help . mijn husky heb plekjes in lies en verlies vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Mensen moet ik het door de dierenarts laten behandelen .of alleen der achterzien zien te komen wat is . .
Er zijn namelijk mensen die tegen spuiten en zalfjes zijn .

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Lennard, ik zou bij de plekken waar het open is de haren wat wegknippen en een kalmerende zalf gebruiken. Dat kun je een weekje uitproberen, je ziet vanzelf wel of het minder wordt of juist erger. Daarna kun je altijd nog naar de DA. Een kalmerende zalf is bijvoorbeeld honingzalf, of betadinezalf. Je kan het van tevoren schoonmaken met sodawater en daarna de zalf smeren, 2x per dag.

Edit: ook zou ik haar even niet meer in het water laten tot de wondjes weg zijn. Goed droogmaken als ze toch nat wordt.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik zeg bij twijfel naar de dierenarts. En dat is geheel persoonlijk.

Ik zelf ben iemand die liever 5 dagen een zalfje smeert van de dierenarts wat dan geen natuurlijk spul is en niet homeopathisch is maar wel werkt. Dan zelf 8 weken lang aanmodderen met allerlei natuurlijke zalfjes en spulletjes om dan alsnog naar de dierenarts te gaan.

Maar je moet het echt zelf beslissen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Wauw! Ik vind het heel raar dat je een abortus adviseert in plaats van een dayafterpil. Als het mijn hond zou zijn zou ik er liever een spuitje in doen dan een operatie wat zoveel complicaties met zich mee kan brengen.
Wat betreft de dekking is het pension schuldig en ik vind dat de TS goed hierop gereageerd heeft. Naar wat ik lees uit de berichten is ze meteen naar de dierenarts gegaan voor een morningafterpil (of hoe dat dan voor honden heet) en begrijp ik dat het daarmee dus klaar was. Geen nestje pups, geen risicovolle operaties enzovoort.

Wat betreft de plekken kan ik je geen ander advies geven dan bovenstaande reacties. Inderdaad gaan ontdekken of het een allergische reactie is op voer. Een chronisch zink tekort is het niet, dat ziet er namelijk zo uit: (hond links)https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/197946_410405295694916_1115360001_n.jpg

Veel succes. "


Helaas heb ik in een vergelijkbare situatie gezeten met mijn hond. Mijn da adviseerde toen deze methode omdat de kans op een daadwerkelijke bevruchting klein zou zijn bij een eerste loopsheid (het kan wel) en het toedienen van hormonen eigenlijk nooit echt goed is en zeker niet wanneer de hormonale huishouding net opstart.
Bij ons kwam inderdaad uit de echo (zonder narcose) dat ze niet zwanger was en dus hoefte ze geen medicijnen.

Maar dat even terzijde.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik sluit me bij Susanne aan en daarnaast dus de voeding aanpassen.

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Ik ga vanavond naar da . Da zal me vast van alles meegeven.
Mensen wat ik niet begrijp is als wij als mensen wat hebben slikken we ook van allss paracetamol keeltabletten gazomaardooor . Dat is ook slecht . Waarom moet het bij dw hond zo naruurlijk mogelijk . .
Zelfde als voer ik geef ze kvv naturis . Duur en goed voer . Sommige mensen geven der honden hondenbrokken van de suppermarkt . Dat is toch een groot verschil . En merken wij daar veel van ik nog niet

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Ik heb trouwens wel beste voor hoor voor mijn hondjes hahah.
Maar soms snap ik er er gewoon geen snars van . Inieder geval gaat ik met voer aan de gang

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik ga vanavond naar da . Da zal me vast van alles meegeven.
Mensen wat ik niet begrijp is als wij als mensen wat hebben slikken we ook van allss paracetamol keeltabletten gazomaardooor . Dat is ook slecht . Waarom moet het bij dw hond zo naruurlijk mogelijk . .
Zelfde als voer ik geef ze kvv naturis . Duur en goed voer . Sommige mensen geven der honden hondenbrokken van de suppermarkt . Dat is toch een groot verschil . En merken wij daar veel van ik nog niet "


Ja, ik merk(te) heel veel verschil aan mijn 2 honden (1 helaas op 13 jarige leeftijd overleden) sinds ze op rauwe voeding gingen, maar ik had me er wel in verdiept, gaf het de tijd en een kans en voerde de betere merken (niet naturis dus). Daarbij voerde ik ze wel compleet, iets wat totaal mist in het menu van jouw/uw honden. Je kan nu dus wel zeggen 'Rauw voer helpt niet, ik ga op Aldi brokken', maar dat ligt niet aan 'rauwe voeding' in het algemeen. Dat ligt puur aan te enkelvoudig voeren.

