Herpes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaartjeKlaartje

Voor een jaar terug hebben kennissen van ons hun teef een nestje laten krijgen van onze reu, echter is een van de pups na een paar maanden overleden aan herpes.

We hebben toen alles goed nagezocht en de kans dat het van onze reu zou zijn gekomen, is vrijwel nihil gaf onze arts toen aan.

Nu willen ze nog eens een nestje fokken met haar, maar gezien de pup de herpes waarschijnlijk van de moeder had gekregen en zij er bij mijn weten niet mee naar een arts zijn geweest, vraag ik me af of het wijs is haar nogmaals te laten dekken.

Het gaat mijn hier nu puur even om de gezondheid van de mama, want als zij nog eens gedekt zal worden, hoe groot is de kans dat deze pups het zullen gaan redden vraag ik me af.

Ik zit toch in twijfel of ik ze niet zal waarschuwen, gaat me er hier dan ook even niet om of het verder allemaal even netjes zal verlopen, maar om info over hoe dat is met herpes als de mama dat in het vorige nest heeft doorgegeven.

Overigens was de rest van het nest goed gezond en leven nog immer voor zover ik er weet van heb.


Mijn vraag hier is dan ook feitelijk of het wijs is om dit teefje nog eens te dekken of dat ze hiermee een groot risico nemen ivm de herpes?

Of moeten ze nog iets ondernemen?

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Deze topicvraag is door u als eens eerder gesteld als ik mij goed herinner?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik betwijfel of het Hepres geweest is.

Ten eerste een pup met Herpes overlijd binnen de 8 weken in het nest. Het virus krijgen ze namelijk direct bij de geboorte mee van de moeder, als de moeder voldoende antistoffen heeft is er voor de pups niets aan de hand die krijgen dan de antistoffen via de melk. Heeft de teef dat niet zal een pup binnen 5 weken dood zijn.

Dit houd in het virus verspreid zich in de pup en de pup sterft een langzame dood.

Als een pup pas Herpes heeft gekregen na die tijd is er niets aan de hand, een hond gaat er dan niet mee dood aan. Kan dit alleen wel weer over geven op andere honden. Maar Herpes zal voor pups ouder dan 5 weken en volwassen honden nooit een doodsoorzaak kunnen zijn.


Ik heb in mijn 1e nest Herpes gehad, dus ik weet er alles van.

Mijn teef heeft daarna nog 2 nesten gehad en daar zijn totaal geen problemen geweest. Wij laten die teef altijd tijdens de loopsheid en dracht enten voor het Herpes virus, zodat wij zeker weten dat de pup voldoende antistoffen krijgen als ze geboren worden.


Jou vraag of die teef dus nog eens gebruik kan worden en of het verstandig is ben ik van mening, dat als het op de juiste manier gebeurd dit totaal geen probleem is.


Maar nu is dus de vraag waar de pup van een paar maanden daadwerkelijk aan is overleden. Herpes kan het nooit zijn en laat je dat ook AUB niet wijsmaken. Vooral niet als de rest van de pups volledig gezond zijn.

Dat is namelijk niet mogelijk, wat wel kan is dat de pup het virus overleefd heeft, maar dat zal dan bij alle pups moeten zijn, en dat de pup uiteindelijk is overleden aan de gevolgen van het virus (de interne zaken die kapot gemaakt zijn door het virus), maar nooit meer het virus zelf. Daarbij zullen dan ook de andere pups dit moeten hebben.


Persoonlijk heb ik dus een enorm ? bij dit hele verhaal.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Zoals Veronique al schrijft vrij onwaarschijnlijk dat de pup aan herpes is overleden..

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Kan dit wat mij betreft enkel bevestigen.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Maar goed dit verhaal heb ik een jaar geleden aan exact dezelfde persoon ook al geschreven, jammer dat het het toen niet gelezen heeft en waarschijnlijk nu ook niet zal lezen.



Hou in ieder geval op met onzin te verkopen, Herpes is niet dodelijk na een aantal maanden.

Volgende forumvraag: Mini Aussie fokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^