Dat ellendige stelen de hele tijd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik zit er onderhand even doorheen met Merry,
Al maanden probeer ik haar af te leren NIET te bedelen/stelen.
Alles geprobeerd, van nergeren, weg duwen, in bench etc..

Dit is al bezig sinds April en ik ben er echt achterlijk van geworden.
Vandaag kom ik uit werk, boodschappen gehaald, hond opgehaald, eten maken etc.

Is het klaar, leg ik het op tafel gaat de bel. Kom ik vervolgens terug is ALLES van mn bord gejat en de saus etc ligt op het kleed. Ik ben er nu zo ontzettend klaar mee! Merry toont ook geen ene emotie als ik boos wordt. Het lijkt haar niks te doen. Echt zo moederloos wordt ik er van dat ze nu al bijna een uur in de bench zit. Ondertussen krijg ik ook weer medelijden met haar... 

Pffff iemand nog een laatste tip?
Ik heb het gevoel dat ze zich nog steeds hoger voelt dan mij terwijl ik hier wel aan gewerkt heb samen met een trainer....

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik lees even mee, mijn dochter heeft ook erge dievegge!

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

er zijn 2 dingen die je kan doen die goed werken, 1 is: meer wandelen en uitdaging. als je bijvoorbeeld net 2 uur gewandeld hebt, zal ze minder interesse hebben om actief te gaan snaaien en jatten, dan wil ze gewoon slapen.

2 is haar te leren dat het leuker is om het eten te laten liggen. want nu probeer je haar te leren dat ze straf krijgt als ze het pakt, maar de beloning die ze krijgt door het te jatten is groter dan de straf die jij daarna kan geven.



en als laatste, zorgen dat er niks te pakken valt. als ze geen succes heeft zal het gedrag ook vanzelf minder worden, dus niks buiten de kast/koelkast laten liggen. en als er toch even iets buiten moet liggen, dan merry in de bench.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik zal eens kijken.
Merry is inderdaad een hondje dat te weinig wordt uitgedaagd terwijl ze hier zoveel behoefte aan heeft (denk ik).

Ik ben al kijken naar een cursus Gehoorzaamheid en daarna Agility.. Zal dit filmpje ook eens bekijken, ben erg benieuwd!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Het is zelfbelonend gedrag, dus hoe vaker Merry succes heeft, hoe hardnekkiger dit gedrag wordt.
Oplossing is eigenlijk ontzettend simpel: niks meer op 'Merry-hoogte' laten liggen. Dan zal dit gedrag langzaam uitdoven, omdat er geen succesen geboekt kunnen worden.

Boos worden op je hond nadat je hebt gemerkt dat er gestolen is heeft trouwens echt geen zin. Je moet je hond op heterdaad betrappen, en dan kan je laten merken dat je dit gedrag niet wilt, maar als je het niet op heterdaad betrapt, dan snapt je hond er echt niks van. 'Waarom word vrouwje boos? Ik sta hier alleen maar'. Het eten is je hond allang weer vergeten (nou ja, misschien niet vergeten, maar het verband met het eten en boos worden wordt echt niet gelegd). Niet meer doen dus, want dit schept verwarring.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zorg dat er niets te pakken valt... je kan je hond betrappen, en dan handelen, door een ferme..nee.

blijf daar conseqwent in, als je zit te eten , de hond in een andere ruimte zodat als de bel gaat je hond niets van je kan pikken van je bord.

hier ligt ook niets op tafel aanrecht of waar dan ook, ze kan overal bij, ik zorg dat het niet kan gebeuren...

je hond wordt volwassen, en dan weet je hond dat tie er van af moet blijven, vandaar je kan het ook laten liggen en dan je hond betrappen. ferme nee. op een gegeven moment weet de hond dat tie daar van af moet blijven.

nu opruimen alles, niets laten liggen, en ga jij eten je hond in een andere ruimte zodat tie niets kan pikken.


hoe groot is de hond ? :-D hoe kan je hondje op tafel komen ? kijk Bamse kan er zo bij, ze is nu volwassen het is afgeleerd om te jatten, kan alles laten staan, maar owee als haar neus de richting op gaat, een ferme nee is dan al voldoende. maar jouw hond kan toch niet op aanrecht komen of op tafel ? :-D

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Het is zelfbelonend gedrag, dus hoe vaker Merry succes heeft, hoe hardnekkiger dit gedrag wordt.
Oplossing is eigenlijk ontzettend simpel: niks meer op 'Merry-hoogte' laten liggen. Dan zal dit gedrag langzaam uitdoven, omdat er geen succesen geboekt kunnen worden.

