Nerveuse Hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pielle4pielle4

Mijn Duitse Herder is 1 jaar en 5 maand oud. Ik ben er mee naar de hondenschool geweest en hij luistert goed. Nu heeft hij een aantal ( vervevelende) problemen. Die problemen vertoont hij alleen thuis. Hij vertoont dit gedrag maar af en toe. Als hij wil spelen en jij niet of als je zegt neen ( commando als hij iets niet mag) begint hij  namelijk te blaffen, te springen, en bijten ( niet happen/ en bijt ook nooit door). Hij graaft ook vaak en vernield ook vaak planten, banken, .... Nu ben ik er mee naar de dierenarts geweest en heb hem de situatie uitgelegd. De dierenarts verteld dat het een zeer nerveuse en angstige hond Hij krijgt zeker genoeg beweging(lopen, fietsen, wandelen), dus daar kan het niet echt aan liggen. Nu heeft de dokter medicatie ( acepe ) voorgeschreven. Dit helpt wel iets. Heeft er iemand nog andere ideeen of tips om dit gedrag af te leren ? 
Alvast bedankt

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Klinkt als verveling...ik zou wat hersenspelletjes proberen. Brokjes verstoppen, speeltjes verstoppen. Clicker training vind Zoë ook erg leuk omdat ze dan zelf moet bedenken wat ik wil dat ze doet. Als je dat een half uurtje doet ligt mevrouw hier op haar rug te snurken. Anders een lekker kauwbot, werkt hier ook altijd. Kijk anders ff op internet bij een training voor speurhonden. Zoë is in opleiding voor speurhond menselijke resten. Sinds ze dit doet is minder onzeker.

Succes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

ACP voorgeschreven ? Dat gebruik ik als Lance strijk moet voor ik in vliegtuig stap.......
Dat werkt rechtstreeks op de spieren , hoe gedraagt jouw hond zich dan ? En hoeveel geef jij ervan ? Ik geef voor twee kilo een kwart tabletje ! 
Maar zou het nooit voortdurend gaan gebruiken......
Vind het zo raar dat ACP misschien de acepe is zoals jij schrijft ?

honden page profiel pielle4pielle4

Hij krijgt acepe, maar het zorgt er niet voor dat hij heel de dag neerligt en geen fut meer heeft ( da wou ik ook zeker niet) Voor zijn gewicht moet hij 3 tabletjes krijgen. Het is vooral de bedoeling dat hij daardoor minder nerveus is enz..

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Hoeveel  loop, wandel, fiets je met de hond.
En is het op bepaalde tijdstippen erger.?
Bv net na het eten, of na een wandeling.?

honden page profiel pielle4pielle4

1 uur per dag fietsen 3 kwartier wandelen per dag ! Het komt wel vaker voor na een wandeling. Als ik hem loslaat in de tuin bijvoorbeeld. Als hij natuurlijk eens een dag wat minder beweging heeft gehad dan komt het vaker voor. Maar agressief is hij ( voor mij en de dierenarts) zeker niet. Hij gaat namelijk af en toe mee naar de scouts waar hij met veel mensen in aanraking komt. En iedereen is er daar zot van :-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Mja,...klinkt niet gek.
En 1,5 jaar...misschien even lekker dwars.
Vind het wel altijd lastig..
Je hond kiest z'n baasje dus uit om lekker mee te spelen..(iets waar ik als baas nogal vrolijk van zou worden ipv dat hij met andere honden wil spelen)
En dan wordt dit dus niet beloont..

Andere kant..
Beloon je de hond niet met spel als hij in onze ogen vervelend gaat doen.?

Ken ook iemand die altijd zelf het speelmoment uitkiest,en dus niets door de hond laat bepalen.
Echter...wordt de hond enthousiast, zal hij nooit naar het baasje komen..
De baas is voor het gewone spelmoment van 09:12 tot 09:32 en 15:20 tot 15:55.
Als de hond even lekker gek wil doen zal hij die kennis van me links laten liggen.
Kun je zo'n uitnodiging juist gebruiken om te trainen dat jij als baasje echt de aller leukste van de wereld bent.
Wat ook weer een beloning is bij een oefening...spel is beloning.

Heeft dus 2 kanten..
Maar het altijd negeren zou ik niet doen.
In hoevere het probleemgedrag mag worden genoemd, dat bepalen wij als baasjes..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

En als hij wil spelen, en jij niet, en je negeert hem ipv nee te gebruiken? Is het dan hetzelfde?

Mikey van mij kon tijdens of van spel wel eens te overenthousiast worden en wanneer ik dan nee of laat zei dan viel dit helemaal 'verkeerd'. Dit is dan net even teveel (negatieve) spanning en bij haar helpt 1x heel rustig 'klaar' zeggen en verder negeren wel heel goed.
Als ze dan weer rustiger is spelen we nog even verder en wordt ze weer zo druk dan is het spelen afgelopen.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel 100x kleine speelmomentjes heb op een dag dus hier is er niet echt een 'speelmoment'.
Haha, zelfs als ik een sok laat vallen achter het bed maak ik er een spelletje van omdat ik te lui ben om achter het bed te duiken om de sok op te rapen ;-) Dus dat mag Mikey doen en als beloning klooien we samen eventjes met de sok.

Misschien is het voor jou ook een idee om regelmatig kleine korte spelletjes/bezigheidjes te doen zodat het niet een heel 'feest' is als er gespeeld wordt, maar gewoon even leuk zeg maar.

En komt het je niet uit dan neem je bijv. een grote handdoek en daar verstop je een paar hele kleine brokjes tussen. Handdoek oprollen/opproppen en dan nog 1 handdoek erom heen. Dan je hond laten uitvogelen hoe hij bij die hele kleine snoepjes komt :-) Is hij toch even lekker bezig en zelf hoef je niet actief mee te spelen. (Een kleine aanmoediging/stembeloning als hij de brokjes vindt is natuurlijk wel zo leuk)

Gr. Alexandra

Volgende forumvraag: Waarom nou juist die ene hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^