Boerenfox s'avonds alleen laten.......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HennyHenny

Hallo Allemaal,

Wij zitten even met het volgende, wij hebben een boerenfox van 5,5 jaar een reu.
Als we overdag weggaan is hij lief stil en rustig etc,alleen als er weleens kinderen etc langskomen blaft hij en dan straf ik hem gelijk en moet hij zijn mand in. maar als we s'avonds weggaan dan gaat hij zitten blaffen,piepen etc. toen we  laatst thuiskwamen is er al een buurman naar buiten gekomen en ging tekeer jullie moeten de hond stil houden etc, we zijn later wel met hem gaan praten etc en nu belt hij als er wat aan de hand is nu belde hij gisteravond ook weer.
ik heb volgens mij van alles geprobeerd, hebben laatst een d.a.p./adaptil band gekocht en ik merk dat het wel wat werkt dat wel, en geven hem ook resque spray.en hebben ook de radio aan.
Wat moeten wij hier nu mee aan, me vriend wilt s'avonds liever niet meer weg.
Wat kunnen we nog meer doen.

Gr Henny

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gordijnen dicht en lampje aan?

Hoe straf je hem als hij blaft? Misschien hoopt hij zo dat jullie terug komen en hij aandacht krijgt, want als je thuis bent en blaft, dan krijgt hij ook aandacht (straf).

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Is er niet iemand die s'avonds op hem wilt passen?

honden page profiel HennyHenny

Ja hebben dan ook de vouwgordijnen naar beneden en de lampen ook dat ook, ik weet echt niet wat voor gedrag dit is hoor, heb zelf een boomer gehad en heb nu een maltezer leeuwtje maar dit snap ik egt nie meer.

Als ik hem straf geef ik soms een tik op zijn neus en stuur hem zijn mand in

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Heb je als je overdag weg gaat, de vouwgordijnen enzo wel gewoon omhoog? Zo ja, kun je misschien proberen die overdag ook naar beneden te doen als je weggaat, dat maakt het verschil tussen overdag weggaan en s'avonds wat kleiner :-)

En het alleen zijn s'avonds gewoon net zo rustig opbouwen als dat je het overdag hebt gedaan. Dus eerst een paar seconden weg, voor het blaffen weer binnen zijn, en dit beetje bij beetje uitbreiden. Je hondje voelt zich s'avonds blijkbaar veel ongemakkelijker als je hem alleen laat (heeft mijn kruising boerenfox ook gehad) en moet je hem even laten weten dat je echt weer terugkomt en er niets is om druk om te maken. Mijn hondje slaapt nu op mijn bed als ik weg ben haha.

Tik op de neus werkt niet. In geen geval eigenlijk. De hond maakt zich al druk, en de tik op de neus zal alleen maar meer frustratie geven.

honden page profiel HennyHenny

Ja als we overdag weg zijn is de vouwgordijnen ook naar beneden,
en hij kan ook altyd boven op bed slapen, hij mag dat dus ook al.

ja ok miss moeten we dat voor s'avonds ook maar gaan opbouwen eerst paar sec weg en als hij lief is geweest belonen etc, en dan steeds iets langer weg ga dat vanaf vanavond maar proberen.
Ik snap hier gewoon niks meer van waarom overdag stil en s'avonds blaffen janken etc....

Hoorde net ook van mijn vriend dat hij vroeger weleens overdag getreiterd is door buurkinderen, dat had de buurvrouw weleens verteld en ik ben nu zelf ook overdag thuis dus kan hem ook meer in de gaten houden

Oke dat tik zal ik hem dan ook niet geven deed het ook nie altyd hoor.
Voel me nu wel erg schuldig.....

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Schuldig hoef je je echt niet te voelen, het is toch juist erg goed van je dat je hulp zoekt? Je wilt dat hij zich beter gaat voelen, genoeg baasjes die niet zoveel tijd in hun hondje willen stoppen en kiezen voor een makkelijkere uitweg zoals een blafband(die het gedrag vaak verergerd) of het asiel.

Boenfoxen zijn zoals je zelf wel door hebt erg gevoelig en heel intelligent. Die van mij(zijn moeder is een boerenfox) voelt aan mij aan wanneer ik visite ga ontvangen, je kunt wel raden hoe vervelend dat kan zijn haha, elke keer als dan opsta wilt hij al blaffend naar de deur rennen.
Aan de ene kant kan dat erg vervelend zijn, maar aan de andere kant kan je er ook iets positiefs van maken, de hond kan door zijn intelligentie ook erg snel leren.

Ik denk dat jouw hondje nu ook aanvoelt dat jullie twijfelen bij het weggaan(de gedachte: zou hij weer gaan blaffen? etc.), een extra reden om zich op te winden als jullie weg zijn, er bij komend dat hij ook eens gepest is en dat het buiten donker is, is het hem (denk ik) te veel.

Door het alleen zijn op te bouwen in het donker haal je al 1 'obstakel' weg. Hij kan dan niet aan jullie aanvoelen dat jullie twijfelen om hem zo lang alleen te laten, omdat jullie zelf weten dat jullie snel weer terug zijn. Misschien geeft dat ene beetje rust in jullie, de rust weer over op jullie hondje. En dan echt in kleine babystapjes opbouwen alsof het een pupje is. Ik heb mijn hondje als 6jarige uit het asiel gehaald en toen pas alles aangeleerd, ze zijn slim genoeg om te leren.

Wat je ook alvast kunt doen is b.v. een zoekspelletje met lekkers. Leg overal in huis kleine stukjes lekkers neer en laat hem die zoeken. In het begin laat je hem op 1 plek zitten en blijven als je de snoepjes neerlegt, zo ziet hij dat het de bedoeling is dat hij ze daarna gaat pakken. Daarna buiten het zicht van de hond verstoppen, zo leert hij dat hij moet gaan zoeken. Mijn hondje is hier dol op! Mijne kan ondertussen in het donker gewoon alleen zijn, maar vaak als extratje verstop ik hier en daar wat lekkers voor hem. Soms als ik ook gewoon in de woonkamer zit, en soms als ik weg ben. Zo houd hij zn koppie ook lekker bezig en put hij zichzelf geestelijk ook een beetje uit. :-)

ps: als je snoepjes verstopt, houd er dan rekening mee dat je het niet aldoor op dezelfde plek verstopt, want dat hebben ze heeeeel snel door en zoeken ze eigenlijk niet meer hahahha ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^