 meter) ;-)(had ik er misschien even bij moeten zeggen)
Zucht, toch maar misschien opnieuw proberen? O-)
Hoelang doe jij dit dan ongeveer? zo'n oefening dan?

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Niet te lang eigenlijk maximaal 5 minuten dan heeft te het echt gezien. Meestal na 5 keer hou ik er mee op. Het heeft heeeeel lang geduurd voordat Nina het door had, noemde haar dan ook altijd "een waardeloze retriever". Als 10 meter goed gaat, zou ik naar 11meter gaan en dan naar 12meter gewoon langzaam opbouwen. Heeft hier echt een week of 12 geduurd voordat het kwartje viel...

Volgende forumvraag: Groei Amerikaanse Akita
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^