Van BARF naar brok.. (brokadvies en kritische blik gevraagd)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Zoals sommigen van jullie zullen weten ben ik de afgelopen jaren een zeer enthousiast BARFvoerster geweest. Mijn honden deden het perfect op de door mijzelf samengestelde menu's, maar helaas ben ik de laatste tijd gewoonweg niet fit genoeg om overal vlees vandaan te halen en alles te proportioneren.

Ik heb nu een paar maanden KVV gevoerd om te kijken of dit een optie is, maar ze doen het er gewoon echt niet goed op. Jeuk, diarree of juist stoepkrijten, geklapper met de oren, doffe vacht, prutogen... Alleen op alaska en haaksbarf doen ze het goed, maar dit kan en wil ik niet de hele week betalen.

Dus... Nu toch maar eens een kwalitatief goed brokje proberen... Maar welke? Ik heb totaal geen verstand van brokken. Hoe zit het bijv. met de ca/fosfor verhouding? En de eiwitten? Wat gebeurt er als die te hoog of te laag zijn en wat is het ideale percentage? Tips en advies zijn zeer welkom! (ter info: ze reageren op kip, graan en rund en walgen van vis. Beide gevoelige darmen en pep snel laat van zijn oren.)

Oh en nog een vraagje: ik zou graag een paar brokdagen en een paar kvv-dagen doen. Tussen twee kvv-dagen kan ik wel een barfdag light doen denk ik? Bijv. een kwarteltje met wat vlees en een niertje?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

http://www.food4pets.be/page/104-Analyses-van-de-voeders

Misschien helpt dit? Ik heb een poos Wolflsblut gevoerd, was er best tevreden over en ze hebben veel verschillende smaken. Let wel op; sommige bevatten rijst. Wolfsblut heeft niet zo'n hoog percentage eiwit, ik begreep dat dat gunstig was voor mijn honden omdat ze van een matige brok af kwamen (RC) en dan kan teveel eiwit diarrhee geven. 
Ben nu trouwens over op KVV omdat ik Spot niet dikker kreeg, moet wel zeggen dat die van mij nu dus stukken minder poepen. Overigens is Spot nog steeds niet dikker....

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Bedankt voor de link!

Nu moet ik ze alleen nog weten te interpreteren haha.

Ik heb toevallig net naar Wolfsblut zitten kijken omdat ik de prijs zeer aantrekkelijk vind. ik las alleen wel meteen dingen over nare toevoegingen en een hoog calciumgehalte dus daar wil ik wel wat meer over weten eerst...

Dat eiwitprobleem zullen ze hier niet hebben denk ik... pepijn heeft zelfs nog nooit een brokje gezien haha. Wordt nog spannend of hij het wilt eten. En hoeveel hij nu dan wel niet gaat poepen... Hij poept sowieso al vrij veel dus dat kan nog leuk worden. O-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Leila wat lastig.
Ben je anders geholpen als ik porties voor je maak?
Is echt een kleine moeite hoor, zoals je weet komt hier toch alles in groot verpakkingen binnen en stond ik toch regelmatig wat voor je af ;-)
Kan het eventueel zelfs voor je malen.

Van brokken heb ik ook geen verstand dus daar kan ik niet mee helpen.
Heb ooit een poging gewaagd om te kijken wat voor brok voor Jessy eventueel zou kunnen maar in alle brokken zit wel iets waar ze niet tegen kan O-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

chantal, dat vind ik echt enorm superlief! Ik wil nu alleen heel graag eerst kijken of ik iets kan vinden waarvoor ik niet afhankelijk ben van anderen. zodat het ook goed gaat stel dat ik ineens in het ziekenhuis beland of weet ik veel wat. Een back-up plan zegmaar. (sorry typefouten komt door infuus)

Maar ik houd je aanbod wel even in gedachten, want het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat brokjes helemaal geen goed idee blijken te zijn.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik heb inmiddels naar wolfsblut en TotW gekeken en de volgende brokjes lijken me interessant:

TotW - wetlands canine

Wolfsblut - wild pacific (al haten ze vis, misschien willen ze het wel af en toe, bijv 1 keer in de week, in brokvorm)

Wolfblut - Dark forest

wolfsblut - Range Lamb

Wolfsblut - Wild duck (al zitten daar kippenlevertjes in, maar geen idee hoeveel)

Iemand alvast een mening over deze brokjes? Een kritische blik wordt gewaardeerd!