Ik zelf slik ook niet te pas en te onpas pillen. Mijn dieren dus ook niet. En waarom zou je zowel je eigen lijf als het lijf van je dier onnodig belasten met stoffen waar ze vroeg of laat geheid last van gaan krijgen?

Ik vind dat je met je laatste reactie nutteloos in het wilde weg om je heen aan het 'schoppen' bent, alsof je een discussie uit willen lokken.

Ik raad je aan om je in te lezen op www.voerwijzer.com.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

De plekken doen mijn ook sterk denken aan allergieplekken. Wat zei de da?

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Mijn excuses als het zo over komt zo bedoel ik ook niet maar iedreen geeft zijn mening dat mag ook .
Daarom mijn reactie daarop .
Als ik mag vragen zou je voor mij een staatje ofzo willen maken wat jou advies is voor mijn hond . Kwa voer . Hij is 16 kilo . Dan gaat ik daar mee aan de slag

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Kga vanavond om 7 uur zal het dan weer hier op dit forum zet te n

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Mijn excuses als het zo over komt zo bedoel ik ook niet maar iedreen geeft zijn mening dat mag ook .
Daarom mijn reactie daarop .
Als ik mag vragen zou je voor mij een staatje ofzo willen maken wat jou advies is voor mijn hond . Kwa voer . Hij is 16 kilo . Dan gaat ik daar mee aan de slag "


Ow ok, dan ook excuus van mijn kant ;-) Ik pb je ff voor wat meer info mbt een menu.

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Sorrie ik begrijp je afkorting ingen niet echt

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Sorrie ik begrijp je afkorting ingen niet echt "


Geeft niet. Je hebt een bericht ( = pb) van mij. Dat zie je rechts bovenin je scherm.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

vlooien allergie zit meestal bij de staart aanzet.

Ik zou even naar de dierenarts gaan :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

lennard,


de foto,s laten een geirriteerde huid zien die ofwel door een voedsel allergie veroorzaakt worden als door een huidaandoening door een schimmel of bacterie. vanavond ga je naar je da en ga je vragen of hij hier eens goed naar wil kijken,zonder dat hij daarna er meteen een anti biotica spuit op los laat.Volgens mij ,maar ik ben geen arts maar zeer alert op huidaandoeningen, lijkt het me een allergie voor voedsel Uit je verslag begrijp ik dat je rund en kip voert.Zou heel goed kunnen dat je hond op juist één van deze dingen reageert.Om dit uit te zoeken ga je niet 4 soorten voeren maar juist maar één. Ik zou je aanraden 6 weken lang eend te voeren van Carnivoer.Gaat dit goed en verdwijnt de rode huid ga je er één soort bijvoeren.Maar niet iets van wat je al eerder hebt gevoerd.Je hond komt niets te kort in die zes weken, mits je de benodigde hoeveelheid geeft .Je hebt een hond van 10 maanden van 15 kilo dus zou je zo,n 750 gram per dag moeten voeren.hoop dat je hier iets aan hebt.Wat Roosje voor je wil opstellen is prima maar dan kom je er niet achter of je hond reageert op het voedsel wat je nu voert.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" lennard,


