Laatste voorbereidingen, nog wat vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Vrijdag komt onze pup Tommy (petit brabancon) , we kijken erg uit naar zijn komst :-)
Nog even de laatste dingen regelen, huiskamer e.d checken, briefjes op de deur met afspraken mbt tot de veiligheid en gedrag voor dochter en bezoek.

Nu heb ik een bench voor Tommy en ik vind het gezellig om hem er bij te hebben in de zithoek maar weet ook dat hondjes veel slapen en rust nodig hebben. In de bench zit een mandje, kan ik de bench met mandje of alleen mandje verplaatsen naar de achterkamer of andere plek om hem de nodige rust te geven of zou dit onduidelijke voor hem zijn. Hecht een hond aan de plek waar de mand/bench staat of aan de mand/bench zelf?

Verder lijkt het mij fijn om hem in de toekomst s'nachts en als ie alleen is een open bench of alleen mand in de woonkamer te hebben zodat ie vrij rond kan bewegen. Hoe kun je een hond dit aanwennen of is dit echt per hond/ras verschillend? Ik heb ook 2 katten en die doen het 's nachts wel op de kattenbak en die staat ook in de woonkamer. Heb begrepen dat dit nogal een aantrekkingskracht kan hebben op honden en niet gezond is. Idee kan zijn dat ik ze dan gescheiden houd maar zijn er nog alternatieven, kun je een hond dit aanleren? Of nog andere ideeen/ervaringen?


Alvast bedankt!

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst gefeliciteerd... ;-)
Je hebt je al goed voorbereid als ik het zo lees.

Toen onze Max (nu 6 maand) bij ons kwam zat hij in de bench als ik 's nachts ging slapen en als ik overdag weg moest... op een gegeven moment, Max was toen 4 maand heb ik het gewoon eens geprobeerd een nachtje uit de bench... dit ging super! Heb hierin dus mijn gevoel gevolgd... mettertijd wil ik Max ook graag overdag uit de bench hebben, net zoals onze oudste hond Jack (5 jaar)... dit ga ik opbouwen met korte momenten.

De kattenbak van onze kat stond altijd in de bijkeuken, maar geen van de honden heeft er ooit bijgezeten.
Ik heb de honden en de kat nooit gescheiden gehouden... als Max achter de kat aanwilde rennen heb ik dit benoemd met 'foei'.

De bench hebben wij op een vaste plek staan in de woonkamer... dit is een rustige plek, maar Max staat er wel bij... voor de rust leg ik er dan een handdoek overheen.

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Ik zou wel een vast plekje kiezen voor de bench en dat mag gerust een plekje zijn dat in de woonkamer is dichtbij het gezin. Onze hond vind het erg fijn om echt in het gezin rond te hangen zelfs als pup.
Ook al wandel je voorbij met je huishoudtaken. Het geeft ze op de één of andere manier ook rust om de vertrouwde geluidjes te horen die bij het gezin horen.
Onze hond sliep overal door.
Na 6 weken heb ik de bench weggedaan de hond was braaf en tijdens ons werk blijft hij in de keuken met tussenpoortje. Ondertussen is hij s'nachts al weer vrij in de woonkamer wanneer iedereen slaapt.
Afgelopen nacht heb ik hem betrapt in de zetel. Wat hij niet mag.
Stiekem moest ik wel lachen. Dit gebeurd pas sinds we de oefening hoog hebben aangeleerd. Nu weet die dat hij ook overal kan opkruipen hahaa de stiekemerd. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen. Ik stuur hem er nu wel uit wat hij braaf doet en verder vraagt hij er niet om.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Okey dus bij jou de bench op een vaste plek met eventueel een kleed erover om de prikkels te verminderen.

Lijkt me een goed idee om de open bench op den duur tijdens de nacht te proberen, dan is er immers rust in huis.  Fijn dat het bij jullie nu lukt s'nachts!

Ben benieuwd of Tommy de kattebak ook kan negeren, we zullen zien. Ga hem in ieder geval wel afleiden met wat anders dan om te kijken of dit lukt om het hem dan af te leren.

Bedankt voor je antwoorden!

