Ben en Bryan zijn vervelend (blaffen naar vreemde honden)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben - 6 jaar - Jack Russel Terriër

Ben heeft een goede opvoeding gehad en luistert goed. Hij kan goed samen met alle soorten en maten honden en als ik hem in een groep zet komt hij erg gelukkig over.

Toch is er een probleem als we buiten vreemde honden tegenkomen. Ben slaat aan. Ben gaat enorm trekken, agressief blaffen en als de hond op hem af loopt is hij zelfs in staat om te happen.

Zoals vanmorgen, iemand liep met een hond (die niet luisterde naar de baas, anders had t mij veel irritatie gescheeld) en Ben en Bryan zaten aan de riem. De hond kwam te dichtbij, Ben viel aan. Nu kon hij er door zijn riem gelukkig niet bij.

Bryan - 1 jaar - Jack Russel (kruising?)

Bryan is een beetje een oen. Hij luistert binnen goed, op het veld gaat het nu goed, maar in het bos blijft hij vervelend. Constant trekken, enorm blaffen naar honden, niet luisteren naar commandos.. Ook met koekjes, stukjes worst.. Bryan luistert in het bos niet.

Bryan kan goed met andere honden, hoewel hij bij sommige reuen wel iets dominant is en dan sturing nodig heeft. Hij valt echter niet aan. Hij gaat alleen met kop en staart omhoog staan en als het hem niet bevalt gromt hij. Bryan hapt ook niet als hij word aangevallen.
Bryan is als pup goed gesocialiseerd met andere honden.

Bryan moet meerdere keren per dag goed uitgelaten worden, en op dit moment heb ik er geen plezier in om hem uit te laten. Ik wil graag weer graag met ze uit gaan.

-------------

Heb al contact gehad voor een cursus. Bryan zou vanaf deze maand gaan, maar omdat hij beter ging luisteren toen onze band sterker werd, heb ik besloten dat even uit te stellen om eerst gewoon positieve aandacht te geven, en hem op mijn eigen manier te kunnen belonen voor goed gedrag.

Voor Ben twijfel ik eraan of hij wat aan een cursus heeft. Ben heeft geen "will to please" maar luistert over het algemeen goed. Basiscommandos doet hij niet (kent ie wel) maar als ik hem roep, komt ie keurig naar me toe. Ben is gewoon goed te sturen.

Ik had dus al besloten dat Bryan eind dit jaar op een cursus gaat, we beginnen met een basiscursus, maar ik wil eigenlijk ook gehoorzaamheid met hem gaan doen. Bryan is een enorm pienter hondje, ik weet alleen niet hoe ik het maximale uit zijn intelligentie moet halen.

Nu heb ik contact gehad met een hondenschool, en ook gelijk Ben aangekaart. Ik wil met Ben een basiscursus proberen in de hoop dat zijn blafgedrag minder word. De school is dus op de hoogte dat Ben geen basiscommandos hoeft te doen van mij, met een koekje doet hij ze wel.

----------

Maar weet iemand hoe ik iets aan dat belachelijke geblaf kan doen? Ben is af te lijden met een bal, Bryan is niet af te lijden.

Bij apart uitlaten is er in principe geen verschil. Als ze apart uitgaan betekend het voor Bryan dat ie aan een veld word vastgemaakt (aan de grond) en bij Ben betekend het achter een bal aan rennen (Bryan speelt buiten niet).

Ik wil er graag weer plezier in krijgen om met ze te wandelen, op dit moment gaan we alleen nog maar naar buiten "omdat t moet" en dat hoort niet.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

he wat vervelend!! ik zou niet weten hoe je het eruit krijgt (anders was het bij Bruno ook wel anders geweest ;-))
hierbij dus een upje! en ik volg even voor 'de gouden tip' ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ja ik irriteer me er enorm aan. Vooral omdat ik hier nergens n plek kan vinden waar geen honden lopen (of ik moet ze gaan uitlaten in de speeltuin, maar Ben kan dus weer niet met kinderen)

Zelfs in de stromende regen kom ik gewoon nog andere honden tegen. ;-) Ik laat ze al vooral uit bij regen omdat er dan wel vaak minder honden zijn.

Maar nu met t zonnetje.. Elke 5 meter weer n hond. En hoe mensen t ook doen, zeker 50% van die honden die ik nu zie zijn pup!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben en Bryan gedroegen zich vandaag bij onze uitjes redelijk. Bryan begint door te krijgen dat als hij rustig loopt hij meer mag snuffelen enzo. Ben blafte nog naar n klein meisje maar toen dat meisje ging stilstaan en niet wegrende liep hij er heel rustig (op n klein afstandje aan n kort riempje) langs. Ze hadden een jack russel bij zich, die hebben Ben en Bryan niet gezien geloof ik.

Er stond vanmiddag ineens n loslopende labrador achter ons... Die rende heel hard weg toen Bryan aansloeg.

Verder hebben we redelijk gelopen. Heb al zin in morgen.

Trouwens, nog tips? Ik heb alle tijd om te oefenen. Met een gevulde kong en een radio aan kan Ben max 3 kwartier zonder Bryan alleen. Bryan kan n uur alleen.
Ik ben Ben aan t trainen dat ie straks 1,5 uur met kong en radio alleen kan zodat ik geen problemen heb als Ben niet naar de oppas kan als Bryan op curaus moet.

Volgende forumvraag: Angst bij knallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^