de foto,s laten een geirriteerde huid zien die ofwel door een voedsel allergie veroorzaakt worden als door een huidaandoening door een schimmel of bacterie. vanavond ga je naar je da en ga je vragen of hij hier eens goed naar wil kijken,zonder dat hij daarna er meteen een anti biotica spuit op los laat.Volgens mij ,maar ik ben geen arts maar zeer alert op huidaandoeningen, lijkt het me een allergie voor voedsel Uit je verslag begrijp ik dat je rund en kip voert.Zou heel goed kunnen dat je hond op juist één van deze dingen reageert.Om dit uit te zoeken ga je niet 4 soorten voeren maar juist maar één. Ik zou je aanraden 6 weken lang eend te voeren van Carnivoer.Gaat dit goed en verdwijnt de rode huid ga je er één soort bijvoeren.Maar niet iets van wat je al eerder hebt gevoerd.Je hond komt niets te kort in die zes weken, mits je de benodigde hoeveelheid geeft .Je hebt een hond van 10 maanden van 15 kilo dus zou je zo,n 750 gram per dag moeten voeren.hoop dat je hier iets aan hebt.Wat Roosje voor je wil opstellen is prima maar dan kom je er niet achter of je hond reageert op het voedsel wat je nu voert. "


Ik zou juist niet over gaan naar 1 diersoort omdat de hond al te weinig diersoorten kreeg en dus te maken kan hebben met een voedingsstoffen tekort. Daarnaast werd er Naturis gevoerd, dat onderandere hart als vlees mee rekent. In vlees zitten ook belangrijke voedingsstoffen, waar mogelijk ook een tekort is.
Een tekort aan voedingsstoffen kan een 'allergische' reactie geven. En dat staat bewust tussen haakjes omdat het erop lijkt, maar niet per definitie zo hoeft te zijn.

Op het moment dat je nu nog verder terug bouwt naar 1 diersoort, lopen de tekorten alleen maar verder op en dat veroorzaakt uiteindelijk alleen maar meer problemen. Plus dat je gewoonweg alsnog niet weet of de hond nu wel of niet een allergie voor rund of kip heeft.

Door minimaal 4 diersoorten te voeren zonder rund en zonder kip en van de betere kvv merken, geef je de hond de kans om de tekorten aan te vullen en te herstellen. Als je wilt weten of de hond allergisch is voor kip en/of rund kun je zodra de hond volledig beter is (duurt minimaal 8 weken) alsnog kip OF rund toevoegen om te zien of een reactie uit blijft.

Nogmaals: in de entingen zitten ook kip en/of rund. Hou hier rekening mee.

Over het merk Carnivoer: het bevat 20% bot en 30% orgaan. Dat betekend dat er nog maar 50% vlees over blijft. Ik denk niet dat dat het merk is dat deze hond met een waarschijnlijk tekort aan vlees nodig heeft.
Verder bevat Carnivoer op de eend na alleen maar kippenbotten.

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Heb nieuws .
Dierenarts heb gekenen . Ze denk zelf nog niet dat het voedselalergie is .
Maar een huidinfecie . Ze heb me antibiotica gegeven . Cefaral 250 mg .10 dagen keur . Na die dagen moet het er beter uit zien . En haargroei weer terug komen . Verder zoals voedsel gaat ik uiteraart veranderen . Zodat ze met de medicijnen en het voedsel een goede start kan maken ..

De plekjes op de pote n zijn schuurplekjes . 1 plekje blijf altijd zigbaar dat is soort brandwondje geworden . andere plekje kan nog verdwijnen . .
Dankjewel pensioen .


Zo dit was het weer

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Je mag het pension er wel op aan spreken......Wat is dit voor een ... pension dat je je hond terug krijgt met schuurwondjes/brandwondje....
Hopelijk slaat de medicatie snel aan!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"

Wauw! Ik vind het heel raar dat je een abortus adviseert in plaats van een dayafterpil. Als het mijn hond zou zijn zou ik er liever een spuitje in doen dan een operatie wat zoveel complicaties met zich mee kan brengen.
Wat betreft de dekking is het pension schuldig en ik vind dat de TS goed hierop gereageerd heeft. Naar wat ik lees uit de berichten is ze meteen naar de dierenarts gegaan voor een morningafterpil (of hoe dat dan voor honden heet) en begrijp ik dat het daarmee dus klaar was. Geen nestje pups, geen risicovolle operaties enzovoort.

