Help! Heftige hond! Update: Weer losgelopen!! :D

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Wie heeft er goede tips voor me??
Lang verhaal, maar ik zou het zo kort mogelijk houden:
Ik ben hummer aan het trainen om rustig te blijven tijdens het zien van andere honden als we wandelen. Hij ging iedere x compleet door het lint, en het is een beresterke hond van 45 kg. Op advies van de dierenarts een chemische castratie ingezet (vanwege de verwachting dat dit door zijn hormonen kwam, ivm zijn leeftijd (begon vanaf rond de leeftijd van 1 jaar, nu 1.5).
Poos geprobeerd om hem te laten zitten/liggen wanneer er aan de overkant van de weg een hond passeerde, maar zijn gedrag wisselde daarin heel erg. Ene keer ging het goed, andere keer werd hij compleet dol, inclusief om zich heen happen (met bijbehorende tetanusspuit voor mij)
Daarom op advies van een trainer de Teletac gaan gebruiken. Na 2x had ie het eigenlijk al door en kon ik d.m.v. combinatie met beloning wanneer hij ze 'negeerde' een hele stap vooruit. Dit gaat nu overigens heel goed (ook zonder de Teletac, die ik dan ook eigenlijk niet meer gebruik)

Nu komt de maar: Sinds zijn chemische castratie, of de teletac of iets anders is Hummer vervelend bij andere honden. Hij heeft nu al 3x achtereen tijdens het loslopen een andere reu aangevallen, terwijl hij dat daarvoor NOOIT gebeurde. Hij was weliswaar lomp, maar nooit gemeen.. Hij benaderd loslopende honden (beide keren waren het dus reuen) met zijn ouderwetse onbenulligheid, snuffelt aan ze, en daarna valt hij pas aan.
Dit levert stress op: waarom doet hij dit/ welke factor veroorzaakt dit.  Omdat mijn honden altijd naar de dagopvang gaan waar ze in een groep lopen, en ik het dus niet kan hebben dat hij agressief wordt bij andere honden heb ik het daar ook nog eens geprobeerd. Wat bleek: in de groep gaat het wel goed en is hij zelfs onderdanig..
Wat zou dit kunnen zijn?? Ik vind het echt heel erg vervelend, en wil hier meteen aan werken.

Ter info: De discussie over de Teletac snap ik, maar ik weet eigenlijk zeker dat dit het gedrag niet heeft veroorzaakt, ook mede omdat ik deze ook een hele poos niet heb gebruikt, en het gedrag uiteindelijk los niet is veranderd

Ik heb een poos gedacht dat het door mij kwam, omdat ik dacht dat het vooral was als ik in de buurt was, maar vandaag van afstand 'getest' met muilkorf (ik was voor hem niet in het zicht, mijn vriend wel), maar hij deed het opnieuw

Het zijn overigens vrijwel altijd grote reuen, maar hun gedrag komt niet altijd overeen (de ene is rustig, de andere reageert juist heftig op hem), maar hij is ook gewend om met grote honden/ grote reuen om te gaan in de groep..

Iemand een idee? En vooral: hoe kan ik er aan werken!!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ben absoluut geen fan van de Teletac.. 1; het is een onaangenaam middel om de hond door pijn/schrik dingen af te leren.. en 2; een teletac kan gedrag vererger indien verkeerd gebruik (stel; hond kijkt naar andere hond, baasje geeft schok, hond associeert schok met andere hond waar hij naar kijkt en wil de andere hond daardoor aanvallen o.i.d)
Ik zou een trainer zoeken met vriendelijkere methodes.. Misschien doet hij het bij die dagopvang goed omdat dat bekend voor hem is en hem geen stress oplevert en hij daar die band niet omheeft??

