Een uur lang een bonkend hart.. (Cosmic kwijt)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Pauline, gelukkig is het goed afgelopen ,maar houdt het verhaal van Holly in gedachten.Zij ging achter een konijn aan bij het Bloemendaalse strand afgelopen Februari en nog steeds zijn het baasje en verschillende vrijwilligers op zoek naar haar.Holly is ook een Podenco.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja, het verhaal van Holly ken ik.. Maar ik denk niet dat het bij Mik zo ver zou komen. Ze is (hier in de bossen bij mij om de hoek) al eens door een vreemde gevangen die mij daarna opgebeld heeft. Cosmic was toen nog helemáál niet lang weg en ook gewoon onderweg naar mij, haha, maar toch, ik was super blij dat ze zich had laten pakken door een vreemde. Ik denk dus niet dat het zo'n gigantische zoekactie zou worden met Cosmic, ze zou zich wel weer laten pakken. Alleen in zo'n groot gebied, zie haar maar eens terug te vinden. En ik was bang dat ze op de één of andere manier tóch de bewoonde wereld in gekomen was en platgereden was of zo.

Maar goed, het vrouwtje van Holly had ook niet verwacht dat het zo ver zou komen, dan had ze haar nooit losgelaten. Of was Holly losgeschoten/ontsnapt?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Holly schoot los en ging achter het konijn aan wat ze zag.Ook dit gebied is zo groot,het is echt zoeken naar een speld in een hooiberg.En daarbij lopen ze zo hard.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja inderdaad, binnen drie tellen zijn ze aan de horizon vertrokken..

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ah jeetje, ik kan me je gevoel heel goed voorstellen! Clooney rende een keer achter een andere hond aan, terwijl die al zeker 5 minuten eerder doorgelopen was. Zo bang dat ik hem niet meer zou vinden.

Gelukkig is het goed afgelopen en heb je haar weer veilig terug. En laat die tranen maar stromen. Die stress moet er toch uit!

Een dikke knuffel voor jou! En ga maar lekker rustig bijkomen :-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dikke knuffel meid! fijn dat hij weer terecht is, ik kan me niet voorstellen hoe angstig je geweest moest zijn. Rust lekker uit zou ik zeggen en neem een panadol tegen de hoofdpijn.

Misschien iets om over te lachen, wij hebben gisteren een bekeuring gekregen mede door de hond. Mijn vriend kwam me ophalen van het werk (de auto heeft 1 minuut op betaald parkeren plek gestaan terwijl de stad dicht was) maar ze geloofde ons niet omdat mijn vriend de hond had meegenomen. Ik had hem al 12 uur niet gezien dus dat leek hem wel een leuke verrassing.

Of een andere waar je misschien om kan lachen. Orzhov liep laatst in een vijver (die liep een klein beetje schuin en dan gaat hij ineens de diepte in) met 2 pootjes, die konden op het schuine stuk blijven staan. Vervolgens zet hij zijn pootje op een blaadje en wil verder lopen, alleen was er alleen maar water. Dus hoofd eerst duikt hij zo het water in. Misschien was dit iets waar je bij moest zijn maar als jij er een beetje van gaat lachen is mijn missie geslaagd.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, Mik liep twee weken terug ook over het kroos op een vijver. Dat gaat dus niet.. O-)

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

Jeetje wat schrikken.
Gelukkig is het goed gekomen.

honden page profiel Sanne&DjinoSanne&Djino 3 doggies

honden foto van Sanne&Djino

Ohh pauline denk dat t meerendeel hier precies weet hoe je je voelt haha. niet zo verdrietig nergens voor nodig. Over een tijdje lach je er misschien mee ;-). Ben djino ook een keer kwijt geweest in een maisveld! En die ging zich echt niet op zn rug liggen haha moest ik vangen. dus kop op lekker door oefenen! Gr

