Beagle pup bijna 1 jaar, losse wandeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jochenjochen

Is het een goed idee om een beaglepupje van bijna 1 jaar los te laten bij een wandeling, nu gaan de meeste wandelingen met een lange lijn, of kunnen we best met haar nog enkele oefeningen doen als voorbereiding? Thuis in de tuin luistert ze goed, maar we weten niet of dat ook nog het geval gaat zijn als als er een eenhoorn passeert... Graag jullie mening :-)

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik zou het langzaam gaan opbouwen en niet zomaar je hondje in één keer los laten.

Een tuin is toch anders dan zomaar buiten, in de tuin zijn meestal alle geurtjes toch het zelfde. Maar buiten, zijn er verschillende. Beagles staan er ook om bekend, dat ze nog wel eens eigenwijs uit de hoek kunnen komen. Met het bekende verhaal, van 'ik hoor je wel baasje maar moet dit eerst even doen'.

Nu is iedere beagle anders, ik zou toch buiten gaan oefen met de lijn op de grond te laten vallen en kijken wat je hond doet. Mocht hij er vandoor gaan kan je nog op de riem stappen. Ook zou ik in een losloop ren gaan oefenen met terug komen en kijken hoe je hond reageert op de vrijheid.

Veel oefenen met commando's en altijd belonen als je hond komt, zelfs als je er niet om heb gevraagd.

Met eekhoorns kan ik alleen zeggen, goed opletten. Wij hebben hier konijnen en ik moet met Maylo ook opletten, dat hij er niet achter aan gaat. Hij is ook een jachthond dus gaat ook achter alles aan, ik moet gewoon goed opletten en hem afleiden met leuke dingen. Zoals zijn bal

Veel succes ;-)

Tip: Je kan ook kijken als je met een paar honden kan gaan wandelen, die goed los lopen en luisteren en waar je hondje het mee kan vinden. Meestal blijft een roedel honden bij elkaar, in ieder geval bij mij dan.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dat hangt natuurlijk van een aantal dingen af... Luistert ze naar haar naam als je haar roept ? Komt ze meteen bij je als je haar roept, ook als je met rug naar haar staat ? Probeer het eens uit ergens in een omheind gebied waar het rustig is (s'morgens vroeg bv.) Neem veel lekkers mee in je broekzak zodat ze wat lekkers krijgt als ze het goed doet. Succes ;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Een eenhoorn zou je denk ik niet zo snel tegen komen haha :-D Sorry moest er erg om lachen ik zag het al helemaal voor me. Natuurlijk bedoel je een eekhoorn. Ik zou het op een veldje uitproberen waar geen verkeer enz is. En als dat goed gaat steeds iets uitbreiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een eenhoorn ? wow, waar woon je, die wil ik ook wel even tegen komen, hahahaha

beagles zijn wat anders van karakter dan een newfoundlander, hier met acht weken al los, een beagle is toch een jachthond.

gebruik buiten nog de lange lijn, van een meter of 15, en laat de lijn los, en roep de hond is af en toe, gaat dat goed ? belonen staat voorop :-D kort de lijn dan in, naar 10 meter vijf meter, een meter, laat steeds de lijn er nog even aanzitten, zolang de hond dan goed luisterd, top, is het zo dat het nog niet helemaal lukt, dan nog even de lijn gebruiken.

een jachthond blijft een jachthond, indammen kan je het goed maar als er een konijn of fazant voor zijn pootjes komt, roets, weg hond, en roep je dan de hond terug ? komt tie ? ja dat zou geweldig zijn natuurlijk.

je hond is ook nog een belhamel, hou daar ook rekening mee, hier loopt een beagel los, drie jaar oud, maar baasjes zijn heel alert als er toch fazanten of konijnen in de buurt zijn, dan snel de lange lijn eraan. :-D

bekijk het waar je loopt. en als er geen konijnen fazanten of eenhoorns in de buurt zijn....... :-D

jochen (Gast)

haha, excuus voor de kleine spellingsfout :-) autocorrectie van de ipad :-)

bedankt allesinds voor de tips, ik ga ze zeker toepassen, nu als je bedoelt 'een lange lijn' dan bedoel je toch een rolketting he?

hij luistert tijdens wandelingen idd zeer af en toe niet, maar daar wordt aan gewerkt ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik liet MAx los vanaf dat hij 4 maand was. Hij volgde mij en dit is hij blijven doen.

In jou geval zou ik oefenen met de lange meter lijn en heel veel belonen als je hier roept of dergelijke.

Als ik ga Wandelen neem ik altijd een speelgoedje mee om hem af te leiden als we een hond passeren want soms vind hij de voorbijgaande hond heel interessant maar van mij moet hij voorbijgaande honden negeren tenzij ik toestemming geef. Als hij dan mooi bij mij is gebleven beloon ik hem door zijn speelgoed(bal) weg te gooien.  Hiermee wordt hij het hardst beloont koekjes en dergelijke interesseren hem niet echt.

Veel succes!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Lange meterlijn zoals een longeertouw bij paarden. Je kan die dan op de grond laten slepen en als je hond niet komt kan je grijpen naar het touw

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou het opbouwen... op deze manier versterk je de band en het vertrouwen met je hond.
Ga bijvoorbeeld oefenen met een hele lange lijn (15 mtr)... gaat dit goed dan kan je gaan oefenen op een omheind hondenrenveld.

Wanneer jij voelt dat jij er vertrouwen in hebt kan je het eens gaan proberen op een rustig stuk, zonder teveel prikkels.

Wel wil ik je adviseren om altijd te belonen als de hond bij je komt, uit zichzelf of na het commando.

Succes... ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Lange meterlijn zoals een longeertouw bij paarden. Je kan die dan op de grond laten slepen en als je hond niet komt kan je grijpen naar het touw "



juist zo een, geen flexilijn.
.

Volgende forumvraag: tips puppy opvoeden (dwergkeesje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^