Mijn mechelaar is geen raszuivere! ,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Om heel eerlijk te zeggen zou ik me nu nog niet eens zo druk maken over een sport.. dat komt later wel.

Ik zou me meer druk maken over de algemene gezondheid en socialisatie van je pupje.
De eerste weekjes zijn erg belangrijk voor de socialisatie en een goede fokker begeleid de pups hier goed in. Dingen als wennen aan bepaalde situaties, geluiden, mensen/kinderen/andere dieren, begin van de zindelijkheid etc. zijn allemaal belangrijk voor de socialicatie en een goede fokker maakt hier al een goed begin mee bij de pups.
Aan wat jij beschrijft over hoe je aan je pup komt, vraag ik me af of deze 'fokker' ook al een mooi begin heeft gemaakt met de socialisatie.

Ik zeg natuurlijk niet dat dit een heel probleem hoeft te worden, maar je hebt een kans dat jij de eerste bent die de pup wat gaat leren. En dat daar meer werk en tijd in gaat zitten omdat deze pup al een kleine achterstand heeft opgelopen, omdat hij niet de beste socialisatie vanuit de fokker heeft mee gekregen.

Ook weet je niets van de ouderdieren en of deze misschien erfelijke aandoeneningen hebben. Ik zou zeker je pupje verzekeren! Het zou al heel erg zijn als blijkt dat je pupje niet helemaal gezond is, maar als het dan zou moeten aankomen op geld is dat natuurlijk nog erger.

Het 'lastige' is ook dat je zegt dat de vader dan waarschijnlijk een ander ras is, maar je weet dus niet wat voor. Dit speelt ook een rol bij het karakter van je pup. Ook dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar daar moet je in de loop der maanden achter komen en kijken of een sport als IPO zal passen bij dit karakter.

Dus ik zou me eerst eens goed gaan bezighouden met het pupje zelf. Lekker laten opgroeien, opvoeden en socialiseren, werken aan een goede vertrouwensband en een goede gehoorzaamheid.. en dan pas gaan zoeken naar een sport die bij je hondje past. Misschien is dit IPO, maar misschien vind je wel een andere sport die beter bij jullie past.

(Eerst een sport kiezen en daar dan "onzorgvuldig" een hond bij kopen is in mijn ogen een beetje de omgedraaide wereld. Sorry, maar dat is mijn mening)

Gr. Alexandra

honden page profiel RenzoRenzo

honden foto van Renzo

Hierbij een foto van de vader, 
" />

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Lijkt wel of papa iets van Kangal in zich heeft O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Renzo, op marktplaats jokken ze wel eens, een hond verkopen als mechelaar, zonder stamboom, mooi hier op hp blijven, dan kom je overal achter wat het inhoudt een hond met een stamboom. geen stamboom, nimmer raszuiver en zo kan je dus voor verrassingen komen te staan. nogmaals stel je hond voor bij de vereniging, hun testen je hond of toe geschikt is, stamboom of niet, echt of niet echt een mechelaar, maakt niets uit.

Renzo, de foto van de vader is waarschijnlijk heel groot ook een kruising.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




Renzo, dit is een raszuivere mechelse herder.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja die vader is veel te struis om echte Mechelaar te zijn, daar zit iets bij van Duitse Herder denk ik. Een collega van mij kweekte M echelaars, die zijn veel slanker. 
Maar evenzogoed is jouw hond een schatje , dat is het wat telt.

honden page profiel RenzoRenzo

honden foto van Renzo

" http://foto.hondenpage.com/250-250-resize/foto/collect/5247.jpg


Renzo, dit is een raszuivere mechelse herder. "


.Ja percies, 
De mijne heeft veel dikkere poten kop/
heeft langer haar enzv. 
Maargoed ik heb hem nou eenmaal gekocht en wil hem ook niet meer kwijt;-) Haha .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Renzo, ik weet wel dat je hem niet meer kwijt wilt. je hebt een prachtige hond, mooi stevig, en als je gehoorzaamheid hebt gedaan en met een goed resultaat en je wilt altijd nog verder, dan kan dat altijd hoor.


