teken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Bestaat er een echt goed middel tegen teken?


kan bijna iedere dag wel een teek verwijderen bij Jack met het tekentangetje, we lopen iedere dag in bosrijke omgeving


*homeopathische middelen ben ik een beetje huiverig voor, want hij heeft weleens een zeer erge reactie gehad,  super dikke opgezette lippen ,van een homeopathisch middel

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het enige wat volgens mij ECHT werkt is niet meer het bos in.
Bij Mellow zijn het echt periodes, soms tijdens/na een boswandeling van een uur wel een stuk of 7 (waarvan ik er een groot aantal tijdens het lopen af kon schieten), maar ook periodes dat ze niks heeft of hooguit 1 nog lopende.

Vorige week werd ik gewaarschuwd door andere mensen, die hadden in de Oostvaardersplassen gelopen en veel teken op hun hondje gevonden, Mellow had niks.
Vandaag had ze er wel 1, op d'r bil, een rode.

Op zich werkt ECOstyle ook wel goed hier, maar dat gebruik ik alleen in de zomermaanden (nu dus niet meer), al heeft ze dan ook nog wel eens een teekje.

Ik controleer tijdens het lopen wel altijd, al vergeet ik dat de laatste tijd ook weer (moet ik dus wel weer gaan doen), dat scheelt al wel een hoop heb ik gemerkt.
Gelukkig zie ik ze bij haar vrij makkelijk lopen, met een zwarte hond is dat misschien wat lastiger.
Misschien tijdens het lopen af en toe even lekker met je handen door zijn vacht, dat je eventuele verstekelingen er af slingert?

Of CDvet, maar dat ken ik niet, dat is Willemijn haar afdeling ;-)

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Tja, bosrijke omgeving kan ik niet ontlopen want daar wonen we in.

(hij is klein en loopt met z'n lijf onder struiken, bosjes door)

*mijn vorige hond was wit/bruin en vielen de teken sneller op...in die zwarte vacht zie je ze niet zo snel...daarom controleer ik Jack nu iedere dag.


*ik heb hem vandaag maar voor de zekerheid weer een biofood knoflook tablet gegeven..kan nooit geen kwaad

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij lopen ook dagelijks in het bos (andere reden), soms ook heel hoog gras en dan merk ik wel verschil met wanneer het net gemaaid is.

Op zich vind ik ECOstyle wel werken, je hebt ook zo'n sprayflacon tegen dit soort ongedierte (die heeft Willemijn ook trouwens :-) ), dat deed ik soms voor de wandeling (wel op een washandje sprayen en dat washandje over Mellow halen, want spray = eng)
Zou je ook nog kunnen proberen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

reactie van een homopatisch middel, dan geen chemie gaan gebruiken. dat zou denk ik nog meer reacties kunnen opleveren.

cdVet kan je gebruiken, freqwent de eerste drie weken, daarna 2 x in de week.

daar heb je nu wat minder aan, de drie weken moet je echt volmaken, kijk voor de gebruiksaanwijzing maar eens bij coogle. intikken cdVet vlo en teek.

wat je wel kan gebruiken nu is de Ecostyle spray, voor vlooien en teken, voor je het bos in ga, sprayen over de vacht, of op washandje en daarmee de hond mee inwrijven, natuurlijk, geen chemie.


ik heb ook de Ecostyle spray, doeltreffend. en ongevaarlijk. :-D ga ik echt het bos in, spuit ik ook op mijn armen en benen, onschadelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf kan je ook een middel maken, en wel....

teetree bij het kruidvat halen, tien druppels in een flacon doen, dan twee doppen water en twee doppen azijn, doppen van een literfles afhalen. goed schudden, en met een washand op de vacht wrijven.

naar het bos ? washandje over de vacht halen, voorborst kop poten rug buik staart, alles. daar blijven ze ook door weg.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Bedankt voor jullie TIP's

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Petra...... toch nog even.... teken zullen er altijd zijn, al gebruik je de hele voorraadpot van chemie, teken laten zich vallen als er een warmte bron voorbij sjeesd, hebbes.

onbeschermd dan zal een teek vele malen meer op de vacht van je hond vallen, beschermd straalt de hond een geur af, waar de teek vandaan blijft.

ook pipetjes daar komen toch de teken bij je hond op de vacht, huid, door de pipetjes vallen de teken dood neer, of laten versneld los, maar altijd zal je wel eens een teek hebben.

hier bij Bamse heb ik van het hele jaar denk ik, twee teken gehad, geen een meer, en dat waren de dagen dat ik echt in het bos liep in het struikgewas.

bij thuiskomst direkt je hond voelen en kammen zodat je ze voelt en op tijd eruit kan halen, zelfs ik voel bij bamse een teek zitten, en die heeft een dikke vacht.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

we controleren hem iedere dag.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^