Rhowdy wandelen: bijna laatste les, plan van aanpak.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

"



Oh, hier had ik gisterenavond helemaal overheen gelezen.
Ja, zo zijn ze echt! Zo gaaf! De les stopt niet na dat uur, ze blijft je gewoon doorhelpen, dat heb ik ook al ervaren.
Geweldig he!

Als ik je een keer ergens mee kan helpen, roep maar hoor!
"


Dankjewel! Je krijgt inderdaad echt 'waar voor je geld' , om het zo maar te zeggen. Het zijn zulke aardige mensen, en dan is de training ook al stukken leuker. Rhowdy kan ook echt niets verkeerd doen bij hun zegmaar, ik weet niet goed hoe ik dat uit moet leggen. Ze heeft me echt ontzettend vaak bijna omver getrokken, naar hun gesprongen, maar alles was goed. Geen gecorrigeer, gewoon belonen zo gauw ze weer naar mij keek / niet meer gefocused was op de honden.

Klinkt misschien heel gek dit, maar door al dit 'gedoe' met Rhowdy begon ik mezelf ook af te vragen dat ,als ik nou zou falen in haar trainen (waar ik heel dichtbij was, had echt bijna opgegeven), of ik uberhaupt wel geschikt ben voor een eigen hond, later, als ik op mezelf woon. Maar na 1 zo'n les volgen is die angst ook verdwenen, als ik ooit een eigen hond in huis haal, en al die cursussen ga doen, gaat dat ook helemaal goed komen. 

Als ik hulp nodig heb weet ik je te vinden! :-D

honden page profiel --

honden foto van -

" Supergoed bezig, ik vind het heel knap van je! Ik heb je eerdere topics niet gevolgd dus misschien een domme vraag: waarom zijn je ouders uberhaupt aan een hond begonnen? "


M'n ouders hebben altijd honden gehad, zijn gek op dieren, en toen onze vorige hond dood ging moest er weer een hond komen.. Ik snap het ook niet, wat heb je nou aan het hebben van een hond als je er niets mee doet/ er niet met ze op uit gaat. 
M'n ouders en ik zijn totale tegenpolen op dit onderwerp..

honden page profiel --

honden foto van -

" Klinkt als een nieuwe hobby.. ;-)

Een bekende situatie als ik bv weer eens in de stad heb gewandeld.
Kom je dan thuis, reageert de hond echt anders als dat we door de saaie polder wandelen.
Alsof ze willen zeggen..."dat hebben we samen toch even mooi gefixt."
Kan me voorstellen dat een hond in zo'n vreemde omgeving ook extra op z'n baasje let.
Wat niet wil zeggen dat de hond daar dan ook goed luistert, maar ze houden je echt wel in de gaten.
Lukt het je om te ontspannen, relaxt te blijven zal je hond dat ook merken.
Genoeg voorbeelden van mensen die achter de hond aan beginnen te rennen, harder gaan roepen als dat ze normaal doen.
een uur lang ..Hier, kom hier, euh, nee, af ..kom hier, heee..klaar, af, kom hier, los...LOS. werkt bij mij vaak op m'n lachspieren.
En zorgt bij de hond enkel voor verwarring, een hoop energie, ze lopen eigenlijk vol met commando's..
Blij om te lezen dat de hondenschool jullie ook even op afstand hebben gezet, rustig opbouwen.
Nee, misschien nog geen eens voor je dobber...maar voor jou..;-)

Ja het vertrouwen krijgen is even het belangrijkst.
Als ze je daarna uit gaan leggen waarom het gedrag ontstaat geeft dat voor jou ook al wat meer rust omdat je weet waarom er iets gebeurt.
En nu kijken wanneer het gevoel bij jou van "je vrije avond opofferen", veranderd in " vanavond weer lekker met de hond bezig zijn".. ;-)


Zo te lezen duurt dat niet lang.. hahaha.

Leuk om te lezen. "


Haha ja! Dat gevoel van 'avond opofferen' was HEEL snel weer weg, en ik heb nu echt ontzettend zin in aankomende woensdag. Ik blijf gewoon deze cursus volgen tot Rhowdy en ik fatsoenlijk kunnen samenwerken, al moet ik dezelfde cursus vijf keer doen, haha. 