geniet eerst maar eens lekker van je hond voor je aan IPO gaat denken, lekker trainen met je hond tot deze mooi gesetteld is. :-D

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het verzekeren van een hond op erfelijke afwijkingen is meestal geen succes. Erfelijke afwijkingen worden meestal niet vergoed.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

vader lijkt inderdaad iets weg te hebben van een kangal zo op het eerste gezicht :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het verzekeren van een hond op erfelijke afwijkingen is meestal geen succes. Erfelijke afwijkingen worden meestal niet vergoed. "



daar vroeg Renzo toch niet om ? O-)

.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Ik vind het een beetje vreemd dat je nu pas door hebt dat je geen raszuivere herder hebt terwijl je wel graag een raszuiver herder had willen hebben.
Met inlezen had je kunnen weten dat je alleen een echt raszuivere hond hebt als je een stamboom hond hebt. Anders weet je het nooit zeker. Maar wat ik eigenlijk nog "schokkender" vind is dat je blijkbaar nu pas naar de vader van de pup hebt geïnformeerd. Je wilt toch graag weten wie de vader van je pup is? Ik wel in ieder geval.
Daarnaast heb je voor de prijs van een kruising van de boerderij natuurlijk geen raszuivere herdershond. (Natuurlijk weet ik niet wat je voor je hond hebt betaald, maar ik durf er wel vanuit te gaan dat dat niet de prijs is geweest die je voor een stamboom herder betaald)
Dat maakt de pup er natuurlijk absoluut niet minder leuk om, maar ik vind het gewoon frappant dat je wel eisen aan een pup had (en dat mag natuurlijk!), maar dat het lijkt dat je niet verder hebt gekeken dan je neus lang is.
Ik heb verder niet echt verstand van IPO, maar je kan natuurlijk ook van een kruising een hele fijne werkhond maken. Als het maar in de hond zit en jij de kwaliteiten hebt om het eruit te halen.

Wijziging: Ik zie ik een ander topic van jou dat je nog maar 15 bent. In dat geval is mijn bericht meer gericht op je ouders. Die zijn in mijn ogen verantwoordelijk voor de koop van de hond. Vanuit het andere topic heb ik het gevoel dat de hond een beetje een impuls aankoop is geweest. Of in ieder geval te snel in aangeschaft. Ik merk wel dat je veel informatie probeert in te winnen en erg graag adviezen wil hebben en deze ook aanneemt en opvolgt. Helemaal top! ;-) Pas wel op dat je in je enthousiasme niet te veel, te snel aanpakt. Neem adviezen in je op. Denk er eerst rustig over na en laat het even bezinken alvorens te toe te passen. Overleg met je ouders. Overleg met je trainer (want je zat toch met je hond op cursus?)
Verder wil ik je aanraden boeken over honden(gedrag) te zoeken en te lezen. Er bestaan zo veel leuke boeken waar je heel veel van kan leren. Veel succes.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"
Kortom: dat je dus toch wel zomaar IPO kan doen........... niet zomaar dus, zeker niet voor certificaten
Tenminste...... niet in nederland.

Nogmaals, voor de leut trainen zal misschien best kunnen als de hond er geschikt voor is en de baas er al genoeg kennis voor heeft, dat moet je navragen bij clubs of je welkom bent.
Officieel gezien kan je niets met een kruising zonder stamboom. "


Dit is niet waar. Bij ons op de club loopt ook een kruising Mechelaar en die kan gewoon examens IPO doen bij de NBG. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een werkhondenboekje en een chip. 
Werkboekje stamboomloze (rasloze) honden
Indien u niet over een rashond beschikt maar over een hond zonder stamboom heeft u eveneens voor bepaalde kynologische activiteiten, examens en wedstrijden een werkboekje nodig. Uw hond dient wel geregistreerd te zijn d.m.v. chip of tatouage. Het werkboekje voor rasloze honden kunt u aanvragen bij KNK Cynophilia.