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

De teletac wordt ingezet op het moment dat er andere honden in het zicht zijn. Je hond gaat dit onaangename gevoel dus associëren met het zien van andere honden. Grote kans dat dit de "agressie" oproept.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik snap je reactie, maar ik heb de teletac eigenlijk alleen nog in gebruik op trilstand, om m op die manier uit de focus te krijgen (ff een afleiding), dus ik zou zeggen dat het niet echt een nare ervaring kan opleveren. Bovendien gaat het aan de riem juist beter, hij kijkt nog wel en laat zich totaal niet afleiden, maar ik kan m nu zonder trekken/gevecht/gedoe laten wachten, en daarna doorlopen. Dat was daarvoor echt onmogelijk.
Het probleem lijkt nu juist verschoven van aan de riem naar loslopen.

Ik dacht zelf dat ie in de groep misschien wat meer ovverrompeld word door de hoeveelheid honden of dat ie zich niet kan fixeren op 1 hond, dat het daardoor wat beter gaat? maar na hem geobserveerd te hebben in de groep lijkt me dat ook niet waar, want dan is hij eigenlijk direct onderdanig, ook als er maar 1 tegelijk hem benaderd

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het probleem is nu verschoven en daarom zijn de correcties alleen maar symptoom bestrijding geweest en de correcties waren steeds aan de lijn. Nu weet hij inmiddels dat hij zich moet gedragen aan de lijn anders krijgt hij een correctie.

Honden zijn dus helaas nog steeds negatief en dit uit zich als hij los is en hij geen dus van jou geen correctie kan krijgen.

Wat ik zou doen is het ontspannen kijken naar andere honden gaan belonen zodat honden weer positief worden.

Daarbij kan idd de chemische castratie een mede oorzaak hebben in het gedrag. Hoelang is dat geleden?

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ben het met m'n voorgangers eens dat de teletac averechts kan werken, hond legt associatie met pijn/schok en andere hond.

Zelf denk ik als je wandelt en er nadert een andere hond dan verruim je de afstand maar loopt wel gewoon door niet je hond laten zitten of liggen dan is er veel meer tijd voor je hond om wel uit te gaan vallen en dat levert succes op doordat de andere hond gewoon doorloopt.

Dus aandacht oefenen en doorlopen met een ruime afstand tussen beide honden.

Hoelang geleden is de chemisch castratie geweest?
Het kan namelijk ook zijn dat deze is uitgewerkt, bij mij hond zag ik na een maand of 4 weer oud gedrag terug komen.

Tijdens het loslopen kun je gaan trainen op kalmerende signalen, mijn aussie wilde met 1 jaar nadat hij gegrepen was door een andere hond ook het gevecht wel aangegaan met andere reuen, door me te verdiepen in kalmerende signalen en me te verdiepen in de uitstraling van mijn hond maar ook van de tegemoet komende hond kon ik de situatie inschatten wordt het een leuke ontmoeting of hou ik me hond bij me onder appél en lopen we door.

Ten alle tijden heb ik er altijd voor gekozen om altijd door te lopen en niet te gaan staan kijken naar 2 honden die om elkaar heen draaien vaak bouwt dan de spanning op en de kans op een knokpartijtje is dan groter.

Ga je hond heel veel belonen voor het contact zoeken met jou dus als hij tijdens het loslopen naar je kijkt belonen en dit herhalen, herhalen, herhalen koppel het commando kijk eraan als er dan een hond aankomt en je vertrouwd het niet geef je het commando kijk, je hebt aandacht en dan kun je hem veel makkelijker terug roepen dan wanneer de aandacht bij de andere hond ligt.

Beloon doormiddel van spel denk aan een bal of met diverse lekkere voertjes het moet altijd een feestje zijn bij jou.

Met die teletac zou ik echt uitkijken het kan ook een hele hoop verpesten.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Zelfs de trilstand kan voor verergering zorgen..