Wat ook fijn is, is dat ik ALLES zelf moet doen. En dan bedoel ik, de hele les heb ik de riem vastgehouden, ik heb alle klappen opgevangen toen ze overal de hele tijd naar toe sprong. Ook alle onverwachte momenten, ook toen ze helemaal uit haar dak ging. 
Hoewel ik soms op het punt heb gestaan om te vragen of de instructrice alsjeblieft de riem over wilde nemen, toch niet gedaan, en ik heb het wel mooi geflikt.. Ik heb haar kunnen houden, en aandacht terugkrijgen ging steeds beter en beter.

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Heel herkenbaar! Vooral het goede gedrag belonen, dat was bij mijn vorige cursus wel anders bij een andere hondenschool. Daar heeft hij als pup haast een trauma van overgehouden. (nekvel grijpen enzo!) Hij pieste al zodra de cursusleidster in zijn buurt kwam.
Wat een verademing dan nu!

Misschien zien jouw ouders een hond meer als bewaker van het huis/erf?
Hier is dat ook altijd al zo geweest, mijn schoonouders hebben ook altijd honden gehad, en die liepen dan wel heel de dag met hun mee op de boerderij, maar ergens gaan wandelen/op cursus/meenemen deden ze nooit.

honden page profiel --

honden foto van -

" Heel herkenbaar! Vooral het goede gedrag belonen, dat was bij mijn vorige cursus wel anders bij een andere hondenschool. Daar heeft hij als pup haast een trauma van overgehouden. (nekvel grijpen enzo!) Hij pieste al zodra de cursusleidster in zijn buurt kwam.
Wat een verademing dan nu!

Misschien zien jouw ouders een hond meer als bewaker van het huis/erf?
Hier is dat ook altijd al zo geweest, mijn schoonouders hebben ook altijd honden gehad, en die liepen dan wel heel de dag met hun mee op de boerderij, maar ergens gaan wandelen/op cursus/meenemen deden ze nooit.

"


Dat is ook een reden geweest inderdaad, huis bewaken. Maar ondertussen zijn m'n ouders wel echt gek op Rhowdy, zorgen heel goed voor haar en staan binnen een dag bij de dierenarts als er iets mis lijkt te zijn. Het is puur dat ze wandelen niet NODIG vinden. Het is niet dat ze niet om Rhowdy geven ofzo.. 

Wow dat verhaal van die andere hondenschool!

Ik sta echt nog steeds te kijken hoe het allemaal gelopen is. Heel deze situatie is gewoon zo perfect, echt bizar. Ik kan in 15-20 minuten lopen naar het veld (zonder hond 10 minuutjes), en ze wonen 2 straten verderop dus kunnen me in het donker weer even thuis afzetten. Ze trainen PRECIES op de manier die ik zocht, en ze vinden Rhowdy een geweldig lieve hond. ;-) Echt perfect.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Supoergoed nieuws dus voor jouw en rowdy.

Ik zou het ook niet met je ouders eens zijn en heb in de familie een oom en tante die al hun hele leven herders hebben, soort boerderij en de laatste 10 jaar hebben zeer een minicamping bij. Mara om het kort en bondig te houden ze gaan niet naar cursus nu met de mini camping erbij wordt er1x per dag met de hond gewandeld en de rest mag ze even snel haar behoefte in het bos doen. Ik heb meegemaakt dat een aantal herders voor de huidige de hond na niet te luisteren en pak op zijn donder kreeg van mijn oom, ben daarover toen een flinke discussie over aan gegaan dat je heel goed een hond kan laten luisteren zonder dergelijke zwaar onnodige middelen te gebruiken.
Als het om opvoeding begeleiding van hond gaat raken we altijd in discussie. Niet dat de hond het verder niet goed heeft hij krijgt wel wat ie nodig heeft, maar de hond is een erfhond, waakhond en dient te luisteren en hij heeft geen tijd om het allemaal op de lange positieve manier te fixen is zijn mening.

Nou ja ik kan alleen maar aangeven dat ik inmiddels geen discussies meer erover aan ga, maar als ik er ben let ik voor al op de hond gedrag van de hond gewoon en gedrag naar hem. En laat ik alleen bewust zien dat onze hond netjes luistert met een positieve benadering.
_________________

Ik vind het super dat je dit voor Rhowdy doet en denk dat je er alleen maar een steeds beter gevoel aan over houd en de hond ziet groeien en die zich ook alleen maar lekkerder in zijn vel gaat voelen. En een hond die lekker in zijn vel zit toont dat natuurlijk in gedrag en spel e.d. en ja wat is er mooier dan een hond zien genieten.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien kan je voor het statische gedeelte je hond aan iets vastbinden zodat je de klappen in de riem niet hoeft op te vangen. Hangt van de omstandigheden af natuurlijk of dat mogelijk is.

