wolfsblut is het geworden ik ben eruit!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Ben al heel lang aan het sukkelen met het voer voor Hugo.
Alles geprobeerd de meeste weten dat ook wel.
Vlees is geen optie hoeft hij niet.
Maar nu wil ik een goede brok bv wolfsblut ofzo.
Hij krijgt nu rc omdat hij dat redelijk  goed eet, ja het was voor mij even belangrijker dat hij at dan wat hij at.
Dus aub daar geen discussie over.

Maar nu hij goed brokken eet wil ik toch een betere brok, maar ik kan geen keuze maken.

DEZE

http://www.bol.com/nl/p/earthborn-coastal-catch-12-7kg-2-5kg-proefverpakking/9200000019491042/

Of deze

http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/taste_of_the_wild/175524

Kan iemand me helpen het verschil is dat de brok bij bol.com goedkoper is, maar wat is beter?

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Niemand?

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Ken die brokken niet zo. Ik geef taste of the wild en dat bevalt goed, ook hoog vlees gehalte

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

(Het valt me op dat in de Taste of the Wild probiotica is toegevoegd. Ik vraag me af waarom ze dat doen. Is het voer anders niet te verteren? Van nature heeft een hond die bacterien al in zijn darmen. Dus waarom voegen ze het extra toe?)
Bol.com heeft niet zo'n uitgebreide ingredientenlijst gegeven, maar die is vast wel te vinden bij de fabrikant.
Earth: 4,86 p/kg
Taste : 4,13 p/kg

Wanneer je niet kan kiezen probeer je er gewoon eerst een. Die probiotica zou voor jou hond kunnen werken. Stel dat je de Earth neemt, en hij verdraagt het niet goed, kun je bij de drogist eens wat probiotica (VSM heeft bijv. Acidophilus) halen en kijken of het voor de hond werkt.
Ik zou eerst de goedkoopste kiezen. Wanneer die bevalt is het toch goed? Of je laat de hond kiezen. Twee proefverpakkingen en dan 2 bakjes neerzetten en kijken welke zijn voorkeur heeft.
Eet smakelijk!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik heb enkel ervaring met Wolfsblut, Wolfsblut is momenteel de enige brok die mijn erg gevoelige Cavalier verdraagt. Earthborn kende ik helemaal niet. TotW hoor ik ook positieve dingen over, maar nog geen persoonlijke evaringen mee. TotW is volgens mij te vergelijken met Wolfsblut, allee, heb je in Wolfsblut meer keuze qua smaken. ':-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik heb op de site van de fabrikant gezocht welke vorm van Selenium er in zit maar dat staat er niet bij.  In Tast of the Wild zit natriumseleniet, dit is chemisch. Op basis daarvan zou ik Earthborn kiezen. Van Earthborn hoef je volgens mij ook veel minder van te voeren dus dat heft het prijsverschil wel op.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Iedereen bedankt voor je reactie,

Oke dan valt totw af.

Ik vroeg me af ruiken de brokken van wolfsblut erg sterk? Ja dat moet wel want anders eet hij het niet pfff.
Zat te kijken naar de Wolfsblut Wild Pacific en de Wolfsblut Polar Night  kent iemand deze?
Het voordeel is dat ik dan bv 2x een zak van 4 kilo kan bestellen en zo zou kunnen afwisselen?
Kan je ook proefzakjes ergens krijgen of kopen?

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Ik vind Wolfsblut best lekker ruiken haha, je kan bij food4pets.be 1 en 3 kg zakjes bestellen. Je kan ook 4 zakjes van 3 of 1 kg bestellen en dat is dan iets goedkoper dan wanneer je ze apart koopt. Smaken heb ik nog geen ervaring mee, want ik ben zelf nog aan het kijken hoe inca op wolfsblut reageert.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Oke wolfsblut wordt te duur. Ik zit dan tegen de 80,- per maand aan.

Ik ga dan toch de earthborn is proberen of taste of the wild. Bestel dan gewoon kleine zakjes en kijk wel even.
Schrok ervan hoe duur wolfsblut is.....

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij zijn een tijd geleden ook over gegaan op brokken en wij geven nu Orijen. Onze hond reageerde op alles met zijn allergie. Over de kosten: kost het je echt zoveel per maand? Wij hoeven namelijk echt niet veel van Orijen te geven maar het is wel een dure brok maar de verhoudingen zijn Anders. Wij kopen wel meteen 13 kg brokken waarbij wij iets van voordeel hebben. Hoeveel kilo weegt je hond?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

TOTW is net zo duur als Wolfsblut.een proefzakje van 1 kilo kost 7,00euro.per 15 kilo is het altijd voordeliger.maar toch zijn beide een dure brok.Hoeveel weegt jou hond,mijn hond weegt 25 kilo en eet van deze brok 350 gram per dag.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Hugo weegt nu 30 kilo en waarschijnlijk als hij is uitgezwaaid en dat is bij boxers rond de 3 jaar dan zal hij tegen de 40 aan gaan.