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Ja voelt voor mij ook 't fijnst de bench bij de zithoek te houden, daar staat ie nu, laat 'm mooi staan. Kan me herinneren dat ik het vroeger ook fijn vond mijn moeder nog wat hoorde rommelen als ik op bed lag. Kan me voorstellen dat dit voor een pup ook fijn is.
Haha lekker op de zetel dus, ben benieuwd wanneer mijn hondje dat gaat lukken, is nu nog zo'n ukje. De jouwe is een stukje groter zie ik ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Oooo! Ik ben jaloersss... Die zou ik ook wel willen! Ik ga je volgen. Heel veel plezier en succes!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb mijn honden juist geleerd dat wanneer de bench verplaatst wordt ze dan ook daarin mogen slapen en rusten. Ik verplaats ze nl. best vaak: op vakantie nemen we de bench mee en de manden blijven thuis. Wanneer we dan op plaats van bestemming zijn hebben ze hun eigen plek bij zich en kunnen dan vrijwel overal alleen thuis blijven.
Is het een idee om een deken o.i.d. over de bench te leggen? Dat werkt wat geluiddempend.
Wanneer mijn pups gewisseld hebben en ik zeker weet dat ze nergen meer aan gaan knagen of rond gaan lopen rennen, begin ik eerst eens met een half uurtje los in de kamer. (Ze zijn dan ongeveer een jaar oud.) Ik mik het wel een beetje uit: in het begin kies ik momenten op de dag dat ik zeker weet dat ze moe zijn en toch wel gaan slapen. Ook warm weer is een goede hulp. Dan zijn ze meestal al wat rustiger en lukt deze training meestal.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Bedankt voor de tips Marijke, deken voor over de bench ligt erbij voor het geval dat. Als ik het zo lees moeten pups rond een jaar zijn, uitgewisseld met tanden. Dat duurt nog wel even;-)
Ben ook van plan Tommy veel mee te nemen, als ik op bezoek ga lijkt alleen de mand me genoeg, nachtje weg dus de hele bench mee. Gelukkig is die inklapbaar.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Van harte gefeliciteerd met de komst van je pup.
Ik begrijp dat je een bench wilt gebruiken.
Zelf 2 pups gehad zonder bench en 2 herplaatsers waarvan maar 1 in de bench noodzakelijk was.
Daarmee wil ik aangeven dat een bench helemaal niet bij elke hond noodzakelijk is en een mand in veel gevallen kan volstaan.
Wat wel belangrijk is, is dat de pup de eerste nachten niet alleen gelaten word.
En het verblijven in de bench zorgvuldig moet worden aangeleerd.
Een hond waardeert verder een plaats dicht bij zijn gezin en 1 die tocht vrij is.

De vertrouwensband moet eerst ontwikkeld zijn en daar hoort samen met het gezin zijn zeker bij.
Als het vertrouwen er eenmaal is, kun je makkelijker gaan schuiven is mijn mening.
Aangezien de mand wel een ligplaats voor jullie hond moet worden zoals ik lees, zou ik beginnen met de pup in zijn/haar mand te laten wennen naast je bed, of jij bij de hond zijn mand, waar die ook staat.

En vandaar uit verder te kijken hoe 1 en ander zich ontwikkeld.

Heel veel plezier met je pupsel toegewenst.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Bedankt voor je tips! Tommy laat ik eerst bij me slapen, zoals ik het nu bekijk naast mijn bed. Dan lig ik ook nog lekker. Ik zou het fijn vinden om later zonder bench te kunnen maar voor nu lijkt het me wel beter, ook ivm de veiligheid. Heb ook 2 katten en ik moet ook zeker weten dat ze met elkaar in een ruimte kunnen als ik er niet bij ben. Zijn plek staat nu bij de zithoek en dat lijkt me erg gezellig, heb er ontzettend veel zin in!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Wat spannend he?
Nog maar 4 nachtjes voor jullie. 
Bij ons blijft de pup beneden in de bench in de nacht, we hebben een volwassen hond en die slaapt ook in de woonkamer.
Bij onze eerste hond hebben we hem ook gelijk beneden gelaten vanaf de eerste nacht. Zachtjes de radio aan en een warme (NIET HEET) kruik erbij. Yoda sliep vanaf nacht 1 van 23:00 tot ongeveer 7:00, en ik hoop dat de nieuwe pup zich optrekt aan Yoda en ook gelijk door zal slapen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Heerlijk dat je er zo zin in hebt. En lekker van je pupsel genieten.;-)Hij zal de plek naast je bed en gezellig bij de zithoek zeer waarderen.
Tip naar de katten toe, zorg dat de katten in de hoogte een veilige plek kunnen kiezen, waar de pup niet bij kan.
Mijn laatste pup sliep heel de nacht door, maar dat geluk heb je niet altijd dus zorg dat je jas en schoenen zo voor het pakken hebt en een rol keukenpapier in de buurt kan zeker ook zijn nut hebben.
Verder is een fles schoonmaak azijn in huis ook niet verkeerd. Dit neutraliseert de geur van de eventuele ongelukjes als je het daarmee schoonmaakt.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Oh doe mij ook zo'n doorslaappup ;-) 
Lijkt me fijn een andere hond erbij voor je pup. Goed dat je nog over de kruik begint, vind ik ook een goede tip, zal er even een lenen.
Laat Tommy de eerste nachten nog niet in de woonkamer bij de katten, zo krijgen zij ook ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie. Na een paar nachten dan maar weer even kijken.
Tommy is een kleintje dus de katten zullen het hogerop kunnen zoeken als ze willen :-)
neem aan dat Tommy nog niet gelijk op de bank kan springen.

