voedselallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nicolle Ligtvoet ** Nici's Place**

Voedselallergie
Voedselallergie of voedselintolerantie wil zeggen dat een hond overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt in de voeding. Het ingrediënt waar de hond overgevoelig op reageert wordt het net als bij andere allergieën het allergeen genoemd. In de meeste gevallen is dit een bepaald eiwit zoals rund, kip of tarwegluten.
Het lichaam kan op verschillende manieren overgevoelig reageren, namelijk door middel van een allergie en door middel van een intolerantie. Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt maar ondanks dat de klachten gelijk kunnen zijn gaat het om twee verschillende aandoeningen.
Voedselallergie: Bij een voedselallergie vertoont het lichaam een overgevoeligheidsreactie waarbij het immuunsysteem wordt geactiveerd. Hierbij kan histamine vrijkomen dat de verschijnselen van een allergie veroorzaakt.
Voedselintolerantie: Het lichaam vertoont verschijnselen van een overgevoeligheid, echter wordt hierbij niet het immuunsysteem betrokken. Bij een intolerantie gaat het vaak om meerdere, vage symptomen, terwijl de verschijnselen bij een allergie meestal direct en duidelijk zijn.

Kijk dus goed of de samenstelling van de huidige voeding is veranderd en ga op zoek waar uw hond wel tegen kan.

Hondenknuffels van Nicolle

honden page profiel MattieMattie

Mijn hondje kan niet tegen granen ook rijst, mais, rund, kip/pluimvee en varken. Dat betekent dus dat er geen bekende hondenbrokmerken zijn die ze kan hebben want daar zit of rijst in of graan of kip/pluimvee of dierlijke bijproducten wat vaak kip/pluimvee is. Kvv verdraagt ze ook slecht omdat daar vaak magen worden meegemalen waar de inhoud nog in zit en als daar graan of mais in zit reageert ze daar ook weer op.
Met dank aan dit forum heb ik nu een goede brok gevonden voor haar en daarnaast kook ik zelf groentes en aardappel. Nu gaat het erg goed.

Volgende forumvraag: Biogarde
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^