Eerlijkheid, positief en respectvol

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel trientrien 3 doggies

hallo ik ben Lucky
en ik vind het fijn als mij baas lief is voor mij hoor
maar vind het nog leuken als zij laat zien dat zij de baas is wat dan doe ik voor haar heel veel
ik ben een flacoated en heb een aan pak nodig die niet te streng is en niet schacht dus er tussen in

en nog even mij baas kan niet zo goed schrijven hoop dat je dat niet zo erg vind

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Natuurlijk is dat niet zo erg, zolang we elkaar begrijpen is het goed toch, en als we een keer iets niet zo goed begrijpen kunnen we vragen of het lukt het op een andere manier uit te leggen toch?.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind dit zo'n algemene stelling, dat het bijna een cliché is. Als een model die 'world peace' wil als ze tijdens een miss verkiezing wat mag zeggen.

Wat is eerlijkheid naar een hond toe? Nooit pesten om hem tot een spelletje uit te dagen? Consequent zijn? Wat is het verschil tussen eerlijkheid en respectvol zijn?

Positief, ja, in de basis. Al is Dobby het levende voorbeeld dat reeds (bijvoorbeeld elders) ontstaan probleemgedrag niet alleen positief op te lossen is. Eerlijk gezegd zie ik steeds meer mensen tot dat inzicht komen. En ik blijf dit logisch vinden, want wij mensen reageren ook niet allemaal hetzelfde. Belangrijker vind ik dat er gezocht wordt naar iets wat bij de hond past en waar de baas zich ook in kan vinden, in plaats van dat de baas zijn visie (positief of niet) aan de hond opdringt en maar verwacht dat dat het moet zijn.

Respectvol? Mijn vorige hond lag wel eens aan de muurkant in bed. Hij strekte dan zijn poten en probeerde mij er uit te werken. Dan bonjourde ik hem er zonder pardon uit. Het is geven en nemen en iedereen mag zijn grenzen hebben. En soms zal je een keer over de grenzen heen gaan. Zo is het leven. En laten we wel wezen, als jij als baas even niet goed in je vel zit ga je misschien minder respectvol om met je hond als eerst. Maar breekt dat alles af? Ben je dan alles kwijt? Nee, nonsens.

Zoals bij alles: alles met mate, en niet te ver doordraaien in iets. Anders krijg je alleen maar 'world peace' gedachtes, en daar is nog nooit iemand wijzer van geworden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^