Wat betreft de plekken kan ik je geen ander advies geven dan bovenstaande reacties. Inderdaad gaan ontdekken of het een allergische reactie is op voer. Een chronisch zink tekort is het niet, dat ziet er namelijk zo uit: (hond links)https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/197946_410405295694916_1115360001_n.jpg

Veel succes. "


Mij is juist verteld, abortus is die prikpil!!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Roosje waarom denk je dat deze hond een tekort heeft aan voedingsstoffen ,mag ik weten waar je dat op baseert.Een hond kan heel lang op één soort vlees opgroeien.Er zijn ook honden die hun hele leven op één soort vlees zitten .Geef je er wat multivitamines bij is er niets aan de hand.Er zijn genoeg honden die bijna nergens tegen kunnen en het hun hele leven op één soort vlees moeten doen mits aangevuld met de juiste mineralen en vitamines is er niets aan de hand.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Mij is juist verteld, abortus is die prikpil!! "


Ja, maar dan geef je hem dus niet onnodig ;-)

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Is dit de zelfde pil als abortus spuit . Volg het even niet sorrie .
De abortus spuit is een spuit wat over 2 dagen verdeelld word . Dit is een kuur wat over 10 dagen gaat met 2 pillen per dag . .lijkt mij heel iets anders als abortus spuit

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Vanavond krijg ik allemaal ander voer de kip en de rund gaat er uit .
Dus morgen gaan we een nieuwe start maken . Met meer keus kwa voer . .tword uitgezocht door de voedsel leverancier ...
Ze zij we hebben nog een husky lopen met zelfde probleem ook op de zelfde plek die plekjes . De hond kon niet tegen rund . .
Dus moet houden maar

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"

Mij is juist verteld, abortus is die prikpil!! "


Wat ik dacht, en het kan zijn dat ik het fout heb hoor want ik ben geen dierenarts.
Maar ik dacht dat het zo was dat je op het moment dat je na de dekking naar de dierenarts gaat een preventief pilltje krijgt wat een eventuele dekking tegen houd zodat er geen pups komen.
Als je wacht tot een echo kunnen er wel pups in zitten die eruit moeten worden gehaald met een operatie. Tenminste ik zou niet weten hoe je een zwangerschap kunt afbreken met een pilletje of spuitje.
Of je wacht tot de echte bevalling.
maar al met al is dat dus veel intensiever en risicovoller dan een preventief pilletje of spuitje.
En als er dan niks in zit met de echo dan heb je geluk, maar als het mijn teefje zou zijn zou ik die gok niet durven nemen.

Maar zoals ik al zei, het kan zijn dat ik dingen zeg die helemaal niet kloppen. Dit is slechts hoe ik denk dat het gaat.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

"

Wat ik dacht, en het kan zijn dat ik het fout heb hoor want ik ben geen dierenarts.
Maar ik dacht dat het zo was dat je op het moment dat je na de dekking naar de dierenarts gaat een preventief pilltje krijgt wat een eventuele dekking tegen houd zodat er geen pups komen.
Als je wacht tot een echo kunnen er wel pups in zitten die eruit moeten worden gehaald met een operatie. Tenminste ik zou niet weten hoe je een zwangerschap kunt afbreken met een pilletje of spuitje.
Of je wacht tot de echte bevalling.
maar al met al is dat dus veel intensiever en risicovoller dan een preventief pilletje of spuitje.
En als er dan niks in zit met de echo dan heb je geluk, maar als het mijn teefje zou zijn zou ik die gok niet durven nemen.

Maar zoals ik al zei, het kan zijn dat ik dingen zeg die helemaal niet kloppen. Dit is slechts hoe ik denk dat het gaat. "


Het kan gebeuren dat uw hond op de een of andere manier gedekt wordt. Teven zijn erg vindingrijk om te ontsnappen of er kan een reu bij u over de schutting klimmen. Ook al hebben ze niet "vastgezeten", er is een behoorlijke kans dat uw hond gedekt is en dus ook bevrucht. Of uw hond gedekt is is nooit met 100% zekerheid vast te stellen.
Om te verkomen dat uw hond drachtig wordt bestaat er de zogenaamde "morning-
after prik". Deze "morning-after prik" dient op de 3-de en 5-de dag na de dekking gegeven worden. Nadeel van deze methode is de (geringe) kans op baarmoederontsteking. Het gevolg is dan meestal wél, dat in dat geval de baarmoeder verwijderd moet worden.