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik gebruik ToTW en ben er heel tevreden over

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

In de TotW zit kip hè... Zitten eieren in verwerkt, de visvariant zou wel kunnen.

Wolfsblut vond ik wel een hele goede brok, maar is voor een hond van 80+kg geen leuke optie. Bijkomend dat manlief absoluut geen brok meer in huis wilt haha!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" In de TotW zit kip hè... Zitten eieren in verwerkt, de visvariant zou wel kunnen.

Wolfsblut vond ik wel een hele goede brok, maar is voor een hond van 80+kg geen leuke optie. Bijkomend dat manlief absoluut geen brok meer in huis wilt haha! "


Oh poep... Dat is jammer. Thanks, helemaal niet gezien.

Al kunnen ze af en toe wel een eitje delen (als ze goed in hun vel zitten, nu niet) en dan reageren ze er niet op. Als het echter teveel wordt (Kipkvv bijv) dan is het drama. Maar goed... toch maar geen totw dan, want dagelijks kip is niet zo'n strak plan.

En Wild Duck van Wolfsblut valt tochook maar definitief af...

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Met de brokjes die jij noemt heb ik geen ervaring, heb alleen wel op verschillende site's gelezen dat de Wolfsblut Dark Forest vaak niet zo goed bevalt. Waarom precies weet ik niet.

Bij Food 4 Pets kun je i.i.g. van Wolfsblut van elke variant een verpakking van 1 kg kopen. Wel handig om diverse varianten uit te proberen. 

Ik heb er ook een aantal voor je opgezocht, misschien heb je er iets aan ':-)

Wolfsblut Wide Plain

Wolfsblut Black Marsh

Acana Lamb & Okanagan Apple (Zit wel gesneden haver en havervlokken in)

Dog Lovers Gold Passion - Ocean Fish & Sweet Potato

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik ben van KVV weer overgestapt op brokken, om verschillende redenen. Ik ben uitgekomen bij Acana, en omdat Ginny gevoelig is voor een aantal dingen uitgekomen bij Acana Lamb & Apple. Ginny en Winter doen het er beiden fantastisch op, ondanks de haver :-) Maar ik denk wel dat als de zakken op zijn wij voor de zekerheid toch maar weer overgaan naar 1 van Acana's 100% graanvrije varianten.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik voer al een tijd Jarco persbrok. Ook in verschillende varianten verkrijgbaar, ook voor de meeste gevoelige hond (mijn Engelse bull reageerde echt overal op).
Ik heb voor een persbrok gekozen omdat ik van verschillende bronnen vernomen heb dat deze brok uiteen valt en onder in maag ligt, waar een 'normale' brok zich volzuigt en oven in de maag blijft drijven. Dit zou het risico op maagkantelingen kunnen vergroten.
Mijn hondjes doen het er prima op!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik heb nu Canagan brokken voor spelletjes en beloning en naar mijn idee zien die er zeer verantwoord uit.

Het assortiment is vrij beperkt, maar de wild versie zou prima kunnen voor de heren
Canagan small breed wild, maar die hebben ze ook voor grotere honden Canagan

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Ina: Die ingredientenlijst klinkt zo goed dat ik ze bijna zelf op zou willen eten! Er zit alleen ook kippie in zag ik... :(

@ Yvonne: Ik ben er zelf niet zo van overtuigd dat een geperste brok beter zou zijn. Ik ken de demonstraties enz maar ik ga toch liever voor de harde brok. Is ook fijner voor Karel aangezien hij een beetje een misvormd gebit heeft waardoor dat soort brokjes achter zn kiezen blijven plakken.

@ Hannah: Acana lijkt me ook heel goed! Ik vind het alleen erg duur waardoor het iets minder hoog op mijn lijstje staat.

@ Nikki: ik zit er aan te denken om daar zo'n proefpakketmet 4 zakken van 3 kilo te kopen! Ik ga als ik thuis ben alles eens goed bekijken. (nu aan infuus) De visvariant van DLG spreekt me ook aan. Ik zou alleen niet alle dagen vis willen voeren (aangezien ze het smerig vinden) dus is het jammer dat zij geen kleine zakjes hebben.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Klopt, Acana is niet heel goedkoop, maar veel verkooppunten bieden dan de opties een duo pak te bestellen. Scheelde mij toen 20 euro! :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ha...., de kip zat verstopt....,  Gedroogd Ei (3,75%) en Kippenvet (1,5%)...., sorry..., ik heb er hier twee die alles mogen dus had niet heel erg goed gekeken...., jammer want ondanks dat het niet goedkoop is, lijkt het me wel een van de betere brokken.