Maar goed nu 30 kilo dus.
Zouden jullie het verschil kunnen zeggen dan tussen totw en wolfsblut?

THANK YOU!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Zeggen niet zo één twee drie, maar lees eens op beider sites. Dan wordt je
een hoop duidelijk. Om te proberen heb ik vorige maand een proefpakket besteld van 4 verschillende smaken bij food4pets. De ene dag besteld ,na twee dagen in huis.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik voer Totw en Wolfsblut. Gewoon omdat ze beide goed bevallen bij keeto. (en de hoeveelheid smaken. aangezien keeto letterlijk kokhalst van 2x dezelfde smaak achter elkaar)
Ik heb een tabel gemaakt met alle smaken en hoe lang ik ermee zou doen, hoe duur het per dag zou zijn enz. Als je die wilt hebben wil ik hem best even hier delen hoor. Hij is gemaakt voor een hond voor 30 kg want zo zwaar is keeto.

Verschillen:
- Wanneer ik een zak wolf open maak komt er een sterkere geur van af dan totw. Mijn hond reageert ook beter op wolf dan totw wanneer ik het als beloning gebruik
- Wolf heeft 2 soorten formaat brokken, grote ronde en vierkante. Totw heeft kleinere vierkante brokjes (geen mini maar gewoon kleiner dan wolf)

Verder merk ik aan keeto geen verschil. Hij krijgt 4 verschillende smaken per maand. Heeft gewoon goede ontlasting, voelt zich goed, mooie vacht.... enz.
Ik heb ook rc gevoerd in zijn puppy tijd (rc german shepherd junior en later korte tijd adult german sheperd) maar daarvan ging hij bij de aanbevolen hoeveelheid flink groeien in de breete. Bij totw en wolf blijft hij gewoon mooi slank en ik merk ook niet dat hij ontploft van de energie (maar das natuurlijk ook een kwestie van hoeveel ik met hem doe op een dag)

Earthborn ken ik niet, maar ik ga ook eens kijken

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik vind de eastborn er niet slecht uitzien hoor de coastal lijkt mij prima, graanvrij en viseiwitten.
Ik geef hier Wolfsblut, ruikt heerlijk. Ik geef Red Rock, polar night, wide plain en grey peak. Allen graanvrij en met eiwitbronnen waar mijn hond niet allergisch voor is. Die koop ik op food4pets in zakjes van 1 kg en gebruik ik al beloningsbrokjes. Verder krijgt mijn hond DogLoversGold Passion Fish. Ze vindt het erg lekker en bevat veel vis, ook verse niet alleen gedroogde en is graanvrij. Wolfsblut is een prima brok maar de Eastborn lijkt mij ook niet slecht, al ken ik het niet.

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Ik heb ook 4 verschillende smaken van 1kg TOTW besteld bij food4pets en hij krijgt nu iedere dag een andere smaak

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Hier ook een twijfelaar... op advies van de DA gaf ik Eukanuba large breed. De eerste week kreeg ze nog puppybrok, daarna (wederom op advies van DA) overgeschakeld op de adult versie. Al snel merkte ik dat ze dit niet lekker vond. Dus maar wat vers vlees erbij gegeven.  Ging toen wat beter, maar toch...

De twijfel sloeg al helemaal toe nadat ze met smaak een proefverpakking Europremium opsmikkelde (staaltje gekregen bij de dierenwinkel). Nu jah, over die samenstelling zullen we maar zwijgen hé ;-) Maar het was voor mij wel het startschot voor de zoektocht naar een kwalitatieve brok die ze wel lekker vond.

Na lang twijfelen, opzoeken, vergelijken heb ik onlangs Wolfsblut en Acana besteld. Wild duck en Dark forest van Wolfsblut en Wild Prairie van Acana. 

Wolfsblut ruikt heerlijk. Wild Duck gaat er vlot in, Dark Forest iets minder. Maar worden allebei met meer smaak gegeten dan Eukanuba. Al moet ik de brokken wel nat maken. Madame eet graag warm O-). Haar stoelgang is sterk verbeterd, veel compacter en vaster. En niet onbelangrijk: minder gasproductie ;-)

Deze ochtend heb ik ze Acana voorgeschoteld. Wel, ik heb ze nog nooit met zoveel smaak en goesting weten eten (behalve wanneer ik voor haar kook). En het was zelfs geen warme maar een koude maaltijd! Nu nog even haar stoelgang afwachten, maar aangezien Acana ook graanvrij is, verwacht ik een 'positief resultaat'.

