Meer Honger & MOE - update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn ?
Ik ben vandaag met Spikkel naar de dierenarts geweest. Die heeft geen idee. Om pijn uit te sluiten heb ik voor 10 dagen pijnstillers meegekregen. Als het volgende week maandag niet beter gaat (of als het eerder slechter gaat) volgt er bloedonderzoek.

Tot 2-3 maanden geleden was Spikkel een slechte eter. Ze lust niet veel en eet langzaam. Plots was die bak KVV in no-time leeg. Ze krijgt 300 tot 333 gram, dit is 2,5 %. Hier had ze niet meer genoeg aan dus ben ik 45 gram Acana brokken bij gaan voeren. Dit is 25 % van de hoeveelheid voor een actieve hond. Sinds de loodhagel in Kiezebrink voer ik sinds een maand geen wild meer. Toen er vorig jaar een tijdje geen Hazenmix was kreeg ze ook geen wild. De rest is hetzelfde als anders, HB en Alaska. In november stap ik helemaal over op HB. Nadat ze 3 dagen HB Konijn had gegeten (en brokjes) spuugde ze 14 uur later gal door de honger. Op de brokken had ze nog 2 uur moeten wachten, op de KVV nog 10 uur. HB Rund, Geit, Eend en Lam zijn favoriet, dit zijn vette(re) diersoorten. 

Sinds een dag of 10 is ze verschrikkelijk moe. Precies 2 weken geleden ben ik nog een hele middag met haar in het park geweest. Moe maar voldaan van het spelen, zwemmen, rennen, frisbee en honden uitdagen zijn we na 2,5 uur naar huis gegaan. Dat ze volgende maand 8 wordt merkte ik weinig van. Zo actief als ze op maandag was zo moe was ze 3 dagen later op donderdag. Na een half uurtje kwam ze haar frisbee brengen, niet om te gooien, ze wilde naar huis. De laatste 10 dagen zie ik haar af en toe voorbij komen. Van bed naar haar mand en andersom. Ze is wel aanhankelijker, als ik TV ga kijken komt ze bij me slapen.

Normaal is ze dolenthousiast als we weg gaan, nu gaat ze net zo lief naar bed. Ontlasting is goed. Wormenonderzoek van 3 weken geleden was negatief. Ze drinkt niet meer dan anders.  Lichamelijk onderzoek van vanmiddag was goed.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Klinkt me als een ijzertekort (bloedonderzoek is het beste)

In wild zit veel ijzer.(en dat geef je nu niet meer)
en rood vlees, lever, organen.

misschien zo eens proberen?
(zonder hagel ;-))

in een ander geval zou je de schildklier moeten laten testen.


beterschap!

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Klinkt als een schildklierprobleem. Dat zou uit bloedonderzoek moeten blijken.

honden page profiel Kat&CoKat&Co 2 doggies

honden foto van Kat&Co

Ik heb gelezen dat je kvv geeft en Arcana brok bij voert. Wat ik heb begrepen is dat er tussen het eten van kvv en van brokken zeker 8 uur moet zitten. 
Heeft te maken met het verwerkingsproces wat bij kvv anders is dan bij brokken. Kunnen honden last van krijgen. Hoe dat precies zit weet ik ook niet, maar misschien heeft dat er wel mee te maken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

8 jaar oud, daar kan het niet aan liggen, dat ze opeens zo moe is en honger heeft moet een oorzaak hebben, kan niet anders.

zo willen eten terwijl het anders een moeilijker eter is, wat er aan de hand is is altijd moeilijk te achterhalen, pijnstillers gekregen terwijl je arts niet weet wat er aan de hand is, is best moeilijk.

zou een verder onderzoek toch laten doen, misschien bij een specialisme ziekenhuis, er is wat aan de hand natuurlijk, van geen eter naar eter, en opeens doodmoe zijn. hoop dat je er uit komt, want altijd lastig zo iets, je kan er de vinger niet op leggen. ik lees dat je nog geen bloedonderzoek hebt laten doen, vraag er naar, en laat dat uitgebreid testen, vaak kunnen ze er een hoop uithalen.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Zelf zou ik ook opnieuw wild toevoegen.
Maar of dat het probleem zal oplossen, weet ik zo niet. Het is blijkbaar al wat langer bezig dan dat wild uit het menu is.
Hoop dat je snel weet wat er aan de hand is en dat ze opknapt!

