Nieuwe puppy met bench en oudere hond met mand.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Hallo allemaal,

Graag had ik even wat raad gehad over de volgende situatie.
Momenteel hebben we een 14 jarige jack russel in huis die slaapt en rust in een grote mand met kussen (was vroeger de mand van onze overleden whippet waar ze altijd samen in zaten). We hebben een tijd geleden nog geprobeerd om op latere leeftijd de bench aan te leren maar dat was geen zo een succes.
Over een 5 tal weken verwachten we onze nieuwe whippet pup ;-) en graag hadden we deze van in het begin de bench aangeleerd. De bedoeling is om de bench zowel als rust en slaapplaats te gebruiken voor de nieuwe hond. Dus de mand zou verdwijnen met tijd als er maar 1 hond meer rest (hopelijk nog eventjes).
Maar ik denk dat de nieuwe pup dit wat verwarrend gaat vinden: een bench (waar hij in mag) en een mand (waar alleen de jack russel in mag). De reden dat alleen de jack russel er in zou mogen is omdat we de mand dus zou verdwijnen met tijd (en ook dat de jack russel wat rust zou vinden met de actieve nieuwe pup).
We hebben nog 2 benchen staan dus deze moeten we niet meer aankopen.
Graag wat advies zodat het voor de honden (en voor ons ;-) ) niet te verwarrend zou worden.
Dank u bij voorbaat voor het lezen en de eventuele info! ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou niet de mand laten staan met het idee dat alleen je Jack erin zou mogen liggen.
Dat gaat die pup dus echt niet snappen.

Die mand weghalen kan namelijk altijd.
Dat is veel minder verwarrend in mijn ogen.

Ik zou trouwens ook niet de nieuwe pup in de bench zetten als de Jack los loopt in dezelfde ruimte.
Dat kan echt problemen geven aangezien de pup geen ruimte heeft om weg te lopen als hij dat eventueel zou willen.
Als je het als overdag rustplek wilt gebruiken zou ik er dus gewoon een mand neerzetten.
En de bench op een plaatst waar je Jack niet bij kan komen. Een andere ruimte dus.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ben het niet eens met Bianca. een pup kan je best leren om op zijn eigen plaats te gaan . en een bench oor een pup kan juist helpen hier in huiseen bench voor Lodewijk en drie manden waaran een hele grote waar beide honden in kunnen met gemak verder een mandje in de voorkamer en een mand onder de salon tafel waar ze om de beurt in liggen.denk dat je eerder de oudere hond moet beschermen tegen de pup dan andersom.Hein.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Man waarom niet in omgekeerde zin werken, bench mettertijd eruit en mand erin ? 
Stel je even voor, pupje in huis, netweg van moeder en broertjes, pupje moet dan in bench en ziet de ander vrij lopen ? Die gaat dat echt niet snappen hoor. Wat is er tegen twee mandjes gebruiken ? 
Nog andere topics zijn er op het moment aan het lopen waarin de leden stilaan de honden UIT bench laten en waar alles goed gaat ? 
Als het met de oude hond goed werkte waarom dan nu veranderen ? 
Veel plezier , een pup is zalig ':-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Tegen twee mandjes heb ik niets anny. hier gebruikt Lodie zijn bench als hol om alles in te stoppen. begrijp best dat de ts een bench tijdelijk wil gebruiken voor zijn pup lodewijk was ook geen bench gewend toen ik hem weg haalde liep hij de hele dag te zoeken kroop zelfs in de katten bak om te slapen. dus bench teruggezet. maar om zowel de oude als de jonge hond rust te geven zeg ik ja tegen een bench niet om een pup de hele dag in opte sluiten natuurlijk/ had ook lieer de bench weg nu dient hij als bij zet tafel heb er een stevige plank op laten maken . Hein.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ja dat kan je wel vinden Hein maar waarom moet je het jezelf en de pup moeilijk maken door hem te verbieden om in een mandje te gaan liggen?

Natuurlijk kan je het leren maar waarom zou je zo moeilijk willen doen?

En ik blijf bij mijn punt dat je niet 1 hond moet opsluiten als in dezelfde ruimte een hond losloopt.
Of allebei los of de hond die in de bench moet in een andere ruimte zetten.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Bryan heeft als pup in een bench gezeten terwijl Ben gewoon rondliep. Wel heb ik de bench zoveel mogelijk beperkt. Eigenlijk ging hij er alleen 's nachts in tot hij zindelijk was.

