Kritische vragen over waterblazer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik heb wat vragen over de waterblazer, en ik zou graag ook negatieve ervaringen willen horen (als die er zijn)

Ik heb al regelmatig gelezen over de waterblazer en het lijkt me erg handig. Toch vraag ik me af:

- Een verharende hond blaas je toch nevernooit niet alle haren eruit?
- Werkt het ook met kortharige honden (of juist wel?)
- Ik heb een Husky mix, met een heel erg harende ondervacht. Iedere dag blazen lijkt me handig. Toch vormt zijn ondervacht altijd plukken die samen er ineens uitkomen. Dat je met 2 vingers er ineens een hele pluk uit kan trekken. Ik krijg daarbij niet het idee dat ik dat met een blazer eruit zou krijgen.
- Misschien hele domme vraag, maar als ik een compressor zou ombouwen met een groter mondstuk, werkt het dan niet hetzelfde (koude lucht dan) Of bijvoorveeld de stofzuiger op blaasstand? (Behalve dan dat dat zachter zal blazen?)

- Hoe vaak gebruiken jullie zoiets? Dagelijks?
- Zijn er ook honden die het níet fijn vinden?
- Hoe lang moet je blazen voordat je hond (en wat voor vacht heeft je hond) droog is als t bijvoorbeeld geregend heeft en je m (grotendeels) droog wil blazen?

Ik hoop dat mensen met ervaringen mij met deze vragen kunnen helpen

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Wat een vragen, ik heb sinds kort een water blazer, en heb m paar keer gebruikt, lang niet elke dag, want dat is gewoon niet goed voor de vacht!

Ik heb zelf 4 husky's. En je krijgt echt niet alle los zittende haren er uit, maar wel de meeste. Gewoon even helemaal nat maken, dan droog blazen en tegelijkertijd kammen. Dan kam je echt het meeste er uit.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de waterblazer kan je niet overal maar gaan gebruiken, binnen zit je huis dan vol met haar, of je moet de badkamer daar voor gebruiken, maar na afloop is het ridderen.

buiten ? als de hond in de rui is ? zullen je buren leuk vinden de haren dwarrelen om je heen, en worden zo naar alle kanten van de tuin geblazen.

ik gebruik hem alleen voor als bamse nat is, en erg vuil, zodat het vuil er uit wordt geblazen,ik heb een aparte ren ervoor, blazen kan daar geen kwaad als het alleen water is en modder, maar verharen nee. is het snikheet in de zomer, zorg ik dat de vacht open geblazen wordt, zodat ze het niet zo warm heeft.

hier de grote rui in het voorjaar, dan neem ik toch echt de hark, ga naar het natuurgebied daar haal ik de losse haren eruit, niet niet de waterblazer want de buren hoeven niet van mijn hond te genieten. en mijn badkamer wil ik ook niet altijd na de blaaspartij boenen en schoon maken.


zwemmen , dat duurt zeker een uur , eer het water eruit is, en dan nog later als het water er uit gezakt is nog eens blazen.

bij een regenbui is de hond zo droog, de ondervacht wordt niet nat dan. gebruik ik daarvoor de blazer , een half uur, droog.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hier ook een waterblazer.

gebruik hem naar gelang het weer. Bij regen en sneeuw vaker dan zomers dan eigenlijk niet.
Vacht blaas je de krul uit en dan klitten ze iets meer.
Mijn jongste hond vond het een onding na wennen gaat het prima
Wij hebben niet verharende honden dus ik blaas in de garage en soms zelfs gewoon in de woonkamer
Als ik ze droog blaas ben ik met de 1 30 minuten bezig met de ander klein uur.
Als ik alles bij elkaar optel gebruik ik hem meer voor klusjes in en om het huis dan voor de honden. Daar heb ik hem voor gekocht en ik vind het fijn dat ik hem door de klusjes wat vaker gebruik.

Volgende forumvraag: Stinkt uit mond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^