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Bij ons op de oplleiding van flow zit een mechelaar.zij heeft ook een teletac om in
het zeg maar dagelijkse leven als ze gaat wandelen,ze bijt naar alles wat los en vast zit,dieren,autobanden,tractors,fietsen,noem het maar op,ook naar mensen,ze hebben duizenden euro,s uitgegeven aan cursussen(prive) en gt.Ze hebben allemaal niet geholpen.
Nu heeft ze zo,n band om,het baasje er van heeft wel lessen gevolgd om te leren wanneer je het op het juiste moment moet gebruiken anders werkt het zoals Roosje schrijft echt averechts.
Als ze bij ons bij de opleiding aan het speuren is zijn er geen problemen,daar is ze echt op haar plaats.
Thuis is ze blijkbaar ongelukkig en nu gaan ze volgende week met haar naar het leger om te kijken of ze daar op haar plaats is voor het opsporen naar mijnen.Ze hebben al een afspraak.Zo ja geeft ze de hond aan hun zodat ze toch een gelukkig leven nog kan hebben,dan staat ze haar af ook al is ze dol op de hond.
Ik zelf ben absoluut geen voorstander van zo,n band maar in haar geval is er geen keus,een ander had ze misschien al in laten slapen.En misschien is het bij sommige honden nog de enigste keus.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Als je hond problemen heeft die uit onzekerheid ontstaan, kan de chip zowel als de band deze onzekerheid versterken.
Daar de chip later is gekomen dan de band zal het laatste de doorslag hebben gegeven naar het later getoonde gedrag, maar de band heeft er zeker niet aan meegeholpen.
Hulpmiddelen gebruiken om de verkeerde redenen geven zeker problemen.
Ik denk dat er beter een gedragstherapeut  naar jullie kan gaan kijken, om vandaar uit te kijken wat te doen.
De meeste da zijn heel goede monteurs, maar wat betreft het gedrag van de hond, missen ze nog wel het 1 en ander naar mijn idee.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Hoe lang heeft hij het implantaat voor chemisch castratie?

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

Bij mijn reu werd alles erger door de chemische castratie.
En stop met die stroomband. Ik moet er niet aan denken om zoiets bij mijn honden te moeten gebruiken.
Test het eerst eens op jezelf (geen idee of dat mag en of dat gevaarlijk is). En dan kun jij ervaren welk rotgevoel jouw hond daarvan krijgt.
Ik vind dat een zeer dieronvriendelijk hulpmiddel.

Ga op zoek naar een hele goede GT, zodat je goede hulp krijgt. Zo iemand ziet ook of het dominantie of onderdanigheid/ angst is.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik ga ook mee op de chemische castratie, zeker omdat het moment misschien niet goed gekozen is geweest, de hond was vermoedelijk al erg instabiel.

het had goed geweest als een GT mee had gekeken VOOR de chemische castratie
het kan namelijk wel goed uitpakken, maar dat ligt natuurlijk aan de motivatie van de hond
om zo uit zn dak te gaan bij anderen honden

dat aanvallen...........vaak zijn het uitdagingen, niet zozeer dus om te "heersen of te domineren" maar juist uit onzekerheid, dat klinkt raar, maar in mijn optiek zitten honden vaak zo in elkaar, ze willen graag heel duidelijk weten wie en wat ze zijn en welke plaats ze innemen, door ruzie uit te lokken (bv ook door te rijden of op de schouder van een andere hond te klimmen met de voorpoten) komt er vaak ook een reactie......... en dat geeft duidelijkheid.

die trilstand............ ik begrijp het idee wel, ik geloof ook niet dat kwaad kan, mits....... het precies op het juiste moment komt, want nu kan het zo zijn geweest dat de hond juist extra alert is geworden op andere honden ipv juist minder.........

gelukkig slechts stilstand, en geen hele nare correcties.

tja, wat nu........ je hebt een hele macht hond, die moeite heeft met communiceren, en dat is niet makkelijk, ik geloof toch dat ik een goede 1 op 1 trainer zou zoeken om te bezien wat bij jou en je hond past.

dat neerleggen en dan laten wachten op afstand......... das dus helemaal mijn ding niet, je brengt dan vaak heel veel druk op de hond "je moet blijven liggen, ook al vindt je het eng, of ben je boos" ik kies veel meer voor met een boog er om heen te gaan, niet voor op de loop gaan, maar wel (als het nog ff kan) afstand in te bouwen.

je hond klinkt helemaal niet als "dominant", maar dat wil niet zeggen dat er toch niet wat problemen zijn met dat hij denk dat hij "dominant" of te wel "regelgevend" moet functioneren, dat kan bv in jullie onderlinge relatie geslopen zijn, dat de hond denkt dat hij het regelen moet, maar in de praktijk blijkt dat hij het helemaal niet aan kan.

