Op zoek naar een pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

Goedemorgen,

Ik ben op zoek naar een pup, weet precies wat ik wel en niet zou willen, alleen welke hond past daar het beste bij!
We wonen met z'n vieren (2 kids van 5 en 7 jaar) wil graag een kleine/middelgrote kortharige hond. Heb veel tijd voor de hond, dus kan lekker gaan wandelen of naar het strand/bossen. Moet uiteraard kindvriendelijk zijn. Zat zelf te denken aan een Beagle, maar krijg te horen dat deze best pittig zijn voor een eerste hond...hoe denken jullie daarover?
Mischien hebben jullie nog andere suggesties??
Ben al een tijdje overal informatie aan het inwinnen etc..ik wil graag goed voorbereid zijn en natuurlijk de goede keus maken voor mij en voor de hond!

Groetjes Yvonne..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Labrador dame ??

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Super dat je begint met het uitzoeken welke hond er geschikt is binnen jullie gezinssituatie.

Ieder ras is leuk en heeft zijn eigenschappen wat de ene helemaal geweldig vind heeft een ander zoiets van mmm nee liever niet.

Beagle zijn super leuke eigenwijze honden, ik vind ze geweldig die eigenwijsheid en ik doe het lekker op mijn manier mentaliteit.
Maar als baas moet je hier tegen kunnen en zijn en blijven jachthonden en menig beagle peerd hem nog wel eens tijdens de wandeling en kun je wachten tot hij zin heeft om terug te komen.

Mijn hart ligt voor de ideale gezinshond bij de schotse collie ook in korthaar.
Dit zijn echte kindervrienden en passen perfect in ieder gezin, hebben leuke humor een aardige pittigheid om met en voor de baas te werken en zijn dol op luieren en lange wandelingen, spelen met de kinderen staat hier bovenaan het verlanglijstje van onze Sky.

Voor welk ras je ook kiest let goed op waar je een hond koopt.
Je voorkeur kan uitgaan naar een asielhond helemaal top maar het kan ook een pup zijn.
Bij dat laatste let op waar je terecht komt ik ben erg voor goede verantwoorde fok en betrokken fokkers die weten waar ze mee bezig zijn die met 2 gezonde ouderdieren fokken.
Bij zo'n fokker kom je dus uit als je met stamboom koopt via de rasvereniging je bent wat duurder uit maar je weet dat je in de basis een gezonde hond koopt.

Kijk uit voor broodfok lekker goedkoop het zelfde rashondje gelijk meenemen of wordt zelfs thuisbezorgt.
De praktijken zijn vreselijk hier achter zoveel leed voor de ouderhonden en vaak met doodzieke pups.

Je zoektocht is soms lang maar dat is ook leuk alle voorpret naar een nieuw maatje in jullie leven.

Lees deze link ook nog eens rustig door hier wordt veel uitgelegd over "de fokker"

http://www.kennel-its-me.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18:pas-op-voor-broodfokker..

honden page profiel YvonneYvonne

Alvast bedankt voor jullie informatie....wil inderdaad wel bij een fokker mijn hondje halen, dan maar duurder, maar wel meer zekerheid. Labrador dame zit toch nog op een schofthoogte van gemiddeld 53-54cm..en dat vind ik dus eigenlijk al iets te groot. Schotse Collie is ook niet waar ik naar op zoek ben...! Toch wel lastig...er zijn er ook zoveel...blijf toch neigen naar de Beagle, maar weet echt niet of dat de juiste keuze zal zijn...is er niet een look a like, maar in jacht gedrag en eigenwijsheid net iets minder?? Hmmmm even doorzoeken ben ik bang!

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Hoi Yvonne,

Wat leuk, een pup!
Heel veel geluk met het zoeken.
Qua ras is het natuurlijk een heel persoonlijke keuze, maar probeer wel goed in de gaten te houden waar het ras waar je voor wilt kiezen oorspronkelijk voor gefokt werd. Beagles zijn jachthondjes die voor de jagers uit liepen en zo dus de jagers "leidde" naar het wild. Een beagle zal dus sneller voor je uit lopen dan naast je, en is erg zelfstandig.

Dan moet je uitzoeken of je dit wel wilt natuurlijk.
Iedereen hier heeft natuurlijk een voorliefde voor zijn/haar eigen ras en ik zal dus ook even de Nova Scotia Duck Tolling Retriever aanraden. Een leuke hond, met middelvacht. Maar ze verharen niet heel veel en als ze dit doen is het in plukken, dus je plukt ze zo van de grond. Het zijn de kleinste retrievers en zeker teefjes worden vaak niet erg groot. Wel een eigenwijs retrieverrasje, maar ze willen maar wat graag werken met de baas! Als een labrador te groot is, maar je vind ze wel leuk, zou ik hier toch eens naar kijken...

groetjes!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mopsje of Franse bulldog?dwergpinscher?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Labradoodle? ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker



Ze willen een kortharige hond volgens mij :-)

Ik denk dat de Beagle wel geschikt kan zijn, maar ze hebben vaak wel redelijk veel jachtinstinct..

Verder misschien een Parson Russel terrier? Maar die hebben ook jachtinstinct.