Tijdens het slapen ('s nachts, dus voor de sloopperiode) sliep Ben bij mij in bed.. Maar er liep wel een andere hond rond. Die lag hele nachten in zijn mand.

Toen Bryan helemaal zindelijk was heeft hij een klein poosje constant gesloopt dus dan zat hij in de bench als ik niet thuis was.

Bryan was 8 maanden oud toen ik de bench definitief uit zijn leven heb gehaald. Nu staat die op zolder, ingeklapt te wachten op zn volgende pup.

Ik heb hier geen eigenaren op manden. In de woonkamer staan meestal 3 a 4 manden. Ze mogen daarnaast ook op de bank. Maar als de mand vol is, moeten ze hem dus delen. Niemand wordt voorgetrokken.

Maar uit opvoedingsredenen (zindelijkheid/sloopperiode) zie ik geen enkel probleem in een aparte bench. Juist in de zelfde ruimte als je oudere hond, omdat je pup anders alleen is. Maar ik adviseer de bench weg te halen als de zindelijkheid bereikt is.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik denk dat je het jezelf te moeilijk maakt; wen de pup aan zijn bench, laat de mand staan. Verbied hem niet op voorhand per se om erin te gaan liggen, kijk een beetje hoe het loopt. Misschien vind'ie de mand wel helemaal niks? Tzt mand gewoon weg halen, als je een bench prettiger vind. Honden passen zich best snel aan aan wat beschikbaar is.
Overigens liep mijn oudste hond ook gewoon rond terwijl de pups in de bench zaten. Had ook geen andere mogelijkheden. Ik zie het probleem ook niet zo, tenzij de andere hond de pup zou gaan klieren,

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ook hier een hond met eigen plek (een babymatras vanwege de grootte ;-)), en een hond in de bench. Angel was al 6 maanden toen ze hier kwam en kwam meteen niet op de Plaats van Kyra. Toen Shadow nog leefde had Kyra nog haar eigen bench naast die van Shadow, en Shadow's bench stond naast die van Kyra. Af en toe probeerde Shadow wel op Kyra's plekje te komen, maar we haalden haar er daar gewoon weg. Angel mag niet op de plek van Kyra komen en Kyra ook niet bij de plek van Angel. Dus dat betekent Angel weg van Kyra's matras en Kyra weg van de bench van Angel. En dat gaat prima. Zo zou ik dat bij de volgende die er komt ook doen. Beide honden hebben hun eigen rustplek en beide honden mogen niet bij elkaar's rustplek komen, dat zelfde geld voor de voerbakken, elke hond heeft haar eigen voerbakken en eigen voerplek. Dus allebei weg van de voerbakken en weg van andermans plek. met genoeg geduld en consequent zijn kun je dat een hond dat prima leren. Nee is hier nee, ook als ze wel bij elkaar's rustplek en voerbak in de buurt komen, en ja Kyra ligt altijd los en Angel in de bench met de deur dicht in de nachten en als we weg zijn of als ik vind dat ze haar rust niet neemt. En daar is niets mis mee. Bij Kyra hebben we ook altijd een bench gebruikt en Kyra ligt pas sinds twee maanden echt los in huis, en ze is net anderhalf jaar oud. Kyra had toen ze nog pup was verplichte rust nodig omdat ze die zelf niet nam, en Shadow net zo. Angel is wat rustiger en die zoekt zelf ook haar plekje op. En voor het zindelijk maken is een bench toch echt wel handig.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou persoonlijk nooit 1 hond opsluiten en 1 los laten lopen.
Als die losloopt gaat klieren dan kan de hond die opgesloten zit nergens naar toe.

Wil niet zeggen dat het gaat gebeuren maar als het wel gebeurd dan kan dat onderling wel problemen gaan opleveren.

Beter voorkomen dan genezen in mijn ogen.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Ik zou niet de mand laten staan met het idee dat alleen je Jack erin zou mogen liggen.
Dat gaat die pup dus echt niet snappen.

Die mand weghalen kan namelijk altijd.
Dat is veel minder verwarrend in mijn ogen.

