Malamute/Husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Geweldige combinatie als je het mij vraagt.
We hebben zelf een 3.5 jaar oude(jong dus) husky en wilde al langer een leuke maat voor hem.
Nu is onze zoon 14 maanden en vonden we het tijd om eens te gaan kijken en stootte we op deze geweldige hond

Iemand ervaringen met deze kruizing?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

geen ervaring mee , maar wat een knapperd ;-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Ja wij zijn ook heeeeleeemaal verkocht! 
We gaan wel eerst binnenkort keertje kijken voor we hem echt meenemen. Puur om te kijken of het echt klikt. Kreeg ook veel commentaar omdat hij laatste uit het nest is en dat moest je nooit doen enz. Want? Omdat ie bij andere niet klikte of andere hem niet mooi vonden zegt toch niet dat er dan meteen wat mis is met het beestje?? Zal aan mij liggen. Krätos was ook de ene laatste. Zie het punt niet.
Vinden het ook wel leuk dat ie zo licht is, aangezien Krätos juist wat donkerder is. 
Heb er nog wel een paar...

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

wat een lekkerding zeg !

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Aaahhh wat een droppie

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat ziet hij er toch zo leuk uit @_@ ik zou ook meteen verkocht zijn. Vanwaar komt deze mooie jongen als ik het mag vragen? Wel gehoord dat je moet opletten met twee reutjes in huis, weet natuurlijk niet hoeveel hier effectief van waar is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ach wil niet zeggen dat het de laatste van het nest is het niet kan klikken tussen jullie :-D echt en droppie

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ach wat een schatje! En inderdaad omdat ie t laatste van t nest is wil niet zeggen dat ie t minst leuk is':-).

@Sandy wij hebben ook 2 reuen en 1 teef en dat gaat prima. Alle 3 hebben we ze vanaf pup, denk dat dat ook wel wat uitmaakt.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Tja, het is een schattig bolletje wol, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo'n fan van het kruisen van malamuten met husky's. toch twee verschillden rassen. Zeker malamute reuen kunnen letterlijk en figuurlijk vrij stevig zijn. Waarom geen 'gewone' husky erbij? Kunnen ze ook lekker samen gaan werken bv voor de step?

Mooie hus die je hebt trouwens :-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

We wilde een andere hond dachten niet perse in husky soort. Toen stuitte we op deze en nja we waren verkocht.
Hij komt van een gewoon gezin met een hele roedel (4 dacht ik) ze waren ook meteen van weten wat onze ervaring was enz en gezinssituatie dus erg betrokken.
Krijgen gechipte hond met gezondheidsverklaring en inentingen wormenkuur etc etc

Ja Krätos is gewoon een plaatje ;-) hihi

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

We gaan volgende week woensdag (de 13de) even kijken bij het ukje. Kijken of het klikt

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat een schatje! Erg mooie kleuren en wat een originele naam.


Je zegt dat je dit een geweldige kruising vindt, ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd waarom? Persoonlijk vind ik het namelijk doodzonde van beide rassen, er wordt al zo veel 'voor de fun' gefokt met deze honden (vooral hussen), iets wat helemaal niets toevoegt behalve weer extra beestjes bij de oh zo volle populatie van stamboomloze honden.


Ietwat hypocriet misschien, haha. Mijn hond is namelijk 12.5% malamute O-), hier dus alleen ervaring met eentje uit de F4 generatie.


Alvast veel plezier bij het bezoekje!


Edit; Ik zie 'jullie' pup toevallig net op marktplaats staan, met het volgende in de advertentie..
"Wij zelf vind dit de ideale mix. Een zeer lief en aanhankelijk karakter met een drang tot werken is het gevolg.Ook de vachtkleur is apart deze is wolfsgrauw en ze hebben bruine ogen wat een oog ziekte die husky's met blauwe ogen vaak wel hebben uitsluit."


