Heeft iemand ervaring met 'De Boskamp Hoeve'?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat is juist een goede zaak toch die screening en het navragen naar het dier? Het lijkt mij juist een van de kenmerken van een goede fokker.

Dat is dus wat een broodfokker nooit zal doen, die geeft de hond gewoon mee aan iedereen, blij dat ze weer een hondje verkocht hebben.

Zelfs wij die Lola adopteerden uit een asiel, zijn van te voren goed ondervraagt, er is iemand van tevoren bij ons thuis geweest en van de zomer is er ook nog een nacontrole geweest, we hadden haar toen een half jaar. Ik vind dat goed dat ze dat doen, het betekend ook dat het in de meeste gevallen goed gaat tussen eigenaar en hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft iemand ervaring met 'De Boskamp Hoeve'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik blijf erbij, niet doen. De raad is niet zo betrouwbaar, want er glippen er genoeg tussendoor.
En idd wat Dobry zegt het feit dat men je screent en dat men contact wil houden getuigd van een liefhebbende fokker, die niet de pups zomaar meegeeft.

honden page profiel Renate van LaarhovenRenate van Laarhoven

Minpunt: ik heb net weer gebeld en de honden komen niet binnen!

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

Ai.. Dat lijkt me meteen een heel groot minpunt! Want waar blijft de socialisatie zo?
Ik zou lekker afwachten totdat je een fokker vindt waar je direct een goed gevoel over hebt, dat betaalt zich uiteindelijk toch uit!

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Voordat ik Mila kreeg, moest ik ook 'gescreend 'worden ( vind het wel een zwaar woord ). Ik moest gewoon op bezoek komen en vertellen waarom ik voor dit ras kies, kan ik haar alles geven wat ze nodig heeft enz. Lijkt mij alleen een goede zaak hoor, de fokker wil dan echt een goed baasje voor die hond. En je kan nooit verplicht zijn om regelmatig te moeten laten weten hoe het met je hond gaat. Al doe ik dat wel, stuur af en toe een mail met hoe het gaat en wat foto's. Je moet het niet als screening zien hoor. Meer dat de fokker niet zijn hond weggeeft aan iemand die er niet goed over heeft nagedacht.

honden page profiel breezerbreezer

honden foto van breezer

Niet doen breezer is ook in een schuur gestopt nou de problemen is heel vaak besproken hier op hp
ik ben sinds dien zo voorzichtig

karin tilman (Gast)

wij hebben een hond gehad, iris van de boskamp hoeve
het was een fantastische hond lief, aanhankelijk,
gehoorzaam en sterk ,we hebben er een lieve hond aan gehad ze is twaalf en half jaar geworden en hebben haar op 11 november helaas in moeten laten slapen. we zouden het zo over doen :-D

groetjes karin

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Als ik de site zie dan zeg ik voor mij persoonlijk...ik kijk wel even verder en wacht eventueel wel. Komt omdat ik ook niks heb met honden die in een schuur geboren worden en ik zelf iets van weerzin voelde.
Ik ben ook een hobby fokker maar dat is voor mij nog geen reden om geen lid van een vereniging te zijn ondanks de vele regels. Raadvanbeheer zegt mij ook niet zo veel. Ze komen chippen, kijken in het rond en meer weten ze ook niet van een fokker.

Maar wat je ziet is niet altijd wat het is. Ik kan er dus ook verder geen oordeel aan geven. Ga er inderdaad zelf kijken en voel wat je voelt is dat goed okee dan is de beslissing aan jou maar een wijze raad vraag om de papieren in te mogen zien en de papieren van de testen.Kijk of de ouders in ieder geval de moeder aanwezig is en hoe de puppy's erbij liggen want als ik de foto's zie dan ril ik toch wel.

BTW wat de screening betreft. Dat klinkt zwaar maar dat valt mee hoor. Fokkers willen graag weten waar hun puppy terecht kom en ik als puppy koper zou toch ook wel willen weten wat dat voor mensen zijn die mijn puppy de eerste weken opvoed.

Persoonlijk ben ik alleen bang omdat je dan een puppy wil dat je gauwe geneigt ben een puppy te nemen met emotie ipv verstand. Maar afijn ook dat kan jij zelf het beste beoordelen.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Wat ik van 2 verschillende voormalig flatcoated retrtiever eigenaren heb gehoord is dat kanker op jonge leeftijd niet vreemd is en ook nierinsufficiëntie. (ik ken er 1 die nog geen 4 jaar is geworden). Zou er toch voorzichtig mee zijn en naar een aangesloten fokker gaan.