Boos worden op je hond nadat je hebt gemerkt dat er gestolen is heeft trouwens echt geen zin. Je moet je hond op heterdaad betrappen, en dan kan je laten merken dat je dit gedrag niet wilt, maar als je het niet op heterdaad betrapt, dan snapt je hond er echt niks van. 'Waarom word vrouwje boos? Ik sta hier alleen maar'. Het eten is je hond allang weer vergeten (nou ja, misschien niet vergeten, maar het verband met het eten en boos worden wordt echt niet gelegd). Niet meer doen dus, want dit schept verwarring. "


Ja ik weet dat ze het niet snapt, daarom heb ik ook weer medelijden. Maar alles van Merry hoogte houden.. Dan zal ik moeten beginnen met Merry niet meer op de bank laten. Want ze springt met gemak op bank, bed etc.
.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk hoor :-) Als de bel gaat en je hebt je bord op schoot, dan zet je het even in de keuken, op een kast, ik noem maar iets. Er zijn vast plekken waar Merry echt neit bij kan komen.
Wij hebben Taika het eerste jaar nooit de kans gegeven om iets te kunnen eten wat op haar hoogte stond (en ze is een Leonberger, dus ook het aanrecht is niet veilig ;-)), hetzelfde geldt voor op dingen kauwen/bijten; nooit de kans voor gehad.
Nu hebben we dus ook een hond die nergens op bijt, je kan alles in de kamer laten liggen, er zal niks kapot gaan of opgegeten worden. Het gedrag zit er simpelweg niet in. Zelfde geldt voor op de bank komen. We hebben haar nooit op de bank gelaten, echt geen enkele keer, en de bank is dus ook niet interessant. Zo maar wat voorbeeldjes.

Volhouden is hier het toverwoord :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

maar een tip die hier gewerkt heeft en dat  is geen eten laten staan als het onbeheerd is, bedelen kunnen ze hier ook heel goed al vind ik het niet storend, ze doen maar een eind weg. Het jatten doet Gaya voornamelijk ... 
Emotie tonen deed ze ook nooit, ik ben wel eens beneden gekomen (10 minuten) en mevrouw stond gewoon nog net zo kalm op de tafel de laatste gevulde koek naar binnen te werken toen ik binnen kwam, kreeg een hooghartige blik van tja had je het maar niet moeten laten staan. O-)  Probleem is vaak dat het zelfbelonend is, de prijs die er tegen overstaat van het jatten maakt "de straf" het waard en vraagt om herhaling. 

ik heb hier overigens het nooit bestraft, Ik moest er soms stiekem nog wel om lachen als ze dan ook geen moeite deed om het te verhullen. :-D  het is mijn fout als ik het vergeet op te ruimen, ik weet dat ik een op eten beluste hond in huis heb. En tja ergens begrijp ik het ook nog wel, het ruikt natuurlijk overheerlijk, dat eten wat je normaal nooit krijgt. Baasje is toch even weg, stiekem voorproeven 

Hier is het ondertussen gewoon automatisme, ik leg het even op de eettafel daar kunnen ze niet bij, zo wordt er ook niet meer gejat O-) misschien even een aantal keren aan denken maar daarna wordt het een vanzelf een automatisme

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Sorry hoor maar ik moet er toch ook om glimlachen.......':-) Zie het al zo voor me.......
 En jij maar barfen of kvv geven, Merry verkiest wat anders hoor !

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Wat een goed filmpje zeg! Yoda wil ook wel eens jatten, dit komt doordat het één keer gelukt is per ongeluk bij mijn zoon... Helaas. 
Ik zorg er nu voor dat er niets meer op jat hoogte ligt als ik niet in de buurt ben. Degene aan de deur blijft echt wel 3 seconde langer staan als ik m'n bord hoog zet.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Stop zijn KVV lekker in een kong.
Zijn brokken in zijn voerbal.
Dit zijn al enkele simpele voorbeelden om je hond bezig te houden met zijn eigen eten.

