help . mijn husky heb plekjes in lies en verlies vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Els (Gast)

Door allerlei spuiten en prikken (over vaccinatie e.d.) wordt de natuurlijke afweer van de hond ondermijnd. Daarop kan dan voedselallergie met aansluitende huid- en oorziektes opduiken (malassezia). Heb zelf zo een 3 jarige Schotse terrier uit asiel geadopteerd. Wist ook niet welk voer en medicaties het beestje eerder al gekregen had. DA schreef antibiotica en cortisonetabletjes voor. Maar aangezien dat enkel symptoombestrijding is en de oorzaak niet wegneemt ben ik daarmee al snel gestopt.
Nu 6 maanden bezig met tartaar van vette rauwe vis (lijkt ze minst reactie van te hebben), gepureerde groentenmix (wortels, spinazie, venkel, brandnetel, broccoli), voedingssuplementen zoals Chinese kruiden, spirulina, teunisbloemolie, Echinacea, zinktabletjes...
Ze lijkt er eindelijk wat bovenop te komen. De oksels, liezen en pootjes krijgen stilaan minder schilfers en eczeemachtige uitslag.
Het schatje is eindelijk niet meer zo 'vel over been' en krijgt ook meer energie. De jeukaanvallen worden minder frekwent.  Vraagt veel inzet van ons maar we krijgen er stilaan een 'gezond' hondje voor in de plaats.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Heel oud topic ... 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Auto-immuunziekte en homeopathie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^