Bedankt voor de tips weer, fijn om hier een klankbord te hebben.;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Dat wij zo een doorslaper hebben heeft er ook veel mee te maken, dat de fokster er heel veel aangedaan heeft om de pups al zindelijk te maken.En de moeder hond het nest goed schoon hield met behulp van de fokster.
En het ras is erg schoon op zichzelf en heeft nog een groot oer instinct.
Ik hoop voor jou dat je dat geluk ook zult hebben, maar voor de zekerheid nog maar even voorslapen. Lol.IK heb even geen emotie iconen dus dan maar zo.

Denk ook niet dat Tommy gelijk op de bank zal springen hoor.
Denk er wel om dat de kruik niet direct tegen de hond aan ligt, want Tommy zou zich kunnen verbranden altijd zorgen dat er stof om heen zit nog als tip.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ja, mbt die kruik, er mag absoluut geen heet water in hoor!! 
En nvoor jullie nog maar 3 nachtjes slapen ;-);-)

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Nog 1 nachtje slapen..:-)

Met al die tips komt het helemaal goed

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Jullie doen het vast geweldig ^__^ ik duim hier alvast dat de dag snel vooruit gaat voor jullie.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

" Bedankt voor de tips Marijke, deken voor over de bench ligt erbij voor het geval dat. Als ik het zo lees moeten pups rond een jaar zijn, uitgewisseld met tanden. Dat duurt nog wel even;-)
Ben ook van plan Tommy veel mee te nemen, als ik op bezoek ga lijkt alleen de mand me genoeg, nachtje weg dus de hele bench mee. Gelukkig is die inklapbaar. "


.Nee, joh. Ze zijn, dacht ik, eerder klaar met wisselen, maar ik weet dan zeker dat het goede gedrag (van nergens aan knagen) gewoonte is geworden. Dan kan ik ze met een gerust hart in de kamer laten rondlopen.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Heel veel plezier vandaag!! Ik verwacht wel veeeeeel foto's hoor:-)
Hoe laat gaan jullie?

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Gaat goed hier, eerst wat bangig maar na het ruiken van brokjes/vlees gelijk kwispelen. Binnen paar plasjes maar de poepjes buiten gedaan. Ligt heerlijk voor pampers in de bench, lekker zacht te liggen. Al die indrukken... Eerst 3 uren geslapen/gelegen en nu alweer vanaf 15:00, zoveel indrukken te verwerken. Het is zo'n prachtige beesje, ben helemaal verliefd...;-)

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Wat een leuk hondje, heel veel plezier ermee!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Prachtig knuffelbeestje ;-)hoe reageren de poezen op hem ? Pas wel op voor zijn oogjes hé, want hij zal wel uitproberen later van op hen te springen ed. Wat zijn pupjes toch heerlijk ! 
Veel plezier. Ook met opdweilen...':-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Gefeliciteerd  Vandaag Tommy bij jullie in huis.
Veel plezier en af en toe achter je oren krabbelen mag hoor.:-D Het is een hoop wennen van beide kanten, maar vooral veel lol  er in hebben en de humor van de dingen inzien.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Katten hebben relaxed gereageerd, nu ben ik ook al ruim 3 weken met Bach Bloesems bezig om het proces makkelijker te maken en het heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Heb ze ook gelijk wat lekkers te eten gegeven. Ze keken zo nu en dan achter om met zo'n blik van "o jij ook hier...". Vervolgens ging ex-kater Kenny er weer vandoor en de poes Koosje heeft even geroken maar ging weglopen toen Tommy op haar af begon te komen. Helemaal geen geblaas ofzo. Maar ik houd het goed in de gaten hoor.
Eh ja de dweil staat standby :-)

Volgende forumvraag: Word hier zo moe van (eten)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^