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

"

Dit is niet waar. Bij ons op de club loopt ook een kruising Mechelaar en die kan gewoon examens IPO doen bij de NBG. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een werkhondenboekje en een chip. 
Werkboekje stamboomloze (rasloze) honden
Indien u niet over een rashond beschikt maar over een hond zonder stamboom heeft u eveneens voor bepaalde kynologische activiteiten, examens en wedstrijden een werkboekje nodig. Uw hond dient wel geregistreerd te zijn d.m.v. chip of tatouage. Het werkboekje voor rasloze honden kunt u aanvragen bij KNK Cynophilia. "


klopt je kan gewoon examens doen als je een x mechel heb ;-)
Ken genoeg honden in de ipo en knpv die geen stamboom hebben.
Ik heb zelf een kruising mechel uit het asiel gehaald toen ze 8 weken oud was en die zo graag werken. Heb ook ipo met haar gedaan.

Je moet nu gewoon lekker genieten van je hondje en vind die het leuk om te werken is het mooi meegenomen en zo niet word hij/zij minder leuk dan ? Nee toch ;-)
.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

weet je ook welk ander ras de vader erin had zitten? Misschien blijkt het achteraf wel een geweldige combinatie.

Betreft een eerdere vermelding dat een hond zonder stamboom nooit zuiver is vind ik onzin.
Onze Sadi heeft geen stamboom en is wel raszuiver. Gefokt vanuit ouders die getest zijn volgens de eisen van de vbsh , Beiden een stamboom hebben, waarvan alle voorouders zijn goedgekeurd voor de fok.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

" Om heel eerlijk te zeggen zou ik me nu nog niet eens zo druk maken over een sport.. dat komt later wel.

Ik zou me meer druk maken over de algemene gezondheid en socialisatie van je pupje.
De eerste weekjes zijn erg belangrijk voor de socialisatie en een goede fokker begeleid de pups hier goed in. Dingen als wennen aan bepaalde situaties, geluiden, mensen/kinderen/andere dieren, begin van de zindelijkheid etc. zijn allemaal belangrijk voor de socialicatie en een goede fokker maakt hier al een goed begin mee bij de pups.
Aan wat jij beschrijft over hoe je aan je pup komt, vraag ik me af of deze 'fokker' ook al een mooi begin heeft gemaakt met de socialisatie.

Ik zeg natuurlijk niet dat dit een heel probleem hoeft te worden, maar je hebt een kans dat jij de eerste bent die de pup wat gaat leren. En dat daar meer werk en tijd in gaat zitten omdat deze pup al een kleine achterstand heeft opgelopen, omdat hij niet de beste socialisatie vanuit de fokker heeft mee gekregen.

Ook weet je niets van de ouderdieren en of deze misschien erfelijke aandoeneningen hebben. Ik zou zeker je pupje verzekeren! Het zou al heel erg zijn als blijkt dat je pupje niet helemaal gezond is, maar als het dan zou moeten aankomen op geld is dat natuurlijk nog erger.

Het 'lastige' is ook dat je zegt dat de vader dan waarschijnlijk een ander ras is, maar je weet dus niet wat voor. Dit speelt ook een rol bij het karakter van je pup. Ook dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar daar moet je in de loop der maanden achter komen en kijken of een sport als IPO zal passen bij dit karakter.

Dus ik zou me eerst eens goed gaan bezighouden met het pupje zelf. Lekker laten opgroeien, opvoeden en socialiseren, werken aan een goede vertrouwensband en een goede gehoorzaamheid.. en dan pas gaan zoeken naar een sport die bij je hondje past. Misschien is dit IPO, maar misschien vind je wel een andere sport die beter bij jullie past.

(Eerst een sport kiezen en daar dan "onzorgvuldig" een hond bij kopen is in mijn ogen een beetje de omgedraaide wereld. Sorry, maar dat is mijn mening)

Gr. Alexandra "


.Niks meer aan toe te voegen!!!!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ik word een beetje triest van jouw topic, je schrijft nu niet bepaald vol liefde over je hond ! Ok, hij mag dan geen raszuivere zijn of je denkt dat tenminste, maar hij is gewoon jouw hond ! Een hond hoort een maatje te zijn en daarmee uit !

