Nog 'enkele' vragen bij onze zoektocht naar een pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"

.Zoals ik al eerder schreef: 
"De boerenfox wordt het ieder geval niet! Ik twijfelde toch al wel wat aan het karakter, maar het formaat, uiterlijk en leergierigheid sprak ons aan. "
We gaan niet meer kijken naar een boerenfox. Rustigere en lievere foxjes zijn er natuurlijk altijd wel, maar we willen niet het risico lopen met een erg drukke en actieve hond.  "

verstandige beslissing, heb intussen het topic doorlezen :-)
.

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Moet je alleen even bedenken of je de vacht ook wil (die komt bij de rest van het pakketje hihi) of de korthaar, maar daar zal je wel mee naar de hondenschool moeten gaan of een extra uitdagende ronde per dag moeten lopen "


Het karakter van de schotse herder (Lassie van de film toch? ;-) spreekt mij wel aan. Maar ik denk toch dat ik het teveel haar voor de hond vind haha.

honden page profiel Marion, Dick,Woola, en BrutusMarion, Dick,Woola, en Brutus 2 doggies

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Leuk hoor zo'n zoektocht naar een pup. Wij hebben wel heel bewust gekozen voor een Jack Russell, gewoon omdat ze superslim zijn en voor je willen werken. De wandelingen vind ik echt heerlijk. En thuis doen we veel denkspelletjes met haar. Onze Woola is nu 8 maanden en ze is niet overdreven hyper, geen blaffer, wel enthousiast en altijd vrolijk. Maar dat is heel persoonlijk. Wij hebben al 2 jacks gehad. En ook door ervaring wijs geworden. De andere 2 jacks kwamen uit het asiel, maar Woola komt bij een ervaren en lieve fokster vandaan. Mams en paps aanwezig en de tantes ook. Al met al, geweldig gesocialiseerd. Vandaar het superlieve karakter wat ze heeft. Kijk dus echt goed waar je het pupje koopt, en volg je gevoel, heb je geen klik met een fokker of met degene die het pupje verkoopt, dan nooit doen.

Heel veel succes.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

haha, nou het is niet echt lassie hoor, dat is een romantisering van de collie! 
Tja, de vacht, daar kan je niet omheen.

er is ook de korthaar. onze langhaar is nu ruim en jaar, maar ik weet al dat onze volgende hond (hopelijk binnen een jaar of twee) een korthaar zal zijn 

https://www.google.be/search?q=korthaar+collie&newwindow=1&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-YVQUvahIIqK1AX8-4C4DA&ved=0CC8QsAQ&biw=1097&bih=545&dpr=1#newwindow=1&q=collie+smooth&safe=off&spell=1&tbm=isch
ik vind het echte 'honden'
Nog net wat actiever en aanhankelijker dan de langhaar (en ze hebben niet te veel haar hihi)

honden page profiel Kelly Driesen, bazinnetje van HondaKelly Driesen, bazinnetje van Honda 3 doggies

honden foto van Kelly Driesen, bazinnetje van Honda

Hello'kes

Ik ben met honden opgevoed vanaf mijn babyjaren.  Mijn ouders hadden al een poedel van voor mijn geboorte.  Als baby/ peuter kwam er een bouvier bij ons waar eerst gehoorzaamheid werd gedaan en daarna waak en verdediging.  Bij die oefeningen waak en verdediging werd ik naar het schijnt ook mee betrokken maar daar kan ik mij natuurlijk ni veel van herinneren.  Enkele jaartjes later kwam er nog een bouvier bij ons.  Mijn ouders waren toen ook al instructeurs op een hondenschool en ging ik als kind ook mee waardoor ik leerde wat wel en niet mocht bij honden.  Ik leerde op die manier respect voor de dieren op te brengen en leerde ook dat het geen speelgoed was (niet trekken aan de haren,...) en dat men altijd voorzichtig moest zijn. Op een gegeven ogenblik hadden we een periode dat we beschikten over 5 honden (2 reutjes en 3 teefjes).  Met de honden werd, door mijn ouders, aan hondensport gedaan (gehoorzaamheid) op wedstrijdniveau.  Achteraf bekeken vond ik het goed dat ik zo vroeg met honden werd geassocieerd omdat ik dan als kind ook wist wat wel en niet kon bij honden.  Honden voelen ook pijn en vreugde en wist ik ook dat honden niet mochten worden uitgedaagd.  Het waren goede lessen die ik had gekregen.  Ik had ook geen angst van honden.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hier enkele foto's van het Kooiker teefje bij onze pups op bezoek vandaag.. O-)O-)




honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Wat leuk dat jullie voor het markiesje gaan :-) . Hier een markiezenkruising, maar mocht er ooit nog een hond komen, dan zou ik me zó op de wachtlijst zetten. Zo'n wachtlijst is ook wel overkomelijk...Je hebt alle tijd om in te lezen, namen te verzinnen etc.
Markiesjes en kooikers hebben idd veel van elkaar weg, qua beharing en bouw. Kooikers zijn wel vaak wat groter. Markiesjes kleiner en wat fijner gebouwd.

