Biogarde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Een vraagje;

Ik hoorde laatst dat iedere morgen 3 eetlepels Biogarde naturel zonder suiker aan je hond geven een goede werking heeft voor darm, huid en vacht problemen,

ik ben benieuwd of hier iemand ervaring mee heeft,

mijn hond heeft veel last van zijn darmen en ben hier dus afgelopen maandag mee begonnen, het zou een goede werking hebben op een gezonde darmflora, en hij vind het ook nog eens heerlijk, baat het niet dan schaad het niet denk ik maar, dus ik ben benieuwd.........

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Biogarde kan idd een goede probiotica zijn. Het is goed voor herstel van de darmen na ziekte of een ab kuur bijvoorbeeld. Je lost hiermee naar mijn mening niet t probleem op. Waarom heeft je hond darnklachten? Dit licht vaak aan t voer...dan kun je de darmen een boost geven maar zodra je stopt heb je kans dat de klachten terugkeren.

Wat krijgt je hond voor voer?

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Mijn hond heeft darmklachten omdat het in het ras zit, gevoelige darmen, hij krijgt alleen maar vers vlees, van brokken heeft hij alleen maar dunne ontlasting, vers vlees gaat prima, goede ontlasting, alleen heeft hij wel eens last van rommelende darmen en buikpijn, dus dacht voor ondersteuning de Biogarde,

het is het proberen waard.....

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik boek meer resultaten met bio koudgeslagen honing

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Nog nooit van gehoord Roosje, wat is het precies en waar kun je dat halen ?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik was in de veronderstelling dat je hond brokken kreeg omdat dit topic onder brokken staat.

Kan t niet zijn dat t an bepaalde diersoorten ligt?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Het is biologische honing. Vaak verkrijgbaar in natuurwinkels. Bijvoorbeeld de Traay BIO tijm honing.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Welke merken geef je of stel je zelf samen? Hoe lang staat je hond erop? Is hij verder gezond?

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Oke, goeie tip om ook eens te proberen, Ros is bijna 5 jaar en staat op volledige vers voeding compleet (noem het merk liever niet om hier discussies over te krijgen dat het niet goed zou zijn ) het is prima voor Ros en geloof me, we hebben vanaf pup vanalles geprobeert en op vers voer doet hij het prima maar het zit in het ras de gevoelige darmen, de meeste die ik ken hebben hier allemaal last van, het ging me alleen om de Biogarde ter ondersteuning te geven

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

O ja...en verder is hij helemaal gezond, het is alleen zijn darmen die af en toe op spelen

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oke, goeie tip om ook eens te proberen, Ros is bijna 5 jaar en staat op volledige vers voeding compleet (noem het merk liever niet om hier discussies over te krijgen dat het niet goed zou zijn ) het is prima voor Ros en geloof me, we hebben vanaf pup vanalles geprobeert en op vers voer doet hij het prima maar het zit in het ras de gevoelige darmen, de meeste die ik ken hebben hier allemaal last van, het ging me alleen om de Biogarde ter ondersteuning te geven "


Tja, ik denk dat dat genoeg zegt in combinatie met de klachten die je hond laat zien... En op deze manier kan ik je niet verder helpen.

Dat het merk dat je niet wilt noemen een goede voeding zou zijn, verschillen we blijkbaar van over mening, anders zou je het merk wel willen benoemen en zou je hond vermoedelijk beter reageren.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Nogmaals het gaat me niet om de voeding!

mijn vraag was of er iemand ervaring heeft of ook Biogarde geeft ter ondersteuning voor een goede darmflora!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nogmaals het gaat me niet om de voeding!

mijn vraag was of er iemand ervaring heeft of ook Biogarde geeft ter ondersteuning voor een goede darmflora! "


Het is heel simpel. De maag van een hond op rauwe voeding heeft een PH van 1 of 2. Dit doodt vrijwel alles. Darmbacterien/probiotica overleven de maag voor 99% niet. Het toedienen van dat soort supplementen heeft dus vrijwel geen effect. De darmflora word opgebouwd door als pup via de vagina naar buiten te komen en de 24 uur daarna.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik geef het hier ook weleens. (2 x in de 2 weken, zo'n klein pakje) Maar er zijn ook honden die het niet goed verdragen. Sommige honden krijgen diaree. Wanneer ze hier al aan de diaree zijn, moet ik het niet geven , want dan wordt het erger. Geitenyoghurt kunnen ze over het algemeen iets beter tegen. Ik laat het wel ruim (2 a 3 uur) van de gewone maaltijden af liggen. Zo kan het elkaar niet beïnvloeden.
Ze vinden het wel superlekker!!!