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Inderdaad denk dat vele hondeneigenaren het gevoel kennen, ik raakte al in paniek toen Hayzel 1 minuut uit zicht was toen ze achter een konijn aangeschoten was. Eerst boos en vloeken, maar dat slaat al snel om in paniek dat je haar niet meer kunt vinden. Overigens heb ik me ook vaak genoeg in moeten houden als ze uit zicht was om met Mik te rennen hoor(vooral in het begin), al laat ik dat niet merken :P. Overigens gaat dat nu wel steeds beter omdat ze altijd helemaal verward de bosjes uit komt springen op zoek naar mijn stem als ze klaar is met rennen en Mik kwijt? is.

Voorlopig lekker aan de lange lijn, ook in de duinen (evt onze 2 lijnen aan elkaar klikken, dan heeft ze 30 meter ofzo :O). En heel hard gaan oefenen (en misschien gaan accepteren dat ze nooit echt los zal kunnen)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Oef da's schrikken.. gelukkig is ze weer terecht..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ohw..., die draken....., soms zou je willen dat ze allemaal iets 'herderachtigs' in zich hadden en totaal op de baas gericht zijn vanaf het moment dat ze het nest verlaten ;-)

Hier ooit Misty kwijt geweest..., die loopt niet weg, maar is dan zo in haar 'modus' dat ze ons kwijt raakt.
Ik eerst op de plek blijven staan waar ik haar kwijt raakte...., roepen, fluiten, nog meer roepen..., iedereen die langs kwam zou naar haar uitkijken.

Na een kwartier toch maar gaan lopen, speciaal onze normale route en niet de richting die zij was opgegaan, in de hoop dat ze me wel achterop zou komen.

Na een half uur manlief gebeld dat ze nu toch echt kwijt was en hij moest komen helpen zoeken.

10 minuten later belt hij terug...., GEVONDEN....., naast mijn auto ;-)...., was ze dus helemaal omgelopen (want anders had ik haar moeten spotten, of zij mij) naar de plek waarvan ze wist dat ik weer terug zou komen.

Het heeft toen ook tot de herfst geduurd voordat ik haar daar weer los liet, door het dikke struikgewas is ze zo uit het zicht en dus ook niet te 'corrigeren'..., toen de blaadjes weer gingen vallen durfde ik het pas weer aan om haar los te laten.

Met Aysa ben ik helemaal voorzichtig...., die zit midden in haar puberteit en heeft natuurlijk de eerste maanden van haar leven voor zichzelf moeten zorgen...., dus als er geen hek omheen staat gaat ze niet los...., geen haar op mijn hoofd die daar nu over na denkt ;-)

Hoop dat je straks weer wat fitter wakker word...., en voor je eigen gezondheid, de komende wandeling maar weer de lange lijn mee :-D


Ik ben trouwens wel benieuwd wat die man nou aan het doen was met zijn gezicht in het zand...., helaas zullen we daar nooit achter komen, maar raar is het wel ':-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Fijn dat Cosmic weer lekker thuis uitgeteld ligt te wezen.
Wat een avontuur zo op vrijdag de 13de. Ik moest er ook al even aandenken... :-)
Het is me er eentje..... ze weet de dag wel uit te kiezen.

Wat een rare mensen kom je soms tegen op de vlakte daar... wie gaat er nu op zijn buik in dat zand liggen en reageert niet even als er iemand bij je hond staat.... dat kijk je toch meteen even op, van HE wie komt daar? Nouja gelukkig was er niets aan de hand met die vage vent, maar ook ik zou me niet op mijn gemak hebben gevoeld als ik daar iemand zo zou zien liggen :-)

Ik kan me zo goed voorstellen dat de paniek dan steeds groter wordt naar mate de tijd verstrijkt... zeker omdat je weet hoe snel ze is en binnen no-time echt een eind weg kan zijn, waar wij uren over lopen. Dan kan elke 10 minuten van groot belang zijn, in zo'n super groot gebied... in een uur tijd kan zij al aan een hele andere kant van bos/duinen zitten... Gelukkig is ze nog altijd in de "buurt" gebleven maar op zo'n groot open gebied (met wat bosjes er tussen door) waar je goed overzicht zou moeten hebben en dan haar niet meer zien, is echt schrikken.