Ik zou trouwens ook niet de nieuwe pup in de bench zetten als de Jack los loopt in dezelfde ruimte.
Dat kan echt problemen geven aangezien de pup geen ruimte heeft om weg te lopen als hij dat eventueel zou willen.
Als je het als overdag rustplek wilt gebruiken zou ik er dus gewoon een mand neerzetten.
En de bench op een plaatst waar je Jack niet bij kan komen. Een andere ruimte dus. "


Ik ben het niet met je eens Bianca. Mijn Jack Russell was 10jaar toen er een labradorpup bij kwam. Lara moest hier echt niets van de pup van hebben. De bench was om beide wat rust te geven. In het begin was het wel een klein beetje zielig dat de pup niet in het mandje erbij mocht, maar Lara wou het niet hebben. Dus gebeurde het niet, daar zorgde ze zelf wel voor! De pup had dit binnen een week door, en liet het toen voor wat het was...

De pup lag hier in de bench terwijl Lara los rond liep, dat ging prima. Maar Lara liet Nina ook met rust, ging niet voor de bench staan of iets. Dus even kijken hoe ze op elkaar reageren.

Jouw hond is gewend om een mand te delen, dus grote kans dat ze er alsnog samen in liggen. (Al is je JRT al behoorlijk op leeftijd en daar komt dan een baby bij....)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Dat mag Wendy...

Maar ik blijf er bij dat ik het zielig vind voor de hond die in de bench zit. Je weet nooit wat er gebeurd als er niemand thuis is.

Kan jaren goed gaan maar ook een keer flink mis gaan.
En dan? Dan zit je met 2 honden die elkaar misschien niet kunnen luchten of zien.
Dan heb je onnodig veel werk om alles weer op orde te brengen en onnodig trauma.

Ben er trouwens wel voorstander van om de honden te laten uitzoeken wie waar ligt.
Ik zou m'n eigen er niet mee bemoeien.


honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Ik heb 2 honden en heb nooit een bench gebruikt,

Bowie (is zo'n 8 maanden ouder als jack) heeft haar eigen grote kussen.
toen wij Jack kregen was hij zo'n 5 á 6 weken

Je zou gewoon een 2e mand neer kunnen zetten, als jij niet wilt dat ze in elkaars mandje gaan liggen, hebben ze dat heel snel door hoor.
eerste 2,5 weken dat we jack hadden ging bowie jack ook nog helemaal bemoederen, en hebben we het een beetje zo gelaten. omdat Bowie jack zelfs soms ''riep''. na die 2,5 weken merkte ik dat bowie het niet meer zo fijn vond als jack steeds bij haar kwam liggen. en hebben we de toegang tot de mand (en als bowie er in ligt) gestopt.
als jack dan bij bowie in de mand wilde gewoon er uit gestuurd, en naar zijn eigen mandje geleid.
of als hij er uit zich zelf in ging liggen beloond. 
je moet een aantal weken of maanden zeer standvastig zijn. maar daarna ging jack er ook niet meer in.
(daarbij vind hij zijn mandje veel lekkerder liggen, met zijn zachte kussentje, knuffeltje, dekentje, en andere dingentjes die hij er in heeft liggen) 

nu heeft hij zijn eigen mandje, en Bowie haar eigen kussen.
Gewoon heel consequent zijn, nee = nee, die mand is niet voor jou. jij hebt je eigen mandje.
en misschien is je oudere hond er ook wel duidelijk in.
puppy's hebben het heel snel door wat ze wel of niet mogen. (maar zullen toch blijven proberen)

ik heb niet echt ervaringen met n bench, maar als je dan niet wilt dat ze bij elkaar in de buurt komen, kun je beter de ene in de keuken leggen en de ander in de kamer.
(zo heb ik dat trouwens ook gedaan als we bijvoorbeeld weg gingen. vanaf dat Jack 9 weken was, Bowie in de kamer, en jack in de keuken of hal.) ''leert'' hij toch een beetje ook alleen te zijn,