Zet inderdaad je eten weg op een plek waar die niet kan komen als jij even de deur moet openen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Eén schrale troost...., Merry is niet de enige..., gister riep ik nog dat ik nooooooit meer een hond wil die met haar neus achter op het aanrecht kan komen :-D

Wij zijn ook hard aan het werk met Aysa..., maar met die lange poten en neus is iets al snel 'zelf belonend' ze jat het liefst nog de pannen leeg die staan te koken.

Helaas heeft die van ons een jaartje opvoeding gemist, dus zit het er flink ingebakken om voor zichzelf te zorgen, maar langzamerhand begint ze te begrijpen dat ze echt niet op het aanrecht/kookplaat mag komen...., en denken wij er steeds vaker aan om echt niets, maar dan ook niets te laten staan :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Hier ook een jatterd. Onze filosofie is dat als ie het heeft kunnen pakken, wij niet oplettend/netjes genoeg zijn geweest. 
Je kan haar ook in de bench doen als je eet. 
Ik probeer wel mijn hond te belonen voor niet naar mijn eten kijken of ervan wegkijken. Dat heeft wel wat verbetering gebracht. Maar eten stelen is zelfbelonend, dus 1 keer slordig (en dat zijn we wel vaker dan 1 keer) en het gedrag is bekrachtigd. Het schijnt dat zelfs het kijken al belonend is (mijne is ook een zg countersurfer). En zelfs wanneer het niet zo is dan is er sprake van interval beloning, dat wat je in traning gebruikt als je iets keigoed wil aanleren.......
Volgende huis heeft geen open keuken.......

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Ik heb er ook zo een, en tijdje geleden had mijn partner en heerlijke omelet met kaas en ham gemaakt o heerlijk verse broodjes bij de bakker,we wilden ook gelijk een programma kijken dus aten aan de salon tafel.
Er was buiten iets aan de haan dus mijn partner roep en ik rende naar de keuken, niks bijzonders dus ik rende gelijk terug, hele omelet in 1 minuut opgegeten door Zafiro hij had het broodje laten liggen.
Ja daar baal je dan van daar gast je eten.

Tegenwordig blijft één van ons al bij het eten waken. :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier ook een bedelaar/steler.
Misschien niet hoe de meeste mensen het zouden doen, maar ik geef haar eigenlijk altijd iets van wat ik eet (al is het maar een kruimel of druppel, voor het idee). Maar ALLEEN als ze netjes op afstand gaat liggen.

Als pup zijnde had ik koekjes die ik op een bepaalde afstand gooide. Dus alleen op die afstand viel er wat te halen. Later hield ze wel afstand, maar nog steeds onrustig bedelend. Toen heb ik haar eerst helemaal genegeerd en toen kwam er een moment dat ze rusitg ging liggen. Dat gelijk beloond met heel klein stukje lekkers. Bij opstaan of echt dichtbji zitten genegeerd en alleen beloond als ze op afstand ligt.
(Ook heb ik haar ook af en toe geholpen door haar af te leggen, toen ze dat commando eenmaal beheerste)
Nu weet ze onderhand dat op afstand blijven beloond wordt en ze gaat heel 'braaf' liggen wachten en kan ik rustig eten :-)

Met het stelen is Mikey wat lastiger, omdat ze met gemak tot het einde van de aanrecht c.q. kookplaat komt. Maar ook in de keuken het zelfde geoefend, dus laten liggen en ALLEEN belonen als ze ligt. Nu kan ik ook in rust koken en ligt zij weer heerlijk te wachten tot er iets haar richting op komt.

Als pup was Mikey echt heel erg, maar ik denk dat ze ondertussen heeft geleerd dat ze toch vaak wel iets krijgt en nu doet ze meer moeite om het te verdienen dan om het te stelen.

En in alle oncontroleerbare situaties probeer ik nergens iets onbewaakt achter te laten. Al gaat het hier nog wel eens mis hoor. ;-) Zeker met iets eetbaars op de salon tafel, want Mikey is heeeel handig in het vinden van een moment dat er net even niemand oplet.

Gr. Alexandra

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als wij gaan eten krijgt Lola ook altijd iets, samen eten, vinden wij allemaal heel gezellig en het probleem is dan ook opgelost

als je dan onverhoopt weg moet neem je bordje dan gewoon even weg en zet het ergens waar Merry niet bij kan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^