Aangezien m'n proefverpakkingen bijna op zijn, moet ik vandaag beslissen welke brokken ik nu ga bestellen. De samenstelling van WB spreekt me meer aan dan die van Acana, maar omdat ze zo genoot van Acana ben ik er nog helemaal niet uit.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Manon heeft pas Earthborn gekocht voor haar honden (zie DIT topic).
Ik weet niet of zij ook ervaring heeft met Wolfsblut, maar je kunt het allicht vragen ;-)

Ik geef zelf Wolfsblut, vanmorgen het tweede zakje op gemaakt. Ik ben erg tevreden over Wolfsblut. De geur is goed, formaat goed (eerste zakje waren kleine driehoekjes, tweede zak waren wat grotere brokken, vierkant met afgeronde hoekjes). Mellow eet het ook met smaak gelukkig ;-)
Het ruikt vrij sterk, maar ik vind het geen overheersende, misselijkmakende geur, het ruikt gewoon naar goede brok. Heel anders dan die zelfschep-brokken van de dierenwinkel.
Ik heb 8 zakjes van een kilo gekocht, ook bij Food4pets (die doet goede zaken met half Hondenpage haha ;-)), ben ook zeer te spreken over de snelle levering; had het de volgende dag al in huis :-)

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Hai,

2 van onze honden (we hebben er 3) zijn net (1,5 week)overgestapt op Earthborn. Ik moet zeggen dat het tot nu heel goed bevalt :-D ..... Pas na 6 - 8 weken weet je of het echt goed is.
De duitse herder doet het er echt heel goed op. Ze vindt het echt heel lekker. De portie klopt ook volgens de richtlijnen. Ze heeft de "meadow feast".

De kelpie heeft de "ocean fusion". Hij vindt het super lekker, alleen de richtlijn klopt bij hem dan weer niet. Hij krijgt veel meer dan zogezegd voorgeschreven. Ik denk eraan om hem over te zetten op de Coastral catch, want ik denk dat de ocean fusion te licht verteerbaar voor hem is. En daar komt dan ook nog eens bij dat het niet graanvrij is.

Ik hoop dat je wat aan onze ervaring hebt ?

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Zelf geef ik ook Wolfsblut en Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish. Bevalt erg goed en zijn goede brokken. Ik geef Wolfsblut ook als beloningsbrokjes. Ze doet er alles voor.
Je zou ook Dog Lovers Gold kunnen overwegen, de passion is graanvrij.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Iedereen bedankt voor je reactie,

Oke dan valt totw af.

Ik vroeg me af ruiken de brokken van wolfsblut erg sterk? Ja dat moet wel want anders eet hij het niet pfff.
Zat te kijken naar de Wolfsblut Wild Pacific en de Wolfsblut Polar Night  kent iemand deze?
Het voordeel is dat ik dan bv 2x een zak van 4 kilo kan bestellen en zo zou kunnen afwisselen?
Kan je ook proefzakjes ergens krijgen of kopen? "


Ik heb beiden gevoerd, de Wild Pacific zijn wat grotere brokken, ruikt duidelijk naar vis.,de Polar night zijn kleine driehoekjes, ruikt ook wel goed, beide smaken gingen er hier met smaak in. 

15 kg polar night is 73.50
15 kg Wild pacific 66.--

Bij food4pets kun je ook pakketten bestellen van 4x3 kg naar keuze voor 69,-- 

Als ik dan kijk naar TOTW pacific stream dan is dat 57,20 maar dat is 13.6 kg, dus kleinere zak.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Iedereen weer bedankt.

Als ik 4 verschillende smaken koop voor 69 euro bij food4pets dan heb ik 12 kilo.
Gemiddeld heeft Hugo 350 gram per dag nodig dan zou ik met 12 kilo 34 dagen doen.
Dat zou me dus per maand 69 euro kosten.....hmmm best duur toch.