Ik was ook al aan het denken... mijn oude pension stal is om de hoek, mogelijk kan ik wat mensen van daar vragen om met de paarden een stuk van de vlakte te gaan uit kammen, die lopen toch sneller dan wij te voet. Zeker als zij een reeën spoor aan het volgen is, die zitten vaak overdag meer richting het stilte gebied, de bossen in en een eind van "wandel/fiets" routes af.. ik dacht zal ik een fiets achter in mijn bestelbak gooien, want met de fiets ben je sneller naar een ander deel gereden, zou ze helemaal richting de ijsbaan zijn.. daar kent ze beter de weg en is met haar podenco snelheid een poging waard in een honden hoofdje.... enz enz.

Gelukkig kwam ik je al tegen met Cosmic aangelijnd toen ik op de vlakte was met Ruby!
Ik had Ruby bij de parkeer plaats al even aan je auto laten snuffelen, zodat zij wist dat jij met Cosmic en punk ook in de duinen zouden zijn... Niet dat Ruby nou echt een speurhond is, ze kent cosmic goed en is echt haar wandel vriendin, wie weet had het wat kunnen helpen in het hoofd van Ruby. Zo fijn om te zien dat ze weer terecht was.

Ik heb met Ruby nog heerlijk ruim een uur gewandeld en Ruby heeft zich flink vermaakt met water wat er nu weer was :-) Het was dus zeker geen "straf" voor ons om te komen helpen, en voor jou was ik super blij, dat we gelukkig "voor niets" waren gekomen omdat Cosmic net terecht was!

Nu lekker bijkomen jullie alle 4 van dit grote avontuur. Rust lekker uit en over een paar dagen kun je er de lol ook best wel van in zien... het is een echte Podenco die zo nu en dan lekker in haar eigen wereldje leeft ;-).... en idd voorlopig weer lekker aan de lijn houden en haar eigen wereldje beperken tot de meters van de lijn....

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Hier even een foto van het gebied waar Cosmic kwijt was.... voor de mensen die het niet kennen.
Zoals je kunt zien is het zoeken naar speld in de hooi berg...
Ik sta hier op 1 hogere delen om de foto te maken.... vanaf de grond is het helemaal moeilijk met de heuvels.

Hier staat Ruby maar een paar meter van mij af, toch moet al goed kijken op de foto.
(Ruby heeft wel en schutkleur op de zandvlakte en zie je beter in de bossen ;-))

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het was inderdaad zoeken naar een speld in de hooiberg.. Zeker omdat ze zo klein is en dus lekker tussen de paarse hei zat waar ze dan nét niet bovenuit komt.. De mafkees.. Bij mij zit de schrik er nog steeds goed in. Bij Cosmic niet zo. Die denkt alleen maar aan eten, want het is vijf uur geweest, haha. Net nog even bij een dierenwinkel geweest, daar sprong ze uit de auto en schoot de lijn uit mijn handen. Eén keer roepen en ze zat weer naast me.. Kon ze dat vanmorgen óók niet doen??

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ppppffff wat een verhaal. Wat een paniek, zeg.
Goed naar je intuïtie luisteren ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Misschien was het niet zo'n goed idee om haar los te laten, zo na die nare ervaring bij je moeder thuis. Je zei toen al dat ze zo raar reageerde.

In ieder geval is ze weer terug, dat is het belangrijkste.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat een drama zeg.. sommige honden kunnen er inderdaad wat van. Lobbes kon er ook wel wat van maar kwam uiteindelijk ook altijd terug. Maar soms zit je echt jezelf op te vreten als ze maar niets van ze hoort.

