Twijfels.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichaëlMichaël

Hoi,
Spijtig genoeg kom ik hier met een triestig verhaal. Malou was een speelse, zeer aanhankelijke labrador pup. Ze werd dit jaar geboren op 11/06. Begin augustus kwam ze in ons gezinnetje terecht en speelde ze met mijn zoontje en cezanne de shiba inu. Steeds was ze bij mij, ze achtervolgde me overal. Op 5/09 moest ze haar verplichte inentingen krijgen bij de dierenarts. Ze kreeg er twee spuitjes, da2pi en cpv-lepto. Ook kreeg ze nog pilletjes mee om op nuchtere maag te nemen, profender als ik het goed lees in het boekje. Terug thuis ging alles goed, ik vond ze wel wat makker. Op 9/09 had ze ' s middags gebraakt na het eten. Mijn vrouw is dan om half acht die zelfde dag naar de dierenarts gegaan. Daar heeft ze volgens mijn vrouw een inenting gekregen. Toen Malou terug thuis was, vond ik ze dezelfde niet meer zijn. Ik zette ze op de grond en ze had moeite met recht te blijven staan. Mijn vrouw is dan s avonds terug met Malou naar de dierenarts geweest. Daar heeft ze een epilepsie aanval gekregen. Ze zou zeker de nacht bij de dierarts moeten doorbrengen. We waren heel ongerust. S'Morgens kregen we te horen dat ze daar nog even moest blijven. Maar ze had wel al een beetje gegeten. Om half vijf kregen we telefoon dat de toestand danig verslechterd was. En dat we afscheid moesten komen nemen van Malou bij de dierenarts. Haar leverwaarden waren zo hoog dat had ze ( dierenarts) nog nooit meegemaakt. Got 4202, mag normaal maar 50 max zijn en gpt 4113, mag normaal maar 70 max zijn. Ze zou echter nog wachten op de ammoniak test om te zien of het een vergiftiging was. Malou lag in een zuurstofkamer, reageerde nauwelijks op ons. Ze had een bloedend kussentje aan haar achterpoot en uit haar poep kwam bloed. ( sorry als het zo cru overkomt.) we mochten gaan en zou zou ons terugbellen. Onderweg naar huis belde ze ons op. Of we wilden terugdraaien. Wan ze zou Malou laten inslapen. Daar aangekomen bleek de ammoniak op 1305 te zitten, mag max 123 zijn. De diagnose was voor haar duidelijk, levershunt. Ik vroeg of we Malou niet zo konden meenenemen. Maar dat was voor haar dierenmishandeling. Malou is dan zo gisteren ingeslapen. Thuis heb ik haar begraven. Alles ging zo snel. Ik begrijp het niet. Hoe kon zo een levenslustig hondje zo plots sterven? Mensen vertellen mij, het was dikke pech, het is beter voor het hondje. Maar ik heb twijfels over de dierenarts. Ik weet het ook niet meer.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik weet er niet zo veel vanaf, maar kan ze misschien iets giftigs gegeten hebben? Sterkte met het verlies van Malou :(

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

O wat een vreselijk verdrietig verhaal! Ik weet hier ook niet veel vanaf wellicht zullen anderen hier nog op reageren. Wel heb ik een raar gevoel bij het feit dat ze precies na de entingen zo ziek is geworden....is daar iets fout gegaan?

Bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies van Malou!

honden page profiel MichaëlMichaël

Dank je voor het medeleven. Ze heeft op de laatste wandeling met Cezanne( de shiba inu) een witte zwam willen opeten die in de berm stond. Ik heb het uit haar mondje getrokken, maar niet helemaal eruit kunnen halen. Ik dacht eerst dat het daarvan zou zijn. Maar volgens de dierenarts is het levershunt omwille van de hoge ammoniakwaarde.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

http://www.uu.nl/faculty/veterinarymedicine/nl/organisatie/departementen/dgg/onderzoek/hepatologie/Pages/levershunt.aspx?refer=/faculty/veterinarymedicine/nl/organisatie/departementen/dgg/onderzoek/hepatologie/levershunt

Misschien snap je hier wat van. En anders wil ik het wel uitleggen (Ik ben geen expert of DA... ik heb dit gehoord van een zwitserse witte herder fokker en er toen veel over opgezocht):