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Achteraf bekeken vond ik het goed dat ik zo vroeg met honden werd geassocieerd omdat ik dan als kind ook wist wat wel en niet kon bij honden.  Honden voelen ook pijn en vreugde en wist ik ook dat honden niet mochten worden uitgedaagd.  Het waren goede lessen die ik had gekregen.  Ik had ook geen angst van honden. "


Bedankt voor je mening Kelly! Goed om te lezen dat je er al jong zoveel van geleerd hebt. Dat hoop ik ook voor onze knullen. Onze kinderen zijn overigens helemaal niet bang voor honden (en dieren in het algemeen). Terwijl andere buurkinderen amper een hondenkoekje aan de golden retriever van de buren durven te geven. Geeft mijn jongste dit zo uit zijn knuistje. Die hond is overigens ook wel superlief!

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Hier enkele foto's van het Kooiker teefje bij onze pups op bezoek vandaag.. O-)O-)
"


Leuke foto's hoor! Ze zijn er lekker relaxed uit zo alledrie....een gezellige boel.
Een markies en kooiker hebben inderdaad wel veel overeen volgens mij. 
Dus die houden we ook nog even in gedachten, mocht het toch geen markies worden.

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Hier een markiezenkruising, maar mocht er ooit nog een hond komen, dan zou ik me zó op de wachtlijst zetten. Zo'n wachtlijst is ook wel overkomelijk...Je hebt alle tijd om in te lezen, namen te verzinnen etc.
Markiesjes en kooikers hebben idd veel van elkaar weg, qua beharing en bouw. Kooikers zijn wel vaak wat groter. Markiesjes kleiner en wat fijner gebouwd. "


Wat voor kruising is jouw hondje dan? Hij ziet er echt wel mooi uit. Hoe ben je aan hem gekomen?
En waren de ouders ook nog getest voordat er met een nestje begonnen is?

honden page profiel SammieSammie 2 doggies

honden foto van Sammie

De kruising is een beetje onzeker: in elk geval 3/4e markiesje. het laatste vierde is waarschijnlijk langharige black & tan teckel, maar dat weet ik niet zeker. Zijn vader is getest, moeder (de kruising) niet.

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" De kruising is een beetje onzeker: in elk geval 3/4e markiesje. het laatste vierde is waarschijnlijk langharige black & tan teckel "


Toevallig...ik had het er vanavond nog met mijn man over en liet hem je foto's in je profiel zien. Ik zei toen nog: "Wat er voor ander ras in zit, weet ik niet....misschien wel teckel door die kleur" En waarschijnlijk heb ik dus nog gelijk! En dat terwijl ik helemaal geen hondenkenner ben, maar ik heb in korte tijd al zoveel rassen zitten vergelijken en het hele internet al afgestruind...dat ik er toch wat van opgestoken heb ;-) haha

Ik ben nog even benieuwd hoe jij aan Sammie gekomen bent? Via een bekende of het asiel of Marktplaats of .....?

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 1 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Is een basset hound iets voor jullie misschien? middelmatige grootte, lief voor kinderen:

http://www.hondencentrum.com/hondenrassen/basset-hound/

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Is een basset hound iets voor jullie misschien? middelmatige grootte, lief voor kinderen: "


Bedankt voor je tip, maar ik vind hem er echt lelijk uit zien, sorry. Die grote poten en grote hangende oren spreken mij niet zo aan. En ik vind ze ook altijd zo zielig kijken op de foto's die ik tegenkom. 
Volgens mij is het echt een ras dat je heel erg mooi vind....of juist helemaal niet. 
Al denk ik dat zijn karakter wel heel goed bij ons zo passen hoor!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 1 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

Bedankt voor je tip, maar ik vind hem er echt lelijk uit zien, sorry. Die grote poten en grote hangende oren spreken mij niet zo aan. En ik vind ze ook altijd zo zielig kijken op de foto's die ik tegenkom. 
Volgens mij is het echt een ras dat je heel erg mooi vind....of juist helemaal niet. 
Al denk ik dat zijn karakter wel heel goed bij ons zo passen hoor! "

Hij is idd niet heel mooi, maar het karakter en de grootte vond ik zo treffend:-)