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Irene!!!
Wat enorm geweldig nieuws. Ik ben enorm blij dat het zo goed is bevallen en dat het een goede school is. Je hebt nu al veel meer zelfvertrouwen gekregen, zo klinkt het!!Super. En ook zo fijn dat die mensen jouw echt ondersteunen. De kennis en kunde die je van een -goede- hondenschool krijgt, maakt ook dat je sterker staat simpelweg omdat je meer weet. 
JIJ gaat Rhowdy's beste maatje worden. Gister was jouw omkeerpunt. Vanaf nu wordt alles anders. 

Ik denk dat je zelf verbaasd zal zijn hoeveel vooruitgang je hebt geboekt als je vriend komt....dat wordt leuk..!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Helemaal top, wat fijn dat de hondenschool je ook zo goed begeleid. En wat is je verhaal ontzettend herkenbaar... Rowdy en Juno zijn volgens mij stiekem dezelfde hond ;-)

Zet hem op!!! ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Owww super! Wat goed van je en wat leuk om te lezen dat het je zo goed bevallen is!

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Irene,

Hoe is je tweede les gegaan?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ben blij dat je eerste ervaring met de eerste les positief is en het fijne mensen zijn.
Als je voor het naar de les gaan zenuwachtig bent zou je er voor kunnen kiezen die dag 3x daags een valeriaan of valdispert te nemen, is puur natuur en kan je misschien wel helpen wat rustiger te zijn, wat ongetwijfeld op Rowdy ook een positief effect zal hebben.

Wijzelf hebben vandaag onze handfree lijn das lijn met gordel binnen gekregen. Dat gaan we proberen omdat Sadi heel veel van ons oppakt en een deel van haar stuiter/spring gedrag kunnen we daarmee deels voorkomen. Niet dat we zwaar gespannen of nerveus zijn maar we zijn beiden niet de rust zelve en rust is voor hond hond erg belangrijk en als je zelf niet volledig rustig bent pakt de hond dat op en reageert erop.

Ik kijk uit naar de beschrijvingen van je volgende lessen, vind het erg leuk om te volgen hoe jullie met stapjes vooruit en af en toe een stapje terug samen progressie boeken. Daarnaast leer je van elkaars verhalen en belevingen.

Ik denk dat jullie wel eens een heel fijn koppel kunnen gaan worden alleen al omdat Rowdy eigenlijk alleen maar nodig heeft wat jij hem graag wil geven en daar krijg je veel voor terug ;-)

>ook ik benieuwd hoe het gisteravond gegaan is

honden page profiel --

honden foto van -

Wat ontzettend leuk dat m'n verhaal herinnerd word! Hier de update:
We hadden eenmalig een les in het dorp in plaats van op het trainingsveld, en we gingen met 3 andere honden dus een rond door het dorp lopen, terwijl de instructeur afentoe wat obstakels liet langskomen (glas in glasbak, aan hek rammelen etc). Wat ik mooi vond om te zien was dat Rhowdy door het rammelen aan dat hek schrok, terwijl toen de instructeur met een vuilnisbak langs kwam lopen, ze amper op keek, omdat ze dat gewent is van m'n vader die de bak versjouwd. Dat geeft voor mij weer moed dat als ze nou alles gewoon van het begin af aan gewent was (goede socialisatie), dan was dit probleem er niet geweest. Dit geeft mij ook weer zelfvertrouwen, al klinkt het misschien gek: "Als ik zelf een hond neem later, zal ik dit probleem niet hebben want dan heeft ze socialisatie gehad." , aangezien ik best aan mezelf twijfel of ik uberhaupt wel geschikt ben voor een hond, mocht dit falen.