voor een onzekere hond geldt in feite trouwens hetzelfde, die moet uiteindelijk ook zo'n vertrouwen in zijn baasje krijgen, en daardoor ook in zichzelf, dat uitvallen en druk gedoe helemaal niet nodig is. In ieder geval niet op een redelijke afstand.

dat hij zich in de groep "gedraagt" is voor mij het gevolg van het feit dat hij daar heel goed weet welke plek hij inneemt, daar voelt hij zich veilig in, en dus gaat het prima, of hij dan onderdanig is...... dat hoeft vaak helemaal niet, hij is gewoon op zn gemak.

ik zie het "aanvallen" zo uit je verhaal in 1e instantie dus niet als een overheersende actie, maar meer vanuit een onzekere positie, maar een GT die eens met je mee wandelt (probeer ook eens wat te filmen, of iemand anders) zal je daar vast meer over kunnen zeggen.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik wil het topic opnieuw onder de aandacht brengen, omdat ik dacht dat ik de oorzaak had gevonden (ikzelf), maar ook zonder mijn aanwezigheid blijft het gedrag aanwezig.
Opnieuw: in de groep vertoont hij dit gedrag niet!

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

In welke provincie woon je?
Misschien kunnen mensen je tips geven over een goede GT

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Gelderland (omgeving Doetinchem)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zie heel veel vragen van mensen die je willen helpen, maar geen antwoorden...

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

" Bij mijn reu werd alles erger door de chemische castratie.
En stop met die stroomband. Ik moet er niet aan denken om zoiets bij mijn honden te moeten gebruiken.
Test het eerst eens op jezelf (geen idee of dat mag en of dat gevaarlijk is). En dan kun jij ervaren welk rotgevoel jouw hond daarvan krijgt.
Ik vind dat een zeer dieronvriendelijk hulpmiddel.

Ga op zoek naar een hele goede GT, zodat je goede hulp krijgt. Zo iemand ziet ook of het dominantie of onderdanigheid/ angst is.

"


.Heb ik overigens gedaan voordat ik m bij de hond om heb gedaan.. zodat ik iig weet wat hij voelt als ik m corrigeer, en daardoor niet 'zomaar' gebruikte

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

" Hoe lang heeft hij het implantaat voor chemisch castratie? "


Sinds eind juli, dus nu 2 maanden

honden page profiel W&WW&W 2 doggies

honden foto van W&W

Ik vroeg dat omdat een implantaat de eerste weken de symptomen waarvoor je het hebt laten zetten kan verergeren. Vanaf 6 weken na plaatsen is dit over. Dan is hij ook niet meer vruchtbaar totdat het implantaat is uitgewerkt.

Als de symptomen erger blijven dan voor het implantaat zou ik de hond nooit laten castreren. Omdat hij van castreren dan hetzelfde krijgt. 

Natuurlijk kan ik van achter mijn iPad niet zien of zeggen dat het implantaat de oorzaak is.

Of het aan de teletac ligt zou ik ook niet weten...... Ben niet bekend met die dingen.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

" Ik vroeg dat omdat een implantaat de eerste weken de symptomen waarvoor je het hebt laten zetten kan verergeren. Vanaf 6 weken na plaatsen is dit over. Dan is hij ook niet meer vruchtbaar totdat het implantaat is uitgewerkt.

Als de symptomen erger blijven dan voor het implantaat zou ik de hond nooit laten castreren. Omdat hij van castreren dan hetzelfde krijgt. 

Natuurlijk kan ik van achter mijn iPad niet zien of zeggen dat het implantaat de oorzaak is.

Of het aan de teletac ligt zou ik ook niet weten...... Ben niet bekend met die dingen. "


.helemaal mee eens.. echt castreren voelt ook niet als een oplossing.  Wil ik ook zeker niet. 
Btw sorry, doggies geven lukte niet goed met mijn mobiel. .

