1 twijfel bij goede hondenschool (uitvalgedrag Fennah)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Vandaag eerste les met de halti gehad en moet zeggen, ik heb meer controle over haar. Alleen het effect dat ze zich zou keren als ze in de lijn hangt is minder groot dan ik had verwacht, het is en blijft een sterke hond die naar die bepaalde richting wilt zien/blaffen.
Ze heeft maar 1x uitgevallen en dat was niet naar honden op het veld maar naar honden op de boerderij naast het veld. Die waren ineens losgeslagen en begonnen massaal uit te halen aan de omheining. Dit was zo plots dat ik uiteraard te laat was. Heb haar er gelukkig snel uit kunnen halen en heb maar twee keer tussen haar en de honden (ongeveer 100m ver) moeten staan voor ze terug aandacht voor mij had.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Het gevaar van een halti is dat je over de grens heen gaat van wat ze eigenlijk aankan. Blijft echt goed op de lichaamstaal letten.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Het gevaar van een halti is dat je over de grens heen gaat van wat ze eigenlijk aankan. Blijft echt goed op de lichaamstaal letten. "


ik neem nu niet meer risico's dan anders hoor, voorkomen blijft de hoofdregel ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik denk dat het effect van het halti-harnas afhangt van of jij je meer 'in controle' voelt. Als jij zo het gevoel hebt dat je Fenna makkelijker kan houden, wordt het voor jou ook een stuk relaxter en dat straal je dan uit naar Fennah.

Ik vind de ulead fijner dan de halti, omdat bij mijn honden de halti verschuift, waardoor de voorkant ahw langer wordt en het effect minder. Bij Spot zit de ulead te laag op zijn borstkas en heeft meneer ontdekt dat als hij zijn poot er overheen doet, hij met een bolle rug toch redelijk kan trekken (zucht). Omdat ik ze ook toch wat krap vind zitten in de oksels, heb ik borsstuigen gekocht van hunter waar ik een ring midden op de borstband laat zetten. Hopelijk kan ik die zaterdag eindelijk op gaan halen(machine. Vd schoenmaker was kapot...) en ik ben benieuwd hoe dat werkt.

Uiteraard zag ik daarna dat er ook happydog tuigen zijn met een ring op de borst (zucht...)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ik word er gek van
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^