De hond en andere dieren (en mensen) hebben een ader die van de darmen naar de lever loopt. Dit wordt de poortader genoemd. Deze vervoerd het bloed van uit de darmen naar de lever, dit bloed Bevat alle giftige stoffen die er in het lichaam gevormd worden. 
Bij een levershunt gaat de poortader niet in de lever maar om de lever heen. Het giftige bloed komt uit bij de onderste holle ader en gaat zo het hart in. Dit is dus super gevaarlijk (giftig). 
Er wordt aan de hand van de ammoniak waarden inderdaad bepaald of het een levershunt is. Nou waren de ammoniak waarden van uw hond echt heeel erg hoog.
Er kan een operatie uitgevoerd worden, maar vaak wordt de hond ingeslapen. Het is dodelijk wanneer er geen operatie uitgevoerd wordt.

Enkele symptomen van een levershunt zijn:
1. snel moe worden.
2. sloom zijn.
3. veel drinken en veel plassen.
4. vertraagde groei, 'achterblijvertje'
5. braken, soms ook diarree.
6. blaasontsteking, persen op de urine
7. Neurologische problemen (omvallen, dronken lopen)


Ik vind het echt heel erg vreselijk dit. Heel veel sterkte. Vind het zo erg voor jullie :'(

honden page profiel MichaëlMichaël

Tja, als het zo is, konden we er niet aan doen. Ze was altijd zo levendig en blij als we in de buurt waren. Op mijn schoot stopte ze bijna niet met kwispelstaarte . Ik zal haar zo herinneren.   
Hopelijk is er een plaats ver weg, waar ze nog lekker achter een balletje kan rennen en lekkere brokjes krijgt. Daar was ze altijd zo enorm blij voor, die waren in een mum van tijd op. Bedankt lieve mensen...

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Maar vertoonde ze wel eens een van deze verschijnselen? Het lijkt me dat zoiets al eerder klachten oproept...

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Het kan zo zijn dat de pup van de 1 op andere dag opeens heel slecht aan toe is. Ik denk dat dat te maken heeft met de hoeveelheid gifstoffen die zich steeds opbouwen. Ze zijn vaak speels en vrolijk / echte pups en dan opeens gaat het slecht... al vind ik dit wel heel snel... Maar het is dus mogelijk

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Michaël, wat erg dat je zo plots afscheid hebt moeten nemen van Malou.
Heel aangrijpend... en onmachtig ben je dan...

Ik geloof dat er op het forum een lid is 'Diana' die heeft ook een hond met levershunt. Misschien kan zij wat meer uitleg geven.
Sharon; super uitleg.


sterkte

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

" Het kan zo zijn dat de pup van de 1 op andere dag opeens heel slecht aan toe is. Ik denk dat dat te maken heeft met de hoeveelheid gifstoffen die zich steeds opbouwen. Ze zijn vaak speels en vrolijk / echte pups en dan opeens gaat het slecht... al vind ik dit wel heel snel... Maar het is dus mogelijk "


.Zou de enting het niet versneld kunnen hebben?
Niet dat je dit had kunnen voorkomen maar vraag het me gewoon af?

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

" .Zou de enting het niet versneld kunnen hebben?
Niet dat je dit had kunnen voorkomen maar vraag het me gewoon af? "


Ik denk van wel. Entingen bevatten dode of levend verzwakte ziekteverwekkers, en die kunnen tijdelijk een (kleine) aanslag op het lichaam geven. Misschien was dit ook teveel en heeft dit bijgedragen aan het zo snel verslechteren. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Het klinkt heel erg logisch.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Zo ineens, echt heel onwerkelijk lijkt me dat.
Heel veel sterke Michaël!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Marjolijn; entingen worden tegenwoordig vaak als boosdoeners gezien, maar met een levershunt is het hele gegeven eigenlijk een tikkende tijdbom.(afvalstoffen stapelen op; met een enting kom je niet ineens aan zo'n hoge ammoniakwaardes)
De dagelijks gifstoffen waar het lichaam vanaf moet, is ettelijke malen hoger dan een enting met een verzwakt of dood virus.

Alles kan natuurlijk...maar de kans lijkt me klein.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^