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

"
Hij is idd niet heel mooi, maar het karakter en de grootte vond ik zo treffend:-) "


Ja je hebt helemaal gelijk, maar het oog wil ook wat! Al komt het uiterlijk ook niet op de eerste plaats voor ons. Een gezonde, lieve, goed op te voeden hond....dat vind ik veel belangrijker. Maar volgens mij kun je bij de basset hound ook nog wel veel problemen hebben met zijn ogen en oren.

honden page profiel GuusGuus 1 doggies

honden foto van Guus

Kijk eens op en dierenasiel site, genoeg leuke hondjes ( ook pups ) die opzoek zijn naar een nieuw baasje !

honden page profiel Linda HeijneLinda Heijne 3 doggies

honden foto van Linda Heijne

Ik heb en kruising boerenfox/jack en het is een wereldhond!  Mijn kinderen waren ook nog redelijk jong, toen we besloten om een hond te nemen, het is mijn tweede hond, de eerste hond, een lab, kwam in huis toen de jongste net 2 was en het is altijd goed gegaan. Inmiddels is de lab nu 2 jaar geleden overleden, maar er is weer een lab in huis, dit keer een bruine. De boerenfox wordt eind van deze maand 11 en je zou het niet zeggen, rent nog net zo hard achter een balletje aan, weliswaar iets minder lang als vroeger, maar het speelse heeft ie nog steeds. Altijd cursussen mee gevolgd en vooral behendigheid was zn lust en zn leven. Zn karakter is vrij rustig, hij is in huis niet overdreven druk, nooit geweest ook, maar als de kinders vroeger gingen stoeien, deed hij vrolijk mee hoor. Kan iook zijn dat het rustiger is, doordat het een kruising is, al kunnen jacks ook druk zijn, uitzonderingen altijd natuurlijk. Dit mannetje van mij is dol op zonnenbaden,hihi, zodra de zon schijnt, ligt ie buiten, op zn rug, heerlijk te genieten. 
Mocht hij er ooit niet meer zijn en ik krijg de kans op weer zo'n hond, ik zal geen moment twijfelen. Succes met je zoektocht!

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Kijk eens op en dierenasiel site, genoeg leuke hondjes ( ook pups ) die opzoek zijn naar een nieuw baasje ! "


Daar hebben we ook naar gekeken, maar konden geen hondje vinden dat goed bij ons zou passen. 
Niet te groot, lief karakter, makkelijk op te voeden, redelijke beweging nodig, geschikt voor jonge kinderen en bij een poes & niet teveel vachtverzorging nodig hebben....Heel veel rassen vallen met deze wensen al af. 


En met een pup of herplaatser uit het asiel, ben ik ook wat huiverig omdat de socialisatie misschien al niet zo goed gegaan is. Wat heeft zo'n hondje dan al meegemaakt? Wat voor angstig of agressief gedrag is er misschien al ontwikkeld? 
Omdat het ons eerste hondje zou zijn, gaan we liever voor een pup uit een nest bij een erkende fokker via de rasvereniging.  Morgen gaat het inschrijfformulier voor een markies op de post!

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

"  Succes met je zoektocht! "


Bedankt voor je ervaring met een hond in huis als de kinderen nog jong zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat het best goed kan zijn voor zowel de hond als de kinderen. Je moet er gewoon goed opletten dat je de kinderen leert wat wel en niet kan bij de pup. En ze het gedrag of houding van de hond laten interpreteren. Uiteraard ze nooit alleen laten met de hond. Maar we willen ook zeker een bench gaan gebruiken voor de rust & veiligheid

honden page profiel MirMir 2 doggies

honden foto van Mir

Wij kregen onze pup toen de jongste 3 was. Hij weet precies dat wanneer je als een 'standbeeld' staat de hond weg gaat. Ik heb 't idee dat hij intuïtief beter weet hoe je met de hond moet omgaan dan de oudste.
Misschien ligt het aan het kind, maar misschien omdat hij het jong heeft geleerd.....

Wij hadden bewust een rustige pup uit het nest gekozen.
Niet 'haantje de voorste'.

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Wij hadden bewust een rustige pup uit het nest gekozen.
Niet 'haantje de voorste'. "


Bedankt voor je ervaring met jonge kinderen & een pup. als we een pup kunnen uitzoeken uit het nest (en dat duurt nog wel even bij een markies), dan houden we daar ook rekening mee.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 2 doggies

Ik kreeg op mijn 8e verjaardag een boerenfox. Geweldig lief beest, echt een schat. Hij had bij ons wel de ruimte om los te lopen, had een aantal hectare grond tot zijn beschikking. In huis was hij erg rustig. Maar ik weet niet hoe dat is als hij alleen maar wandelrondes loopt. Bij ons liep hij uren buiten.
Hij is 14 geworden, nooit ziek, sterk hondje. 

