Pup slaapt heel veel (lang achter elkaar)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ben ik weer. Ben zo blij met dit forum ;-)
Tessy is nu 14 weken en slaapt heel veel, maar ook lang achter elkaar. 's Nachts sliep ze vanaf de eerste nacht al door :-D. Maar overdag slaapt ze ook heel veel. Nu snap ik dat pups heel veel slaap nodig hebben. Maar ze slaapt overdag gerust 5 uur achter elkaar. Is dan ruim 1 uur wakker (uitlaten, eten, spelen etc) en dan gaat ze weer een paar uur slapen.
Is het normaal dat ze zo lang achter elkaar slapen?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ikzelf vind 5 uur best wel lang. Dat ze 's nachts doorslaapt is anders, dat is alleen maar mooi. Maar overdag ook zoveel slapen is wel apart.
Is ze alleen overdag of slaapt ze ook gewoon uren lang als er (druk) leven is in huis?

Gr. Alexandra

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ik ben de hele dag thuis. Radio staan aan, ben gewoon bezig met van alles en nog wat. Als de kinderen thuis zijn is het rumoeriger en ook daar slaapt ze doorheen. Als ze wakker is is ze wel heel actief

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

iedere pup is anders
ik denk dat dit normaal kan zijn
ze krijgt dan ook zoveel nieuwe indrukken

laat ze maar rustig slapen :-D ieder pup is niet hetzelfde

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Het kan dat ze zoveel indrukken opdoet in het uurtje dat ze wakker is dat ze deze tijd nodig heeft om alles te verwerken. Je zou kunnen proberen om de tijd dat ze wakker is wat rustiger te houden en kijken hoe dat gaat. Dan heeft ze minder prikkels om te verwerken en heeft ze misschien ook minder rust nodig.

Maar heb je wel het gevoel dat ze goed gezond is? Eet en drinkt ze wel normaal, goede ontlasting, wel spelen enzo... Want misschien zou je voor de zekerheid eerst een belletje naar je dierenarts kunnen doen wat die ervan zegt?

Ikzelf heb eigenlijk alleen nog maar het tegenovergestelde meegemaakt dat pupjes juist geen rust pakken. Maar er zullen vast wel mensen reageren met meer ervaring.

Gr. Alexandra

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wij hadden ook een rustige pup, na een uurtje wakker te zijn en gegeten te hebben ging die ook 3uur slapen... mar 5u, dat vind ik wel heel erg lang. als je puppy normaal eet en drinkt en niet aangeeft dat haar iets stoort/pijn heeft; lekker laten slapen :-D

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ja ze eet goed. Eet 3 keer per dag. Ze loopt niet zelf naar de bench om te slapen. Vaak komt het zo uit dat ik dan naar school moet oid en ik haar dan in de bench doe. Als ik dan terug kom ligt ze heerlijk te slapen.
Ze is ontzettend actief tussendoor. Dus wat de gezondheid betreft maak ik me geen zorgen. Wel bibbert (trilt) ze heel veel. Maar dat is ook wel chihuahua-eigen ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Daar komt de vraag weer

Waar komt je pup vandaan? Bij een erkende fokker?

Trillen kan van alles betekenen. Kou, angst aandacht trekken, geërfd van de ouders, ziek, koorstoel etc

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ze zal 't gewoon even nodig hebben denk ik,
hier varieert 't ook nogal. Als Kiva veel heeft gedaan zoals gisteren, heerlijk even naar 't bos, spelletjes doen, met de rest stoeien en rond rauzen... dan moet ie ook even "bijslapen".

En 't zou ook nog met 't wisselen van de tandjes te maken kunnen hebben, vergt ook 'n berg energie voor onze pupsels ;-).

Zou 't wel 'n beetje in de gaten houden, dat ze heel langzaam aan wat minder slaap nodig gaat hebben maar voor nu, ze is nog zo klein en ze eet en drinkt goed en is verder ook heerlijk actief schrijf je, is 't denk ik niks om je heel erg zorgen om te maken.

Ze is wel heel erg prachtig!! Moest ik ff zeggen, geniet ze heerlijk van en met elkaar

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

" Ze is wel heel erg prachtig!! Moest ik ff zeggen, geniet ze heerlijk van en met elkaar "


. Dankje :-D

Ik maak me wat de gezondheid betreft geen zorgen. De dierenarts heeft haar helemaal gezond verklaart ;-).
En zoals ik al schreef, tussendoor is ze zeer actief (zoals een springveer hihi). Ze zal het inderdaad wel nodig hebben. Vanmorgen heeft ze ook 5 uur achtereen geslapen. Gisteravond wel de eerste puppytraining gehad dus wellicht moet ze daarvan bijtanken

honden foto van Kelly Driesen, bazinnetje van Honda

Ik denk dat het ook normaal is.  Chihuahua's zijn mee van de kleinste onder de hondenrassen en die grote wereld is toch wel heel groot.  In de puppyklas waar ik met mijn shiba zit, is er ook een kleine chihuahua en zij beefde ook omdat ze zo onzeker was om als klein drolletje tussen al die grotere rassen te moeten staan.  Ze zijn klein en al die impulsen en werelden verkennen is erg intensief voor die beestjes waardoor ze ontzettend veel energie verbruiken en heel veel  slaap nodig hebben om te recupereren en alles te laten bezinken.  Laat ze maar doen,, komt allemaal in orde.  Hoe zou je zelf zijn als je als klein hummeltje de hele wereld moet aankunnen :-) 
Veel succes en geniet van de rust die je nog hebt.  Ik heb een pup van 6 maanden en die slaapt al veel minder lang.  Ik laat haar op zondag dikwijls een hele namiddag en avond met haar kameraadjes spelen en dan zijn die honden de dag erna ook heel de dag uitgeteld.

honden page profiel MarijkeMarijke

Laat haar even checken bij de dierenarts. Vijf uur is veel. Mijn pups sliepen overdag tussen de anderhalf en drie uur.
Succes!

Volgende forumvraag: niet buiten durven plassen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^