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Dank u voor de vele reacties allemaal! ;-)
Ik zie dat de meningen toch verschillen.
De bedoeling is dat de bench (voor de pup) open zou blijven tijdens de dag want er is normaal altijd iemand thuis. Uitgezonderd eens een paar uur voor een boodschap of zo.
Tijdens de nacht had ik wel gedacht om de bench te sluiten (wel rustig aanleren in het begin) met de nieuwe pup er in terwijl de jack russel in zijn mand kan.
Ik moet er wel bij vermelden dat onze vorige hond (ook whippet) al bijna 1 jaar gestorven is en dat onze jack russel een heel rustige hond is die zijn eigen plaatsje nodig heeft om zich terug te trekken.
Ook als ons dochtertje te druk wordt gaat hij nogal vlug schuilen. :-) Hij zou in ieder geval een confrontatie mijden, daar ben ik zeker van.
We denken inderdaad van zijn mandje te laten staan en te zien wat er gebeurd. Ook de honden gaan zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. En ook denken we als de nieuwe pup zich in de mand zou leggen die voorzichtig te verleggen in zijn bench zodat ieder zijn plaatsje heeft.
Of de bench lang gaat staan gaan we nog afwachten tot in de toekomst.
Misschien maken we het ons inderdaad veel te moeilijk ;-) en moeten we ons 100 percent concentreren op het blije moment (halverwege december)! Een mooiere kerst kunnen we niet wensen! ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik zou persoonlijk nooit 1 hond opsluiten en 1 los laten lopen.
Als die losloopt gaat klieren dan kan de hond die opgesloten zit nergens naar toe.

Wil niet zeggen dat het gaat gebeuren maar als het wel gebeurd dan kan dat onderling wel problemen gaan opleveren.

Beter voorkomen dan genezen in mijn ogen. "


Het is niet moeilijk om de oudere hond op het moment dat de pup in bench moet/gaat, naar zijn plaats te sturen (vaak ligt die al ergens te liggen). Of minimaal hem/haar duidelijk te maken dat het geen speeltijd is. Hier is dat in ieder geval probleemloos verlopen. Zowel met Ten toen Loco nog van de bench gebruik maakte als met mijn beide kerels toen we tijdelijk een 8 weken oude pup in huis hadden. Hier weten ze ook dat evt. druk spelen voor buiten is en niet voor de woonkamer of de rest vh huis.

Andersom kan moeilijk zijn in het begin. Maak de pup maar duidelijk dat de andere hond(en) willen/liggen tukken en dat die niet de hele tijd 'lastig gevallen' dienen te worden.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

"

Het is niet moeilijk om de oudere hond op het moment dat de pup in bench moet/gaat, naar zijn plaats te sturen (vaak ligt die al ergens te liggen). Of minimaal hem/haar duidelijk te maken dat het geen speeltijd is. Hier is dat in ieder geval probleemloos verlopen. Zowel met Ten toen Loco nog van de bench gebruik maakte als met mijn beide kerels toen we tijdelijk een 8 weken oude pup in huis hadden. Hier weten ze ook dat evt. druk spelen voor buiten is en niet voor de woonkamer of de rest vh huis.

Andersom kan moeilijk zijn in het begin. Maak de pup maar duidelijk dat de andere hond(en) willen/liggen tukken en dat die niet de hele tijd 'lastig gevallen' dienen te worden. "


Dank u voor uw reactie! ;-)
We gaan er zeker op waken dat onze oudere jack russel zijn rust krijgt en ook omgekeerd dat de pup zeker in het begin af en toe wat kan rusten.

.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

"

Het is niet moeilijk om de oudere hond op het moment dat de pup in bench moet/gaat, naar zijn plaats te sturen (vaak ligt die al ergens te liggen). Of minimaal hem/haar duidelijk te maken dat het geen speeltijd is. Hier is dat in ieder geval probleemloos verlopen. Zowel met Ten toen Loco nog van de bench gebruik maakte als met mijn beide kerels toen we tijdelijk een 8 weken oude pup in huis hadden. Hier weten ze ook dat evt. druk spelen voor buiten is en niet voor de woonkamer of de rest vh huis.

Andersom kan moeilijk zijn in het begin. Maak de pup maar duidelijk dat de andere hond(en) willen/liggen tukken en dat die niet de hele tijd 'lastig gevallen' dienen te worden. "


Ik bedoel wanneer er geen toezicht is.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Ik bedoel wanneer er geen toezicht is.
"


 Oeps......dat had ik niet begrepen. 