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Zou het kunnen zijn dat ze schijnzwanger is? Meestal eten ze dan minder, maar een enkeling eet meer. Ze wil niet naar buiten, blijft van plek naar plek gaan, ze is aanhankelijker als normaal.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Zou het kunnen zijn dat ze schijnzwanger is? Meestal eten ze dan minder, maar een enkeling eet meer. Ze wil niet naar buiten, blijft van plek naar plek gaan, ze is aanhankelijker als normaal. "


Ze is geholpen dus dat kan het niet zijn, anders had het zeker een verklaring kunnen zijn.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Dank voor de reacties.
Als het aanstaande maandag niet beter gaat volgt er bloedonderzoek. Dat heb ik al afgesproken.

Wild heeft ze nu een maand niet gegeten, honger heeft al ze 2 tot 3 maanden. Ze heeft een paar keer een kogeltje uit de Hazenmix opgegeten. Een halve dag later spuugde ze gal en het kogeltje. Het spugen kan door de honger zijn gekomen, wild bevat ook weinig vet, maar ook door het kogeltje. Ze heeft, denk ik, de link gelegd tussen wild en spugen, op een gegeven moment at het niet graag meer terwijl ze er altijd gek op is geweest.

Ik heb zelf ook al wat uurtjes zitten zoeken wat het kan zijn. In eerste instantie alleen op het eten. Een slechte eter die op bijna 8 jarige leeftijd meer gaat eten zonder een gram aan te komen is een beetje raar. Meer eetlust en niet aankomen vind niet passen bij schildklierproblemen. Omdat die diagnose nogal eens wordt gemist zal ik daar extra aandacht voor vragen. Zelf kom ik steeds weer bij te laag glucosegehalte. Volgens mij zat de dierenarts ook in die richting te denken. Ze vroeg of Spikkel problemen had met lopen. 

Wordt vervolgd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Hoe zijn de bindvliezen van de ogen?

wit roze of mooi rood?

Parasiet?

denk maar met je mee.

goed dat je al contact hebt gehad met je da, dan heb je toch al een houvast om van te vertrekken.

ATP? (adenine tri fosfaat; celenergie)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Vorige week is er bij Spikkel bloed afgenomen. Wat ze zelf konden testen was allemaal goed. Schildklier begon de dierenarts zelf over dus dat was positief. Omdat het best duur is werd er heel voorzichtig gevraagd of ik dat wilde. Dan is een zorgverzekering wel fijn. Gisteren belde de dierenarts met de uitslag. T4 was 15 dus aan de lage kant, voor Whippets is 19 normaal. Ze had gevraagd om Spikkel voorlopig brokken te geven dus die krijg nu even Acana Grasslands brokken. Ik weet dat vers de oorzaak niet is en brokken de oplossing niet zijn maar als de dierenarts daar blij van wordt vind ik het best.

Toen ik bij de dierenarts was bleef ze vragen of er iets gebeurd was, of Spikkel ergens van was geschrokken, of ze buiten mijn zicht was geweest waar iets gebeurd kon zijn enz. Ik had geen idee totdat ik vanmorgen een brief kreeg van de Woningbouwvereniging. Mijn bovenbuurvrouw is op 11 augustus jl. gevallen, afgevoerd naar het ziekenhuis en sindsdien aan het revalideren. Haar hond is ondergebracht in het asiel, de kat die overdag buiten is durfde niet meer naar binnen, de binnenkat was van het ene op het andere moment alleen. Die heeft zijn ritme omgedraaid, overdag slapen en 's nachts 'op jacht' = overal op en af springen en door het huis heen rennen. Hier worden wij al ruim 11 weken minstens 1 keer per nacht wakker van. Omdat ik al 9 jaar in meer of mindere mate overlast heb van die buurvrouw denk je daar niet direct aan. Ik heb de dierenarts gevraagd of dat de oorzaak kon zijn. Zelf ben ik ook gesloopt dus best logisch dat Spikkel daar ook last van heeft. Niet misschien, zelfs niet waarschijnlijk, volgens de dierenarts is dat de reden dat Spikkel ziek is. Het moet echt stoppen anders wordt het erger. 