Tijdens het lopen kregen we weleens opdrachten. ga hier maar staan en laat je hond zitten, en probeer hem maar een minuutje te laten zitten en er om de paar seconden weer een snoepje in te stoppen. Of bij een bushokje (veel geuren) te laten zitten / liggen. Wat me opviel is dat ze die 'standaard commando's ' echt supergoed doet. Ze deed alles perfect in dat opzicht. Het grote probleem is aandacht vasthouden, als ik haar aandacht heb, doet ze alles voor me. 
De wandeling ging toen best goed, in het begin bleef ik veel achteraan lopen, maar op den duur liepen we heel dicht bij de andere honden, beetje in het midden, beetje vooraan. Dat was ook wel fijn, dat we echt 'bij de klas' horen, en niet constant ver achteraan loop. En Rhowdy deed dat ook heel goed.
Zelfs toen een van de pups (half jaar oude labradoodle) helemaal gek werd in de riem springen (dat typisch drukke labradoodlepup gedrag ^_^ ) , en Rhowdy een meter verderop naast me lag,  ze gewoon bleef liggen! Echt geweldig.
Tot we de straat inliepen waar ik woon. Daar ging ze me toch tekeer, grommen, springen, blaffen. Ze maakte zelfs een bunnyhop, met 4 poten tegelijk een sprongetje. Instructeur zei dat het teritoriumgedrag was, op dat moment knakte m'n zelfvertrouwen en slenterde ik er een beetje achteraan, we waren toen ook al op het einde van de wandeling, en al een uur bezig, dus alle frustratie kwam er denk ik ook uit. Aandacht terugkrijgen ging wel redelijk. 
We hebben na afloop nog even gepraat, en hij begreep ook dat ik niet durfde te wandelen als ze zo naar andere honden doet, en zelfs kinderen vind ze reuze interessant. Dat vind ik nog het vervelendst. De trainer verzekerde mij dat er echt geen kwaad in die hond zit, maar dat weten die andere mensen natuurlijk niet. Als ik nou een kerel van 2 meter was, dat geeft ook al vertrouwen 'die grote man kan die hond wel houden', maar ik ben ook nog een klein lichtgewicht van 19 jaar.

Naja, dat spookt dus allemaal door m'n hoofd. Vandaag in de bus naar huis terug van de uni bleef ik maar nadenken, en dacht ik: ik heb het ergste met Rhowdy nu meegemaakt, ik kan haar houden, het is alleen eng en genant. Veel ECHT fout kan er niet gebeuren. 
Dus toen ik thuis kwam ben ik met haar gaan wandelen. Onze standaard route. Op advies van de trainers, elke keer als ze naar me kijkt gelijk een snoepje erin. Op het einde van de wandeling merkte ik dat ze heel vaak naar mij keek, wat echt tof was om te merken. Maar naar honden reageert ze nu 10x erger dan eerst. Dat begon al voor de cursus, maar misschien dat ze tijdens de les zo'n frustratie ervaart, dat ze nu nog heftiger reageert wanneer ze  een hond ziet. Ik weet het niet goed.. We hebben wel heerlijk gespeeld op het grasveld, Rhowdy los want er was niemand, en de plekken waar mensen (met hond) konden verschijnen waren ver genoeg dat ik haar op tijd kon aanlijnen.
Ik heb toen geoefend met terugroepen, en god wat is het toch een geweldig beest. Ze komt gelijk aanstormen en in de zit-positie voor me zitten. Elke keer weer. Met flos touw waar ze enorm op gefoccused is even gespeeld, zit, blijf , vast , los. Ge-wel-dig, ze doet ALLES! Als ze nou ook op mij kan focussen bij het zien van andere honden.. 

Aankomende woensdag geen les ivm herfstvakantie, en ik twijfel enorm of ik tussen nu en de volgende les nog moet wandelen. Ik vind het toch heel eng om andere honden tegen te komen, ik weet het echt niet.
Enige wat ik zeker weet is dat de cursus en de trainers echt top zijn, en ik daar sowieso mee door wil.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De wandeling na de les en Rowdy's fellere reageren kan naast frustratie die je noemt ook gewoon puur overprikkeling is geweest.
Rowdy is het niet gewend om zo hard te werken en die focus naar jou >aandachts oefening  en al die andere dingen vraagt veel concentratie en nadenken. Dat kan te veel zijn geweest.

Wij hebben een stuiterende pup, waar we nu geregeld een simpele aandachtsoefening mee doen om rust terug te brengen. 

