stinkende baard

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Een van onze schapendoezen heeft een stinkende baard. Ze zal wel overal in hangen met haar lange haar, haar lijf ruikt gewoon, maar het haar onder haar bek stinkt.
Ik vraag me af hoe ik dit het beste kan schoonmaken. Als ik shampoo gebruik voor alleen haar bek, hoe krijg ik dat uitgespoeld zonder haar helemaal nat te maken?
Ik denk dat het iets is wat ik vaak zal moeten doen en haar dan helemaal wassen is geen optie.
Mss natte washand met iets gebruiken? Tips zijn van harte welkom :-) :-)

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ik was de baarden hier gewoon met shampoo, de pootjes worden dan wel wat nat van in bad staan, maar je kan gewoon die baard wassen zonder de hele hond te hoeven wassen ;-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Dat zou nu nog wel kunnen, buiten dan, maar ik kan haar niet naar boven tillen, daar is ze te zwaar voor en trappen lopen kan ze niet.
Ik heb wel eens ergens gelezen dat men een mengseltje gebruikt van azijn en water en dan met een washand hiermee de vacht dept, maar helemaal goed weet ik dat niet meer...

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ja, water met azijn kan heel goed. Gewoon in een kommetje water en dan een scheutje (appel)azijn erin. Geen schoonmaakazijn, maar natuurazijn. En dan lekker nat kliederen m.b.v. een washandje.
Wat je ook kunt proberen: maïzena erin poederen, goed inwrijven en dan uitkammen. Maar ik weet niet zeker of de maïzena ook de nare lucht meeneemt.
Succes!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik was soms ook alleen de snor.
Zet de hond boven bad of een teil en gebruik dus of gewoon de sproeier of een grote beker
en laat lauw water over de snuit lopen, en ik gebruik gewoon honden shampoo.
Uiteraard maar een klein beetje, maar het is de enige manier om echt goed schoon te maken
Dan komt ook pas het vuil los.
Wel handig om het even samen te doen, maar echt problemen geeft het bij geen enkele hond tot nu toe.

Goed na spoelen, lekker een frisse handdoek er door heen en ........ klaar :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het kan ook door lipplooiexceem komen. Dan is er sprake van huidontsteking en dat krijg je niet met wassen weg. Dus na het wassen even de huid daar checken. 
Met foto van waar je lipplooi exceem(lip fold dermatitis) kunt vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

iedere keer na het eten schoon maken, met schoon water, washandje gebruiken.... is het niet schoon te krijgen, gebruik dan een washandje met azijn, alleen de haren er mee doen, meer niet.

zag een hond , een bobtail bij de dierenarts, ongelooflijk, niet geborsteld, een grote warboel en een baard/sik die helemaal bruin was, of dat zo hoort ? nee.

wij thuis hadden ook bobtails, werden niet getrimd, maar wel helemaal geborsteld, en hun sikken waren gewoon wit, maar bij iedere eetpartij daarna werden die baarden even onder handen genomen. denk dat als je dat direkt doet dat het zo schoon is.

en anders knip die baard eraf. :-D

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Ze is net naar de trimster geweest, alles ziet er goed uit. Ik denk dat het komt omdat ze met haar haar in de karnemelk hangt. Ga het gewoon iedere keer na het eten even schoonmaken. Maar een warboel? Nee hoor, mijn schapendoezen worden iedere week gekamd/geborsteld, anders zouden het al lang enorme klitteballen zijn :-D

Volgende forumvraag: wat meepakken op reis..?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^