Trainingsdoelen agility

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Dit topic is om je agility trainingsdoelen te vertellen.
Waar ben je op dit moment specifiek mee bezig en waar loop je eventueel tegenaan. Wie weet kunnen anderen je van tips voorzien zodat weer je verder kunt in je training.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik doe mee Anneloes!
Al ben ik bijna beginner af.
De wip is tot nu toe het grootste probleem. Lupi weigerde tot voor kort om er op te gaan. Met Bifiwordt (het doel heiligt de middelen dan maar even) durft hij het nu wel sommige momenten. Nu nog de bifi afbouwen en hem er vlotter over leren gaan.

Daarnaast doen wij de weave nog steeds met hulpgaas. Da's nog een doel maar dan later...

Hoe lukt het bij jullie?

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Ik doe ook mee!
Met Jessy ben ik nu wel wedstrijd-klaar. Alleen goed opletten bij de raakvlakken. Ook probeer ik nu de snelheid op te voeren bij de palen, aangezien ze een snelheidsmonster is en bij de palen een slome slak hahah!

Met Binti heb ik nu 4 lessen gehad, dus het duurt nog wel even voordat ze net zo ver is als Jessy. Al begrijpt ze het wel onwijs snel.

Binti moest nog leren dat het veel leuker is door de band te springen dan naast te band te rennen. en ze moet veeeel voorzichtiger worden met de raakvlakken. Van de kattenloop is mevrouw al 2 keer af gedonderd, terwijl ze de schutting heel netjes neemt. De wip heeft ze nog niet gehad. de rest doet ze super de puper dus ben heel trots op haar!

Helaas ggaat behendigheid deze week niet door, maar volgende week donderdag zijn we weer van de partij!

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Hmm verveld Lupi. Toch gewoon blijven belonen! En vraag of de trainer naast de wip komt staan zodat hij de wip iets langzamer naar beneden kan laten gaan. Meeste honden vinden dat natuurlijk heel spannend! Neem vooral de tijd.

Palen heeft nou eenmaal veel tijd nodig. Bij Jessy ook. Binti was echt een uitzondering met haar in 3 lessen tijd! Wij hebben nooit met van die zijbaantjes gedaan. Toen ik begon met Jessy had de vereniging ze nog niet en tegen de tijd dat ik met Binti begon sprong zij er over heen

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

Ik doe mee!

Ik loop heel erg aan tegen het aanleren van de palen dat de hond rechts van mij loopt. Hond links is geen probleem en doet hij ze alle 12. Het grootste probleem is is dat Shasta de palen trainen vreselijk vind om te doen. Tijdens het parcours lopen vind hij ze niet erg. Maar is dan soms nog iets chaotisch en gaat niet altijd goed.

Verder moet wil ik echt gaan trainen op wissels en vertrouwen in mijn hond. Ik ben bang wissels te maken omdat ik bang ben over hem heen te vallen. Dat is nu nog niet zon ramp. Ik loop nog debutanten maar wil voor volgend jaar promoveren (heb mijn promotie punten bijna bij elkaar) en dan word dat toch wel lastig in de A ;-)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Inderdaad Bernadet, dat vertrouwen krijgen in de hond is soms lastig. En je moet zelf ook alles nog leren.

Succes met de punten behalen!

Volgende forumvraag: kruising newfoundlander
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^