Laten zitten en steeds als ze naar jou kijkt weer die beloning toestoppen.
Als je naar buiten gaat en je merkt al dat er een bepaalde spanning in zit kun je proberen om de die oefening op te pakken. Merk je dat de rust is doorgewerkt, rustig de draad oppakken. Tijdens het lopen kun je ook de aandacht bij je houden, brokje in de hand hand laag eventueel de Rowdy even laten ruiken, loopt Rowdy netjes naast mee belonen, dit kun je even vast houden en dan even vrij geven (als de omgeving dat toestaat).
Tussendoor de naam noemen, krijg je contact terug belonen (wat je bij de cursus hebt gehad) zie je een hond aan komen, noem de naam bij contact belonen nog eens daarna met brokje in de hand voor de neus het naast lopen op pakken hoe dichterbij de hond vaker beloning geven als Rowdy bij je blijft. Probeer contact te behouden als de hond voorbij is overdreven belonen en met favoriet speeltje spelen.

Ik denk dat je heel goed bezig bent en als je samen met Rowdy die aandachts oefening goed krijgt ook tijdens het lopen kun je ook gaan aftasten op wat voor afstand van kinderen je dit kan gebruiken om haar af te leiden en te vragen haar focus op jou te houden.

Als kinderen en anderen steeds de hond willen aaien benaderen kun je ervoor kiezen om een tuig met "niet aaien" opdruk te gebruiken of de tekst "in training". In training zal wellicht ook duidelijk zijn en minder afschrikkend ;-)  

Qua wel of niet lopen in de tussentijd.
Vertrouwen krijg je uiteindelijk alleen door het te ondergaan.
Als het zwaar is voor zowel jou en of Rowdy kun je ook korter stuk lopen, maar elke keer dat je die focus al kunt pakken in de tussentijd is winst en betekent vooruitgang. En die kick die je zult hebben als het uiteindelijk lukt haar aandacht op jou gericht te houden tijdens het passeren van een hond. Die kick en het vertrouwen dat het je zal geven ook qua geloof dat je het echt kunt gaan redden met Rowdy. 

Grote van jezelf en gewicht is veelal geen probleem. De hond een stap voor zijn. leren waarmee je zijn aandacht terug kan pakken, leren zien wanneer ie zijn focus even kwijt is op iets waarop je Rowdy's aandacht terug kan halen. leer het ipv een strijd op zo'n moment te zien als begeleiding. je mag Rowdy begeleiden en Rowdy heeft die begeleiding nodig. Rust, vertrouwen, via jou gaan voelen dat het goed is jou daarin gaan vertrouwen, zal voor Rowdy ook rust brengen. En als je kalmerende signalen kent (leert kennen) kun je aan de andere hond en aan je eigen hond al inschatten wat wel of niet verstandig is, en helpt om je hond in de juiste richting te sturen of juist uit een situatie terug te halen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ja van dat reageren op andere honden denk ik ook overprikkeling. Zeker als dat gebeurt na een intensieve cursus een uur lang opletten commando's opvolgen etc. etc. vergt toch wel veel van je hond en je hond kan misschien al niet zo veel hebben op dat gebied gezien haar andere problemen. B.v. dat ze andere honden zo spannend vindt op straat dat ze meent dat ze zich moet verdedigen. 

Probeer anders eens op een tijd te gaan wandelen dat de kans dat je andere honden tegenkomt kleiner is. Klinkt stom maar loop eens met haar door de regen, je komt vaak niemand tegen dan, tenminste hier is dat altijd zo. 
Zorg dat je goed schoeisel aan hebt, zodat je overal grip hebt. Dat kan je ook zekerder maken dan wanneer je ergens zowat van je voeten afgetrokken wordt omdat het te glad is, zeker met dit weer. Zorg voor goede snoepjes, iets wat zacht is en makkelijk weg te werken maar ook lekker sterk ruikt. (Op de cursus gebruik ik zelf wel eens knakworst of smack). Bij voorkeur niet iets meenemen wat ze thuis ook veel krijgt.