Hoe weet ik nog niet maar mijn hond ziek(er) laten maken door een stel aso's gaat niet gebeuren. Ik heb de afgehandelde klacht weer laten openen bij de Woningbouwvereniging. Aan 144 had ik niets, een kat mag je alleen laten mits er 1 keer in de 2 dagen voor eten en drinken wordt gezorgd. Als het goed is komt de buurvrouw volgende week thuis, met hoeveel dieren weet ik niet. Ze kan niet voor zichzelf zorgen maar heeft wel een hond en 2 katten. Ik wil, samen met de dierenarts, proberen af te dwingen dat ze maximaal 1 huisdier mag hebben mits die 's nachts geen overlast veroorzaakt. Tips zijn welkom !!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Oh wat vervelend zeg!
Heb geen idee wat je kan doen.
Als de vrouw terug thuis is, zal de kat misschien ook opnieuw haar draai vinden en ophouden met nachtlawaai te houden. Het dier zal wel eenzaam zijn zo alleen in het huis.
Hopelijk komt er een oplossing!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Het is heel vervelend, ik zit met een probleem. 
De Woningbouwvereniging zegt dat ze weinig kunnen doen. In mijn huurcontract staat wel degelijk dat omwonenden geen overlast mogen ondervinden van het hebben en houden van huisdieren. Als omwonende mensen en dieren ziek worden vind ik dat ernstige overlast. 

De buurvrouw komt terug omdat ze nergens anders naartoe kan. Ze moet eigenlijk naar een aanleunwoning maar dat kan wel 2 jaar duren. Ik vind het na 9 jaar mooi geweest. Als je amper voor jezelf kunt zorgen en een hekel hebt aan de hond uitlaten dan vind ik een hond en 2 katten daar niet op hun plaats.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Vorige week is er bij Spikkel bloed afgenomen. Wat ze zelf konden testen was allemaal goed. Schildklier begon de dierenarts zelf over dus dat was positief. Omdat het best duur is werd er heel voorzichtig gevraagd of ik dat wilde. Dan is een zorgverzekering wel fijn. Gisteren belde de dierenarts met de uitslag. T4 was 15 dus aan de lage kant, voor Whippets is 19 normaal. Ze had gevraagd om Spikkel voorlopig brokken te geven dus die krijg nu even Acana Grasslands brokken. Ik weet dat vers de oorzaak niet is en brokken de oplossing niet zijn maar als de dierenarts daar blij van wordt vind ik het best.

Toen ik bij de dierenarts was bleef ze vragen of er iets gebeurd was, of Spikkel ergens van was geschrokken, of ze buiten mijn zicht was geweest waar iets gebeurd kon zijn enz. Ik had geen idee totdat ik vanmorgen een brief kreeg van de Woningbouwvereniging. Mijn bovenbuurvrouw is op 11 augustus jl. gevallen, afgevoerd naar het ziekenhuis en sindsdien aan het revalideren. Haar hond is ondergebracht in het asiel, de kat die overdag buiten is durfde niet meer naar binnen, de binnenkat was van het ene op het andere moment alleen. Die heeft zijn ritme omgedraaid, overdag slapen en 's nachts 'op jacht' = overal op en af springen en door het huis heen rennen. Hier worden wij al ruim 11 weken minstens 1 keer per nacht wakker van. Omdat ik al 9 jaar in meer of mindere mate overlast heb van die buurvrouw denk je daar niet direct aan. Ik heb de dierenarts gevraagd of dat de oorzaak kon zijn. Zelf ben ik ook gesloopt dus best logisch dat Spikkel daar ook last van heeft. Niet misschien, zelfs niet waarschijnlijk, volgens de dierenarts is dat de reden dat Spikkel ziek is. Het moet echt stoppen anders wordt het erger. 

Hoe weet ik nog niet maar mijn hond ziek(er) laten maken door een stel aso's gaat niet gebeuren. Ik heb de afgehandelde klacht weer laten openen bij de Woningbouwvereniging. Aan 144 had ik niets, een kat mag je alleen laten mits er 1 keer in de 2 dagen voor eten en drinken wordt gezorgd. Als het goed is komt de buurvrouw volgende week thuis, met hoeveel dieren weet ik niet. Ze kan niet voor zichzelf zorgen maar heeft wel een hond en 2 katten. Ik wil, samen met de dierenarts, proberen af te dwingen dat ze maximaal 1 huisdier mag hebben mits die 's nachts geen overlast veroorzaakt. Tips zijn welkom !! "


Wat een goede da!!

Bij de lezing van Erwin Geitenbeek heb ik oa geleerd dat er na het eten minimaal 6 uur absolute rust moet zijn. Dus ook geen auto's, radio, mobiel etc (maar dus ook een springende kat). Op het moment dat er wel geluiden zijn, zal de hond allert zijn en niet in volle rust om te slapen. Daarnaast zal de hond jullie stress aanvoelen en daar ook stress van hebben en dus allert zijn en niet in volle rust.
Zolang een hond niet in volle rust is, zal niet alle voedingsstoffen volledig worden benut (het lijf is immers allert en dus niet in volle rust volledig met de spijsvertering bezig). Bovendien kost het continu allert zijn enorm veel energie (het lichaam staat immers continu klaar om te doen wat nodig is).