Je snapt dat dit onzin is? Aangezien (A) rasechte husky's of malamutes ook hartstikke lief en werklustig kunnen zijn, (B) of een hond aanhankelijk is van het individu afhangt en (C) dat laatste verzonnen is.  Volgens de rasvereniging is het testen op oogafwijkingen verplicht alvorens te fokken, daar heeft de oogkleur niks mee te maken. 
Vind het zelf nogal commercieel overkomen zo.. Maar goed, als jullie je er prettig bij voelen.. :-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Toch heb je dat vaak op marktplaats dat het commercieel overkomt. Omdat je ook proffessioneel wil overkomen en niet als eerste de beste die wat weg wilt doen.
Ik vond ze aardig over komen ook omdat hij volledig gechipt ontworkt entingen gezondheidsverklaring etc etc krijgen en hun ook naar onze ervaring en situatie vroegen. 
Ik denk ook niet ze het zo bedoelen dat 1 van de twee niet lief is alleen samen, dat geloof ik ook niet want ze hebben beide dus een husky en een malamute aangezien het gewoon bij mensen thuis is. 
Het is altijd afhankelijk van de persoon zelf en het karakter uiteindelijk ook van het beestje. niet elke husky of malamute is hetzelfde... ik neem zulke teksten nooit zo  heel erg letterlijk.
Daarom gaan we woensdag ook eerst kijken. Omgeving waar die vandaan komt beestje zelf etc etc... maarja aanschaf van een beestje blijft altijd een risico, net als bij mensen weet je nooit wat er in hun levensloop nog gebeurt. 
En ik ga gewoon ook met deze weer trainen! En alles eruit halen wat erin zit! Tuurlijk heb met onze hus ook nog wel wat "problemen"  maarja ik ben ook niet rooskleurig perfect! dat houd het spannend

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik vind het een super mooi beestje !:-) veel plezier met kijken , hopelijk klikt het tussen jullie :-D

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Dank! Ik kan echt niet wachten hihi.
Trouwens we hadden het over kruizingen je kan beter die twee kruizen dan een husky met een teckel ofzo...zo blijf je nog in dezelfde klasse

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Persoonlijk vind ik het wel een rare kruising en zeker geen perfect match.
Een Malamute is toch heel wat anders dan een Hus!

Misschien moet je het toch even voor jezelf deze 2 dingen nog even doorlezen.
http://www.hondenpage.com/hondenrassen/siberian-husky.php
http://www.hondenpage.com/hondenrassen/alaskan-malamute.php

Dan snap je gelijk waarom ik vind dat deze 2 honden niet gekruist zouden moeten worden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga me even niet uitlaten over het al of niet verstandig zijn van de kruising, hoewel ik wel benieuwd ben waarom je die zelf zo geweldig vindt: wat hoop je van beide rassen verenigd te zien?

Maar omdat kopen van 'particulieren' op marktplaats toch altijd risico inhoudt, zou ik je wel graag hetvolgende meegeven:
je zegt dat het hondje op de foto de laatste uit de nest is. Zijn de andere pups al weg uit het nest, of gewoon gereserveerd? Want het hondje op de foto is duidelijk nog geen 8 weken oud. Ik schat 'm eerder in de leeftijdscategorie van 6 weken, en dat is nog te jong om het nest te verlaten. Het kan natuurlijk ook om oude foto's gaan, maar kijk voor de zekerheid even z'n geboortedatum na. 
Je vermeldt ook ergens 'training'. Wil je gaan sporten? Hou er dan rekening mee dat een malamute een heel andere oorsprong heeft dan een Husky, en dus ook een andere fysiek. De Husky is gefokt op snelheid omdat zijn taak was: een jager zo snel mogelijk te verplaatsen tijdens de jacht. De malamute was een gezinshond die instond voor de verhuis van het hebben en houden van de familie, noem hem gerust de verhuistruck van de Noordpool. Snelheid maakte niks uit, kracht en uithouding wel. Dit merk je vandaag nog steeds in de sport: de malamute is logger en zwaarder en heeft niet diezelfde snelheid als een Hus, maar hij kan blijven gaan. Samen voor de step kan dus problemen opleveren, omdat hun looptempo verschillend is.
Als je wil sporten met je hond is het toch ook wel belangrijk dat ie geen HD heeft. Zijn de ouders getest? Hier zou ik zeker naar vragen, dat heupen en ogen bij beide ouders (en voorouders) okee zijn.
Wat de kleur vd vacht betreft: die kan nog alle richtingen uit. Ik heb Malletjes geweten die erg wit waren als pup en bij het opgroeien toch de typische wolfsgrijze kleur kregen. Hetzelfde voor het masker: soms hebben ze als pup een echt 'brilletje' en verdwijnt dat, of het omgekeerde gebeurd. De kleur blijft dus nog even een verrassing ;-).

Dan wens ik je nog veel plezier bij het puppy-bezoek!

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Het is inderdaad de enige die nog niet gereserveerd is ze zijn allen nog niet uit het nest.
Ze zijn 4 okt geboren en mogen niet eerder dan 5 december uit het nest. 
Ik krijg na mij weten een volledige medische verklaring mee dus ook ouders maar goed punt neem ik mee.
En met training bedoelde ik gehoordzaamheid om maar mee te beginnen daarna zien we wel. Maar heb dat met mijn hus ook gedaan en op los lopen na luistert die wel erg goed. En omdat dit ook een pittige hond word(of ie nou op hus of malamute lijkt beide zijn stevig in karakter) wil ik toch die trainingen doen.