honden page profiel --

honden foto van -

Les drie achter de rug!
Nu het zo vroeg donker is, is er geen kip meer buiten dus heerlijk relaxed naar het veld gewandeld. Daar was nog puppyles, dus ik op grote afstand met Rhowdy gewacht. Oefenen op aandacht, en zo gauw dat goed ging stukje dichterbij. Dat ging heel goed.
Daarna begon de les, en ik heb eigenlijk heel de les meegedaan met de rest. Op normale afstand, met een uitspatting hier en daar, en concentratieverlies op het eind, ging het toch heel erg goed. Lekker bezig geweest samen. Commando's voor deze week zijn 'kom voor' , en 'naast'. Dus heb er erg zin in. Thuis leert ze razendsnel, met 0 afleiding, dus ben benieuwd hoe snel ze het oppikt.
Trainster zei dat ze het voor haar situatie heel goed doet. Er zijn nog 6 lessen te gaan, maar 2 van die lessen heb ik tentamen van half 7 tot half 8, in Rotterdam, waardoor ik pas 10 uur thuis ben. M'n vader wil dus graag die lessen invallen, want hij hoopt ook tips en adviezen te krijgen, zodat hij en ik op 1 lijn liggen qua trainen. Supergoed nieuws dus! Ik heb hem uitgenodigd om volgende les al mee te gaan, want ik  heb sterk het vermoeden dat als HIJ die halve les doet, Rhowdy het veel en VEEl beter doet. M'n vader is echt de grote baas, heeft natuurlijk overwicht, en Rhowdy weet ook dat m'n vader alles onder controle heeft. Als ik met haar train, heeft ze die zekerheid niet en heeft ze denk ik ook de neiging om heft in eigen hand te nemen. 

Ik hoop dat hij meegaat aankomende les, want ik denk dat dat een hele goede invloed heeft op de training.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Stoer dat je vader mee gaat doen. 
Nog een stukje over het opraken van zelfbeheersing met vermoeidheid. Selfcontrol depletion

honden page profiel --

honden foto van -

Hier foto's! http://www.hondenpage.com/hondenforum/170982/fotoshoot-rhowdy,-strand-ouddorp.php

We zijn alweer bij les 5 aangekomen. Voor mij nog maar 1 les, want de andere twee keer heb ik tentamen in Rotterdam. Die lessen valt m'n vader in, dus ik vind het echt heel jammer dat ik er niet bij kan zijn! 
Ben heeeel erg benieuwd hoe dat zal gaan, enerzijds is m'n vader van strenge opvoeding, anderzijds luistert Rhowdy over het algemeen wel heel goed naar m'n vader (beter dan naar mij in een doorsnee situatie). Ik denk dat het dus stuk beter zal gaan als hij het doet, omdat hij toch de echte baas is. 

De les vandaag was leuk! Maar 2 andere honden, en het was binnen. We hebben zoekspelletjes gedaan, alleen helaas had Rhowdy perongeluk al avondeten gehad (ouders waren vergeten dat het trainingsavond was), dus Rhowdy had maar weinig oog voor het eten, helaas. Hierdoor heeft ze ook overgegeven.

Wat me opvalt: als ik wandel en ik kom een andere hond tegen, reageert ze 10x erger dan toen ik net begon met haar uitlaten. Ze wordt gelijk gefocused en ik kan maar moeilijk haar aandacht krijgen. Ik probeer elke keer tussen haar en het 'object' in te komen, maar dat gaat heeel moeilijk. Ik merk wel echt aan haar dat zij ook haar best doet. Ik zie soms echt zo'n flits door haar heen gaan van "Ohja, ohja, zitten. Ik kijk naar je , ik kijk - NEE TOCH NIET!" Ze heeft de zelfbeheersing gewoon niet. Maaar ik weet nu 100% zeker dat ik haar kan houden, dus het ergste wat kan gebeuren is mensen die naar m'n hoofd gooien dat ik m'n monster bij me moet houden, maar , dat zal me wat.

Op de terugweg is de trainster mee naar huis gelopen, zij woont 1 straat verderop, en ze vertelde wat een geweldige hond zij en haar man Rhowdy vonden. Hoe enorm gefocused op me is. Toen ze had gekotst moest ik de zakjes buiten weggooien, dus de trainster had de riem. Ze zei dat toen ik buiten was, Rhowdy geen seconde oog voor iets anders had, constant naar de deur kijken en wachten tot ik terug ben. Juist door die aandacht is ze een geweldige hond om mee te werken. 
Na de eerste 10 minuten gaan de lessen elke keer weer heel goed. Dan kan er een hond 3 meter verderop staan, en ze zit braaf naast me. Geen enkel probleem. Maar bij het wandelen zijn die honden natuurlijk weer heel snel weg, dus heeft ze nooit de tijd om op dat punt te komen. 

