kattenbrokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

Onze Cindy krijgt 1x per dag Renske en 2x per week soepvlees rauw.
Ze heeft ook brokken staan maar die raakt ze niet aan.
We hebben ook 2 katten en deze krijgen pate en brokken.
Nu vindt Cindy de kattenbrokken denken we lekker want zo nu en dan snoept ze kattenbrokken.
Dit doet ze stiekem. Er staan toch verse hondenbrokken voor haar klaar.
Welke brokken , merk , ook die raakt ze niet aan.
Cindy is 9 maanden.
Weet iemand of het kwaad kan?

groetjes,
Hans

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Vast niet, weet wel dat kattenvoer over het algemeen een stuk magerder is. Daarom krijgen onze schildpadden ook kattenvoer.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Kattenbrokken zijn van veel betere kwaliteit dan die van honden. Je kunt het ook geven aan zieke konijnen, honden, egeltjes, etc. (mits de dierenarts je dit heeft aangereden!)
Dat Cindy er af en toe van snoept is niet erg.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Kattenbrokken zijn niet goed voor honden. Zorg er dus voor dat je hond niet bij het eten van de katten kan.

Wat voor merk brokken voer je naast de Renske dan en mag ik vragen waarom je soepvlees aan je hond geeft als maaltijd?
De soepvlees is geen volledige maaltijd en kan je beter af en toe geven als extra lekkers, maar dit moet nooit een vervanging zijn van de andere voeding.

De reden dat jou hond de brok niet een is denk ik omdat je haar zoveel extra bied en ze jou dus puur aan het testen is zodat jij steeds weer iets anders voor haar neer zet.

Hou het op 1 maaltijd per dag op Renske, verder geef je de 2e maaltijd 1 soort brok, dit laat je niet de hele dag staan, maar geef je op een vast tijdstip. Eet ze het na 10 min nog niet krijgt ze pas de volgende dag weer.

Dit moet je een tijdje volhouden voordat je hond snapt dat je haar niets anders geeft om vol te raken.

Maar van de katten brok en pate moet ze afblijven en daarvoor moet jij een oplossing zoeken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Was het niet iets van taurine wat wel in kattenvoer zit en niet in hondenvoer ofzo?
Dacht er ooit iets over te hebben gelezen.

Mellow liet Puk haar brokjes eerst ook met rust, maar toen ze er eenmaal van had geproefd... had ze pech, want toen heb ik het op de trap gezet (toen kwam ze nog niet boven).

Pukje snoepte wel eens wat van Mellow haar zalm KVV, wat ik klaar zette als mijn vriend haar 's morgens uitliet, maar dat waren een paar likjes (en een van de weinige dingen die ze at).
Ook heb ik, toen Puk is overleden, het laatste blikje Applaws kattenvoer aan Mellow gegeven.

Maar echt standaard kattenvoer aan de hond geven lijkt me niet goed, het is niet voor niks kattenvoer.
Denk dat Veronique wel gelijk heeft qua uittesten. 'Als ik het niet eet, dan krijg ik wat anders', ja, dan zou ik ook wachten tot ik iets krijg wat ik lekkerder vind ;-)

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Onze hond doet bijna een moord voor kattenbrokken, helaas met als gevolg overgeven en  poep als theewater. Daarrom mag ze er niet bij. Doet katten eten in de zomer van de eettafel en als het wat kouder is in de schuur. Als er maar een broje geknoeit wordt zit Bibi er al bij.  Waar ze wel goed tegen kan is shinycat natvoer. Maar dat is ook puur vis of kip.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het hangt er vooral van af wat voor brokken en pate ze krijgen. Pate is overigens meestal niet al te gezond voor zowel hond als kat.

Wat betreft de Taurine vraag van iemand eerder. Zowel hond als kat heeft taurine nodig, maar katten hebben meer taurine nodig. Helaas zit hiervan niet in elk kattenvoer meer.

Dat kattenbrokken van veel betere kwaliteit zou zijn als hondenbrokken is echt niet waar. Een producent gaat echt niet voor honden een slechtere kwaliteit grondstoffen inkopen en voor kattenvoer een betere kwaliteit. Een producent koopt 1 kwaliteit grondstoffen in.

Als je bijvoorbeeld Orijen dog en Orijen cat bij elkaar houdt, zit daar bijna geen verschil in de analyses:
Cat:
http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/orijen/132699#analysis
Hond:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/orijen/adult/49398#analysis

Als je kijkt naar de rauwe voedingen, dan zie je dat er meestal geadviseerd word om de kat geen groente, maar wel extra hart te voeren. De hond adviseren ze wel (gemalen) groente te voeren voor de vezels en vitaminen.

Renske vers vind ik zelf beter als de gemiddelde kattenbrok of pate.  Hou het voor je hondje dus lekker bij de Renske vers.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Mijn hond Cindy was 16 jaar toen ze ernstig ziek werd er werd een kleine tumor in haar maag vast gesteld dit was eind jaren 70. de hond is in utrecht nog geopereerd. na dat ze dus weer redelijk de oude was kwam zij naar huis maar wilde niet meer eten. toen kregen wij van Utrecht het advies om haar katten voer te geven gewoon een blikjeper dag over twee of drie maaltijden. Cindy zou nog een half jaar hooguit hebben ze is 19jaar en 8maanden geworden op het katten voer was tot voor een dag voor haar dood actief wandelde twee maal per dag een kwartier buiten verder was ze zoveel als het kon in de tuin ze stierf aan eenhart blokkade . hoe het nu gesteld is met het katten voer weet ik niet maar ook mijn huidige da adviseert vaak kattenvoer uit blik als een zieke hond niet wil eten. katten mogen geen hondenvoer eten omdat er te weinig Taurine inzit. dus maak je niet ongerust als de hond eens katten blikvoer eet. Hein.

Volgende forumvraag: Ontlasting met Dog lovers gold
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^