Blaffende pups, word er helemaal gek van :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Toes van SteenbergenToes van Steenbergen

honden foto van Toes van Steenbergen

Hoi allemaal,

Wij hebben 2 pups waar we helemaal gek op zijn. Het zijn echt geweldige hondjes (van inmiddels bijna 22 weken oud) maar ze hebben 1 echt heel erg vervelende eigenschap...
Zodra ze in de bench gaan dan beginnen ze te janken.
En te blaffen. Bij de fokker thuis zaten ze ook regelmatig in de bench, dus het is ze wel al vrij vlot aangeleerd.

Mijn vriend en ik werken echt heel onregelmatig van elkaar waardoor er nagenoeg altijd wel iemand thuis is, maar zo af en toe dan zijn ze eventjes een paar uurtjes alleen (geen hele dagen natuurlijk), ook als we bijvoorbeeld even boodschappen moeten doen ofzo, en dan joelen ze vaak de hele boel bij elkaar.

We geven ze kluifjes, hebben al enorm veel speelgoed gekocht (ook duurdere dingen), doen muziek aan, bij 1 van de pups doen we al een kleed over de bench wat wel enigszins helpt, we hebben ze samengezet en apart om te kijken wat beter werkt en ga zo maar door.

We voeren ze ook in de bench om het leuk te maken, geven er vaak snoepjes in, laten hem overdag openstaan zodat ze zelf kunnen kiezen of ze erin gaan en ga zo maar door.

Nou is onze buurman hier laatst zo gigantisch over uitgevallen dat uiteindelijk de politie erbij te pas is gekomen omdat het helemaal uit de hand was gelopen, dus vraag ik mij af of er wellicht iemand is die nog tips heeft :(

Aan opmerkingen van 'dan had je geen hond moeten nemen' of 'dan neem je je hond maar overal mee naartoe' heb ik echter niets (want ja, die reacties krijg ik dan ook weleens van mensen helaas) want we kunnen gewoon niet 24/7 thuis zijn.

In elk geval vast bedankt! Liefs, Toes

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk † 3 doggies

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Heb je de mogelijkheid om je honden op te nemen? Met je laptop bijvoorbeeld? Geluid en misschien zelfs beeld? Weet je of je hondjes meteen janken, of dat pas na een tijdje doen?

- Zorg dat je hondjes voldaan zijn. Zowel met lichamelijke uitdaging als geestelijke uitdaging. Maak van te voren een wandeling, doe een zoekspelletje met ze, etc.
- Bouw het uit. Ik ben hier momenteel zelf mee bezig met mijn hond. Doe eerst de voordeur open, beloon als ze rustig blijven. Stap er doorheen, beloon als ze rustig blijven. Doe de deur dicht, beloon als ze rustig blijven. Zo steeds een stapje verder en/of een minuutje langer.
- Zorg voor zo min mogelijk prikkels, gordijnen en ramen dicht, en inderdaad misschien een kleed over de bench.

Tot zover mijn tips.. Ik lees verder even mee wat de rest zegt, misschien heb ik er ook nog wat aan..

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Niet veel tips.

Je schrijft dat het aanleren van de bench al deels was gebeurt bij de fokker, jullie hebben dit verder getraind? Je zou kunnen proberen dit opnieuw op te bouwen...

Is er een mogelijkheid dat ze niet in de bench gaan, maar bijvoorbeeld in een afgesloten keuken of zo? Blaffen ze dan ook?

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik vraag het nu gewoon uit nieuwsgierigheid, ik bedoel er dus niks mee...

Waarom heb je twee pups genomen?
Zelf heb ik ook twee pups rond huppelen op dit moment.
Ik merk weleens dat de een de ander mee trekt dus misschien is het een mogelijkheid om ze echt een eindje uit elkaar te zetten?

Als ik het goed gezien heb op je profiel heb je meer honden?
Lopen de andere honden langs de benches, als jullie er niet zijn, dan misschien dat ook voorkomen.

Hier weten ze eigenlijk dat bench gewoon rust betekend, ook als wij thuis zijn.

Heb je ze als er iemand thuis is ook wel eens in de bench liggen?
Hier gaan ze na de wandelingen verplicht een poosje de bench in om rust te krijgen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Hoe is het alleen laten opgebouwd? Je kan een puppy niet zomaar een x aantal uur alleen laten, dit moet rustig opgebouwd worden. Net als de bench, maar daar waren ze al volledig aan gewend bij de fokker?