" verhuistruck van de noordpool"  hahaha leuke benaming. 
Kleur blijft altijd een verassing. Krätos was erg donker toen we hem kregen en enorm kort harig... niet meer terug te zien, Altijd een verassing. Maar dat zie je bij elk dier wel. ook bij mensen trouwens. Ik was zo blond als maar kon bij geboorte...niets meer van te zien:P bijna zo zwart als roet!
Maar bedankt voor de tips! Ik neem het mee

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En? Ben je al gaan puppy-knuffelen? Hoe was ie? Heeft ie je helemaal ingepakt met z'n charmes?

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Vandaag bij de mensen thuis geweest. Een geweldig paar die twee. Ze hebben 4 husky's en 1 malamute. Ooit eens gestart met 1 en mja nu dus 5 ;-) Het zijn ook echt hun kindjes. Ze zijn allemaal niet geholpen, ze willenz e van nature houden, als 1 van de 2 dames dan loops was werd het allemaal goed in de gaten gehouden. Maar 1 van de dames houd zichzelf zo goed schoon dat de eerste drup niet werd opgevallen en voor ze het wisten hoorde ze een huiltje(husky's he) die niet bekend was en ja hoor daar zaten ze aan elkaar vast. Nou goed zo zij het. Dat is de natuur. 4 pups,(2 helaas overleden bij geboorte) is het resultaat. 
Ze wilde graag weten wie we waren en dergelijke. Hadden al mensen afgewezen omdat ze geen click hadden met de pup(geen liefde op eerste gezicht zeg maar) en omdat ze om de prijs gingen afdingen.
4 dec komt de pup naar ons en hun brengen hem ook naar ons toe. Puur omdat ze het voor zichzelf willen afsluiten en zelf dan ook weten waar die nou echt terecht komt. Ze sturen ons nog een mail met de foto's van de pup vanaf het begin en van zijn ouders.(leuk voor het plakboek) En ook hopen ze(geen verplichtingen!) dat we af en toe nog eens lieten horen hoe het ging met de pup. Na anderhalf uur dachten we jemig al zo laat?? Laten we maar eens gaan. Wat kwam mensen toch wel iets goed inhoud dat tijd opeens zo snel gaat.
De pup is enorm speels, absoluut niet schuw kwam meteen kijken. Lekker spelen, heel lief en aanhankelijk. Een echte pup in mijn ogen. De klik was er dus direct. En 4 december komt ie dus lekker bij ons:-D
En vergeet nu nog vast wel wat maar hier in ieder geval een paar super schattige foto's 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat een moooi pupje ! En wat fijn dat het zo goed klikte , ook met de baasjes. hmm wil hem al helemaal plat knuffelen. en geniet maar lekker nu die nog klein is voor je het weet zijn ze al weer groot spannend he 4december . De tijd is voor je het weet voorbij !;-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Ja ik weet er alles van. Krätos was ook zo snel groot!:-D 
Maar genieten kunnen we zeker nog van hem. 
Ja plat knuffelen. het is echt puppy gehalte tot de top!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hebt je beslissing genomen, een goed gevoel erbij... dan wens ik je nu toe dat de dagen van November heel snel voorbij vliegen, hahaha! Ik weet het nog van mijn pups, die laatste weken wachten.... oooooooh, wat duurde dat lang! 

Geniet van je kleine wolliebollie, we zien hier vast nog fotootjes voorbijvliegen ':-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Ooh die komen zeker nog wel.
En idd maar hopen dat de tijd snel gaat. Gelukkig genoeg te doen voor die tijd dat scheelt een hoop!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar waarom deze hond, en niet een stamboom hond bijvoorbeeld?

Je schrijft dat je een gezondheidsverklaring mee krijgt, weet je wat dit inhoud? Dan weet je dat hier ook niets instaat over de ouders. En het feit dat de ouders mooi mee lopen, of er mooi uit zien, is geen excuus, want je weet niet welke erfelijke ziektes ze met zich mee dragen. Zowel hd, als ed, en ogen. Dit kan je alleen te weten komen door tests. En die zijn prijzig. is ook een van de redenen waarom stamboomfokkers een hogere prijs hanteren.