Sterkte met de zoektocht ':-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Misschien nog een andere optie, zit alleen gedroogd ei in, verder geen kip(zooi) volgens mij
Simpsons, hebben ook een eend versie, maar dat wilde volgens mij niet meer.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Ik heb inmiddels naar wolfsblut en TotW gekeken en de volgende brokjes lijken me interessant:

TotW - wetlands canine

Wolfsblut - wild pacific (al haten ze vis, misschien willen ze het wel af en toe, bijv 1 keer in de week, in brokvorm)

Wolfblut - Dark forest

wolfsblut - Range Lamb

Wolfsblut - Wild duck (al zitten daar kippenlevertjes in, maar geen idee hoeveel)

Iemand alvast een mening over deze brokjes? Een kritische blik wordt gewaardeerd! "


De Wild Pacific zijn wel vrij grote brokken (formaat M&M met pinda), de Alaska zalm variant is kleiner. Ruiken beiden wel overduidelijk naar vis ;-) en mn de Alaska zalm brokken zijn vettig. 

En de Polar night? Die van mij vinden die erg lekker. Kleinere brokjes, niet zo vettig. 

Ik heb heel veel smaken gehad, ook omdat ik ze ook gebruik als beloningsbrokjes, ik heb met geen van de varianten problemen gehad, geloof dat er een variant was waar ze wat meer van poepten, een van de energy varianten maar ik heb geen idee meer welke dat was.... Mijn 'hoofdbrok' was de Wild Pacific, op zich beviel die best goed.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" chantal, dat vind ik echt enorm superlief! Ik wil nu alleen heel graag eerst kijken of ik iets kan vinden waarvoor ik niet afhankelijk ben van anderen. zodat het ook goed gaat stel dat ik ineens in het ziekenhuis beland of weet ik veel wat. Een back-up plan zegmaar. (sorry typefouten komt door infuus)

Maar ik houd je aanbod wel even in gedachten, want het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat brokjes helemaal geen goed idee blijken te zijn. "


Afhankelijk van anderen wil ik het niet noemen, we helpen graag.
(Je weet, we zijn Karel en Peppie fan haha!)

Ik heb eerder volledig uitgebalaceerde barfporties gemaakt voor een Malthezertje van 100gr per maaltijd, inc orgaan.

Ik ben het weekend van 21-22 sept vrij, ik kan een dag inplannen om naar Chantal te gaan, of zij naar mij om porties te maken voor je knakkies? Ik heb nog duur gekoesterde haaskarkas porties (nog 6 van 650gr) voor Roof in de vriezer, maar heb zicht op nieuwe haas binnen een maand, dus kan wel een portie van Roof missen. Ik verzuip over 2 weken in de konijn haha! Eendennekken kan ik heel simpel per kilo zo halen bij Lotgering, evenals kalkoennekken.

We kunnen per dag uitgebalanceerd maken en per week per hond verpakken, net als afgepaste porties kvv eventueel als een barfdag niet uitkomt. Aangezien de Barf per dag "compleet" is, maakt het niet uit als je bv een dag of 5 achter elkaar kvv moet voeren.

Vele handen maken licht werk, we vinden het echt niet erg om te doen. Dat weet je...

Ik heb momenteel:
haaskarkas
konijnkarkas
hertenribben
eendennekken
lamavlees
paardenvlees
kangoeroevlees
konijnennier
lamshart
eendenlever

Is dit een goed idee?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van de samenstellingen niet zo veel verstand heb... Ik heb vooral gekeken naar de hoeveelheid vlees en graan en hoe mijn honden het er op doen ;-)

We hebben hier Acana, Orijen, Farm Food, Purizon en Wolfsblut gehad... Kobus deed het veruit het beste op Wolfsblut (de visvarianten); stevige ontlasting, niet te veel, vindt het lekker, mooie vacht, geen jeuk (!). Acana en Purizon gingen ook redelijk.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Kijk eens op de site van Mrfisskibble, puur natuur honden voeding, geen kleur, geur en smaakstoffen, weinig vet en natuurlijke eiwitten, graan en glutenvrij en een hoog percentage aan vlees en groente. Ze hebben de brokken op basis van paardenvlees. Ik heb een hondje met een ernstige voedselallergie en voor haar is het prima, ik heb de visvariant.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik heb helaas zelf de ervaring dat je bij gevoelige honden echt goed moet kijken wat je geeft aan brok. Ik heb al zo veel merken geprobeerd. Ook die van de dierenarts. Specific hypo-allergeen gaat ook goed.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik weet niet waar je woont, maar ik ken iemand in Hoofddorp die hele dieren verkoopt (zonder kop, veren/vacht en poten). Daar hoef je dus geen vlees of orgaan bij te voeren. Ze kosten ook niet duur: 1,50 euro per kilo.. Ik geloof dat ze nu konijn, gans en nog iets heeft.