Met andere woorden: het kan goed zijn dat jouw hond veeeel meer energie verbruikt als voorheen, maar ook nog eens minder voedingsstoffen opneemt..

Hopelijk word de situatie snel opgelost.

Ga je hond in ieder geval niet anders behandelen, maar geef hem wel extra voer en mss wat visolie.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Wat een goede da!!

Bij de lezing van Erwin Geitenbeek heb ik oa geleerd dat er na het eten minimaal 6 uur absolute rust moet zijn. Dus ook geen auto's, radio, mobiel etc (maar dus ook een springende kat). Op het moment dat er wel geluiden zijn, zal de hond allert zijn en niet in volle rust om te slapen. Daarnaast zal de hond jullie stress aanvoelen en daar ook stress van hebben en dus allert zijn en niet in volle rust. Zolang een hond niet in volle rust is, zal niet alle voedingsstoffen volledig worden benut (het lijf is immers allert en dus niet in volle rust volledig met de spijsvertering bezig). Bovendien kost het continu allert zijn enorm veel energie (het lichaam staat immers continu klaar om te doen wat nodig is).

Met andere woorden: het kan goed zijn dat jouw hond veeeel meer energie verbruikt als voorheen, maar ook nog eens minder voedingsstoffen opneemt..

Hopelijk word de situatie snel opgelost.

Ga je hond in ieder geval niet anders behandelen, maar geef hem wel extra voer en mss wat visolie. "


Ik heb zelf ooit een te hoge cortisolspiegel gehad, het stofje dat je ervoor zorgt dat je in noodsituaties vlucht of vecht. Als de stress voort blijft duren dan sloopt dat je lichaam. Meer interesse ? Zie link

Ik zit te wachten op een telefoontje van de Woningbouwvereniging. Ik wil dat ze de dierenarts bellen, die kan ze haarfijn uitleggen wat er is gebeurd en wat er moet gebeuren. De overlast MOET stoppen anders gaat Spikkel er aan onderdoor. Laat de buurvrouw eerst maar eens bewijzen dat ze voor zichzelf kan zorgen.

Spikkel mag eten wat ze wil, die eet niet meer dan ze nodig heeft. Visolie krijgt ze altijd al.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

TIP verhuizen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje



Ja joh, de aangepaste WMO woningen liggen voor het oprapen !!
En het geld om te verhuizen ook.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

Ja joh, de aangepaste WMO woningen liggen voor het oprapen !!
En het geld om te verhuizen ook. "


.Kan je spikkel niet op andere manieren ondersteunen.
goede bloesemmix of zelfs zwarte toermalijn omhangen(edelsteen)
Je hebt duidelijk een hele gevoelige hond die zich beter moet leren afschermen.
en vergeet je zelf niet..jou onrust en vermoeidheid ect hebben ook invloed.
succes

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

6uur volstrekte rust na een maaltijd.... ;-)
stopt die dr. Geytenbeek zn honden na het eten in een isoleercel ofzo?
en welke hond krijgt dat?
de mijne niet in ieder geval, maar hij is niet mager, en heeft een lage voedsel behoefte



maar goed, ik dacht net als Roos meer aan een (klassiek) homeopaat
om de hond zenuwmatig wat weerbaarder te maken
blijkbaar is Spikkel enorm gevoelig op wat jij doormaakt en ervaart
en misschien dat een goede homeopaat daar de scherpte wat af kan halen

ik heb eens een hond gehad die panisch nerveus werd van ladder geluiden (dankzij een *** van een glazenwasser) en daardoor ook in huis in het algemeen gezien niet meer op zijn gemak was.
een klassiek homeopate heeft hem daar heel goed mee kunnen helpen, dat was heel wonderlijk
we zagen hem weer "opveren" en ontspannen.

Hildegard Dijkgraaf heeft ons toen geweldig geholpen

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik vind het wel meevallen met de gevoeligheid van Spikkel. We hebben al meer dan 9 jaar in meer of mindere mate overlast van die buurvrouw. De eerste 3 jaar had ze laminaat zonder ondervloer. Slaap- en rusttekort waar je niets aan kan doen sloopt mens en dier, al sta je nog zo sterk in je schoenen.

Als de buurvrouw thuis komt gaat het gewoon verder maar dan met 3 man (dier) sterk. Dat is dweilen met de kraan open. Die overlast moet stoppen. De Woningbouwvereniging moet stoppen met zeggen dat ze niets kunnen doen. In het huurcontract staat dat je huisdieren mag hebben mits ze geen overlast veroorzaken. Die overlast lijkt me nu wel aangetoond.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik vind het wel meevallen met de gevoeligheid van Spikkel. We hebben al meer dan 9 jaar in meer of mindere mate overlast van die buurvrouw. De eerste 3 jaar had ze laminaat zonder ondervloer. Slaap- en rusttekort waar je niets aan kan doen sloopt mens en dier, al sta je nog zo sterk in je schoenen.