Meestal is de gezondheidsverklaring een paspoort. En je hebt garantie tot je hun voordeur sluit. ;-)

Ik zou me ook niet te veel vasthouden aan de kleuren, dit kan nog enorm veel veranderen. Zo is mijn oudste teef eerst grijs, toen werd ze zwarter, daarna weer grijs en nu donkerder grijs. Terwijl mijn jongste reu zwart was, en nu is die meer grijs/lichtzwart met bruin er door.
Mijn pup was zwart, toen grijs met bruin, en nu is ze bruin, grijs, wolfsgrijs, zwart. :-)

Ondanks dat ik ook niet zo snel voor deze mix zou gaan, wens ik je toch alvast wel veel plezier met de pup.

honden page profiel Sleddog team Akiak TikaaniSleddog team Akiak Tikaani

honden foto van Sleddog team Akiak Tikaani

ik lees heel veel negatief over de kruising hus x mala
en eerlijk is eerlijk, de argumenten kloppen als een bus!
De mala is lang niet zo snel en slank als de hus, en inderdaad een hus naast een mala voor de step is niet de ideale combi...
De hus raakt gefrustreerd want deze moet onder zijn tempo lopen, en de mala loopt zich het licht uit de ogen daar hij boven zijn tempo gaat.

Toch kan het ook goed gaan. Kijk naar onze Shasta...
Veel mensen die het niet weten bestempelen hem gewoon als malamute... Ook heeft hij het karakter van de malamute, en hij loopt ook prima mee met de mutjes!
Misschien heb ik geluk, maar het is wel een "goed gelukte kruising"...

Met zijn zusje heb ik ook nog contact, en deze is helaas veel te dik, en wordt niet in de sport gebruikt (ook niet recreatief) dus hoe dat bij haar zit weet ik niet...
Wat ik wel kan zeggen over haar is dat zij overduidelijk een kruising is... je ziet het aan haar bouw, maar ook aan haar karakter...

Jullie dropje is om op te vreten zeg! hou ons op de hoogte en geniet vooral :-)

honden page profiel BlackieBlackie

honden foto van Blackie

Wij hebben een stamboom hond en harstikke blij met hem. Maar zijn daarom de kruizingen minder waard? Dit was een ongelukje en geen bedoelde kruizing om het leuk te laten zijn ofzo. Hebben die dan geen kans? En ook bij een stamboom hond heb je problemen, net als bij mensen. Je hebt nooit garanties dat ze gezond en goed zullen zijn. Dus helemaal snap ik dit niet.
Het is een geweldig lief beest en we zullen zien wat de toekomst ons brengt. Ik geloof dat het wel goed komt! Een hoop liefde en goede zorg doen vaak wonderen. En dan zien we het wel!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Wij hebben een stamboom hond en harstikke blij met hem. Maar zijn daarom de kruizingen minder waard? Dit was een ongelukje en geen bedoelde kruizing om het leuk te laten zijn ofzo. Hebben die dan geen kans?  "


Nee hoor, helemaal niet.
Ik denk dat er hier gewoon een aantal mensen zijn (waaronder ikzelf) die nieuwsgierig zijn waarom je in je openeningspost aangeeft dat je deze kruising net zo geweldig vindt, en dat de fokkers het zelf beschrijven als de ideale mix. Dus eigenlijk het omgekeerde: waarom vindt de fokker de kruising meer waard? 

De meesten onder ons draaien ook al een tijdje mee op dit forum en, eerlijk is eerlijk, hebben al vele treurige verhalen te lezen gekregen over pups uit oeps- en pretnesten op marktplaats. Ook het feit dat 2 van de 4 pups zijn overleden, kan vragen doen rijzen.

Dus nee, het gaat niet over minder waard of geen kans mogen krijgen, zie het eerder als een bezorgdheid om het ras waar we zo van houden, en waarvan we ieder die een Husky of Malamute in huis haalt en eentje toewensen die ook op en top Husky of Malamute is, in al zijn facetten. Tenslotte zijn het waanzinnig heerlijke honden en zijn we er allemaal gek op. ;-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ohhh wat leukkk!!!!!


een nieuwe pup!!!

leuk beestje van de foto gezien
( ben al een tijdje niet op het gewone forum geweest)

met deze kruising ga niet het ene ras onderschatten dan het andere... als hij uitgroeit tot huskylike... ga niet de kracht onderschatten
of visa versa..

het is geen husky en geen malamute..

zelf heb ik een x een inschattingsfoutje gemaakt met de hond van Lizzy... nou ze kon me mooi redden hoor O-)

ik denk ik pak dat plastic bakje mayo wel uit de mond van Shasta.... ( ook dezelfde kruising) nou kan je vertellen mijn vingers zaten mooi klem tussen 2 kaken met een kracht waar ik niet bedacht op was ;-)

inschattingsfoutje..
verder ben ik gewoon 100% Shasta fan hoor.. en verder ben ik toch meer van de husky's stiekem

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^