Pup 'blijft' overgeven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Inmiddels is het 9 uur 's avonds, en tussen vanochtend 10 uur en nu heeft Winter (inmiddels 15 weken oud) 4 maal overgegeven. Hierbij leegt hij echt zijn maag door eerst flink te kokhalzen, dus niet dat het er spontaan uitvliegt. Twee maal heeft hij overgegeven vlak nadat hij wakker werd van een dutje. Verder is hij levendig, wil hij graag drinken (en eten, maar hij krijgt eventjes niets) en komt die steeds aanzetten met een speeltje om te spelen. Of kortom; afgezien van het braken lijkt die prima in orde en happy.

Nu is die gisteren mee geweest naar een bezichtiging van een huisje (die ik heb geaccepteerd, wij gaan dus ein-de-lijk verhuizen!), waarbij de vorige bewoners nog een schaaltje natvoer hadden staan voor de poes. Zelf woonden ze er al niet meer, en volgens mij stond het er al een tijdje... Natuurlijk merkte ik het schaaltje (dat onder een vrij hoge kast stond) pas op toen Winter er al lekker van stond te smikkelen. 

Kan het zijn dat die daar 'gewoon' een dagje niet lekker van is? De dierenarts (die ik voor de zekerheid toch net nog even heb gebeld) wist het 'niet met zekerheid te zeggen', wat ook wel logisch is over de telefoon. Volgens haar konden we het prima vannacht nog even aankijken, omdat die verder goed te spreken is en ook geen diarree o.i.d. heeft. Ik blijf sowieso controleren op uitdroging.

En toch ben ik er niet helemaal gerust op, merk ik... Kan ik verder nog iets voor hem doen (niet dat hij ergens last van lijkt te hebben...), zijn er nog extra dingen waar ik op moet letten?

Tips (of geruststellende woorden) zijn erg welkom :-D

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Hey Hannah,

Ik zou Winter wel gewoon aan zijn voedingsschema houden hoor, gewoon laten eten als hij honger heeft. Je hebt aangegeven dat hij 2 keer heeft overgegeven vlak na zijn dutje, weet je nog wat hij aan het doen was bij de overige 2 keer? 

Kattenvoer is vrij zout en moeilijk te verteren voor een hond dus z'n maag kan wel overhoop liggen. Dus zeker opletten ook dat hij genoeg drinkt zodat hij dat vieze spul zo snel mogelijk kan proberen te verteren.

Hopelijk kan iemand met meer ervaring je beter verder helpen. Maak je in ieder geval niet te druk en noteer gewoon even ongewoon gedrag zodat je dit eventueel achteraf kan aanhalen bij de DA indien nodig.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

De overige twee keer scharrelde die wat rond (beetje spelen, eventjes een aai komen halen, even op onderzoek door de kamer, etc). Niets bijzonders dus eigenlijk.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als ie er ook ziek van lijkt. Dus te rustig of juist erg onrustig, pijnlijke buik (opgebogen rug en harde buik). Ook koorts >39 celsius rectaal gemeten ( veel succes ;-)). Wanneer het braaksel naar poep stinkt (duidt op darmverstopping). 
Heel vaak is er niet zoveel aan de hand en gaat het met een dagje weer over. Maar soms ook niet. Het vervelende is dat er zo op yet oog niet altijd een onderscheid te maken is tussen iets onschuldigs en iets minder onschuldigs, en soms ook niet met nader onderzoek.
Dus grote kans dat het allemaal wel meevalt, maar goed in de gaten houden. 
Je kan het drinkwater vervangen door een zelfgemaakte ORS. Drinken lauw aanbieden. Als ie het er niet uitgooit kan je kleien beetjes voer aanbieden, gewoon het eigen voer. Als ie niets binnehoudt even niets geven.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ja dat was inderdaad een heel gedoe, maar zijn rectale temperatuur was 38.3 ;-)Had ik er nog bij willen zetten... vergeten. Zijn buikje is zacht, ik mag er gewoon aankomen (vind die stiekem wel lekker zelfs, haha!) en hij is de hele dag zijn normale zelf geweest. Het braaksel ruikt echt naar natte brokken, geen heel vervelende geur. Dus dat stelt mij weer wat gerust :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Receptje voor ORS (oral rehydration solution)

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Het is vast niets om je zorgen over te maken in dat geval maar super dat je hem zo goed in de gaten houdt. Als hij straks lekker kan slapen dan komt het vast snel weer in orde met hem.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eten wat al een poosje heeft gestaan kan bedorven zijn geweest . voor volwassen honden is dat niet zo erg, voor een pup is dat toch even anders.
Winter heeft geen koorts, een normale temperatuur gelukkig.
nu ochtend, hoop dat tie zich beter voelt. :-D

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Vannacht was die even wakker en wat zeurderig. Ik heb hem toen een beetje eten en wat water gegeven, hij heeft een plasje gedaan en daarna tevreden verder geslapen. Sinds gisteren ook niet meer overgegeven, en hij is nu heel intensief bezig met zijn knuffeltje, vrolijk en blij als altijd :-) we gaan zometeen ook gewoon naar cursus. Manier van lesgeven is dat de pups niets moeten, dus als het hem te veel is doen we gewoon een stapje terug of gaan we lekker weer naar huis :-D

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Super om te horen dat het alweer beter met hem gaat ':-) veel plezier samen daar op cursus!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dus alles is ok gekomen....;-)en als hij nu in de komende uren niet gaat miauwen hoef je je geen zorgen meer te maken. 
Bedorven eten kan zo lekker ruiken hé, baasjes snappen dat niet......

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ja, hij is alweer helemaal de oude :-D Gelukkig maar. Zo'n klein ding, daar maak je je toch sneller zorgen over dan een volwassen hond. Maar hij heeft het geweldig naar zijn zin gehad op cursus vandaag! Gezellig meegedaan met obstakelparcoursjes lopen, en het terugroepen ging ook al best geslaagd :-) Alles weer in orde, dus!

Volgende forumvraag: Gebeten door een ander hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^