Niet afleiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

oke zoals sommige van jullie weten heeft marvey een Julius k9 tuigje met hulphond erop en daar boven op het handvat Niet Afleiden A.U.B.

loop ik vandaag in een dierenwinkel met marvey sta ik bij de hondenlijnen te kijken omdat er een stuk was gegaan. marvey lag lekker op de grond hij negeerde alles ;-). sta ik lekker te zoeken naar een goeie stevige lijn marvey lag nog lekker gaat iemand hem roepen/fluiten loopt marvey weg. ik zei marvey Hier!!!!!!. dus nu kreeg marvey de schuld terwijl die vrouw het deed. komt er vervolgens een kindje met zijn vader en die vader zei aai maar. toen dacht ik zijn die letters Japans ofzo ;-). dus ik geïrriteerd marvey naar me toe trekken zodat hij weer op mij is geconcentreerd. marvey moet nog veel leren. maar als het zo gaat leert hij natuurlijk niks. 

Tuigje om is niet afleiden tuigje af is spellen en aaien met vragen

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Aaargghh, met dit soort voorbeelden zouden we hier op hp een boek kunnen vullen. Maar 'hulphond' zou eigenlijk toch iets heiligs moeten zijn waar je sowieso van afblijft.

Gisteren: Loop ik met Byr door de stad, druk bezig hem niet op andere honden te laten reageren. Het is niet áltijd speeltijd. ;-)
Loopt er een mevrouw (ik zeg het maar netjes) met twee chi's die al op 30m grommen en blaffen naar hem. Ik noem het altijd maar oneerbiedig 'vogelenmarkt-gedrag'.En, ze hadden allebei 'n rose tutuutje aan. Byr afgeleid natuurlijk want wat was dát?! Toch deed hij het nog best redelijk tot de chi's allebei aan de flexlijn gingen trekken en op Byr afstormden. Tsja, Byr terugblaffen en in de lijn hangen. Zegt die mevrouw: 'Wat is dat oneerlijk zeg, die grote hond tegen die kleintjes'. ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mensen lezen niet hoor :-) Behalve als het iets had geweest als 'aai me'

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Oh echt verschrikkelijk he. Ik vind ht toch wel raar hoor. Bij ons in het dorp maak ik het niet zoveel mee. Mensen vragen meestal voor de kinderen of de hond geaaid mag worden en dat is prima. Onze hond is bang voor vreemden (volwassene) dus het is niet altijd even makkelijk. Alleen op kinderen is hij echt gek op!! Door de hoge geluidjes en de wapperende armpjes denk ik ;-).

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Maar beide keren heb je niets gezegd?

Dat snap ik dan weer niet. Je vind het zielig dat je hond de schuld krijgt maar waarom krijgt je hond de schuld?

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

lastig is dat, aan de ene kant zou ik ook iets willen zeggen dan, maar de laatste 2, 3 keer ben ik zo afgestraft dat ik ook wat voorzichtiger geworden. echt, mensen die geen hond hebben of er wel één hebben maar totaal niet mee bezig zijn denken er volgens mij ook echt niet over na

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Maar beide keren heb je niets gezegd?

Dat snap ik dan weer niet. Je vind het zielig dat je hond de schuld krijgt maar waarom krijgt je hond de schuld?

"


.
.1. nou dat is nou mijn probleem ik durf vaak niks terug te zeggen tegen vreemde mensen. ik wil het wel maar op een 1 of anderen manier zeg ik toch nee tegen mezelf. en dan zeg ik thuis tegen me moeder ik ga de volgende keer wat terug zeggen. maar vervolgens doe ik het niet :'( ;-)ook toen we op de markt liepen ging een vrouw marvey afleiden maar toen zei me broertje er wat van. en nu was hij niet mee (hij is heel soms mee)
 
2. omdat hij naar iemand toe gaat en die aait hem dan en aaien is vaak een beloning dus ik wil hem zo snel mogelijk weg trekken en dan krijgt hij zeg maar de schuld omdat hij dacht dat hij iets goeds heeft gedaan

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Kan het zijn dat het tuigje er net zo uitziet als een "gewoon tuigje met tekstlabels"?
Er lopen zoveel honden met een k9 tuigje rond...zijn er geen "officielere tuigjes" dat het er echt anders/officieel uit ziet?

Daarbij kan je misschien ook proberen anders met de situatie om te gaan...leer hem voor jouw kiezen!
Als hij zelf gaat kiezen voor jouw en niet voor die aandachtstrekkers heb je er pas echt profijt van. Maar hoe doe je dat? Niet door boos te worden, want dan is het helemaal niet leuk meer om bij je te zijn. Wees eens de allerleukste. Roep hem terug op je vrolijkst en als hij naar je kijkt ga uit je dak! Speeltje of desnoods koekjes erbij. Als hij maar uit eigen overtuiging voor jouw gaat kiezen, leer hem dat het bij jouw het allerleukste is. Vervolgens kan je de mensen vragen je hond te negeren omdat het een hulphond is...dan weten ze dat in het vervolg.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Tja ... vervelend, maar hoe ziet het tuigje eruit ?
Is het tuigje wel duidelijk genoeg voor mensen die er geen weet van hebben ?
Hebben de mensen het tuigje wel goed kunnen zien/lezen ?