Gelukkig is ze weer terecht dat is het belangrijkste!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ohneeee ineens schiet mij je oudere topic te binnen..

"Oh wee als je dit op HP zet!" het zou toch niet....??

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, WRAAK!

honden page profiel Alison&ShadoAlison&Shado 3 doggies

honden foto van Alison&Shado

Ik kan helemaal begrijpen hoe je je voelt! Wij zijn Shado ook een keer anderhalf uur kwijt geweest, omdat hij achter een paard was aangerend. Uiteindelijk hebben we hem dan gevonden, hij zat doodleuk in een wei naar ons te kijken, maar wou niet komen. Als mijn moeder riep, liep hij weer verder weg. Ik denk dat hij toen op de een of andere manier wist dat hij 'stout' was geweest en durfde hij niet meer terug te komen. Hebben toen mijn broer gebeld en toen Shado hem zag kwam hij wel aangerend.Sinds dat voorval laar ik hem nooit meer los. Enkel mijn ouders doen dat en tot nu toe kwam hij steeds flink terug, zolang je niks tegenkomt dan haha!

Die viervoeters van ons doen ons wat aan he!

honden page profiel YY 3 doggies

honden foto van Y

Oh wat schrikken zeg!! Gelukkig heb je der weer gevonden, wat fijn!!

Kira is een dag kwijt geweest, van 8 uur sochtends tot savonds, vreselijk. Toen ook zo hard gehuild. Dus ik kan me voorstellen dat je heeel blij was om haar terug te zien :-)

Bij Bos en Duin liet ik Kira ook altijd los omdat het zo overzichtelijk is maar dat doe ik ook niet meer.
Ze ging daar achter het watertje ook eens de bosjes in, en ze zag me en hoorde me (draaide steeds om) maar er zitten daar veeeelste interessante luchtjes denk ik!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik moet zeggen dat ik erg veel gaten van konijnen holletjes gezien heb. En veel konijnen keuteltjes.

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog 3 doggies

honden foto van Dog doggy dog

Zo pff heb ik ook wel eens meegemaakt.

Gelukkig is Cosmic weer gevonden!!!! ;-)

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Wat een verhaal... ;-)
Is een GPS-halsband niet iets voor haar?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb daar wel eens naar gezocht maar kwam alleen hele dure of onhandige dingen tegen.. Heb je tips daarin? :-)

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Ik heb helaas geen tips voor je over goede GPS-halsbanden. Het is duur, maar als je echt bang bent dat je haar op een dag helemaal kwijt raakt raad ik het je toch aan.

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Misschien eens kijken tussen de halsbanden voor katten.
Ik weet dat daar veel moderne snufjes voor zijn... ook halsbanden die om de zoveel tijd (kun je zelf instellen) foto's maken, zodat je kunt zien waar je kat allemaal loopt... Dus voor de mensen die lekker "naakt" in hun tuin liggen te zonnen en een onschuldige kat op de schutting zien zitten... check zijn halsband want voor hetzelfde geldt is hij/zij toch minder onschuldig dan het lijkt ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het zou me wel een fijner gevoel geven. 

De aanschaf vind ik nog daar aan toe, ik bedoel, da's een éénmalige investering. Maar bij veel van die dingen moet je betalen per locatie-update. Wil je dat betaalbaar houden, dan moet je het laten bij één update per 30 minuten, aangenomen dat je maar een uurtje of twee per dag wandelt, want anders lopen de kosten gigantisch op. Andere halsbanden werken met een abonnement, dan moet je een belachelijk bedrag per maand betalen. 

Hoewel.. Dit is misschien wel wat, je betaald dan per SMS, ben je je hond kwijt, dan SMS je hem gewoon even.. ;-)

Klik!

Of deze? Dezelfde maar dan 70 euro goedkoper?

Klik!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond bijt kleuter, vreselijk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^