Ik kan heel goed begrijpen dat als je eenmaal hebt besloten wat voor ras je wil dat je een planning maakt en dat je dan ook het liefts zo snel mogelijk je pup wil hebben, maar is het niet leuker dat je bij diverse fokkers ga praten en kennismaken met de fokker en honden. Zodat je dan kunt bepalen bij wie je op de lijst wil voor een pup. Of tijdens shows eens informeren bij eigenaren. Ik zou de tijd nemen, je hond kies je niet voor even maar wil je toch ook graag ca 15 jaar bij je hebben?

Heel veel succes met het kiezen van de juiste fokker!
Spannend ook om naar je pup toe te leven.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik ben juist heeeel blij dat dat iig door de fokster van Daan wel gedaan is, want ik had een gast aan mijn bar die ook een dog had, en die wou hij gewoon kwijt omdat het beessie niet te vertrouwen was volgens hem, en dan zijn doggen echt gevaarlijk!!!! Wat blijkt nou, hij was/is gewoon een stomme idioot!!!! O-) Hij heeft dat beest mishandeld!! en dat kan voortijdig gestopt worden als een fokker checkt! Het arme dier heeft een spuitje gehad...... :'( :'( :'( :'(

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs

honden foto van Dees & dogs

een stamboom is geen garantie dat je n pup hebt die "goed" is, of waarvan de fokker "goed" is.
Als je nl. 2 ouderdieren met stamboom hebt kun je zo een stamboom aanvragen bij de raad van beheer.
Ik ben hier zelf ook op gewezen door mensen toen wij opzoek gingen naar een sharpei.
Zoek n fokker via de rasvereniging je hebt meer zekerheid en honden worden met een koopcontract verkocht.
Ik wil hierbij geen mensen voor t hoofd stotoen er zitten ook prima gelegenheidsnestjes bij maar je hebt ff meer zekerheid.

succes

peter (Gast)

Hoi Renata, Wij hebben een toppertje van de Boskamp Hoeve gehaald,sociaal vaardig, gezond, verschrikkelijk lief, totaal geen problemen. Na alle negatieve reakties wil ik toch even reageren. Dit jaar hopen we een tweede pup te krijgen van deze fokker. Groetjes Peter

honden page profiel Liesbeth en ShadowLiesbeth en Shadow

honden foto van Liesbeth en Shadow

Het zal bij ieereen wel weer anders zijn, maar onze Shadow komt ook uit een schuur. Ondanks dat is ze niet lastig in huis. In de schuur hadden ze een bench en alle ruimte om te spelen. Ze was dus helemaal gewend aan de bench en ook dat wanneer je door de deur weggaat ook wel weer terug komt want dat gebeurde in de schuur ook.Dus het hangt ook wel af van hoe het in de schuur toegaat denk ik...

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Na even zoeken -op Google- kom je toch wel wat info tegen over honden die hier vandaan komen. Deze link bijvoorbeeld...
http://www.argouitdezwartepolder.eu/stamboom.html

Als je even verder zoekt, kun je vast nog wel wat vinden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Peter, gefeliciteerd. Dan ben je EN een van de weinige EN je laat de fokteven verrekken omdat je een goedkope pup wil. :'(

honden page profiel Renate van LaarhovenRenate van Laarhoven

Hallo allemaal,

Nogmaals bedankt voor het meedenken. We hebben wel een pup bij de Boskamp Hoeve opgehaald en hij is nu zo'n 16 weken oud. Hij groeit enorm snel, luistert goed en het is een erg mooie hond. Toen we hem ophaalden, was hij al zo goed als zindelijk. Tot nu toe is er niets op de pup aan te merken, we hebben hem direct na het ophalen door de dierenarts laten controleren en deze was het erover eens dat het een erg mooie en gezonde pup is. :-)

jolanda (Gast)

hallo allemaal
wij hebben 5 jaar geleden een pup bij de boskamphoeve gekocht en daar nog geen seconde spijt van gehad.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ook niet van de broodfokteven die daar worden misbruikt?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

raad van beheer heeft jullie deze fokker aangeraden?
welk ras fokt deze fokker dan?
in ieder geval hoop ik dat jullie pup het goed gaat stellen ,en jullie er veel van kunnen genieten
veel succes
gr sandra

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ha heb het gezien de fl.retrievers ,veel geluk dan de raad van beheer zal wel weten waarover hij spreekt en zal wel op de hoogte zijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft iemand ervaring met 'De Boskamp Hoeve'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dit baasje gaat sonja bakkeren!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^