Ik zou het er dan van af laten hangen hoe de honden zich gedragen. Weet ik dat de losse gewoon lekker gaat tukken op zijn eigen plek dan zou ik er geen moeite mee hebben. Is de losse hond een speelse uitdager dan zou ik idd. zorgen dat ze elkaar niet kunnen zien/bereiken.':-)

edit: ....is er nietO-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Ik zou persoonlijk nooit 1 hond opsluiten en 1 los laten lopen.
Als die losloopt gaat klieren dan kan de hond die opgesloten zit nergens naar toe.

Wil niet zeggen dat het gaat gebeuren maar als het wel gebeurd dan kan dat onderling wel problemen gaan opleveren.

Beter voorkomen dan genezen in mijn ogen. "

Tsja en zo kun je nog veel meer vooroordelen hebben, wat als ik beide teven los laat lopen en ze krijgen eens ruzie als ik er niet ben? Ook een vooroordeel van twee honden los laten. En ook beide honden in de bench kan problemen opleveren, beide honden in de bench garandeert nu ook weer niet dat ze slechte dingen doen. Daar zijn het dan weer honden voor naar mijn mening.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

"
Tsja en zo kun je nog veel meer vooroordelen hebben, wat als ik beide teven los laat lopen en ze krijgen eens ruzie als ik er niet ben? Ook een vooroordeel van twee honden los laten. En ook beide honden in de bench kan problemen opleveren, beide honden in de bench garandeert nu ook weer niet dat ze slechte dingen doen. Daar zijn het dan weer honden voor naar mijn mening. "


Vooroordelen?
Ik weet niet wat je een vooroordeel vind?

Dat het bij jou zo goed gaat is hartstikke leuk voor je.
Maar omdat iemand anders denkt dan jij maakt het geen vooroordeel hoor.

Een vooroordeel is trouwens heel wat anders dan een mening hoor O-)

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Bij ons was het ook zo, onze Tjalle had een matras  en Cayenne moest in de bench, dit leverde geen enkel probleem op, na 3 maanden ging Cayenne op het matras liggen. Tjalle wees  haar erop dat ze dat niet mocht. Nu hoeft Cayenne niet meer in de bench en heeft ze een mandje. Nu ligt Tjalle wel eens in dat mandje en Cayenne op het kussen,
Hoe gemeen Tjalle in het begin ook tegen Cayenne was nu zijn het vriendjes en liggen ze samen op het matras..

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Ook ik heb 'n oudere hond en twee jonkies,

beide teckels weten dat ze niet in Texas zijn mand mogen.
Het was ook helemaal niet zo moeilijk om ze dat te leren,
met 13,5 heeft hij af en toe gewoon echt z'n rust nodig en daar heeft ie ook recht op.

Hij speelt nog volop met ze maar op dagen dat hij moe is of gewoon even geen zin heeft moet er 'n plekje zijn waar hij niet gestoord wordt.
Buiten dat is er is plek genoeg voor die twee ondeugden waar ze kunnen gaan liggen ;-)

Heel veel plezier gewenst met de voorbereiding op de nieuwe aanwinst!!

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Dank u voor de raad en de fijne reacties allemaal! ;-)
We zien er echt naar uit om onze nieuwe aanwinst te verwelkomen binnenkort.
Het gaat wel allemaal vanzelf gaan denk ik.
Het is ook fijn om iedere week de grote veranderingen te zien van de pups.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik denk dat je best de pup de bench kan aanleren en die ook als zijn veilige plaatsje kan gebruiken

toen hier mijn 2 de pup bij kwam zat deze ook apart in een bench te slapen of te rusten, terwijl de andere gewoon rond kon
nooit problemen gehad
ook als we een uurtje weg moesten, pup in de gesloten bench en de andere los

wat je wel niet kan is de pup de mand verbieden
hier ging de pup ook regelmatig in de oudste haar open bench liggen, als we thuis waren vond ik dat geen probleem, en als we weg gingen deed ik de pup gewoon terug in haar bench

nu liggen ze samen in 1 open bench, die gaat alleen toe als er veel visite komt en ik niet wil dat de honden onder al die voeten komen

dus ik zou zeggen, maak de pup gewoon aan een bench en dan lukt dat wel

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

hier eigenlijk hetzelfde.
hier slapen de honden op de slaapkamer. maar omdat de pup nu 'te' groot word ( vind mijn vriend :P)
moet de pup ( pitbull) in zijn mand of huisje. de jackrussel slaapt dan wel nog op het bed.