Moeilijke keuze.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik denk voor gewone wandelingen dat een hond uit rasgroep 9 te zoeken zal zijn.Ik heb niet echt het gevoel dat jullie met de hond echt willen sporten of cursussen willen doen, maar dat jullie meer een gezelschapshond zoeken om samen met de kids er op uit te trekken?

honden page profiel YvonneYvonne

Nies : ik ben inderdaad op zoek naar een hond die goed in het gezin past, maar ik wil er wel ook lekker mee naar het strand en dat ie op een gegeven moment eventueel met me mee kan hardlopen. Ik ga nog een keer rasgroep 9 bekijken.
Uma en Joker : Ik heb nog even gekeken naar de Parson russel terrier, maar dat is het toch ook niet, die zijn wat ik kan vinden ook erg moeilijk opvoedbaar, ga nog meer verder zoeken...uiteindelijk komt er vast wel een geschikte hond!!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor




Misschien niet zo voor de hand liggend maar wel een hond die qua karakter misschien iets voor jullie is.De Entlebucher Sennenhond.Gedrag en karakter
- Levendig, temperamentvol, zelfverzekerd en onbevreesd.
- Tegenover bekenden goedmoedig en aanhankelijk
- Tegenover vreemden iets wantrouwend
- Onomkoopbare waker, opgewekt en leergierig
- Heel vriendelijk voor kinderen

honden page profiel YvonneYvonne

Hoi Helena,

Heel toevallig ben ik nu die hond aan het bestuderen....mijn ouders hebben de berner sennen hond, en die zijn mooi, maar omdat ik iets kleiner wil en kortharig beveelde ze mij ook deze aan...zien er wel prachtig uit!
Heb je er zelf ervaring mee??

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hebben Berners niet veel gewrichtsproblemen ? dacht het wel hoor. 
En Yvonne, ik heb ooit een collega gehad die haar beagle heeft herplaatst, was superzenuwachtige hond en ik kan het weten want ik heb eens voorgesteld van hem bij te houden toen ze op reis ging.....mensen wat was me dat ?  Neen als ge al twee kindjes hebt, zo een zenuwpees erbij, ik raad je dit ras beslist niet aan. 
Veel geluk nog met zoeken':-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Welch corgi?
Moest je jezelf bedenken op gebied van haar

De keeshond, kan genomen worden als eerste honden en zijn heel kindvriendelijk! Op mijn profiel staan foto's

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Nee Yvonne ik heb er zeker geen ervaring mee maar, vind de grote Zwitserse Sennen hond ook zelf een prachtige en lieve hond en door jou beschrijving leek de Entlebucher mij een goede match voor jullie.Als je ouders een Berner Sennen hebben weet je wat een goed zakken dat zijn,Maar het ras wat ik je liet zien is wel een stukje kleiner maar meer een actieve hond voor een jong gezin en een veel stabielere hond dan een beagle.Ik zou het zeker op je verlanglijstje zetten.Heel veel plezier met het zoeken naar voor jullie de juiste pup.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ik heb een appenzeller sennenhond gehad. 
Echt een lieverd! Een knuffelmonster. 
Wel was hij erg waaks en had hij temperament. 
Maar lange wandelingen vond hij heerlijk! En als er een keer
een wat rustiger dagje was vond hij dat geen probleem. 
Kwam hij lekker bij je liggen en hij zeurde nooit. 
Kortom, hij kon zich goed aanpassen. 
Ik kan dit ras echt aanraden qua karakter. 
En het is ook nog is een mooie hond toch? =) (lekker persoonlijk natuurlijk hihi)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Nies : ik ben inderdaad op zoek naar een hond die goed in het gezin past, maar ik wil er wel ook lekker mee naar het strand en dat ie op een gegeven moment eventueel met me mee kan hardlopen. Ik ga nog een keer rasgroep 9 bekijken.
Uma en Joker : Ik heb nog even gekeken naar de Parson russel terrier, maar dat is het toch ook niet, die zijn wat ik kan vinden ook erg moeilijk opvoedbaar, ga nog meer verder zoeken...uiteindelijk komt er vast wel een geschikte hond!! "


Je kan gerust ook hardlopen hoor meteen hond uit rasgroep 9 :-).Maar zou dan niet kiezen voor de mops of franse Bull (of ze zouden heel erg goed moeten gefokt zijn qua ademhaling en oververhitting) en dan denk ik zelf aan de poedel (fantastische beestjes, ook voor sport en bij kinderen)Leeuwhondje, Havanezer, Tibetaanse terrier.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Wij hebben een labradoodle.Je zei kortharig,maar deze kun je laten trimmen zo kort je zelf wil.Groot plezier hebben we in het gezin met 3 Pupers hier.Ze is heel erg gericht op het gezin,dol op spelen op het strand met de bal en wandelen.Alles leuk als je mee mag.
Het grootste voordeel met mango is dat ze niet verhaard.Geen enkel haartje hier in huis van haar,Wel van mn dochters:-)Zij is nu 50 cm hoog en weegt 17 kg.Is nu uitgegroeid.In februari komt er nog een pup bij.Ik had vroeger een kooiker,maar hij was bang voor jonge kinderen

Volgende forumvraag: Herders.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^