Recent is er een nieuwe methode om een ongewenste dekking ongedaan te maken geïntroduceerd, waarbij tot Dag 45 na de ongewenste dekking een abortus kan worden opgewekt. Behandeling vóór D22 is minder risicovol. Voordeel van deze methode is dat eerst op ongeveer 3 weken een echo gemaakt kan worden om te kijken of uw teef inderdaad drachtig is. Wellicht blijkt dat er dan helemaal geen behandeling noodzakelijk is. Nadeel van deze methode is dat de behandelingskosten een veelvoud zijn van de "morning-after prik"; het is een verhoudingsgewijs vrij kostbare behandeling. U kunt hier een PDF downloaden voor meer informatie.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"

Het kan gebeuren dat uw hond op de een of andere manier gedekt wordt. Teven zijn erg vindingrijk om te ontsnappen of er kan een reu bij u over de schutting klimmen. Ook al hebben ze niet "vastgezeten", er is een behoorlijke kans dat uw hond gedekt is en dus ook bevrucht. Of uw hond gedekt is is nooit met 100% zekerheid vast te stellen.
Om te verkomen dat uw hond drachtig wordt bestaat er de zogenaamde "morning-
after prik". Deze "morning-after prik" dient op de 3-de en 5-de dag na de dekking gegeven worden. Nadeel van deze methode is de (geringe) kans op baarmoederontsteking. Het gevolg is dan meestal wél, dat in dat geval de baarmoeder verwijderd moet worden.

Recent is er een nieuwe methode om een ongewenste dekking ongedaan te maken geïntroduceerd, waarbij tot Dag 45 na de ongewenste dekking een abortus kan worden opgewekt. Behandeling vóór D22 is minder risicovol. Voordeel van deze methode is dat eerst op ongeveer 3 weken een echo gemaakt kan worden om te kijken of uw teef inderdaad drachtig is. Wellicht blijkt dat er dan helemaal geen behandeling noodzakelijk is. Nadeel van deze methode is dat de behandelingskosten een veelvoud zijn van de "morning-after prik"; het is een verhoudingsgewijs vrij kostbare behandeling. U kunt hier een PDF downloaden voor meer informatie. "


Oh dan zullen jullie het wel hebben over de nieuwe methode en loop ik nog met de oude in mn hoofd.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Of het bij de eerste loopsheid gebeurde of niet maakt geen bal uit baylee was ook gedekt door mijn eigen reu bij de eerste loopsheid en het was meteen raak(was een ongeluk )baylee heeft ook deze twee spuitjes gekregen.mijn ervaring is dat als er ongeveer een week na de laatste spuit een plasje bloed of donker bruine plas ligt dan was ze drachtig .

honden page profiel Lennard brandLennard brand

honden foto van Lennard brand

Beste mensen .
Kwou effe melden dat laska plekkjes goed aan genezen is .hasr begint alweer te groeien . Mede dankzij roosje .ze heb een goede belans in voer gebracht ..

honden page profiel MattieMattie

Misschien late reactie want er is al vanalles gezegd maar mijn hondje heeft precies zulke plekken in haar liezen gehad en ook op de pootjes. Dat zijn kluifplekken omdat ze steeds aan de poten bijten vanwege jeuk. Zo ontstaan ook de kale en rode plekken in de liezen. 
Mijn hond is allergisch voor Kip/gevogelte en rund en granen. Ik ben overgegaan op een graanvrije brok van Wolfsblut op basis van rendiervlees of kangoeroe. Verder krijgt ze kvv op basis van vis en kook ik zelf groente voor haar wat ik invries per portie. Sinds ik dit doe gaat het erg goed. Weinig krabben en bijten, geen rode plekken meer met korstjes en wondjes.
Let met kvv wel op dat er geen magen van graanetende dieren zijn meegemalen want dan kan er nog graan in de voeding zitten en kijk bij het kopen van een brok goed naar de ingrediënten omdat er soms pluimveevet of rundervet wordt gebruikt of dierlijke bijproducten wat vaak kip is.
Ik ben door veel lezen wijzer geworden maar helaas op het gebied van voeding niet van mijn da.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Auto-immuunziekte en homeopathie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^