Ik heb de trainster toen ook verteld hoe geweldig ze het loslopen doet op het veldje, en het viel haar ook op hoe goed Rhowdy meewandelde. Aan slappe riem, elke keer naar mij kijken. We kwamen dan ook geen hond of kat tegen, dus Rhowdy deed het geweldig. Ze zei dat dat bij een gemiddelde hond echt wel anders is op zo'n leeftijd. 

Ik kan erover doorgaan, wat is Rhowdy toch een geweldige hond.. Ze verdient dit dubbel en dwars, en ik ga het wandelen ook weer oppakken. Al is het maar 1x per week.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Super ;-)
Qua aandacht 
Sadi krijgt normaal en ook tijdens les puppybrokjes als beloning, maar we hebben ook gedroogde vis. Op het moment dat we haar volledig kwijt zijn weten we toch haar aandacht nog terug te krijgen met een stukje gedroogde vis. Vanaf dat moment gaan we afwisselen dan eens een stukje gedroogde vis en dan weer eens 2 of drie 3 een brokje dan weer vis. Dat gaat super en het word steeds zichtbaarder dat ze langer haar aandacht bij ons kan houden en ook wil houden. Je kan dus misschien bij Rowdy ook wel kijken of het moment waarop je hem echt kwijt raakt zeg maar de overstap naar een andere beloning hem nog terug kan halen (zal niet bij elke hond werken, maar is te proberen).

honden page profiel --

honden foto van -

" Super ;-)
Qua aandacht 
Sadi krijgt normaal en ook tijdens les puppybrokjes als beloning, maar we hebben ook gedroogde vis. Op het moment dat we haar volledig kwijt zijn weten we toch haar aandacht nog terug te krijgen met een stukje gedroogde vis. Vanaf dat moment gaan we afwisselen dan eens een stukje gedroogde vis en dan weer eens 2 of drie 3 een brokje dan weer vis. Dat gaat super en het word steeds zichtbaarder dat ze langer haar aandacht bij ons kan houden en ook wil houden. Je kan dus misschien bij Rowdy ook wel kijken of het moment waarop je hem echt kwijt raakt zeg maar de overstap naar een andere beloning hem nog terug kan halen (zal niet bij elke hond werken, maar is te proberen). "


Goede tip! Ik ga eens zoeken naar snoepjes. Tips voor websites waar ik online kan bestellen?
Er gaan ook redelijk veel snoepjes doorheen, al snap ik dat die dan voor 'speciale gelegenheden' zal zijn, ben ik bang dat ik een redelijke voorraad in moet slaan. Prijs kan dan aardig hard oplopen bij kleine zakjes. :P Daarom kopen wij zo'n grote zak met frolic.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De gedroogde vis die we gebruiken hadden we gehaald bij Petsplace maar op de webshop zie m zo niet staan (we breken het dan vooraf wel in stukjes nog (voor het in het tweede beloningszakje gaat)  anders staat ze tijdens de training te lang te kauwen O-)

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Super!
Wij hadden trouwens vorige week die wandeling door het dorp, en volgens mij heb ik je hond gehoord, idd een straat voor de hare.
Ik heb vlg week alweer de laatste les!
Wel super dat het bij jullie zo goed gaat, hopelijk vind je vader het ook zo leuk.
En superleuke foto's heb je!

a (Gast)

Ik denk dat rhowdy over een maand of 8, een goed luisterend hond gaat worden. Het is de pubertijd die ze meemaakt, gaat vanzelf goedkomen met de tijd.
Kanttekening is wel dat je een rottweiler hebt, die zijn meestal super nieuwsgierig. Dat getrek gaat voorlopig wel aanhouden denkik

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Zoals ik al eerder schreef: heb respect voor je!
Super hoe je dit oppakt zeg!

Nog wel een vraag: wat doe je als je een andere hond tegen komt? Ga je stilstaan of loop je langzaam door?
Vanuit mijn eigen ervaring merk ik dat het spannend wordt als je stil gaat staan en ze ook meer tijd hebben om op de andere hond te focussen, ze reageren dan veel sterkter op de andere hond; vrouwtje gaat stil staan, dus er zal wel iets spannends gebeuren! Waarschijnlijk zal ze dan ook (onbewuste) spanning van jou voelen.
Bij mij werkt het beter door rustig door te lopen (en ondertussen de aandacht te vragen)

honden page profiel --

honden foto van -

" Zoals ik al eerder schreef: heb respect voor je!
Super hoe je dit oppakt zeg!