Hij is nu bij jou, ga ervoor en zorg met liefde en geduld voor hem ! En kan je bepaalde dingen niet mee doen, er zijn dingen zat die je kan gaan doen, leuke dingen die jullie band versterkt !

Heb te doen met de lieve hond, want geen stamboom maakt hem niet minder lief of mooi ! Hij verdient gewoon ook het allerbeste, het is geen stoel hé !! "


Hmmm... een mens mag zijn teleurstelling ook wel eens uitspreken, toch?

Mijn droomhond is Dobermann.. mocht deze er in de toekomst ooit komen, zou ik ook wel even slikken als blijkt dat er andere bloeden doorheen zitten. Het dier zou me er niets minder om zijn, maar toch... als ik een Mercedes koop, moeten ze geen Audi afleveren met de boodschap, ''deze lijkt er toch op, en is toch ook mooi?''

Maar goed, dit is een erg materialistische vergelijking, zo plat bedoel ik het uiteraard niet! 

En om even niet te vergeten:
Een zuivere hond van een boerderij, via marktplaats?  
Tja, hoe hoog waren je verwachtingen dan? 

De vader heeft inderdaad een enorme Kangal look! dat had je van te voren kunnen zien (als je eerder om de foto gevraagd had)

Tot slot TS, dit soort teleurstellingen kunnen voorkomen worden door met de juiste mensen in zee te gaan (echte fokkers) en je goed voor te bereiden op de komst van je hond. Zoals je bij Goja al hebt kunnen lezen heb je sowieso al de plank misgeslagen door een ''goedkopere stamboom loze hond'' aan te schaffen, met het idee gewoon toegelaten te worden op sport en trainingsclubs. 

Ik hoop van harte dat je volop zult genieten van je hond en ik kan je vertellen dat er evengoed nog enorm veel leuke sporten en trainingen te volgen zijn met je kruising.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik smelt overigens haast al van je profielfoto!

Wat een heerlijk frummeltje!

Zijn er nog meer foto's die je misschien wilt plaatsen? dat zou leuk zijn.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Renzo,

Wat jammer om te horen dat je je bedrogen voelt. Nou, misschien is het geen troost voor je maar als ik dat hummeltje op je foto zie dan zie ik een potentieel prachtige hond. Heb je misschien meer foto's? Ik ken ook mensen die door omstandigheden een kruising op hun pad gekregen hebben maar die hebben er nog geen seconde spijt van gehad. Het karakter bleek zelfs nog meer mee te vallen dan ze hadden verwacht vergeleken bij een raszuivere pup van hun lievelingsras. 

Laat ons zeker nog iets weten :3 ben erg benieuwd naar de kleine schat.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Dat een mechelaar raszuiver moet zijn voor IPO is onzin, net als het hebben van een stamboom.
Onze Digger is een mechelaar, maar er zit ook border bloed in hem en hij is heel geschikt als IPO hond, alleen heb ik geen ik niets met IPO ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Blijft raar want ik had ooit n hond waarvan trainers dachten dat hij geschikt zou zijn voor ipo, maar we waren niet welkom op die groep/club omdat de hond van een ras was (met stamboom) wat niet door de rvb als werkhond is aangemerkt...

Ik ben nu wel benieuwd hoe het echt zit.... Want als ik op de site bij de rvb kijk staat het er nog steeds zo.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

@edit
Laat maar, ik heb gevonden hoe het tegenwoordig zit door de oprichting van de nbg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tijden veranderen Goya.... mijn eerste hond was een duitse herder, getraind op brieennoord, alleen maar met stamboom, nu is het in de tijd veranderd, ook anderen honden zijn welkom, mits ze geschikt zijn ervoor.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Jack Chi - Jackhuahua.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^