Update: help we hebben vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hallo allemaal, even een update wat betreft de vlooien.
We zijn al weer een week verder en ik vind geen vlooien meer tijdens het kammen.
Ik kam 3 x per dag, hoe groot is de kans dat je een vlo mist als je 3x per dag kamt?

Heb de verwarming ook al weer aan s avonds maar voor als nog niks gevonden.
Ik zuig iedere dag nog goed en behandel de kussens om de dag met een spray.

Geen idee of ik het nu bijna onder controle heb, we hebben nog nooit eerder vlooien gehad.
Wat vinden jullie??

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Niemand??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ikke... :-D als je echt vlooien gehad hebt, dus niet een of twee, maar vele op de hond dan heb je ook de omgeving vlooien, wat op de hond zit is maar een klein percentage van de hoeveelheid vlooien die er in huis zitten.

heb je het op de hond onder controle ? ;-)

wat de omgeving betreft, goed zo dat je goed stofzuigd, je kan zien of je ze in de omgeving hebt door witte sokken te dragen, zie je vlooien dan je omgeving met spray aanpakken, een goeie spray is de bolfo omgevingsspray, lees op de bus hoe het werkt.

en laten we hopen dat er geen meer zijn. :-D

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Willemijn je hebt ook op mijn vorige topic gereageerd. Ik heb ook de omgeving behandeld ;-)  Maar ik vraag me dus af of je met 3 x kammen per dag toch een vlo kan missen op de hond. Anders heeft ze momenteel dus geen vlooien meer. Soms kam ik haar extra om het zeker te weten.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hoelang moet ik eigenlijk nog door gaan met stofzuigen iedere dag? Het is nu 3 weken geleden. En ik vind al anderhalve week geen vlo meer. Ik vraag dit omdat ik zo verschrikkelijk last heb van mijn rug door het stofzuigen.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Ik had hier ook last van vlooien.
Heb alle katten en honden behandeld en de omgeving natuurlijk ook. Elke keer goed stofzuigen, kammen en vandaag weer sprayen. De afgelopen dagen geen vlo meer gevonden...

Hoop dat het bij jou ook zo blijft.

En ik zou om de dag gaan stofzuigen... en kijken hoe het dan is?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik kom hier nu ook al een week of zo geen vlooien meer tegen? Ik kan ze eigenlijk niet, omdat het gewoon niet te beginnen is met een husky vacht. De Da had het ook nog geprobeerd maar ook zij vond het onmogelijk, je kamt de hond meer kaal dan dat je kan zien of er vlooien mee komen.

k heb de omgeving behandeld, en de honden pippetjes gegeven, en ze zitten nu weer aan de knoflook met karnemelk. En ik zie niet dat ze overmatig krabben of echt weer jeuk plekken hebben. Heb ook geen vlo gevonden, verder, op de eerste 4 na ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je denkt dat er toch vlooien in je omgeving zitten, dweilen met heet water, daar komen eitjes versneld van uit.

en de omgevingsspray doet dan zijn werk weer.

zodra de kachel aan gaat, en boven de 20 graden komt, is het lekker warm voor de eitjes, en komen ze uit ..... die kan je dan alsnog aanpakken, draag witte sokken dan zie je of je vlooien hebt, ze komen op je sokken . dan alsnog kan je nog eens je omgeving sprayen, en nog even goed advies, wegwezen na het sprayen he, drie uurtjes het huis dichthouden, en dan daarna heel goed luchten, je honden hoef je niet extra te behandelen, die hebben immers hun pipetjes al gehad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch angstig dat je honden wat vlooien alsnog opdoen ? druppels olie lavendel op je handen wrijven en daarmee de flanken van je hond mee bestrijken, vlooien hebben een hekel aan lavendel.

lavendel ? zakjes takjes, natuurlijk in de natuur ? je kan zakjes lavendel onder de mand van je hond leggen, geen vlo komt daar meer in de buurt.

lavendel ruikt lekker, daar kan je ook mee dweilen. vlooien maken benen.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Willemijn onze kachel staat al weer een tijdje aan. De temperatuur in huis is altijd iets boven de 20 graden. Ik draag witte sokken, zie er niks op. Kijk het iedere keer na ook onder mijn voeten. Heb deze week ook gedweild want de vloer was erg vies. Over 2 weken gaan we de omgeving voor de zekerheid weer behandelen en krijgt de hond haar 2de pipet in de nek. Onze hond is kort harig en ik kam haar 3x per dag. Ik mis geen enkel plekje. Vind niets meer bij haar al een week lang niet meer. Je kan natuurlijk ook altijd bang blijven dat je ze nog hebt. Ik ben er heel gevoelig voor en ben bang als ik een dag niet zuig dat ik ze dan weer krijg. Moet dat van mij afzetten maar bij mij gaat dit wat moeilijker. Wat moet ik bijvoorbeeld doen de rest van de winter. Moet ik mijn hond altijd beschermen met pipets of kan ik ook gewoon de CDvet de rest van het jaar preventief inzetten. Ben bang dat ze de vlooien weer krijgt. De CDvet heeft zijn werk niet voldoende gedaan en daarom twijfel ik wat ik moet doen..

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Preventief met dethol blijven (1 dopje op een emmer) dweilen zodat als er toch nog ergens in kieren eitjes liggen die uitkomen de vlooien door de dethol dood gaan.

Sinds wij dit doen eigenlijk geen last meer gehad van vlooien.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Renate, ik heb inderdaad met dettol gedweild deze week. Heb er ook een spray van gemaakt en spray daar mijn bank mee in om de dag ook tussen de kussens. Boven heb ik in de slaapkamer vloerbedekking dus die spray ik ook om de dag in. Ook de tegels in de badkamer behandel ik er mee. Ik hoop dat we het een beetje onder controle hebben. Er zijn nu 3 weken voorbij. Nog 1 week en dan gaan we het huis nog een keer met omgevings spray doen. Dan alle kieren langs de muren waar niet meteen mee in contact komen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Moet vast goed komen dan. Vuile hardnekkige beesten zijn het vlooien...

Volgende forumvraag: Pup in de kinderstoel.. (Foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^