bestlife/goodlife

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik had even een vraagje over de brokken die ik voer.
ik voer tessa eigenlijk al van het begin af aan bestlife brokken(sinds kort goodlife), maar ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van of dit eigenlijk wel een goede brok is.
ik geef de performance, wat vinden jullie van deze brok ???

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Nee geen goede brok.
eerste ingredient op de lijst is granen dus dat zit er het meest  in ;-)

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Graan als hoofdbestandeel voor een brok is gewoon not done, honden zijn vleeseters en geen graneneters. Dat een klein percentage makkelijk verwerkbare granen (voor de hond) in zouden zitten dan kan ik nog enigzins begrijpen.
Als het 1ste ingredient van een brok granen is kun je de zak gelijk de prullenbak in doen (zal wel rond de 50/60% graan in zitten). Daarnaast wordt er onvolledige lijst van ingredienten weergegeven. De exacte samenstelling wordt niet vrijgegeven op de verpakking, dat is al een reden voor mij om de brok te wantrouwen.
Het ziet eruit als een slechte brok, ben gewoon heel eerlijk naar je toe.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ken de brok niet, maar wat ik kan lezen, zitten er granen in en dat is voor de fabrikant een goedkoop vulmiddel en voor de hond kan het veel problemen veroorzaken, zoals huid en darmproblemen, anaalklierproblemen, oorontstekingen en zelfs tandsteen. Graan wordt uitgepoept Er staat vlees en dierlijke bijproducten, maar als er alleen deze omschrijving staat, kun je er verzekerd van zijn dat het vleesgehalte heel weinig is. Veel van deze voeren bevatten 4% vlees, omdat dat de verplichte hoeveelheid is, maar dat is veel te weinig voor een vleeseter ! Ik zou voor een betere brok gaan met veel vlees, geen graan, geen zout en geen chemie of voor vers, maar dat is aan jou.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

een betere brok is vaak wat duurder maar je kan wel veel minder geven.
Dus per dag bekeken komt het vaak  helemaal niet zo duur uit als het lijkt ;-)

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Vraagje, wat kost een zak van 15kg?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

kijk voor een betere brok eens op http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

http://uitgelatenhond.nl/hondenvoer en kies voor een brok met een hoog vlees/vis percentage, liefst zonder granen ( n.b. rijst en mais zijn ook granen).

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik zou deze niet geven. Er zit zoals de anderen ook al zeggen, veel graan in en daar doet een hond niets mee, het is ook geen natuurlijk voedsel voor je hond. De darmen kunnen er  niets mee en hij kan er last van krijgen. Ook de dierlijke bijproducten zijn nogal vaag want wat is een dierlijk bijproduct en van welk dier dan. Ik zou de zak opmaken en iets anders geven, in elk geval een graanvrije brok. Zelf geef ik Wolfsblut, is wat duurder maar staat dichter bij de natuurlijke voeding van een hond, al aten die in de natuur natuurlijk geen brok ;-) er zit een hoog percentage vlees of vis in en geen graan, ook geen rijst of mais. Of kijk eens bij Dog Lovers Gold, de Passionversies, ook graanvrij en een goede brok. 
Helaas is het vaak zo dat de bekendere, goedkopere merken geen goede en graanvrije brok verkopen zoals Hills, Bonzo, Royal Canin, Pedigree.

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

bedankt voor al jullie reacties ik wist niet dat graan zo slecht kan zijn voor honden;-)ik zal zeker verder gaan kijken naar andere brokken:-D

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

" Vraagje, wat kost een zak van 15kg? "


.als ik het goed heb kost deze 43euro

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ooooh ik zie net dat ik het oude merk naam verkeerd heb neer gezet ipv bestlife was het life time;-) 
was vanochtend nog niet zo goed wakkerO-)

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

hier het oude label:

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Tja het meeste is al gezegd. Veel graan, dus zou ook verder kijken voor een graanvrije brok op voerwijzer.com. Graanvrije brok vind je over het algemeen niet in de dierenwinkels maar online. Ik betaalde voor 13,5kg tast of the wild iets van €50 dus niet veel duurder dan dat je nu betaald. Met 1 zak deed ik ca 1,5 maand (labrador+Jack Russell)

Volgende forumvraag: Hond kattenvoer geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^