de pitbull neemt dit goed tot zich op en het was vanaf dag 1 geen probleem.
hij kwam wel nog een paar keer tegen het bed aan staan, maar geen reactie is trg naar zijn mandje.
ook als hij merkt dat ik wel wakker ben zeg ik, op je plaats ( en de pup is 14 weken) hij loopt dan netjes trg naar zijn plaats en is goed.
hij weet ook dat als ik wakker ben en het is al licht buiten dat ik toch snel daarna op sta.

hier lopen de honden overigens wel gewoon los als we weg  gaan. dan word gewoon alles 'afgedekt' dat hij niets kan slopen en dan gaat dat gewoon goed.
ik zelf zou niet kiezen voor 'opsluiting' als we weg gaan.
de honden dienen tenslotte ook voor waakhonden, dus dat ALS iemand in ons huis durft te bevestigen dat hij kan rennen voor zijn leven. een hond wat vast zit kan niets.


wat maakt jouw de keuze om je pup dan wel 'op te sluiten' en de jack russel vrij te laten lopen?
ben er wel benieuwd naar :-)

voor de rest wat ik hier zo 1 2 3 voorbij zie gaan, klopt niet echt. een pup kan je alles aanleren, het wilt niet zeggen dat de ene hond het wel mag dat de andere het ook mag. opvoeding/concequentie noem ik zo iets. haha

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Ik ben het ook met mijn voorgaande twee reacties eens. 
Pup in de bench lijkt me geen probleem als de andere goed los kan. 
Maar ik denk idd ook niet dat je de mand kunt verbieden voor je pup.

Wie weet kun je over een poos gewoon zonder bench :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben het wel eens met Anny. Waarom niet streven naar tzt lekker zonder bench?
Geef je pupje een fijn kussen voor als jullie thuis zijn en de bench voor als jullie weg gaan (of om even een verplicht rustmomentje in te lassen als ze zelf geen rust neemt).

Onze hond heeft anderhalf jaar in de bench gezeten, poes Puk liep wel gewoon rond.
Als wij thuis waren lag ze op haar kussen of op de bank, maar gingen we weg of slapen dan ging ze zonder morren in de bench.
Sinds Puk er niet meer is (nu bijna een jaar) mag Mellow liggen waar ze wil (wat er op neer komt dat ze op de bank ligt en er hooguit af komt om naar haar mand te gaan ;-))
Nooit gesloopt of wat dan ook.

Maar probeer in de eerste plaats te genieten van je pupje in plaats van continu kijken of ze niet in de mand gaat liggen ;-)

Veel plezier met de voorpret! :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

De honden geven het zelf wel aan of ze gediend zijn van bezoek op hun rustplek. Hier liepen ze weg als de jongere erbij kwam met andere intenties als rusten. Of er kwam een 'oprot' snauw. Na een paar keer had de pup het zo door en kwam hij de ander(en) op die plek niet meer uitdagen maar gewoon netjes erbij liggen tukken wat zonder enig protest werd geaccepteerd zolang die tandjes en nagels op non-actief bleven.;-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Dank u voor de reacties allemaal! ;-)
Ik ben zeer blij met de raad!
We gaan inderdaad niet constant zitten kijken of de pup in de mand gaat of niet, dan genieten we niet van het leuke.
Maar de fokker had ons aangeraden om als de pup in de mand zou liggen die voorzichtig op te pakken en in 'zijn' bench te leggen zodat hij zou weten dat dit zijn plekje is. Want ik ben ook bang als we dit niet zouden doen onze jack russel zich snel zou laten doen door de speelse en actieve pup.
Het probleem is ook een beetje dat we hier nogal klein wonen en er niet veel plaats is voor extra manden. Ons dochtertje neemt nogal veel plaats in met al haar speelgoed! ;-)
Maar we gaan wel zien hoe het allemaal loopt binnen enkele weken. Geen stress op voorhand! :-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

leuk:-),,  ben wel benieuwd hoe het verloopt :-):-) in ieder geval heel veel plezier er mee :-):-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat te doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^