Als de buurvrouw thuis komt gaat het gewoon verder maar dan met 3 man (dier) sterk. Dat is dweilen met de kraan open. Die overlast moet stoppen. De Woningbouwvereniging moet stoppen met zeggen dat ze niets kunnen doen. In het huurcontract staat dat je huisdieren mag hebben mits ze geen overlast veroorzaken. Die overlast lijkt me nu wel aangetoond. "

Ik geloof je wel over de overlast ...maar denk dat het een lang traject word voor het effectief verandert.
Ik heb zelf ook eerder in overlast situatie gezeten en kan je vertellen dat dat niet zo 1,2,3 is opgelost.

Je hond lijd er nu onder en jij ook...
Ik zou daar wat meedoen...op welke manier dan ook
nogmaals kon nog wel eens even duren voor je je gelijk hebt...en ondertussen moet je vechten voor jullie gezondheid.
Daarom zou ik me  ook op ontspanning richten die wel binnen je macht ligt.
Meer  laten kluiven...massages ..goede supplementen.ect en werken aan je eigen rust en ontspanning


.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik geef Spikkel al regelmatig een massage maar ga het TTouch boek bestellen. Kluiven heeft ze altijd tot haar beschikking. Het wordt echt vechten voor onze gezondheid. 

Zojuist heeft de Woningbouwvereniging gebeld. Ik word aangemeld bij een beveiligingsbedrijf. Als er 's nachts overlast is moet ik bellen. Als die 20 minuten later komen is het natuurlijk weer stil. Ik denk dat ze maar aan laat bellen. Anders heb IK straks een klacht aan mijn broek dat mijn hond 's nachts blaft. Logisch, als je 's nachts vreemde mensen binnenlaat. Als er een paar keer geen overlast wordt geconstateerd kan er verder weinig worden gedaan. Ik hoop dat ze alsnog een andere woning voor de buurvrouw vinden, zelfstandig wonen is niet verantwoord. Omdat de aanleunwoningen ook niet voor het oprapen liggen wordt ze waarschijnlijk terug naar huis gestuurd.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik geef Spikkel al regelmatig een massage maar ga het TTouch boek bestellen. Kluiven heeft ze altijd tot haar beschikking. Het wordt echt vechten voor onze gezondheid. 

Zojuist heeft de Woningbouwvereniging gebeld. Ik word aangemeld bij een beveiligingsbedrijf. Als er 's nachts overlast is moet ik bellen. Als die 20 minuten later komen is het natuurlijk weer stil. Ik denk dat ze maar aan laat bellen. Anders heb IK straks een klacht aan mijn broek dat mijn hond 's nachts blaft. Logisch, als je 's nachts vreemde mensen binnenlaat. Als er een paar keer geen overlast wordt geconstateerd kan er verder weinig worden gedaan. Ik hoop dat ze alsnog een andere woning voor de buurvrouw vinden, zelfstandig wonen is niet verantwoord. Omdat de aanleunwoningen ook niet voor het oprapen liggen wordt ze waarschijnlijk terug naar huis gestuurd. "

Is er een manier om zelf met computer of mobiel geluid op te nemen.
Ga een dagboekje bijhouden en vraag andere buren dit ook te doen...dat soort dingen kunnen je helpen
.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
Is er een manier om zelf met computer of mobiel geluid op te nemen.
Ga een dagboekje bijhouden en vraag andere buren dit ook te doen...dat soort dingen kunnen je helpen
. "


Dat is een goede tip.
Met mijn mobiel of PC gaat dat niet (heel simpel en oud) maar er moet wel iets te vinden zijn om geluid op te nemen. 

De andere buren horen het 's nachts niet. Onze huizen zijn gespiegeld gebouwd en hebben aan de voorkant en achterkant een slaapkamer. Alleen ik heb mijn slaapkamer grenzend aan de slaapkamer van de bovenbuurvrouw. De overige buren slapen aan de achterkant. Mijn slaapkamer kan niet aan de achterkant. Mijn bed is te groot en ik zou deuren terug moeten plaatsen (Spikkel mag niet bij de Persoonlijke Verzorging) en moet dan opstaan uit mijn trippelstoel om erdoor te kunnen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 2 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik ga met Roos mee.

Volgende forumvraag: Wondje aan voetzool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^