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Als een fokker een bench gebruikt ligt het hele nest daar in. Zeker in het begin hobbelt alles achter mama aan dus als die in de bench gaat liggen volgen de pups vanzelf. Bench en (eventuele) puppyren is een deel van hun jonge leven in feite hun 'huis'. Ze zijn daar vrijwillig. Nu is het zo dat ze in de bench MOETEN als jullie weg gaan. Dan wordt het een ander verhaal.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wifi durfde ook de boel eens bij elkaar joelen als puppy...
Ik stak ze in de bnch (als ze iets ouders was met het deurtje open) in een donkere kamer, na dat ze plasje en poepje had gedaan en haar energie kwijt was :-)
Dat hielp!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Zitten ze ieder apart of samen in de bench? Tot een maand of zes zaten mijn twee pups samen in een kennel of bench, dan waren ze stil

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Inderdaad dezelfde vraag als mijn voorgangers: heb je het blijven in de bench goed aangeleerd? Want dat ze dat bij de fokker gewend waren is leuk, maar voor pups is een (andere) bench in een heel ander huis weer heel wat anders; dit soort dingen zijn niet zo vanzelfsprekend als wij mensen vaak denken ;-)

Rustig aan de bench aanleren is dus: 10 seconden in de bench kunnen, 30 seconden in de bench kunnen, 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten, 10 minuten, etc.

Ik kan me voorstellen dat het voor een pup behoorlijk moeilijk (en verwarrend) kan zijn wanneer er eigenlijk altijd wel iemand thuis is, en dan opeens zijn beiden weg voor een paar uurtjes. Een hond die niet gewend is alleen te zijn, dat kan moeilijkheden geven wanneer hij plots wel alleen is; dit is immers nooit geleerd.

Ben benieuwd :-)

honden page profiel Toes van SteenbergenToes van Steenbergen

honden foto van Toes van Steenbergen

Had ik een heel verhaal getypt en dan voegt hij hem niet toe, zucht.

Wij zijn direct verder gegaan met benchtraining toen wij ze bij de fokker hadden opgehaald. De reden dat we er 2 hebben is dat wij dit altijd al een keertje wilden hebben; 2 pups uit hetzelfde nest, en deze pups kwamen zo op ons pad :-)

Benchtraining hebben wij inderdaad langzaamaan opgebouwd. Eerst gewoon erin voeren met deurtje dicht. Daarna een wc bezoekje, daarna een wasje aanzetten, tot even 10 minuten naar buiten gaan met de deur dicht en dan wachten in de achtertuin. Reactietijd tot het piepen varieert dus daar is niet echt een patroon in te vinden :(

We houden de pups nu gescheiden want dit lijkt ze het rustigste te maken. De ene boven in onze slaapkamer en de andere beneden in de woonkamer.
Als ze de bench in gaan dan is dit nadat we ze lichamelijk helemaal hebben uitgeput (voor zover dat kan bij een Border :p) en ook geestelijk hun portie hebben gehad. Ook zorgen we er voor dat ze hebben geplast en gepoept. We hebben het met speelgoed in de bench geprobeerd en met een 'kale' bench.

Overdag staat de bench open zodat ze er in kunnen als ze dat willen, maar ze niet verplicht zijn en af en toe 'verplichten' wij ze inderdaad even tot het pakken van hun rustmomentje (na een lange boswandeling gaan ze namelijk rustig nog heel lang door met druk spelen en stoeien) en dit gaat dan ook altijd gewoon goed zonder gemekker. En ook vaak zat horen we ze helemaal niet hoor. Dat is wat ik zeg; er is geen patroon in te vinden :(
Ergens een afgesloten deel dat gaat niet lukken want de enige optie is de gang maar dan zit je met post wat ze opeten, de trap waar ze aan knagen en de gestoorde buurman die waarschijnlijk gif door de brievenbus gooit...

Bij de fokker zaten ze overigens ook de hele nacht in de bench dus dat had geen probleem moeten zijn. En als zij boodschappen gingen doen hetzelfde verhaal. Nogmaals, het is niet zo dat ze echt de hele dag alleen zijn oid.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Een paar dingen kan je oplossen en dat is de brievenbus dichttimmeren en een buitenbus nemen.Zo kan er nooit iemand iets in je gang gooien.En een kindertraphekje voor de trap maken.Voor de rest geen dingen in de gang die vernield kunnen worden. Dan zou ik ze beide in de gang doen met de bench open maar wel afgedekt.laat ze spelen en worden ze moe zoeken ze vast hun lekkere plekje op.Praat verder met je buren dat je ze aan het leren bent om af en toe alleen te zijn maar dat het niet van vandaag op morgen lukt.Helaas weet ik wat het inhoud buren te hebben die niet meewerken ,dat geeft jou stress wat je weer overdraagt op je pups.hoop dat het gaat lukken.

Volgende forumvraag: puppy vaak plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^