Qua brokken met veel vlees word het lastig met het niet kunnen/willen van kip, rund, graan en vis..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik bedenk net.. Er is ook een bedrijf die door heel NL levert en kant en klare barf happen maakt. kan je gewoon een bakje of zakje uit de vriezer pakken per hond, per dag..



TOTW en Wolfsblut bevatten beiden natriumseleniet. Iets waar ik geen fan van ben.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Sorry, ik reageer een beetje laat maar was echt even te moe om te reageren.

José, ik vind je echt een schat! Ik wil voor nu alleen echt heel graag een oplossing vinden waarbij ik niemands hulp nodig heb. Ik ben momenteel soms zo op dat ik al begin te trillen als ik gewoon moet reageren op iemands smsje haha. Dus echt, ik waardeer het enorm dat jullie me willen helpen, maar ik wil eerst even kijken of er een brokje is waar ze goed op reageren. Is die er niet (en die kans is er natuurlijk) dan weet ik wie ik ga bellen! :-D

@ Iris: Geeft niet, iedere reactie is welkom! Purizon heb ik nog nooit naar gekeken, ga ik eens doen.

@ Mattie: Thanks! Ook daar ga ik even naar kijken!

@ Roosje: Ik woon in Utrecht (stad) dus dat is niet heel dichtbij. Hele dieren zijn ook niet echt handig met mijn kleine honden. Dan moet ik alsnog flink proportioneren helaas. Wel zachte prijsjes zeg!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Misschien nog een andere optie, zit alleen gedroogd ei in, verder geen kip(zooi) volgens mij
Simpsons, hebben ook een eend versie, maar dat wilde volgens mij niet meer. "


Ik ga even koekeloeren!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"

De Wild Pacific zijn wel vrij grote brokken (formaat M&M met pinda), de Alaska zalm variant is kleiner. Ruiken beiden wel overduidelijk naar vis ;-) en mn de Alaska zalm brokken zijn vettig. 

En de Polar night? Die van mij vinden die erg lekker. Kleinere brokjes, niet zo vettig. 

Ik heb heel veel smaken gehad, ook omdat ik ze ook gebruik als beloningsbrokjes, ik heb met geen van de varianten problemen gehad, geloof dat er een variant was waar ze wat meer van poepten, een van de energy varianten maar ik heb geen idee meer welke dat was.... Mijn 'hoofdbrok' was de Wild Pacific, op zich beviel die best goed. "


Oh dat formaat krijgen ze wel weg hoor! Kleine brokjes verslikken ze zich alleen maar sneller in. Polar night zal ik ook eens naar kijken. Is wel een stuk duurder dan de Wild Pacific dacht ik?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Oh sorry, vergeten om daarop te reageren Roosje! Ik ken het bedrijf. :-) Echter wordt dit me helaas te duur en ik kan hier niet alles krijgen dat ik ze wil voeren. Plus dat ik nu gewoon ook even een goede brok wil vinden voor tijden waarin dit beter uitkomt. :-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"

Oh dat formaat krijgen ze wel weg hoor! Kleine brokjes verslikken ze zich alleen maar sneller in. Polar night zal ik ook eens naar kijken. Is wel een stuk duurder dan de Wild Pacific dacht ik? "


Ik kocht die mn als beloning en dan bestelde ik 4 van die 1 kg zakken en dan maakt dat niet uit. Zo'n 'proefpakket' kost 27 euro voor 4 zakjes van 1 kg ongeacht de variant. Er is ook een pakket van vier zakjes van 3 kg voor 69 euro. Is duurder dan 1 zak van 15 kg Wild Pacific, maar je kan wel testen. Ik weet niet hoeveel die mannekes van jou eten, maar het zal allicht minder zijn dan mijn twee vreetzakken (ca 300-350 gr per hond per dag, en nu 600 gr kvv per hond per dag,...) en dan nog honger hebben.... Spot vult zijn dieet dan ng aan met appels en bramen die hij onderweg vindt/plukt :-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zooplus langzamer tegenwoordig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^