In je fotoalbum staat een foto met tuigje zag ik net.
Sorry, maar ik vind het niet duidelijk genoeg voor leek mensen.
Als je hond al iets scheef zit dan kan iemand het niet lezen bijvoorbeeld.
Mensen die slechte ogen hebben ............... etc.

Hopelijk kan je hier wat mee. :-D

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

"  Vervolgens kan je de mensen vragen je hond te negeren omdat het een hulphond is...dan weten ze dat in het vervolg. "

Juist ... ik denk dat velen mensen van niks weten ...  ':-)


.

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Toevallig kwam ik afgelopen week in de supermarkt een mevrouw tegen met een hulphond in opleiding. Een pup van 5 mnd. Heel verleidelijk voor de kinderen natuurlijk. De jongste zat in het karretje, dus die kon er niet bij. Maar mijn dochter van 10 jaar liep bij mij. Die zag de pup en wilde er gelijk op af om te knuffelen. Voor mij een zeer goede gelegenheid om haar uit te leggen dat dat niet de bedoeling was. Haar uitgebreid zijn tuigje laten zien en op deze manier het visueel kunnen maken voor haar. Ze heeft nl autisme en een verstandelijke beperking. Na mijn uitleg aan de mevrouw waarom ik het zo uitgebreid uitlegde, vertelde ze zelf ook nog het een en ander aan mijn dochter. Met name over hoe en wat dit hondje gaat doen.
Ik ben zelf van mening dat het een deel van de opvoeding van je kinderen is om uit te leggen wat wel en niet kan en mag. En daar hoort dit ook bij. En het tegenkomen van deze mevrouw was een perfecte mogelijkheid om het voor mijn dochter duidelijk te maken. Ik zal dit nog vele malen moeten herhalen, maar nu heeft ze het in ieder geval gezien.
Dit uitleggen deed ik wel zonder het hondje aan te raken en op een afstandje zodat hij er zo min mogelijk last van had.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Mijn hond heeft er de schurft aan als vreemden hem aanraken.
Hij zal niet gelijk uithalen, maar het geeft hem spanning en irritatie.

Simpel dus, op het moment dat iemand nadert zeg ik gewoon dat hij bijt...

Het zal me worst zijn wat mensen er van vinden, het is heel effectief.
Als mensen echt geinteresseerd zijn leg ik uit dat wij
a. een schnauzer hebben die van nature zeer afstandelijk zijn
b. een hond hebben die is in het verleden (helaas) geleerd ruimte te creeren en dat ook af te dwingen.

Soms proberen mensen het dan alsnog, of gaan wat voorovergebukt aan de hond vertellen
"dat ze hem niet eng vinden en hij vast heel lief is"
Dan word ik gewoon kwaad, maakt me echt niet uit wat mensen denken.

----

Wat betreft dat hij weg kon lopen, zolang je hond nog niet zo goed getraind is dat hij in zo'n situatie
alles negeerd, moet je hem geen ruimte bieden, dat is onverstandig want het verstoord sterk van wat
je hem nu juist leren wil. Ik zou in zo'n geval mn voet op de lijn hebben gezet.
HEt voorkomen van fouten is best heel belangrijk, blijkbaar is de hond nog niet zover dat hij in een winkel het roepen van een ander negeert, en eerlijk gezegd, dan heeft hij ook nog wel wat te leren.

Kim (Gast)

Ik heb de vorige reacties niet helemaal doorgelezen, maar als je je doel wil bereiken zou ik gewoon een tuigje kopen met "KIJK UIT, IK BIJT" of iets dergelijks. Dan pas halen mensen het niet in hun hoofd om jou hond te aaien. Is natuurlijk niet leuk dat mensen dan anders naar je hond gaan kijken maar anders gaan mensen het echt niet snappen. Het merendeel wel natuurlijk maar 'niet afleiden' is zo'n vaag begrip, mensen denken daar niet bij na (ik spreek als master student cognitief psycholoog, dus bedenk dit niet zomaar ;-)).

Persoonlijk zou ik er wel iets van zeggen, maar ja dan is het tegen die ene persoon en de volgende doet het ook, dus ik zou er een duidelijkere boodschap op plakken.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik heb ook k9 tuigje met niet afleiden! :-)
En nee, het werkt niet..

Laatst vroeg zo een vrouw die brutaal al geaaid had: bijt die soms?

Antwoorde gewoon met: nee, maar ik wel.

Houd ze meteen op.. (a)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Het k9-tuig is niks officieels, ik heb ook stickers met niet afleiden en in training maar ze werken voor geen meter. Als ik met lucky buiten ha trainen plak ik ze er wel op maar meer in de hoop dat mensen hey zien...meestal niet.

En het is niet eerlijk om je hond ervoor te straffen. Het is dan ook geen opgeleide hulphond, dus zorg dat jij leuker bent.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

" Het k9-tuig is niks officieels, ik heb ook stickers met niet afleiden en in training maar ze werken voor geen meter. Als ik met lucky buiten ha trainen plak ik ze er wel op maar meer in de hoop dat mensen hey zien...meestal niet. "

Ow ... dat wist ik dus niet, dacht dat het officieel was. 
Niet dat het dan goed leesbaar is, want dat vind ik ook niet echt.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" . Het is dan ook geen opgeleide hulphond, dus zorg dat jij leuker bent. "


.Hij is nog in training :-D:-D

Volgende forumvraag: hoe oud is je hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^