Toen we onze boxer kregen waren mijn kinderen 8 en net 5 jaar. Dat ging goed. Met jongere kinderen is het misschien wat lastiger, omdat die kleintjes misschien toch minder goed de regels begrijpen van de hond met rust laten. 
Maar aan de andere kant zijn mijn man en ik beiden van baby af aan met honden opgegroeit en dt ing goed.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Ik heb Sam via iemand die éénmalig een nestje met haar teefje wilde. Niet super verantwoord, zoals de pups via de rasvereniging, maar ook geen broodfok of dergelijke.

Zou het eigenlijk wel aanraden om gewoon via de rasvereniging voor een pupje te gaan. Zou ik zelf in het vervolg ook doen. Heb helemaal geen nare ervaringen met hoe het nu is gegaan, maar via een rasvereniging heb je toch meer dat je als er eens wat is op de fokker terug kunt vallen, wat meer contact met nestgenootjes enz. Ook is er denk ik over het algemeen dan beter nagedacht over het nestje. er wordt dan beter gekeken naar de match van het teefje en de reu. Met Sam heeft het gewoon heel goed uitgepakt, daar heb ik geluk mee :-)

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

" Daarom raad ik je aan om wèl voor een èchte rashond te gaan kijken. Zoek een ras dat bij jullie past (een markiesje misschien? Of een tollertje?)  "


Nog bedankt Denise voor je suggestie voor een Markiesje! We hadden nog nooit van dit ras gehoord, maar staan inmiddels op de wachtlijst. Met de 199e plaats nog wel even geduld hebben en maar hopen dat er veel pups geboren worden & veel mensen toch ervan afzien!
We hebben er al helemaal zin in....

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

"

Nog bedankt Denise voor je suggestie voor een Markiesje! We hadden nog nooit van dit ras gehoord, maar staan inmiddels op de wachtlijst. Met de 199e plaats nog wel even geduld hebben en maar hopen dat er veel pups geboren worden & veel mensen toch ervan afzien!
We hebben er al helemaal zin in.... "


Succes met het wachten!
.

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Hallo daar,

Leuk dat je op de officiële wachtlijst staat voor een markiesje. Het lijkt misschien erg lang wachten maar soms gaat het sneller dan je denkt... Het is het echt waard om te wachten zeker omdat je nog erg jonge kinderen hebt. Ik duim hier mee dat je snel nieuws krijgt :-) lees je ondertussen maar lekker in en geniet van de voorpret.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Het uitzoeken van een ras is persoonlijk, er is geen "ideale gezinshond" die overal aan voldoet... :-) allen hebben hun eigen karakters....
Voor wat betreft een pup en kleine kinderen... Tja..... 
Pups bijten tot een maand of 7 (na hun tandenwisseling) overal in, dat is er niet zomaar uit getraind... Kleine kindertjes zitten laag bij de grond en ook hun speelgoed, dus dat is voor een pupje op spring en speelhoogte...  Het commando "los" en ruilen met een brokje is ook niet zo snel aangeleerd... Kleine kindertjes kunnen niet echt spelen met een pupje, gezien zijn bijgedrag en de mindere motoriek van een peuter... 
Kunnen pups en kleine kinderen dan samen? Ja, hadden wij ook, maar de hond en de kinderen hield ik veelal gescheiden om ongelukjes te voorkomen en de rust in huis te bewaken... 

In mijn familie is om die reden dan ook een pup weer herplaatst... Zij hadden de taak om zowel de kinderen als de hond tegelijk op te voeden (ook in omgang met elkaar) en gaven aan zich daar chromelijk in te hebben vergist. Dit is dan ook niet goed gegaan, voor hen was dit een te grote opgave... Het gaat namelijk niet vanzelf sprekend goed... 

 Wij hebben nu een tweeling van 5 jaar, een Cairn van 8, twee Berners van 1,5 en 1 jaar en dit gaat goed. Dus het kan! Maar hier spelen de kinderen niet met de honden, de opvoeding doe ik, zij geven geen commando's, knuffelen mag, de honden eten en kluiven apart, zij hebben een plek waar de kinderen, visite en vriendjes niet komen (hekje in de doorgang van de keuken), zodat de honden er wel bij kunnen zijn , maar  niet onder de voet worden gelopen en ik het overzicht behoud.. 
Ik waak voor "ongelukjes"!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: poedelpup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^