Als ik bij wolfsbut.nl 3x een zak van 4 kilo bestel heb ik ook 12 kilo maar ben ik 52.80 kwijt dat scheelt nog al.
Ik pak dan bv;
Wolfsblut-Dark-Forest 4 Kg 23,90
Wolfsblut Polar Night 4 Kg 28,90
Wolfsblut Wild Pacific 4 kg 24,90    samen dus dan 52,80 ipv 69 euro

Ja je hebt dan wel 1 smaak minder maar ach, dat maakt toch niet uit......
Ik ga eerst de ton met rc op maken, en dan ga ik 3 smaken kopen bij wolfsblut.nl
Gemiddeld gaat er hier 12 kilo per maand door dus dat zou dan mooi uitkomen met 3 zakken van 4 kilo.

Weet iemand mij te vertellen waar de meest callorieen in zitten?? In welke smaak bedoel ik dan van wolfsblut.
Dit vraag ik omdat Hugo een zeer actieve honden is die veel verbrand.
Ik moet niet iets hebben wat licht verteerbaar is.
Hugo moet nog z'n 10 kilo aankomen ongeveer om op gewicht te komen..

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hier staan wat calorie waardes

http://www.food4pets.be/page/104-Analyses-van-de-voeders
http://www.food4pets.be/page/104-Analyses-van-de-voeders


Als mijn honden aan moesten komen, deed ik vaak een scheutje olie over de brokken. Pens bijvoeren (gewoon de Rodi schijven) werkte ook goed. 
Ik zou denk ik toch overwegen om wat vlees bij te voeren, probleem met meer brok gaan voeren was bij mijn honden vaak alleen maar meer poep..

Aanvulling; er zijn ook high energy brokken, oa van Wide Plain en White cloud

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

high energy brokken, oa van Wide Plain en White cloud

Ja idd naar zo iets zoek ik.
Mijn hond heeft echt wat extra's nodig.

Over een week of 3 zal de rc op zijn en ga ik meteen wolfblut bestellen. Ben echt benieuwd!
Waarom besteld iedereen bij de webshop in belgie? Hier in nederland zit ook een webshop en die levert ook gratis.
Qua prijs maakt het niet uit hoor. Of zie ik wat over het hoofd?

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

" Als ik bij wolfsbut.nl 3x een zak van 4 kilo bestel heb ik ook 12 kilo maar ben ik 52.80 kwijt dat scheelt nog al.
Ik pak dan bv;
Wolfsblut-Dark-Forest 4 Kg 23,90
Wolfsblut Polar Night 4 Kg 28,90
Wolfsblut Wild Pacific 4 kg 24,90    samen dus dan 52,80 ipv 69 euro

Ja je hebt dan wel 1 smaak minder maar ach, dat maakt toch niet uit......
Ik ga eerst de ton met rc op maken, en dan ga ik 3 smaken kopen bij wolfsblut.nl
Gemiddeld gaat er hier 12 kilo per maand door dus dat zou dan mooi uitkomen met 3 zakken van 4 kilo. "


Misschien zie ik wat verkeerd maar met die 3 zakken kom ik op EURO 77.70 uit niet op 52,80 (wel als ik 2 zakken bij elkaar optel)
Ik vroeg het me even af omdat als het goedkoper is ga ik natuurlijk ook daar bestellen, maar nu kom ik duurder uit.

Ik zou geen high energy brokken geven, die zijn voor honden die veel werk moeten verzetten, een drukke hond wordt er alleen maar drukker van. Zo een brok is ideaal voor bijv. sledehonden, agility enz.

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

O stom tel fout hahaha idd dan snap ik het.
 Zijn dat wel dan de orginele verpakkingen of eigen verpakking zoals het ook op hun site staat?
Ja dan ben ik dus echt 69 per maand aan brokken kwijt en dat is nu net niet de bedoeling..hmm
Ik wil max 55 betalen en dat is dan ook wat ik kwijt kan op het moment.
Mischien dan toch totw of earthborn van bol.com???

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Lees mijn ervaring dan nog maar even over de Earthborn Holisitic :-)

honden page profiel ikkeikke

honden foto van ikke

Heb net zitten rekenen en kom dan echt op totw uit. Dan ben ik met 40 euro klaar in de maand.
Wolfsblut is veel te duur voor mij helaas.
Hoop dat ik er dan goed aan doe om totw te bestellen is dat wel een goede brok?

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes


Zo zien de zakker eruit bij 1 en 3 kg. De grote zakken zijn wel origineel

Verder. Ja ik vind totw een goede brok, gewoon omdat keeto het er goed op doet. Vleesgehalte is iets hoger dan rc of andere voeders zoals eukaneuba en pro plan bijv. Ik denk dat je vooral moet proberen en dan kijken of het voor jou hond goed is. Is hij vrolijk, goede ontlasting enz. Wordt hij er niet te dik van en heeft hij nog genoeg energie? of misschien teveel (kan natuurlijk ook door het voer)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^