Nog wel een vraag: wat doe je als je een andere hond tegen komt? Ga je stilstaan of loop je langzaam door?
Vanuit mijn eigen ervaring merk ik dat het spannend wordt als je stil gaat staan en ze ook meer tijd hebben om op de andere hond te focussen, ze reageren dan veel sterkter op de andere hond; vrouwtje gaat stil staan, dus er zal wel iets spannends gebeuren! Waarschijnlijk zal ze dan ook (onbewuste) spanning van jou voelen.
Bij mij werkt het beter door rustig door te lopen (en ondertussen de aandacht te vragen) "


De eerste weken ging ik dus stilstaan na over te steken om ruimte te maken. Dat is twee weken heel goed gegaan, maar toen begon ze met uitvallen. Ik denk inderdaad dat ik het de komende paar keer ga proberen door gewoon door te lopen, kijken hoe dat gaat.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoe is het gegaan?

honden page profiel --

honden foto van -

Volgende week alweer de laatste les.. Wat is dat hard gegaan zeg!
Ik heb het drukker met m'n studie dan ik gedacht had, dus wandelen is er nog niet van gekomen. Vanavond les gehad, en zoals altijd als ze de honden ziet word ze helemaal dol. Na een tijdje zit ze netjes naast me, met tijdens de les nu en dan nog een uitspatting. Maar de lessen gaan dus heel goed voor mijn gevoel.
Het 'honden zien' eigenlijk totaal niet. Ik heb nieuwe snoepjes, maar daar heeft ze ook totaal geen oog voor op dat moment, al duw ik 't onder haar neus. 

Ik heb dus weer twijfelmoment gehad. Aandacht pakken bij het zien van een hond werkt gewoon niet. Ja, na 10 minuten maar die tijd hebben we niet bij het wandelen, want de andere hond loopt door.
Tijd heb ik ook bijna niet, half 5 thuis elke dag en m'n hele avond gaat op aan leren. Als ik met Rhowdy ga wandelen ben ik de hele avond moe en komt er geen werk uit me, zo'n wandeling is enorm intensief..

Ik ga nu dus iets nieuws proberen.. Ik ga proberen 2 keer in de week te wandelen. Niet veel, ik weet het. Wie weet kan ik het later uitbreiden.
Ik ga geen aandachtsoefeningen meer doen als we een hond zien, want dat werkt niet meer. Ik ga gewoon stug doorlopen.. Oke, Prima. Rhowdy is gewoon zo.. Ik accepteer het. Helemaal goed. Klaar met trainen, lopen zullen we.. Hond zien? Oversteken en doorlopen met korte riem, tuurlijk als ze netjes loopt belonen, maar lokken met snoepjes e.d. lukt me niet.
Trainen lukt me niet, dus ik accepteer haar zoals ze is. Trekkend en enthousiast. Wie weet als ze ouder wordt groeit ze eruit.
Ze kan me niet over straat trekken, dus wat kan er nou gebeuren?

Van depressie naar woede naar ontkenning en naar acceptatie. Hehe, of hoe gaan die fases?
Rhowdy is zoals ze is, zie ik een hond, houd ik haar kort en lopen we stug door. Naar het veld waar ze uit kan razen. Trainen lukt me misschien niet, maar haar houden lukt me wel. Bij het lopen is ze dolgelukkig, en dat gun ik haar. 
Enorm bedankt voor al jullie hulp en steun.

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Mijn hond doet precies hetzelfde hoor, de eerste 10 minuten van de les schaam ik me een beetje voor hem, hij is dan zo ontzettend gefixeerd op de andere honden, en idd. helpt corrigeren of afleiden totaal niet.
Maar vanmorgen heeft ze zelf verteld dat ze een paar Rottweilers in de les heeft, en dat die stuk voor stuk tophonden zijn, dus die van jou hoort daar gewoon bij!
;-)

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Dank je wel voor je update, Irene. Je doet het geweldig en ik vind het leuk dat je ons op de hoogte houdt.
Als ik jou was zou ik wel elke dag een wandeling met hem maken, dan wordt het wat gewoner en daardoor ook makkelijker…(Rowdy heeft dan ook een dagelijkse uitlaatklep voor de energie en wordt het sneller makkelijker) 
Maar goed, weet je, 2 keer per week is in elk geval meer dan niets!
Helemaal top wat je doet voor Rhowdy!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Volgens mij ontkenning - woede - acceptatie - genezing(!) ;-)

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Beagle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^