eerste loopsheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kelly Driesen, bazinnetje van Honda

Hello'kes

Wij vermoeden dat onze shiba inu pup voor de eerste keer loops is.  We zijn nog niet zeker omdat we geen bloed of afscheiding vinden.  Naar het schijnt valt loopsheid bij shiba's bijna niet op omdat dit ras nogal gesteld staat op hygiëne en alles direct reinigt en poetst (zoals katten).  Daarom de vraag of er nog mensen met een shiba of aanverwant ras die dit ook meemaakten?

Ze zit op een leeftijd van eerste loopsheid (28 weken) maar we zien weinig van afscheiding.  We zien wel gedragsveranderingen.  Thuis plast ze normaal maar als we op wandeling gaan, moet ze om de 5 à 10 minuten toch eens een markering zetten door een plasje.  Ze wast zich ook ontzettend veel aan haar mutsje (plasser) en ze is terug wat bijterig.  Ook vertoont ze dominant gedrag en rijdt ze langs mijn been of berijdt ze haar knuffelkonijn (Nijntje).  Ze weet met zichzelf geen blijf.

Zijn er mensen die dit herkennen?  Is dit loopsheid en hoelang duurt dit bij dit ras want dat zou er ook vanaf hangen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

28 weken, even rekenen hoe oud ze dan is :-D

7 maanden als ik het goed heb, zeker mogelijk dat ze loops is, maar dat kan je zeker controleren, ondanks dat er geen bloeverlies is, haar vulva is gezwollen, dat hebben alle loopse teefjes.

wat meer plasjes markeren en uitzetten, voor de rest hoef je geen andere dingen te zien, dominantie of rijden hoef helemaal niet aan de orde te zijn.

knuffelt haar Nijntje. haal dat weg, dekentjes en andere pluce dieren, ga lekker met haar wandelen, leid haar af, zodat ze niet gestrest wordt van haar loopsheid. loopsheid is geen ziekte, hoort er bij, hoewel er zeker teefjes zijn die hangerig zijn de eerste dagen, maar nogmaals leid haar af, lekker aan de wandel. en geef thuis een rustplekje.


een teefje is normaal drie weken loops , daarna gaat de vulva slinken, uitzonderingen bevestigen de regel, hier twee weken en daarna slinkt de vulva, maar hou drie weken aan, de eerste dagen is de hond onwennig, wat gebeurt er ? maar als jij goed je hond afleid, zal dat gewoon in rustige vaar waters gaan .

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

je kan goed zien aan je hond als ze loops is,
dan is haar vulva dik en opgezwollen en veel groter 

dus even de staart omhoog doen en even kijken,
het zal je zo opvallen denk ik 

loopsheid duurt 3 weken ':-)

honden foto van Kelly Driesen, bazinnetje van Honda

Bedankt voor de info.  Haar vulva is gezwollen.  Het rijgedrag blijkt vrij normaal te zijn voor sommige teefjes heb ik vernomen en dat verdwijnt na de loopsheid.  We zijn veel met haar bezig en ze kan veel wandelen en spelen in de tuin.  De hondenschool is op de hoogte gebracht en moet ze haar oefeningen niet trainen want haar concentratie is te ver weg :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

haar vulva is gezwollen, dan is ze loops. :-D

rijen ? hier geen rijende teef hoor, zorg er voor dat het niet gebeurd, je kan het afwenden en afleiden als je het ziet. rijen is in het geheel niet nodig.

haal alle knuffels weg en zachte dekentjes, lekker wandelen met dr, en als ze thuis is een rustplekje geven. :-D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^