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Ik snap je reactie, maar ik heb de teletac eigenlijk alleen nog in gebruik op trilstand, om m op die manier uit de focus te krijgen (ff een afleiding), dus ik zou zeggen dat het niet echt een nare ervaring kan opleveren "

Bij jouw hond doet het dus duidelijk meer dan alleen uit focus halen. Wat ook duidelijk is is dat hij het niet aan zijn gedrag heeft gekoppeld, maar aan de andere honden. Misschien wel het grootste nadeel van straffen.

Dat hij in een bekende groep ander gedrag laat zien is logisch. Die honden kent hij. De onderlinge relaties zijn bekend en hij zal daar niet de schokken hebben gekregen.

Ik zou zeggen, gooi die band maar in de prullenbak en ga keihard aan de slag met je hond. Zorg dat je tijdens het oefenen op zo'n afstand blijft dat je hond nog niet reageert. En haal er een goede GT bij die op een positieve manier werkt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

het gedrag kan aan heel wat factoren liggen... de teletac, de chemische castratie maar het kan ook zijn dat je reu de puberteit gewoon voorbij is en hij hond agressief is naar andere reutjes en dat het veranderen van zijn gedrag niks te maken heeft met de band of de chemische castratie.
de trainer die je die band heeft aangeraden is waardeloos dus ik zou opzoek gaan naar een goede gt en gaan praten met de dagopvang over het hoeen wat er moet gebeuren met Hummer.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je hoort vaker dat op oudere leeftijd als een reu richting volwassenheid gaat toch meer problemen gaat geven met andere reuen. 

je kan teleac en chemische castratie de schuld geven, maar volgens mij is dat niet de vraag. Met praten over mogelijk mede oorzaken los je het niet op.  
Teleac eruit.
Overleggen met arts of die chemische castratie mee kan spelen in dit gedrag.

Kalmerende signalen van Turid Rugaas leren kennen dan kun je namelijk veel meer aflezen aan jou hond en de hond van een ander. Wellicht kun je dan al in een veel eerder stadium zien dat het tussen die twee niet goed zal gaan en ben je een stap voor.

En eventueel met hulp je je hond belonen wanneer hij kalmerende signalen gebruikt en wanneer hij naar kalmerende signalen luistert, zo versterk je zijn hondentaal weer zeg maar waardoor vechten/conflict niet nodig is.

En denk misschien dan alleen maar los met teefjes voorlopig om eerst rust in de brouwerij te brengen zowel voor jullie als voor de hond.  En misschien eens vragen of ze bij die dagopvang eens een dag via een cam kunnen opnemen, kijken of je er achter kan komt wat er daar anders gaat als bij jullie?

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

"
Bij jouw hond doet het dus duidelijk meer dan alleen uit focus halen. Wat ook duidelijk is is dat hij het niet aan zijn gedrag heeft gekoppeld, maar aan de andere honden. Misschien wel het grootste nadeel van straffen.

Dat hij in een bekende groep ander gedrag laat zien is logisch. Die honden kent hij. De onderlinge relaties zijn bekend en hij zal daar niet de schokken hebben gekregen.

Ik zou zeggen, gooi die band maar in de prullenbak en ga keihard aan de slag met je hond. Zorg dat je tijdens het oefenen op zo'n afstand blijft dat je hond nog niet reageert. En haal er een goede GT bij die op een positieve manier werkt. "


In de groep lopen overigens nooit dezelfde honden, dus komt regelmatig onbekende honden tegen.
Gister getraind met een GT en we zijn er inmiddels wel achter dat het probleem eigenlijk alleen aanwezig is als ik in de buurt ben. Hij is onzeker van zichzelf, maar voelt zich sterk in mijn aanwezigheid.. Bleek gisteren ook toen de GT probeerde tussen mij en hem in te gaan staan en hij meteen greep. Flink wat werk te verzetten dus!!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heel veel succes met deze klus, het zal een hoop werk en inzet kosten, maar jullie komen er samen vast goed uit.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Heel veel succes met de GT er bij! Hopelijk komen jullie er samen uit.
Houd je ons op de hoogte?