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik geef de voorkeur aan geiten yoghurt, minder kans op allergische reacties. Verder hier ook 2 x per week een theelepel koudgeslagen honing.

Er zijn wel probiotica's die hè hondenmaag overleven. Deze bijvoorbeeld :
https://nova-vitae.nl/products/4x6-Acidophilus%2C-120-capsules%2C-Now-Foods.html

Of anders ie er ook probiotica speciaal voor honden te koop.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Geen ervaring maar zeker het proberen waard.
Je zult het wel een paar weken moeten geven voor je effect kunt bemerken, denk ik.
Als er echte huidproblemen in de zin van allergische reacties zijn zou ik het niet doen, in ieder geval geen koemelk product.
Wat ook voor de darmflora wordt aangeraden is Sanofor, of een probiotica van Groene Os, Puur of Phytonics.
Het is toch ook uitvogelen wat voor jouw hond werkt.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ik heb hier ook een hond met gevoelige darmen, sinds hij vezels bijkrijgt bij het verse voer zijn de problemen heel erg vermindert. Begonnen met 100g gekookte rijst en 150g voeding. Nu krijgt hij 30g boekweitvlokken.

Verder mag je altijd probiotica bijgeven, eentje krijgt hier elke dag 2 soeplepels yoghurt.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik heb hier ook een hond met gevoelige darmen, sinds hij vezels bijkrijgt bij het verse voer zijn de problemen heel erg vermindert. Begonnen met 100g gekookte rijst en 150g voeding. Nu krijgt hij 30g boekweitvlokken.

Verder mag je altijd probiotica bijgeven, eentje krijgt hier elke dag 2 soeplepels yoghurt. "


In plaats van al die granen kun je ook gewoon groente koken en/of malen (als het tenminste puur om vezels gaat). Dat werkt ook als zijnde vezels, maar je hebt minder kans op allergiën.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

"

In plaats van al die granen kun je ook gewoon groente koken en/of malen (als het tenminste puur om vezels gaat). Dat werkt ook als zijnde vezels, maar je hebt minder kans op allergiën. "


Groente is helemaal een probleem.

Mijn honden eten volgens prooidiermodel (NRV), al jaren. Ik was ook tegen granen en al, maar dan komt er een hondje dat een andere aanpak nodig heeft. Verder opgegroeid volledig op NRV, maar de problemen bleven maar komen (chronische darmontsteking). Rijst bijvoeren bleek een deel van de oplossing, maar rijst vind ik zelf dan weer minder. Boekweit geprobeerd en dat werkt hetzelfde en boekweit is geen graan.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"

Groente is helemaal een probleem.  

Mijn honden eten volgens prooidiermodel (NRV), al jaren. Ik was ook tegen granen en al, maar dan komt er een hondje dat een andere aanpak nodig heeft. Verder opgegroeid volledig op NRV, maar de problemen bleven maar komen (chronische darmontsteking). Rijst bijvoeren bleek een deel van de oplossing, maar rijst vind ik zelf dan weer minder. Boekweit geprobeerd en dat werkt hetzelfde en boekweit is geen graan. "

Ik eet zelf weleens boekweitknoppen. (Ik mag geen rijst.) Dat zijn de bloemknoppen van de boekweit. Verkrijgbaar in reformwinkels.
.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Het is natuurlijk ook uit proberen..., wat voor de een goed is kan inderdaad voor de ander averechts werken,

Ros vind de Biogarde in ieder geval heerlijk dus ga hier eens een tijdje mee door en wacht even af hoe het voor hem werkt,

Volgende forumvraag: Nutro en toch moeite met knabbelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^