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Heb (naast de GT trainingen) eens geinformeerd voor een (groeps)cursus bij iemand die ook stevig in zijn schoenen staat wat betreft training van honden. Ik wil er nu fanatiek mee aan de gang nu zijn karakter zich gaat vormen, en ik daar nog wat aan wil bijsturen.
Tot mijn verbazing en kwaadheid kreeg ik van deze man de reactie dat (korte samenvatting) een dominante rottweiler nooit te trainen zal zijn door mij en dat ik m maar weg moest doen in de bewaking van een terrein ofzo. Mijn hond zou uiteindelijk ook mensen en vooral kinderen gaan bijten....

Erg teleurgesteld in deze reactie, en ik blijf in ieder geval zoeken naar een trainer die er wel een uitdaging in ziet om mij te helpen/trainen.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 3 doggies

honden foto van Hond in de pot

Wat een stomme reactie! Hier schiet je ook niets mee op...  Heb je nog een back up plan of andere trainer?

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Druk aan het zoeken ;-) ..naar iemand die mij en mijn hond wel als een uitdaging ziet ;-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Heb (naast de GT trainingen) eens geinformeerd voor een (groeps)cursus bij iemand die ook stevig in zijn schoenen staat wat betreft training van honden. Ik wil er nu fanatiek mee aan de gang nu zijn karakter zich gaat vormen, en ik daar nog wat aan wil bijsturen.
Tot mijn verbazing en kwaadheid kreeg ik van deze man de reactie dat (korte samenvatting) een dominante rottweiler nooit te trainen zal zijn door mij en dat ik m maar weg moest doen in de bewaking van een terrein ofzo. Mijn hond zou uiteindelijk ook mensen en vooral kinderen gaan bijten....

Erg teleurgesteld in deze reactie, en ik blijf in ieder geval zoeken naar een trainer die er wel een uitdaging in ziet om mij te helpen/trainen. "


Een onzekere dominante hond is zeker niet iets voor iemand die niet sterk in zijn schoenen staat en vereist een ijzere discipline om daar verantwoord mee om te kunnen gaan. Zeker bij een dergelijk ras is het gevaar voor de omgeving groot en dien je eerlijk te zijn naar je hond en jezelf. Snap best dat je niet wil opgeven, maar in sommige gevallen doe je daar toch het beste aan. Een ervaren GT die het ras kent en jou kent zal niet zomaar dit advies geven! Schuif je emoties opzij en probeer te achterhalen waarom hij je dit advies geeft.

Een dergelijke hond zou ik niet in groepsverband trainen, maar 1 op 1. Het zal een behoorlijke klus worden dit gedrag aan te pakken en daar heb je alle aandacht van een ervaren trainer voor nodig.

Wat ik echter niet begrijp is dat er gelijk al naar een teletac gegrepen is, want bij verkeerd gebruik (een juist gebruik is bijzonder lastig ivm timing en is veel ervaring voor nodig) maak je meer stuk als dat het goed doet. Daarnaast zijn er veel meer hulpmiddelen die de voorkeur genieten en zou dit alleen maar als laatste middel gebruikt moeten worden.

Maak je niet de ilusie dat je karakter kan vormen, dat zit hem in de genen! Het enige wat jij kan doen is hem sturen en zijn gedrag voorkomend uit zijn karakter onderdrukken.

Voor je mijn tekst verkeerd oppakt, ik ken jou niet en je trainer niet, dus ik kan enkel uitgaan van hetgeen je hier in dit topic schrijft. Als ik lees wat je schrijft, vrees ik dat het advies iets wat extra aangedikt is om je de werkelijkheid onder ogen te laten zien en jij dat nog niet wil inzien....

Mijn advies zou zijn, neem contact op met de rasvereniging en vraag om een trainer waar zij goede ervaringen mee hebben en die zeer goed bekent is met het ras. Die zal je veel beter kunnen helpen als iemand die het ras niet door en door kent en mogelijk verkeerd advies zal geven doordat ie het ras niet door en door kent en dus ook niet 100% de juiste aanpak kan weten betreffende het ras.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^